Самоубийство - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Самоубийство
преди: 3 години, 9 месеца, прочетена 1108 пъти
Миналата година пробвах да се самоубия. Мразих живота си, мразих се, но уви не беше успешен опит, въпреки че аз чуствам, че все едно душата в мен бе умряла озни ден, и че се преродих душевно. Почнах да се оправям малко по малко психически, но тези месеци отново влизам в депресия, просто не мога, живота ме изтощява. Отново почвам да мисля за това, да мисля за смъртта, да отмислям самоубийство, и то го права несъзнателно. Не искам да мисля за това, но ето мисля го. Споделям на хората около мен, че се тормозя психически, че вече не мога, но на тях всякаш не им пука, минават с едно "стегни се". Когато пробвах веднъж, честно казано, почна да ме е страх малко преди смъртта, бях си задала въпроса " ами, сега какво следва? ". Беше ад, не искам пак да стигна до там. Моля ви дайте ми съвети как да мина през това, не искам отново да умра вътрешно. Задушавам се, все едно демон обсебва мислите ми. Не мога.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 месеца
hash: 58ac29ef2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Депресията се лекува единствено с намиране на начин за намаляване на негативните емоции. Не със "стягане", а с отпускане. Никой, който не е страдал от това, няма как и откъде да го знае.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: a2e6891aaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз на твое място бих потърсила първопричината на проблема. Защо не си щастлив/а. Някой наранил ли те е, физическо насилие, психическо...? Какво те дразни в живота ти и те кара да си нещастен? Като разбереш първопричината, се опитай да решиш проблема, за избягаш надалеч, да потърсиш психолог....После се заеми да правиш нещо, което ти харесва-разходки сред природата, изкуство, спорт, чатове и пр. Прави всичко, което ти дава енергия. Отиди в някоя църква...

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 22febb15e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Потърси и прочети книгата на Наполеон Хил - "Да прецакаш дявола"

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: a145a2622e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Депресията е сериозно заболяване. Много хора не разбират, че депресия не е просто да сте тъжни и меланхолични, не е временно състояние на ума или мозъка, тя се отразява на целия организъм – хранене, спане, себеусещане. Депресията е много повече от промяна в настроението или временна загуба на мотивация, това е заболяване с признаци и симптоми, продължаващи в течение на седмици, месеци или години.

Това не е просто състояние на духа, т. е. нещо, което да излекуваш, като се стегнеш или насилиш да ти е готино. Това е проблем с хормоните - намалено производство на серотонин или домпамин, или проблем с рецепторите за тези хормони. Може да стимулираш производството на тези хормони на щастието и по следните начини - прави секс редовно, разхождай се сред природата всеки ден, яж шоколад, спортувай нещо с повече движение. Доказано е, че разходка в гората за най-малко 20 минути всеки ден влияе много добре при такива състояния.

И все пак най-добре е да говориш с лекар специалист, който може да ти даде адекватно лечение. Хора учат най-малко по 10 години за тези заболявания, така че каквото и да ти говорят приятели и в коментарите тук, лекарите са хората, към които трябва да се обърнеш за съвет.

Дано успееш да върнеш радостта в живота си, защото животът е кратък и без да се самоубиваш. Нашето време тук и сега е ограничено и никога повече няма да сме живи през цялата вечност на Вселената. Животът е дар, който малцина получават, а при толкова много живи същества, да се падне да си човек, разбиращ, мислещ, с толкова много възможности и начини за добро прекарване на времето е още по-невероятно. Възползвай се.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 0ef82c09ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Антидепресанти, докато се закрепиш. През това време, тотална смяна на начина на живот и мисловните модели, които те карат да стигаш до това състояние. Изпадала съм в депресия и знам от личен опит, колко е сериозно това. Ако можеш да си позволиш и психотерапевт, докато се лекуваш медикаментозно, резултатът може да бъде траен. Успех! :)

 
  ...


...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 5c96f9fdbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей, имам приятел, който беше като теб. Не се чувстваше добре, всичко сякаш го задушаваше, психически се тормозеше, свиваше се понякога в ългите и просто си стоеше там. Преди година опита да се самоубие, но аз и една моя приятелка го хванахме и го спряхме. Докато водих с него дълъг разговор една вечер относно живота му, той ми сподели, че много обичал да рисува като малък, но после баща му починал. Така че намери откъде е тръгнало всичко това, което в момента се таи в теб. Намери нещо, което обичаш да правиш или някога си обичал. Сега прителя ми е почти “оздравял”. Ще ти трябва време, но после ще си щастлив, че си преодолял всичко.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker