Аз съм лъжкиня. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Аз съм лъжкиня.
преди: 3 години, 10 месеца, прочетена 1145 пъти
Много пъти съм писала тук. Много пъти съм писала и за тази ситуация. Но не точно по въпрос на лъжите ми. Ако не ви се четат романи, прочетете последният абзац, обаче ще сте объркани.

Всичко започна в училище. Никога не съм била популярна. Бях тормозена. Не знаех защо. Аз просто исках приятели. Бях готова да направя всичко за тях, но пак бях подложена на тормоз и тези приятели които имах ме използваха, ама бях забило дете което не разбира. След 4 клас се преместих. Вълнувах се че няма да съм тормозена и ще имам приятели. Обаче нещата се влошиха. Още от първият ден бях тормозена.

В 6 клас реших да си направя фалшив профил за няколко месеца. Беше хубаво. Лъгах хората за себе си. Бях на 12(почти 13) а казвах че съм на 17. Лъгах за целият си живот. Мислех че това е начинът да имам истински приятели, да, ама не. До някъде бях себе си. Държах се както бих се държала ако имах приятели, но просто лъгах за личният си живот. Въпреки че бях непроблемна и гледах да не се вкарвам в проблеми, защото проблемните хора нямат приятели, но ме вкараха в проблеми за които не бях виновна. Правех си нови профили. Тогава реших да излъжа че съм на 16. Понякога си мислех "Ама нали някой ден трябва да спра, след което да продължа напред и да се правя че това не се е случвало?...Абе на кого му пука? После ще му мисля." и направих грешка с това.

Тези истории с фалшивите профили свършиха в края на 2017. Но на някои приятели дадох истинския си профил, защото знаех че ще ми липсват. Знаех че някой ден ще трябва да ги блокирам и да ги забравя, защото нашите не ми дават да си пиша с непознати. Писах тук за това. Всички ми казахте да ги блокирам. Точно това направих, но след 4 месеца ми домъчня доста за тях. През цялото време ми липсваха, но си казвах че не е правилно спрямо нашите.

Отблокирах ги. Казах им истината миналата година. Те ми простиха. Защото и те са ме лъгали, но разликата между тях и мен е че те са ме лъгали за дреболии. Сега сме си най-добри приятелки.

Но все още си лъжа. Опитвам се да се контролирам. Но понякога казвам малки лъжи. Примерно ако се събудя в 9:00 и си взема телефона в 11:00 и видя че някой ми е писал нещо от сорта "Аз сега се събудих" аз ще напиша "И аз." и все такива дребни лъжи. Писала съм тук за това, но имах два отзива които не бяха мили. Единият каза нещо от сорта "Такива хора като теб не се променят. Не заслужаваш да имаш приятели." и другият написа нещо подобно. Аз миналата година само заради това страдах. Искам да се променя. Дори тук пускам до някъде лъжливи истории. Защото са се случили на приятелките ми и аз искам да дам съвет. Ако го напиша като "Приятелката ми е в токсична връзка." съм сигурна че повечето коментари ще са "Абе какво се занимаваш с личният живот на най-добрата си приятелка? Остави я да си пати." и затова пиша често тук. Как да се променя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 10 месеца
hash: b58a2b73f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Потърси психологична помощ. Немедлено! Имаш заложби за патологичен лъжец.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 74538f7d91
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Като спреш да мислиш, че с вечни лъжи можеш да продължаваш. Хората не харесват да бъдат мамени. Това би означавало, че ги мислят за тъпи и лъжещият е много по-умен от тях. Така, щ е изгубиш тяхното доверие, а то се губи значително по-лесно, отколкото се печели. Ще бъдеш известна сред познатите си като неспасяема лъжкиня, а такива никой не харесва. Ти избираш.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: b1bfc167c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Нарича се самоконтрол и е много полезно в дългосрочен план.
Щом не искаш да лъжеш, не го прави. Преди да отговориш на въпрос или да кажеш нещо, си дай няколко секунди да осъзнаеш доколко е истина. Буквално нямаш никаква изгода да ръсиш лъжи на крачка и на метър. Когато човек не е искрен, той не е себе си и хората не харесват него наистина, а представата, която той им е създал.
Колкото до тези донякъде фалшиви истории- спри. Помагай на приятелите си, като използваш собствените си размишления. Винаги ще има по-мъдри хора от теб, но приятелите ти са потърсили теб за помощ, а не някой друг. Ако не друго, то поне уважавай доверието, което са ти гласували, споделяйки ти болката си.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: e2e2b392c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От авторката към номер 3: Прав/а си. Аз със самоконтрол почнах да лъжа по-малко. Вече се опитвам да не казвам и тези лъжи. Ако ще пиша тук ще е за проблемите ми(не са малко), а не за проблемите на приятелите ми. И без това тука много ги съдят.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 0dee1ef4e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Това са оковите на лъжите. И аз понякога така си лъжа, но послъгвам, така че да не прозвучи твърде съмнително. Но да се събуждаш в 9:00ч. и да казваш, че си се събудила едновременно с приятелката си, която е станала чак в 11:00ч. е доста съмнително, не мислиш ли? Имам предвид, че за това не е нужно да лъжеш, понеже някои хора се дразнят. Както, когато прекалено много им се умилкваш. Но ми стана много интересно как казваш на хората, че си на 17г., когато си на 12г. В смисъл, то не си ли личи възрастта?

 
  ...


...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: e2e2b392c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Номер 5: Не знам как са ми вярвали. Аз сега не винаги обаче мога да различа 12 годишните от 17 годишните. Има едно момиче което си мислех че е по-голямо от мен, а тя се оказа на 13. Сигурно и моят случай е бил такъв.

Между другото от както съм написала тази история съм излъгала само един път преди около 4 дена. Самоконтролирам се и мисля преди да кажа или напиша нещо. Понякога обаче ще се налага да лъжа, за да се защитя от хората които искат да ми навредят.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 0593d55e80
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Хубаво е, че си признаваш, че си лъжкиня, но аз не мога да си представя, че ти ще спреш да лъжеш. В последния абзац казваш: "Понякога казвам малки лъжи" с други думи само от време на време казваш малки лъжи, а големите постоянни лъжи се влачат като АЛПИЙСКИ ЛАВИНИ, никога не спират. Както и да ни уверяваш, ти никога няма да спреш да употребяваш големи лъжи. Големите лъжи са в гените ти. Това което е в гените не се променя. Ще продължавам да ти посочвам големите лъжи и не забравяй да публикуваш този коментар номер 7.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: cc44131144
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Прочети приказката. за лъжливото овчарче.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker