Има ли спасение от Бай Ганьовщината? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121040)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Има ли спасение от Бай Ганьовщината?
преди: 3 години, 9 месеца, прочетена 1884 пъти
Ах, Ганьо, Ганьо...

След длъги години живот в България и в чужбина, мине не мине време срещам българи, ама не просто българи, а типичните бай Ганьоци. По-зле са от индианците, ако трябва да съм честен. Не, че нещо против индианците като цяло - такъв е изриза.
Аз не съм убеден, че съм се излекувал напълно от тази наша народна болест, защото, когато ми дойде сметка, която е доста повече, отколкото съм очаквал и реагирам неадекватно. Ядосвам се, защото сега пак трябва да плащам за неща, които най-вероятно никога няма да са ми от нужда, но за сметка на това няма да работя по-малко, а...повече.

В момента живея в чужбина и съм един вид малко далеч от епидемията...не, не корона вируса, а бай Ганьовщината. Леко съм се изолирал и се опитвам да преудолея. Чудя се дали обаче е генетично това и дали въобще има лек.

Преди месец станах свитедел на поредната наша проява. Дошъл нашенеца, работил 1 месец работа, която никога не е работил през живота си. Нито има квалицикация, нито каквито да и е езикови познания, та даже и са се оплавкали от него, доколкото чух, че доста се скатавал на работа. Вземе заплата от 1,250€ да речем и недоовлен - та гледайте. Скандали, фабриката щял да пали, шефа щял да бие. Нагъл, без грам акъл в главата, неспособен да завърже разговор с нормално човешко същество, никакво образование, но с огромни претенции за сметка на това.

Има някаква сходност с момичетата и определени жени, които наблюдавам. Търсят си сляп, глух и глупав милионер, дето да им трае глупостите, да им задоволя прищявките и тя накрая пак да е недоволна от него. Освне, че няма какво да предложи, та даже би се обидила ако се налага да домакинства, не дай си Боже да измие 2 чинии и да 'оф-ка', как мъжът и който работи по 10-12ч на ден не и бил купил миална машина.

За младите там е два пъти по трагично, защото те сляпо следват този roll model (модел на поддръжание), което е двойно по-голяма беда пък за следващото поколение, което горко му ако до тогава България не е изчезнала от картата на света, защото животът за тях ще бъде пълно наказание.

Някой от вас да се е излекувал? Трябва да сте в такава среда с такива хора и да се опитате да се откъснете от всичко що българско, та даже и език? Защото аз обмислям да го направя. Скоро завършвам образованието си в чужбина - няма българи околко мен до такава степен, че да се налага да контактувам с тях. Не ме разбирайте, имам страхотни приятели сънародници, които обаче нямат абсолютно нищо общо с описаният тип по-горе.

Даже се запознах с един пич. Майка му е финландка, баща му българин, а той самият не говори български и никога не е ходил в България. Баща му даже му е забранил всичко свързано с България и вкъщи се говори на всякакъв език, но не и на български. Той горкия изпитва голямо любопитство и мерак да отиде до България. Гледал снимки в instagram-a на нашенки, където всичко що може да се види - се вижда и аз му бях намекнал, че са 10 пъти по-тъпи, отколкото изглеждат и още 10 пъти по-лесни, след като им кажеш, че си чужденец, че баща ти е българин, а майка ти финландка и че имате собствен бизнес, че караш последен моел кола и прочие.

Говоря за определен тип момичета, разбира се. Аз лично имах страхотна връзка с момиче от България, но уви...като разбра, че трябва да чака още 3г, докато завърша и ЧАК тогава съм щал да правя по 5,000€ на месец и...на нея не и се чакало толкова време. Но май след като започна работа и кача някоя друга снимка в социалните мрежи с новият си автомобил - ще ме поиска отново. Ще се върнат чувства й и ще два пъти по-силни. Но до тогава ще си седя със сегашната си приятелката, която пъкел не дава дали правя по 5,000€ или по 500€ на месец, че даже тя плаща понякога вечерите ни в рестораната. Нищо не иска в замяна, а само дава, че и секс без да съм и поискал прави...ех, все лоши неща правят тези чужденки.

Ах, Ганьо, Ганьо...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 месеца
hash: c65ad7fbf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Всичко е точно така.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 91387a11ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

3.   "Но ДО ТОГАВА ще си седя със сегашната си приятелката" - определно не си се излекувал, даже си доста зле.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 115c9f4614
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Алеко Константинов затова е създал тези фейлетони с главен герой бай Ганьо, за да може българина да се погледне в страни.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 25347de8b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Аз живея в Германия и мъжът ми е немец. Тук общувам само с една възрастна българка, също омъжена за немец. Като цяло съм се откъснала от ганьовщината и съм много щастлива. Нищо в България не ми липсва, освен приятелите. Случвало се е да се запознавам с разни бг гастарбайтери, но бързо ги отсвирвам като си покажат селяндурския манталитет. Иначе мога да общувам с интелигентни хора от всякакви народности.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 16277d9cd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Обикновено срещаме хора, които са точно като нас. Хора като тези които описваш съм срещал и аз. Но не бих си позволил да ги квалифицирам, по този начин не виждам как съм по-различен самия аз.

 
  ...


...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: a4f964b6da
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Ами, сори, ама средата ти е такава.
А и някои са чували израза white trash, със сигурност, не е измислен от и за българи.
Викаш и ти дават, без да си искаш.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 3e6fd833eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Какво всъщност е това определение? Предполагам липса на етикет. Много хора в България нямат тези базови умения на комуникация и изказ. Не до това в каква среда сме, или какъв манталитет имаме като народ. Никой не се ражда научен. Затова, пък, тук играе много важна роля училището. Не е вярно, това че като изтървеш първите 7 вече нищо не може да се направи. Напротив. Възпитанието трае много повече време. Всички се раждаме наивни, пламенни и страстни. (каквито сме и ние) Затова децата в чужбина също учат предмети като етикет, гражданско образоване и социални норми..

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 90bc907259
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Мисля, че за съжаление българинът е противен и с пари и без пари, просто е мишка, и е злобен.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 0b43cea4f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Само едно уточнение за автора, който видимо също не се отличава с висока култура. Не че аз се отличавам. Алеко Константинов НЕ Е написал “Бай Ганьо”, за да имаме приказка, с която дадени сънародници, нарочно казвам сънародници, а не българи, за да няма обидили се, които се мислят за “големи европейци” и да обиждат другите на “бай Ганьо” или само “Ганьо”. Алеко Константиов е написал “Бай Ганьо”, за да видим какви недостатъци имаме и да се опитваме да ги оправим. Много народи и това нямат, а имат нужда. И още нещо авторе, това че една жена се поддържа не значи, че е проста, нито пък че е кифла. Дори тези, които не се поддържат го правят защото на тях не им стига акъла. Спрете да намирате кусури във всяко нещо. Именно бай Ганьо е бил такъв. И пак повтарям, книгата не е написана, за да имаме нарицателно за лоша култура, а за да се поправим. Има много други народи, които са като нас, че дори и много по-зле, но те и такава книга си нямат. И отново, спрете да намирате кусури, живейте си живота.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: c37e1f37e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

15.   Да, има и такива българи. Но и чужденците не са по-стока. Например ирландците са пияници. Деца, жени, мъже-всички се напиват редовно и много. В големите им семейства има много сексуални злоупотреби. Във Великобритания пък хората са научени да си мислят, че са първа ръка хора, а всички останали-втора ръка. И намират елегантни начини винаги да ти го показват. За техните запои по черноморието се носят легенди. Та всеки народ си има слаби места. И като поживееш повече там ще го разбереш. Например местните момичета няма да искат да ходят с теб, защото си емигрант. А емигрантите са бедни. Например в Германия при развод жената взима пенсионния фонд на мъжа и жилището му. А от емигрант няма какво да се вземе. Та и тези жени гледат материалните неща. Масово българските мъже се женят я за рускини, я за азиатки.Местните не ги искат. Или пък си стоят сами.

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 115c9f4614
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Предполагам че въпросът "Има ли спасение от Бай Ганьовщината?" беше риторичен, ама бай Ганьо пак взе да философства...

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 3e6fd833eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Мерси на номер 11

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 6f54c40c6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

21.   "roll model (модел на поддръжание)" Хахахаха

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 9a08632db3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

23.   Напротив 11, ако не е поставена добра основа в първите 7 години, после каквото и да се прави, се оказва общо взето за вятъра.

Иначе съм напълно съгласна, че възпитанието продължава и много след 7мата година.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 3e6fd833eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Браво на номер 11. Не знаех, че има такива предмети в чужбина.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: ce55230d2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

25.   Казва се role model, не roll model.
Мега жалка тема като цяло, авторът е мега зле.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 27fa09bd6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

27.   Няма спасение от бай Ганьо. Един такъв даже ни е премиер.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: b0a56636e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

29.   Щял да чака другата пак да му пусне след завършване, пет бона щял да изкарва, сега седи удобно при друга жена, голямата работа бил. Пиши грамотно като си толкова културен, Ганьо комплексиран. Съмнявам се дори да си чел произведението на Алеко. Няма по-голям нещастник от този, който говори (анонимно при това) зад гърба на близките. Я им кажи и на двете, бивша и настояща, какво си писал тук, тогава да видим колко ще ти пускат.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 8a58c8dfd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

30.   Авторе... като те чета и бая бай ганьовщина съзирам... българските мъже били простаци с претенции, българските жени - мекантилни кухи лейки. Ти обаче си излязал навън, видял си светлината и от своята нова, възвишена позиция, обобщаваш цял един народ.

Това е едно доста елементарно мислене, характерно за три вида хора - незрелите, простоватите и нарцисистите. Те винаги се поставят в една арогантна позиция на просветление, където някоя избрана група, в случая собствения народ, се гледа отгоре, с надсмешка, с превъзходство. Другият пол лош, техният недостоен. Нима, авторе, в САЩ няма реднеци? Във Франция гета? В Англия пияни ултраси? Нима САЩ си нямат Тръмп, Англия Джонсън, а Италия Берлускони? Нима всички полуголи кифли в инстаграм са българки, а всички селски бекове, снимани пред скъпи коли са българи? Не сме толкова уникални и ненадминати българите, дори в лошите си страни ;)

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: bacdade49b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   Учене, анализиране, откриване на корена на проблема и решаването му.
Баща ми не беше от най-образованите. Родом от едно малко село, винаги псуваше пред мен, нямаше богат речник, не четеше книги, често плюеше по улиците. Но той беше осъзнал, че решаването на тези проблеми е чрез ученето. Заради това често ми казваше "учи за да не пасеш патките като мене". Дори беше твърде строг, но след време осъзнах защо.
Учих,после и в чужбина. След образованието си и започнах работа в чужбина.
Добра заплата, дом, семейство. Не се храча по улиците, имам обноски, поздравявам хората, развивам се. Дори когато съм в България на почивка или по работа, влагам наученото. Усмихвам се и поздравявам персонала в банката, магазина и тн. Дори и някоя счетоводителка да ми говори на въпреки, аз просто ѝ се усмихвам и ѝ говоря любезно и виждам как просто настроението ѝ се подобрява. На излизане давам път на някоя жена,можеби някой случаен човек ще види и ще го приложи някъде.

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 186278c423
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

33.   32 браво, дано да е така. Аз имам познат страшно интелигентни, тръгна от нищото, вече много образован, говорите езици, но манталитета и възпитанието си личат. Браво, че си се преборил.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: d53d448f90
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

34.   Поне да беше грамотен, че покрай обичайните грешки допуснати при бързо писане, имаш и не една или две сбъркани думи с грешки от НЕграмотност, и ти си седнал да се смееш на ганьо, а ти да не си по далеч, НЕграмотнико... Ем НЕграмотен, ем безродник...

Като не си и доволен неграмотнико, и не ти допада нищо българско хващай чеченско гражданство, и не пиши в български сайтове и това е.

Номер 6, и ти не ни липсваш изобщо, нито си ни изтрябвала безроднице, не знам защо се чувстваш длъжна да пишеш в пропадналите ни бг сайтове с пропадналия ни език, та си свободна да пишеш в немски сайтове, че такива, като тебе като ги видя с тъпите им изказвания само ме дразнят, ограничени ъсщества...

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: a3595962ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

36.   Има много зли и коварни хора в България, за съжаление. Проблемът е, че считат Бай Ганьо за положителен герой, който оцелява напук на "префърцунените" европейци. Дори съм чувал дълги обяснения от високобразован човек, как Алеко Константинов е бил "българомразец", злепоставящ собственият си народ, създавайки "гротеския" образ на нрамлен българин, принуден да оцелява в условия, в които "изджендарнясал хипстър" не може да съществува.

Не знам кое е вярно, но съм виждал резултата от безхаберие, злоба и омраза. Идеята, че някой има нещо, което ти нямаш, е някак си ужасяваща за редица хора. Всичко трябвя, или да бъде опорочено, или омаловажено, за да не е "над твоето". Някой написал книга - драсканици. Някой станал клекар "крадец в бяло", някой помогнал на човек в нужда "балък, дет са прави на много важен" ... Това е страшното. Че човек те е напсувал на улицата, може да е грозно, но има къде-къде по-лоши неща. Някой не бил облечен според последната мода - това е най-лесното. Снимки в интернет - голяма работа. Като се харесват, да си се снимат. Проблемите са ни в омразата и нежеланието за развитие, както и дребнавщината. А и още нещо - реваншизмът! Дали ще е към конкретен човек, институция, народ или каквото и да е. Да си "отмъстиш", както можеш, за ... за всичко, което не ти харесва. "Германците" са виновни, че е дошъл комунизъм и е взел на дядо му златарският бизнес? Сервира им топла бира. "Руснаците" са му виновни - не си мие ръцете, като готви. В училище брат му е учил много и е взимал медали - днес ще си тормози сина, като го изкарва глупав, въпреки че има високи оценки.

"Ганьовщината", както и да я разбираш, няма да се изкорени, но опредлено с образование, разбиране, съчувствие и желанието, да си по-добър и да нямаш толеранс към простащината, ще се подобри. И виждам, че има много положителан промяна в тази насока, спрямо преди 25 години, примерно, когато всичко дънеше Глория, а вижовете за Бай Ганьо, бяха едва ли не поучителни басни за живота.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: ef8d2c977a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

37.   До 30: да добавя и Болсонаро на Бразилия към хубавците...
ха-ха-ха
Англия си има чавс (chav и chavette), САЩ- Karen (“Искам да говоря с мениджъра ти”) и мъжката версия (все още се чудят за име, Chad, може би); дотук ми се изчерпват познанията

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker