Трябва да отслабна - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Трябва да отслабна
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 741 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 12 и половина години и съм 61 кг. Моля ви кажете ми какво да правя за да отслабна наистина бързо и ефикасно. Видях една диета за 4 дни се свалят 3 или 4 кг, незнам дали да я пробвам, диетата е следната :
Закуска- 2 банана
Втора закуска - Малък пакет солети без сол
Обяд- 4 или 5 обикновени бисквити, 2 банана
Следобедна закуска -2 или 3 обикновени бисквити
Вечеря - 1 варен картоф без нищо или 1

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: c09cdf5e9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не! Не я пробвай!
Това е безумно, меко казано и после ще ги качиш.
Поговори с майка си и изберете специалист, който ще ти изготви адекватно меню, което ще е съобразено с организма ти

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 8ef0b587bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мила, недей да искаш бързо. Ще си ги върнеш веднага след, като се отпуснеш. Съветвам те лвко и постепенно. Виж къде ти е проблема, за да си толкова кг. Примерно при мен е това, че не се движех, но ям нормално, смисъл ям каквото ми се яде и гледам да не ям когато ми е скучно. За цялата карантина свалих 6 кг, само и само защото започнах да се движа малко повече. А сега дори са по 1 кг на седмица, защото ходя повече❤️

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: d883faac05
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Виж мила... На 16 съм, в най-лошите си периоди съм тежала 130 кг. Ако си мислиш, че с глад, бисквити и солети ще направиш нещо много се лъжеш. На твоите години и аз исках да отслабна, не ядях нищо, след това качвах двойно, но и не беше изненада. И не слушах никой. Стегни се докто имаш да свалиш малко килограми, ограничи се от определени неща и резултатите няма да зъкаснеят. Докато пишеш "незнам" сигурно няма да мислиш трезво, но по-добре помисли и търси реални резултати.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: edbb363dc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   НЕ пробвай тази диета!
Бързо сваляне на килограми няма, здравословният темп е 2 килограма на месец, или 0. 5 кг. на седмица. Просто се приготви психологически, че процесът няма да е бърз, започни да правиш упражнения - загрявка, упражнения за конкретна мускулна група и разтягане 3-4 пъти седмично например, от време на време ходи да тичаш в парка. Има страшно много канали за упражнения в ютуб, за загрявка си харесай някой кардио клип, ако си в апартамент има и no jumping алтернативи, за конкретна мускулна група редувай Abs, Legs, Booty клипове, за разтягане си намери някой йога клип, всеки по 10-15 минути, гледай да ги правиш често през седмицата и не се отказвай. За храненето, трябва да си в калориен дефицит за да отслабваш, но това не значи да гладуваш. Старай се да се храниш разнообразно, да не преяждаш, ако усетиш, че си гладна, си прави салата или яж ябълка, намали тестените и евтините сладки неща от магазина. Не се хващай за някоя твърде стриктна диета, добрата диета е такава диета, каквато можеш да спазваш цял живот.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 228c1a721d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравей! Не знам каква е тая диета, ама на нищо не прилича. Първо, за дете е вредно пазенето на диети. Ако имаш желание да се храниш здравословно, понамали хляба и тестеното, наблегни на водата. Без газирано и сок. От всички възможни плодове, банана е най- калоричен. По- добре яж ябълки. Сега е сезона на салатите, яж домати, краставици, моркови и т. н. Не яж чипсове, вафли и кроасани, пълни са с е-та. И повече разходки.

 
  ...


...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 4f0d4aa636
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Тъй като сега растеш е важно да се храниш пълноценно. Най-добре отиди диетолог да ти определи диета. И започни да спортуваш редовно. Само така се отслабва трайно.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: c745a44cca
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей, мило момиче!

Виждам, че искаш да отслабнеш бързо и да се чувстваш красива за лятото. Това е напълно възможно, но за да се случи както трябва, редно е преди да ти дам практически съвети, да обърна вниманието ти към следните факти.

Първо. Физическите възможности на човешкото тяло се свеждат до това да си в състояние да сваляш по един килограм мазнина седмично, или около четири-пет килограма мазнина общо на месец. Ако имаш познати, които са сваляли по пет килограма за десет дни, имай предвид, че свалените им килограми са предимно излишна вода и мускулна маса, не желаните всъщност мазнини. Когато сваляме мускули, тялото ни става меко, безформено и отпуснато. Когато сваляме мазнина, тялото ни става изваяно, стегнато и във форма. Ето затова трябва да се целим именно към сваляне на излишните мазнини по тялото, не обратното, към сваляне на ценна мускулна маса, която е изключително необходима на тялото, за да се справя с ежедневните двигателни активности. Как да сваляме мазнини тогава? С правилно хранене по законите на нутриционизма.

Въпросната диета, която си решила да пробваш, всъщност се състои единствено и само от въглехидрати. Те също имат своята функция по отношение на храненето, но далеч не са онова, което ще ти помогне да свалиш килограми бързо, здравословно и трайно. В нашето хранене трябва да присъстват всички макронутриенти (протеини, въглехидрати, мазнини). В противен случай тялото ни не получава онова, от което се нуждае, и в дългосрочен план започва да ни играе номера и да се разболява (менструалния цикъл спира или става нередовен, тялото ни става меко и безформено, а не привлекателно и стегнато, започваме да забравяме елементарни ежедневни задачи, ставаме депресирани и лесно се гневим, нямаме достатъчно енергия да живеем активно). Това, както и сама разбираш, по никакъв начин не помага на извайването на фигурата.

Ето тези насоки обаче ще ти помогнат да отслабнеш трайно и бързо, без никакъв риск за здравето ти. Този начин на хранене можеш да използваш не само в периода на отслабване, но и по принцип:

1. Купи си кухненско кантарче, за да следиш количествата храна, които приемаш. Струва между пет и петнайсет лева, а върши безценна работа. Намира се в големите магазини, в сектора с електроника.

2. За закуска си избирай една от следните възможности:
Вариант едно: филийка черен хляб, 1 варено яйце, 1 домат или 1 краставица, и 50 г. полумаслена извара. Може да си ги правиш на сандвич, може и да ги хапваш така.

Вариант две: 1 цяла кофичка кисело мляко (2% масленост), в която разбъркваш една лъжичка какао на прах. Става като сладолед, много приятно.

Вариант три: 300 г. сезонни плодове по избор (диня, пъпеш, каквото се намери и обичаш).

Храни се винаги седнала и дъвчи добре. Колкото повече дъвчеш, толкова повече тялото ти регистрира, че се храниш, подава сигнал към мозъка, и се засищаш по-трайно, което ти помага.

3. За обяд винаги хапвай голяма салата (поне 400 г. ) от свежи зеленчуци по избор (печени чушки, домати, краставици, моркови, ряпа, салата айсберг - каквото обичаш и имаш на разположение). Овкусявай салатата само с оцет и съвсем малко сол, ако държиш на солта. Към нея спокойно можеш да добавиш десетина дребни маслини и 150 г. печено немазно месо или риба на фурна или скара. Ако нямаш подръка месо или риба, голяма купичка зеленчукова супа или таратор също върши работа.

4. Замени газираните напитки с газирана вода, в която си добавила няколко резена лимон. Ако много ти се пие Кола или Пепси, изпий само една чаша, и нека е без захар.

5. За вечеря си направи друг вид салата (ако на обяд е била от домати и краставици, за вечеря да е от моркови, примерно) и ако на обяд си хапнала месо или риба, нека за вечеря е супичка или гриловани зеленчуци на скара. Всеки ден експериментирай непрекъснато с нови и нови цветни салати: салата с домати, краставици, печени чушки, гъби, маруля, айсберг, цвекло, моркови. Почти всичко, което е зеленчук, може да се приготви вкусно на салата или печено.

6. Ако умираш за сладко и усещаш, че наистина, ама наистина не можеш без него, хапни 20 грама стафиди, или 20 грама червена боровинка сушена, или 10 грама черен шоколад (поне 70% какао). Когато си измериш на кантарчето грамажа, пъхни пакетчето със стафидите или шоколада на някой висок рафт, където не можеш да стигнеш без стол. На другия ден, ако пак ти се прияде, качваш се на стола, взимаш си го и пак го връщаш обратно.

7. Как да тренираш? Всеки ден си избирай една от следните възможности:
а) един час разходка с кучето или с приятелка навън;
б) един час стъпване вляво-вдясно (от единия на другия крак), докато гледаш филм или предаване;
в) един час танци на любимата ти музика. Не е нужно да се изсилваш, просто се раздвижи добре;
г) един час каране на колело.
Не си лягай, без да си изпълнила поне една от буквичките. Колкото повече се потиш, толкова повече токсини и мазнини си отиват от тялото ти.

8. Абонирай се за фитнес страници във фейсбук и се мотивирай от промяната на хората, които се грижат за тялото си.

Ако спазваш този начин на хранене и тренировки, само след месец ще се видиш с нови очи, ще бъдеш много по-слаба, много по-красива и стегната. А до началото на новата учебна година ще си топ модел. Все пак, ако си висока около 160-165 см., не сваляй повече от десет килограма. 50-51 кг. са перфектни за една млада дама, особено ако се движи активно. Тогава мускулчетата са по-видими и създават още по-добро впечатление.

Желая ти успех!
Знам, че много скоро ще се почувстваш чудесно в кожата си!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker