Какво е всъщност харизмата? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какво е всъщност харизмата?
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 899 пъти
Вие как мислите, каква е тайната на харизматичните, харесвани от всички, хора? Защо някой без особени качества, нито много умен, нито особено красив, има безброй, , почитатели", а друг, който има много повече ценни качесва, винаги е сам и недооценен?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: a7dc211cb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Защото обичат себе си. Виж Луиз Хей и Фара Фосет. Едната се е научила с труд да обича себе си на късна възраст (Луиз), на втората като че ли й е дошло свише (Фара). И двете обаче излъчваха някаква топлина, ангелска почти. Да не повярваш, че в САЩ може да се родят такива жени!

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 03b4047958
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Защото живеем в ада...

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: f158aede22
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Трудно ми е да ти отговоря, защото много от това което другите смятат за "харизматични", за мен са отвратителни. Аз не изключвам да става дума за качества над които се възхищаваме, но запитай се - наистина ли тези качества на които масата хора се възхищават, са тези които казват че са стойностни... Според мен повечето се възхищават на успели хора с голямо самочувствие, самовлюбени, възприемани с някакъв вид респект (дори като "икони") от обществото. Човек се поставя на тяхно място и си вика - искам да са като тях. За едно 99% от българите, това не се получава като видят културен, възпитан, интелигентен човек. Напротив, викат си - тоя сигурно е некъв даскал, на 600 лева заплата. Такива се подминават. Така че няма "противоречие" според мен. Илюзията ти е, че хората ценят това което казват, а това са преструвки. За тях харизматични са батките и поп фолк примадоните. Аз за харизматични намирам примерно Емил Димитров и Невена Коканова. Но се водя ненормален. И наистина съм, в предвид какво е нормално в днешно време... 2, го е казал по-просто и кратко...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 8ed2c99a02
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз мисля като номер 3. За много хора съм чувал, че са смятани за харизматични, а на мен си ми излгеждат надувковци. Забелязвам, че за днешните хора не е важно какви качества притежаваш, а колко позираш. Има едно хубава дума за това - чупки. Ако примерно един забогатее, първото, с което ще се сдобие са чупки. И хората ще го мислят за харизматичен точно заради чупките. Ако този човек фалира, последното нещо, с което ще се раздели, ще са чупките. Той ще съкрати хора, ще затваря бизнеси, но последното, което ще продаде, ще е непосилно високия клас Мерцедес. И хората до оследно ще го смятат за харизматичен.

Моята представа за харизматичен човек е Игнат Канев. Въпреки че е милиардер, звучи изключително скромен и земен човек. С него може и най-големия бедняк да седне и да говори, без да се чувства някакво напрежение и разлика. Напрежение - да, това е думата. За мен харизматичен човек е този, с който не усещаш напрежение, без значение дали си на, над или под неговото ниво. Този, който е себе си и няма проблем с никого, нито чувстваш някакви изисквания към себе си от негова страна. Такива, които не се тупат по гърдите за щяло и не щяло, не съдят, не критикуват и с тях не усещаш как минава времето в разговори и като си тръгваш, се чувстваш някак окрилен и обогатен. Ама в дълбокия смисъл на думата.

Коментар 2 вероятно визира точно това и го обясни буквално в 4 думи, браво! Който има очи, ще го разбере.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 2150d29d00
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Напълно съм съгласна с номер 4. Харизматични са онези хора, в чието присъствие не се напрягаш, чувстваш се уютно, защото - какъвто и да си - знаеш, че събеседникът ти те харесва. Харизматичният човек излъчва доброжелателност и позитивна енергия. Познавам доста такива. Един от тях е съпругът ми. Моите приятелки с него споделят повече, отколкото с мен. Но аз го виждам как се държи с тях. Когато дойде някоя, той от вратата я пита: "Как си, миличка, уморена ми се виждаш, пак ли оня идиот шефът ти, ще му счупя аз главата един ден, ама де да видим кога ще е, искаш ли от онова коктейлче с бананов сок и сметана, отивам да ти направя, казвай сега какво стана този път". И тя хлип-хлип полага глава на рамото му, разплаква се и си споделя всичко. Аз това не го мога! А мъжът ми го прави абсълютно чистосърдечно. Нито сваля жената, нито пък има някакви подмолни цели, нито нищо, просто си е такъв.

 
  ...


...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: aff72272fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Харизмата е като енергия на щастие и увереност които носиш със себе си. Не може да се види, но може да се усети.


Относно това, защо някои хора не са никога оценени- не мисля, че има общо с харизмата. Те не ценят себе си и правят неща които не искат само, за да са доволни другите.
Никога не трябва да правиш нещо, за да те потупа някой по рамото и да ти каже "браво". Прави нещо, за да се чувстваш ти добре. Прави нещо ако ще ти носи щастие на теб, не заради това което ще кажат хората.

Ценните качества също може да са ценни за теб, но не за другите.
Например аз мога да говоря чужди езици.. ама ако ти не си работодател и нямаш клиенти чужденци теб с какво те грее? Да полезно е, но до там. Едва ли ако не ме харесваш ще станем приятели, защото говоря друг език.
Или например аз умея да играя футбол- обаче ти не играеш. За тези, които също играят това е бонус, но за теб не е ( освен ако не обичаш да гледаш как някой играе футбол)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: a7dc211cb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Стигнах до извода, че в България няма много такива. Или ако има са във високите планински селца с 10 човека, не в големите градове.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker