Мразя се и мразя живота си! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Мразя се и мразя живота си!
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 1556 пъти
Мразя се. На 25 години съм и нямам нищо, нищо не съм постигнал. Живота ми е гаден като цяло. Безработен съм. Бил съм на няколко работи, но напусках, защото беше предимно силова физическа работа, а имам херния и при голямо натоварване ме боли много. Тъкмо започнах да помагам на един майстор и заради пандемията работата му намаля и той ме отряза. Нямам приятели. Имах 2-ма докато учех, но те се разбягаха по други държави. Не мога да се търпя. Не съм грозен, но не съм и модел. Всички около мен ми повтарят, че няма да е все така, ама е все така от 2012г. Може да е срамно, но никога не съм бил с жена. Бил съм около тях, но те не ме харесват, защото съм беден и като цяло съм нищо.
От няколко 2 месеца ме е преследва мисълта за самоубийство. И Аз като другите хора имам мечти, но се запитах : Има ли смисъл? , дори да се случи някакво чудо и да ми тръгне живота, то може да се случи след 5-10-15 години, а за мен това не е добре. Решил съм да отърва родителите ми от жалкото ми съществуване. Почти всички на моята възраст имат гаджета, приятели, хубави дрешки, хубава работа и т.н.
Обвинявам родителите си за всичко, защото преди години са има възможности да имат собствен бизнес и хубав живот, но са избрали да живеят за мига или иначе казано “Ядене и пиене и к’вото ще да става.” Решил съм се и ще го направя, защото ще бъде риск печели, риск губи.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: 0a78d5ffc6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Животът е тежък и гаден. В това натоварено време имам чувството, че всеки втори човек има депресия. Знай, че много хора са в това положение. Трудно е, но не е невъзможно да пребориш това състояние. Трябва да положиш усилия. Аз вярвам в теб. Нищо, че не те познавам. Това че пишеш тук и споделяш пак е една крачка напред.
Пробвай да отидеш на психиатър - да ти предпише успокоителни или антидепресанти. Знам, че е краен вариант, но още по-краен вариант е самоубйиството. Поне ще знаеш, че си пробвал всичко, което е по силите ти, за да се съвземеш.
Желая ти успех!

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 69e760e2ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Понякога трябва да се спреш и да се огледаш какво е наоколо да помислиш. Вземи колата и отиди някъде примерно на море или на планима погледай природата наслаждавай се на красотата в света гледай хората наоколо и мисля, че така ще се почувстваш по-добре. За това че нямаш приятелка промени стила, промени косата виж в характера трябва да си по нахакан не казвам да си като онези отрепки които постоянно дразнят жените ама трябва да си по уверен в себе си. Щом другите го могат и ти го можеш. Една учетилка преди ми беше дала един съвет когато ми беше най тежко "Винаги дръж главата високо вдигната каквото и да става" и това е така. Виж за това, че си останал без работа може да е доста добре. Нали знаеш какво казват "една врата се затваря друга се отваря". Според мен не трябва да обвиняваш родителите си те са избрали техния път всеки има право на избор. За това с приятелите знам какво ти е да нямаш, аз цял живот нямам и продължавам да нямам ама това, че нямам ме научи на много неща и има доста ползи помисли.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 0111f72d82
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аз съм жена на 24 г. А, мен питаш ли ме - живота ми е ад, еднообразен, без грам щастие. От 18 годишна работя и нищо. Помагах на баща ми да си изплати заемите. Университет не можах да завържа, защото бях емоционално нестабилна личност, а и все още съм. Работа.. пълен провал. От зле на по зле. В момента - статус - безработна. Нямам пари да си платя телефона и други неща. За дрехи да не говорим. Едни обувки си купувам на година и половина и ги нося докато не ги скъсам тотално. С малката разлика, че това на мен не ми е проблем. Едно и също да е, не ми пука, важното е да имам вода и прах да си ги изпера :) Откъм приятели - имам няколко, но не са до мен, когато страдам и когато имам нужда да поговоря с някого. Помагали са ми все пак и го оценявам. Гадже - хаххаха.. Повярвай за всеки влак си има пътник. И ти ще срещнеш своите "боклуци". Изгубила съм години в изливане на крокодилски сълзи заради нещастници. Уж любов, разбиране, уважение.. пфф нищо подобно.. И заблудената патка, каквото съм аз, знаеш ли какво установи? Никой на никому не е длъжен в този живот за нищо! Независимо роднина ли е, приятел ли е, гадже, съпруг/а ли е.. След като ударих дъното, та и го пробих още, разбрах, че аз самата си ковЪ собствената съдба до известна степен. Гледах се в огледалото и се питах - абе "красавице" ти защо нямаш образование? Отговор - защото се поддаде на емоциите си! Защо не знаеш 1 език на кръст - Защото не си се напънала и не си изяла учебника! Защо нямаш работа и все оставаш без пари, та и за кафе нямаш - Защото нямаш интилигентността да заемеш "по - висока" длъжност от магазинерка и прочие, и защото не правиш сметка на финансите си и ги профукваш, а не заделяш! Защо не можеш да пътуваш, да си купиш кола и да излизаш по ресторанти - Защото не правиш сметка! Живееш ден за ден! Защо попадаш само на "злокачествени мъже" и си губиш времето, като същевременно търпиш унижения, сриване на самочувствие, неуважение, недоверие и т. н. Защото сама решаваш да бъдеш с тях и те е страх от промяната!
Да, авторе.. това са въпросите на които си отговорих. Човек сам взима решенията в живота си! Даже майка ми и някоя приятелка са вдигнали ръце от мен. Все им се сърдя, ама за какво. Те какво са виновни и за какво по точно. Ако аз не си помогна, значи трябва да се самоубия. Е, какво ще стане? Мен лично ме е страх да го направя, а и така само ще докажа, че другите са по силни от мен, а аз съм една нищожна страхлива мравка. Това е решение за хора (въпреки че не го одобрявам), които са останали на улицата, гладни и жадни. Хора, които наистина, по никакъв начин няма да подобрят живота си или просто всичко е "стечение на обстоятелствата". Няма да се задълбочавам в тази тема, но Ние с теб сме на по 25 г.. Още утре може да ти изкочи предложение за работа, още утре можеш да срещнеш "първата си любов", още утре можеш да видиш "светлина в тунела". Имам хиляди проблеми авторе.. хиляди.. детството ми не беше детство.. тинейджърските години ми поднесоха солени дни и нощи, а сега нещата удариха най - ниската точка. Но.. знам и вярвам, че днес, ако съм много зле, ще направя всичко възможно утре да бъда с крачка напред, макар и нищожна да е тя. Не се предавай. Ако знаех че може, веднага бих ти оставила координати за връзка и бих те изслушала и помогнала с каквото мога.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 9ee80f03ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Вместо да се предаваш, си начертай план за изход от тази ситуация. Млад си, имаш време. Започни да учиш нещо, за да имаш професия. Има техникуми, задочно обучение, професионални курсове. Избери нещо, което ти харесва и не е хамалско. За жените пробвай с някоя по-голяма жена. И не чакай на родителите ти. Животът си е твой, ти си отговорен за него. Вместо да се предаваш дори имаш възможност да отидеш в чужбина ида работиш там и ще спечелиш пари.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 416d918c0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравей! Много съжалявам, че се чувстваш така! Аз скоро ще стана на 25 и мен също понякога ме мъчат такива мисли. Сигурно е много тежко да останеш без работа и да не знаеш кога отново ще намериш нова. Надявам се съвсем скоро да се разреши този проблем, защото ситуацията в страната ще се подобри. Млади сме, ще започнем работа пак скоро.
Разбирам, че е тежко и да си сам, да нямаш близки приятели в такива времена. Но ти вече си си доказвал, че можеш да намираш приятели. Ще го направиш отново. Вярвай в себе си!

Сега вярваш, че нищо няма смисъл и е по-добре изобщо да те няма. Но родителите ти ще бъдат съкрушени дори само ако разберат какво мислиш. Не се предавай. От прочетеното оставам с впечатление, че си трудолюбив човек, който иска да се чувства полезен и търси по-задълбочени отношения с хората. Вярвам, че ще намериш сили да се справиш. А ако имаш нужда от помощ, може да поговориш с професионалист.

(Мен като ме налегнат такива мисли обичам да гледам "Тя и Той", много се забавлявам с този сериал. )

Не трябва да забравяме колко е важен контактът с хората. Понякога разговарям с по-възрастни съседи, и те се нуждаят от помощ с нещо вкъщи или просто някой да им чуе забавните истории от юношеството.
Трябва също добър сън и спорт.

Възрастни хора сме вече и не бива да обвиняваме родителите си, не знаем какви са били мотивите им, правили са това, което смятат за правилно. Важното е, че сега ние сме отговорни за нашия живот.
Кураж и смелост и на теб, и на мен!

 
  ...


...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 016cf5868b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Намразих живота, когато за първи път ме насилиха. А тогава бях само дете- едно наивно момиче, вярващо, че всички хора са добри и че не ти мислят злото, независимо от кой пол са.
КАКВА ГЛУПАЧКА БЯХ И СЪМ В МОМЕНТА! Не споделих на никой, дори на скъпи родители. И до ден днешен не знаят за това. Животът е гаден и несправедлив. Свиквай с това! И аз като теб не съм била никога с мъж, нямала съм и гадже, нито първа любов. И ЗНАЕШ ЛИ ВСЕ ОЩЕ КОЛКО МИ ТЕЖИ ТОВА? Не ми тежи факта, че съм нямала гадже или мъж до себе си, а че проявих слабост в онзи момент. Помня гаврите, помня какво ми причиниха тогава. И все още, до ден днешен ме е срам от това. Срам ме е, че всеки път, когато си го спомня, искам да заплача като малко, безпомощно дете. Срам ме е затова, че всеки път, когато срещна момче или пък мъж, ужасно ме заболява-и отвътре, и навън. Срам ме е, че всеки път, когато това стане, започва да ме боли там долу и започвам да кървя с дни наред. Срам ме е, че въпреки че не правя секс, съм длъжна да пия противозачатъчни, от които дори и минималното ми самочувствие спада. Срам ме е, че не мога да преодолея този мой проблем. Срам ме е, когато приятелка ми казва:, , Недей да мразиш мъжете, просто не си изпитвала мъжка ласка! ". ИЗПИТАХ Я- НЕЖЕЛАНА, ПРОТИВ ВОЛЯТА МИ, ПРОТИВ ЖЕЛАНИЕТО МИ, НАСИЛА. Бе една отвратителна мъжка, , ласка", която не ще забравя. Срам ме е, че когато ходя на гинеколог, той не може да даде точно обяснение за кървенето ми и само ми изписва противозачатъчни. Срам ме, защото се чувствам като уличница, като нищо. Срам ме е, че колкото повече омразата и ненавистта ми надделяват към мъжете, толкова повече страхът нараства в мен и вътрешно крещя с цял глас, , Страх ме е! ", но никога не го признавам. Срам ме е, дори когато се възбудя, защото чувството на удоволствие, чувството, когато изпиташ нещо приятно, моментално се превръща в чувство на срам. Срам, ме е, защото майка ми иска внуци, а аз не мога да я направя баба. Казвам ти всичко това, за да ти кажа:, , Животът не е честен! ". Но това не означава, че трябва да се предаваме-и физически, и психически. Аз научих своя урок, време е и ти да научиш своя! Да, боли ужасно!!! Знам! Но в този случай болката и страданието са единствените учители, които могат да ни подготвят най-добре за живота. ЖИВЕЙ! И РОДИТЕЛИТЕ ТИ ДА ЖИВЕЯТ! А, АМА, АМА, КАКВО Е ТОВА? ! БОРИ СЕ И ВИНАГИ ИМАЙ ЕДНО НЕЩО НА УМ-ОПИТАЙ СЕ ДА ОСТАВИШ БОЛКАТА И СТРАДАНИЕТО НЯКЪДЕ В МИНАЛОТО, ОСТАВИ БОЛЕЗНЕНИТЕ СПОМЕНИ И СЪБИТИЯ ДА СИ ОТИДАТ, НО НИКОГА, В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ЗАБРАВЯЙ НА КАКВО СА ТЕ НАУЧИЛИ! Кураж, издръжливост... и още ти трябва, за да не се отказваш от твоя живот. Стегни се малко като хората и живей! Животът не е като киното-ако му клъцнеш лентата, заминаваш и ти. Стегни се!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: f30e890c84
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Както искаш, но не вярвам, че животът ти е протекъл по-зле (до тук) от колкото на мен (до тази възраст). Майка ми е починала, когато съм бил на годинка. Баща ми се жени повторно. Мащехата довежда момче и приражда момиче (полусестра). Безкрайните царои изобщо не са ми непознати. Въпреки всичко укпях да постигна немалко в живота.
Съветът ми ще бъде кратък и еднозначен - ориентирай се за чужбина!
Бих ти казал още много неща, но... дали те интересуват...
Трябва да се научиш да проявяваш съобразителност.
Трябва да се научиш да анализираш случващите се неща. Трябва да си избиеш от главата мислите, че на другите нещата просто им се получават. Всеки постига своите успехи с някакви жертви, но не тръби за тях...
Ако искаш пиши ми. Тук абсолютно анонимните няма да ти помогнат съществено. Даже се опасявам от по-лошо... Дано модераторите съобразят какво да публикуват.

Камизов

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 4d8afb06cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Значи, ако още веднъж видя някой да предлага антидепресанти, като решение не знам. Абе номер 1 ти за всеки проблем антидепресанти ли взимаш? Може ли да сте с толкова ограничено мислене. Човекът казва как се чувства и веднага- ходи си вземи антидепресанти. Имаш ли въобще идея колко са вредни?
Брат, като за начало подобни съвети, като на номер 1 не слушай. Почнеш ли да взимаш тея боклуци, животът ти ще стане 2 пъти по зле.
Второ, искам да знаеш, че като теб има стотици, хиляди хора. Не само в България, но навсякъде. Особено в днешно време с тея социални мрежи, хората постоянно си измерват успехите и сравняват живота си с другите.
И аз съм като теб спокойно. Тъпа работа, жените ме режат, щото съм себе си и не съм badboy, на който му е през оная работа. Приятели вече официално осъзнах, че нямам, след като на рождения ми ден и малкото хора, които се обаждаха, тоя път бяха "забравили".
Животът наистина е шибан и несправедлив и в това спор няма. Но недей въпреки всичко да си го отнемаш.
Прав си, няма смисъл в абсолютно нищо. Нито парите, нито жените.. Всичко е временно. Осъзнаеш ли го, ще спреш да се ядосваш. Всичко е толко преходно.
И като имаш готина кола какво?
Жена, която ще се прави, че те обича 5 години и после ще те зареже.. Нищо чудно с дете и издръжка на гърба ти.
Така че, ако се замислиш нищо няма значение и нищо не е толкова зле в съшото време.
А това да се сравняваш е най-големият проводник на нещастие. Никога не се сравняеай повече.
Искам да ти кажа, че много от нешата изглеждат само привидно добре. Виждаш някакъв зализан гей с яко гадже и си викаш глей го тоя кво гадже има. Ама не знаеш дали тая не е с него просто заради пари, или просто, за да не е сама. Не знаеш дали не му пили на главата 24/7 и не е станал като кученце, което и ходи по задника. Не знаеш дали не се чука с друг зад гърба му.
А има много хора, които получават много неша на готово. Апартамент, кола и вече е със самочувствие, а го гледаш абсолютен тъпак. Така че не всичко е такова каквото изглежда. Има смисъл да живееш.
И аз карам кола 2001 и ме гледат от новите БМВ-та на светофарите, ама мислиш ли, че ми дреме.
Дрехи винаги можеш да си купиш. И ах период, в който имах повече пари и бях накупил адски много скъпи дрехи. Яко е, ама носех пак едно и също. Сега имам 3 пъти по-малко дрехи и не ми дреме, дрехи винаги можеш да си купиш.
Просто вдигни главата малко, не гледай само в земята. Има причина да се живее.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 91b1dcbed5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   И аз забелязах, че след 2012 г. нещата тръгнаха надолу!!!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 67381524fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Споко и много по зле може да е, някой дължим десетки хиляди левове и сме разведени някой с деца други без и също сме без приятели, просто разликата е че при нас вече момента на имане е минал и нещо се е объркало. Помни не ти трябват приятели за ядене и пиене а хора които имат желание да ти помогнат ти да се разивеш най вече духовно. Чети книги и не мисли глупости. Живота за всеки има план.

 
  ...

...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 6c1e29cdf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Няма да изпадам в дълбоки обяснения, просто си купи книгите "Щастливей" и "Причината", наистина помагат. Има смисъл да живееш, има причина че си тук! Успех!

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: b002913ca2
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей! Може би аз трябва да съм последният човек който трябва да те съветва (тъй като съм на 14), но според мен няма нужда да се самоубиваш, защо ти го казвам това? 1. Защото ще нараниш родителите си, помисли колко много ще ги натъжиш нима затова ли са те създали да се самоубиваш ли? 2. Помисли колко много други хора са 10 пъти в по-лошо положение от твоето, както се вика има хора които си мечтаят да имат това което ти имаш 3. Няма значение колко пари имаш коя кола караш и тн. Както се вика ще има момиче което ще се вгледа не в това колко много имоти имаш или колко много скъпи коли имаш, ами ще се вгледа във вътрешната ти красота да може да не е днес може и да не е тази година но един ден ще стане това.

А и както имаше едно изказване


Самоубийството е трайно решение на временен проблем

Ем както и да е


Надявам се да съм ти помогнал по някакъв начин и да



Успех пич и само напред ;)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: bc91d206b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   И аз съм така само,че съм на 21 за работа не ме бива в нищо,приятели нямам,голи жени гледам само в нета :D Някоя от нас не е трябвало да се раждаме,ама какво да правиш все някога ще свърши това.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: d69fbe315c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   За 8 години не си успял да излезеш от тази дупка? Ще ти дам приятелски съвет - Прави каквото смяташ за най-добре.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 3e2d2bbeba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Не го прави, аз съм в подобно положение, но се държа някак, имам депресия и лоши мисли понякога. Също мисля че не съм постигнал нищо и съм се провалил в живота. Може да се запознаем ако искаш и да си споделяме, мога да ти бъда приятел. :)

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 3e421bad96
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Приятелю, ако се самоубиеш на родителите ти няма да им стане по-добре, а обратното- това ще им тежи цял живот. Каквото и да ти говорят, за какъвто и да те смятат, никои родители не биха искали да надживеят децата си. Ако те обвиняват, че си без работа, или че си им в тежест, това е за да те подтикнат да си намериш работа и да живееш по- добре. Самата работа носи смисъл в живота на човек, не просто пари. Млад си и имаш много време пред себе си, да се предадеш е най-лесно, дръж се мъжки и започни да правиш нещо за да подобриш живота си, каквото и да е.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 5b9d539e48
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Всеки има някакви проблеми и нещо го тормози, както казаха по-горе, нещата не са каквито изглеждат. Проблемът на съвремието е, че хората мислят, че ако животът им не е идеален, няма смисъл да го живеят. Колко поколения са израснали по време на турското робство, на войни, глад и тн. Как са намирали смисъл в живота тези хора!? Не са изпитвали никога щастие и радост в живота ли? Може би хората са разбирали кое е най-важно. Като се бориш за живот, разбираш, че животът е ценен. Сега оцеляваме по-лесно, а ставаме все по-нещастни.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 9ee80f03ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Ном. 6 отиди на психолог или се обади на телефони на организациите Анимус и на Аме. Там има психолози, които се занимават с насилие. Недей да таиш това в себе си, защото може да се разболееш сериозно. А и ти не си виновна, а си жертва. Виж номерата ра телефоните в интернет. Търси помощ!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker