Не мога да я разбера тази мода и зомбирането - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Не мога да я разбера тази мода и зомбирането
преди: 3 години, 9 месеца, прочетена 1742 пъти
Не я разбирам сегашната мода. То едни дрехи странни, то провлачени, то хипстърски ризки, то бради, косми, то едни ламбърдсексуани, то едни пригладени коси, едни дженджъри, едни тротинетки... Кога космяха така всички? Има ли и други съгласни с мен? Бихте ли искали да се върне онова време от преди 15 години, когато нямахме смартфони и таблети, и бяхме по-щастливи с Преслава, Кристина Агилера и Шакира? Когато нямхме фейсбуци? Мнения?
Ж, 28

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 месеца
hash: d45f37ac1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Всеки си има собствен стил и вкус за дрехи и мода. Мен пък не ме кефят изброените от теб певици и начинът им на обличане. И мен ако ме видиш, най-вероятно ще ти се сторя странна, защото аз нося метъл, готик и пънк облекло, нещо, което не всеки ден можеш да видиш специално по нашите ширини.
А относно социалните мрежи- отдавна съм приключила с тях и не ме интересува кой какво ползва, гледам си собствената паничка. :)

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: e26f021486
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

2.   Авторке, да не си луда. Сега всичко е Инстаграм и ютюб, и аз съм известен заради него. Животът ми е по-лесен и приятен. Пътувания, партита, скъпи дрехи, коли. Когато нямаше фейсбук, инстаграм и ютюб какво щях да правя?!
Никакво връщане, прогресът е тук и сега. Ако не си с него изпадаш от играта

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 939a6e61b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

3.   И на мен са ми странни днешните бради. Даже им се чудя колко трябва да не се виждаш отстрани, че да си причиняваш подобно нещо. Не че по принцип не харесвам бради, но напоследък виждам някакви перфектно оформени бради. Ама толкова перфектни, че чак отблъскващи. Ама то направена идеална права граница на брадата, даже начертана с молив, ама всяко косъмче идеално вчесано, ама перчема зализан, ама линията на косата идеално начертана с молив, пък като са си оставили едни черти остригано, ще кажеш, че пергел, линия и молив е правено всичко. Чак пък толкова става вече смешно. И особено като си оставят пък отдолу някава 10 сантиметрова брада, вече ме напушва на смях. И като за капак като прасне 3 кичозни татуса, епилация, впита тениска, гумени мускули и лош поглед, направо ми идва да повърна. Иначе горе оправен като жена и епилиран, ама отдолу с анаболни и нелепо изкуствени мускули "мъж" го раздава. Да плачеш ли, да се смееш ли, не знам.

Тя тази брада на втория ден вече се е развалила, трябва всеки ден да се дооформя и при всяко излизане да се зализва, начертава и т.н. Аз не знам тия "мъже" всекки ден по фризорски салони и фитнеси ли висят? Друга работа нямат ли, кога работят, кой ги издържа, кога намират време за толкова суета някаква проститутка, не знам.

ОК брада, разбирам, да я пооформиш малко, за да не си като клошар, разбирам, да не е дълга като на поп, пак разбирам, ама чак толквоа да се зализваш, рисуваш и да лъщиш от 100 м като прясно лайно, това вече е смехотворно. Хората от мания да се правят на интересни и да са различни, чак стават смешни.

А иначе относно социалните медии - вече всеки втори 18-годишен келеш е "мотиватор" и е написал автобиография и учи хора, които могат да са му бащи и дядовци как да живеят, сякаш той е видял много от живота. Или "инфлуенцър", или продава съмнителни добавки. Не че всички са много добри в това, а просто това са най-удобните ниши за ютюбъри и инфлуенцъри.

Ако наистина имаше толкова хора в България, разбиращи от бизнес, щастие, успехи, психология и там всичко, което се сетиш, до сега да бяхме станали Швейцария. Да се чудиш защо сме деветата дупка на кавала с толкова гурута по всичко. Че има и хора, които вярват и плащаш за книги, тениски, семинари, курсове.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 4e225ae483
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   И сега ги има Преслава, Кристина Агилера и Шакира.
Даже такива като Преслава са много повече в днешно време. Никой не те задължава да имаш нито смартфон, нито таблет, а особено пък мнение. Просто не разбирам какво си се впрегнала.
Аз например нямам фейсбук, но не ми пречи, че маса други хора имат.

А, едно наистина много важно нещо да отбележа - комично е да слагаш Преслава или друга чалгаджийка до Шакира или до която и да е друга наистина успешна изпълнителка. Излагаш се.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 785e5a2f2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Чу ли?" Изпадаш от играта." ....хаха
Играта , майна е целта в живота . Ей , аман от комплекси .

Авторке , доста по-стар съм от теб и тия Агилери и Лейди Гаги и аз не съм ги разбирал. Същото е за баща ми например относно моето поколение. Всяко следващо поколение деградира все повече и така е било от време оно. Виж но.1 какво ти е казала- гледай си собствената паничка.

 
  ...


...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: d54bb4ab00
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ще призная, че голяма част от наложената мода в облеклото не пасва точно на моето усещане за естетика.
Е, добре, че сме свободни хора с право на избор и наоколо блика от изобилие. Не си длъжна да имаш профили в социалните мрежи, да носиш шарени дрехи, широки блузи, 7/8 дънки, слънчеви очила, да си с права коса или контурирано с грим лице... ти избираш как ще изглеждаш, дали ще се епилираш и въобще- всичко.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 4eb16b1657
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Предполагам, че и навремето хората са се потресавали как жените са започвали да носят панталони, а не задължителните за тях рокли. Или как бански, който е трябвало да покрива почти цялото тяло е направен след вреве да покрива само някои части от тялото. Светът се променя постоянно начина на обличане, поведение и какво ли още не. Обаче съм забелязала, че когато настъпи нещо ново в нашето ежедневие сме шокирани и веднага му лепваме етикет грешно, неприемливо и т.н. Както навремето така и сега ще се появяват все нови и нови неща обаче както за лошо така и за добро ще се появяват. А и да не забравяме, че всеки е различен, носи различно, харесва различно, но според мен просто това, което споделяш не, че не го разбираш, а просто не ти харесва, което е нормално. Мисля също така, че всички сме се вкопчили в това каква е днешната мода ни дразни и започваме да съдим хората по облеклото им, което малко или много ни прави повърхностни. Ти се радвай на това, което си, което обичаш, а другото просто игнонорай и така живота ти става по-хубав.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 2f70731b83
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Мн са смешни и гейски бради и прически тип перчем.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 58307bdfef
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До 6

Значи от Йерехон насам деградираме. Сигурно сме били някаки полубогове преди това ...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 786645614c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Едно е сигурно, срещу времето не можеш да се бориш.
Камоли пък да забраняваш кой как да се облича и да му налагаш рамки.
Аз съм За униформи в училищата, но до там. На улицата всеки да си ходи както си иска.
Говориш за брадите като за нещо лошо. Но виж снимки на борците ни за свобода. Виж Ботев каква брада е имал, стотиците хайдути с мустаци и бради. На Запад хората пак са били масово с мустаци и бакембарди.
Върни се по-назад във времето, и виж лордовете с какви "джендърски" перуки са били. Дори благородниците мъже са носили токчета. Но естествено и тази мода е отминала.
Така че авторе, и да лаеш, файда няма. Не можеш да се бориш с тези процеси. След някоя и друга година на хората ще им писне от бради и ще измислят нещо друго.
Това с Преслава ме разсмя. Аз съм отраснал с доста по-качествена музика.

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 939a6e61b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   11, как може да сравняваш Ботевата брада с перфектно фризираната гелосана и очертана с молив брада на някой лъмбър/метро сексуален с анаболни мускули, оскубани вежди, изрисувани ръце и 20 годишно чипосано и тунинговано БМВ купено с бърз кредит?

Не е въпроса в самата брада, а това, че е символ на цяла култура.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 58307bdfef
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   До 12

Мога и го правя.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 38b219db08
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Спокойно! Още от пра историята всяко поколение е било оплювано от предишното, че за нищо не става, че се държи смешно и неподходящо и въобще, "ние едно време какви бяхме, а вие сега за нищо не ставате!"
А иначе това му е хубавото на 21 век, че всеки е свободен да изразява себе си чрез стила си. Да и на мен са ми смешни разни момченца с изкубани вежди, епилирани и с лакирани нокти, ама щом това ги кара да се чувстват добре в кожата си...
А и да ти кажа стилът на хората се променя с годините. Същите тези след няколко години ще изглеждат съвсем различно.
На 15-20 всеки търси себе си, всеки се стреми да е част от групата, да го приемат, но повярвай ми като ги подхване животът и имат куп отговорности на главите си, няма да имат време за толкова много епилиране, подстригване и висене по салоните за красота и фитнесите. Друг е въпросът, че вече ще има нови 20 годишни, които кой знае как ще се носят. Обаче това е животът, всеки минава през своя си бунт срещу системата преди да установи, че се бори с вятърни мелници.
Не се впечатлявай толкова, както ти казах от как свят светува е така!
Няма да го забравя проф. Бакалов (Бог да го прости! Преподаваше история на Византия) как на лекция ни чете текст на някакъв византийски автор, който се оплаква от студентите си и как закъснявали и пиели вино и вместо да учат, гонели жените, та само спря с четенето, изгледа цялата зала и иронично попита "Някой да се позна в описанието, колеги?"
Така, че нищо ново под слънцето! И на младия кроманьонец са му казвали, че се занимава с глупости вместо да внимава в лова. :)

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 5859c2b764
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Аз пък съм против униформите, защото единствената Реална полза от тях е, че някой собственик на шивашки цех получава доста добра финансова инжекция. Такова беше и мнението на моите родители, както и на маса други родителите, когато бях 10 клас (преди повече от 10 години това) и училището, в което учих, предложи на родителите да ни се сложат униформи. Но преди няколко години видях, че все пак са успели да въведат униформи и там. Явно са подходили твърдо към по-новите родители или са се постарали стабилно да им промият мозъците колко е полезно и възпитателно всичките деца да ходят с еднакви дрехи. Образователната система само се чуди как да точи пари - я от родителите, я от държавата(данъкоплатеца), осъзнайте се хора.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 939a6e61b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   13, за моженето може, ама не е много коректно. И аз мога да сравня Трабант с Бентли, ама ще е тъпо.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: b31f504875
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Все новото поколение е лошо. Не ходя по описаният от авторката начин, не съм мускулест, косата ми е достатъчно къса да не стърчи, но и да не ми се вижда главата, татуировки никога не бих си направил, ходя пеша. И да, доста съм привързан към смартфона, но съзнавам, че това е новият порок и се старая да заменя времето с телефон с някоя книга, да се разходя и да се оглеждам повече или дори да полежа, без да мисля за нищо. Носталгията към отминалото като се замислиш е безмислена, и на мен ми харесваше, когато телефоните не бяха такива и хората бяха малко по отворени, но и тогава ги имаше по-затворените в себе си - на каквито попаднеш. Трябва да гледаме в бъдещето, защото то ни предстои и е добре да положим усилия да сме доволни от него. А след още време, някой ще си мисли за сегашните времена с носталгия.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 58307bdfef
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   До 16

Сравни вкусовите качества на белината с течи на питейната вода тази вечер, все тая! Ти ми казваш, че било "тъпо". Ами не е остро, тогава, щом не ти харесва.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/7/79/BASA-1271K-1-161-2-Hristo_Botev,_1875.JPG

Виж го тоя момък и ми кажи, че брадата му не е подържана, че не слагал вакса на тея мустаци?

А като някой каже, че Ботев е имал брада ... "Ама чакай сега, то там различно". Какво му е различното? Като го гледам, най-много е 75 кила с мокри гащи, ще го попикаете, да се гаврите с него, ако го видите на улицата.

Я па тоя момък:

https://bulgarianhistory.org/wp-content/uploads/2013/01/aleko-konstantinov-228x300.jpg

Малиииииии, жив джендър! Пу-пу-пу! Да нямаш нищо общо с него!

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 58307bdfef
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   И не, не искам да се върна преди 15 години, защото разчитах на 1.20 джобни каквото мама сипе да яда.
А и само да напомня, че тогава имаше голям спор - трябва ли мъжете, да си бръснат мишниците и съм виждах хора с по 15 санта космалък, дето излиза, като са с потник.
Днес, ако го видиш това на човек под 40 години ... веднага настава смях в залатаи ниииикой нищо не казва, в защита на дадения човек.
"Ма то друго". Ама не е друго. Баш същото си беше.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 2a3342ffed
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

20.   Много уместно да сравняваш Преслава с Кристина Агилера и Шакира,браво какче! :DDDD
Ако хората бяха по-умни нямаше да се влияят от технологии и модели за подражание. ;)
Тротинетки е имало и преди 15 години,и как пак вместваш модата с външността и тротинетките? :D
Всеки да си се облича както си иска,аз си следвам моята си мода,и никой не може да я промени.
Повтарям,че технологиите не са ни виновни за зомбирането,ако имаме активен начин на живот смартфонът става ненужен.
Ако искаш няма да имаш фейсбук,никой не ти е опрял пистолет до главата,това си е личен избор който не подлежи на коментар.
Бради е имало и преди 15 години,само че тогава не е било мода,а индивидуалност.
Не е ли по-интересно тази тема да я обсъждаш с приятели и познати?
На 28 години би трябвало да се интересуваш от много по-различни неща,вместо дa коментираш като поредната клюкарка със семки в ръка.







~darkgirl~

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 2f70731b83
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   А да и разни тлъстуши вече се мислят за секси и носят впити дънки. Обикновено в конбинация с розови коси и пиърсинг. Но и преди имахме уайт трал, рейвърки ги наричаха.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker