Защо има 2 отбора на ЦСКА? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121135)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо има 2 отбора на ЦСКА?
преди: 3 години, 9 месеца, прочетена 1770 пъти
Здравейте, интересува ме дали някой може просто и кратко да обясни защо отборите са 2 и как се стигна до тази ситуация. Изгледах няколко клипа и четох по темата, но не мога са си го обясня напълно. Кой е истинският отбор и кой е този новият (замества някой друг отбор с различно име, или?) Ясно е, че това е направено целенасочено, такива неща няма как да станат случайно, та ако има някой компетентен - моля да обясни. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 месеца
hash: 7d41e0de7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

1.   Реално има 0 ЦСКА-та. Истинското, което съществуваше до преди няколко години, фалира и вече e в историята. След това Гриша Ганчев, за да прилапа заблудените фенове, просто прекръсти отбора си Литекс на ЦСКА-София и съчини куп циркове, че това всъщност било същото ЦСКА, което на практика вече го няма. Тирето е, за да се отличава от оригиналното ЦСКА, за да може да се регистрира. Т.е. сегашното "ЦСКА" е просто Литекс със сменено име, играещ на стадиона на истинското и несъщвуващо вече ЦСКА.

Колкото до ЦСКА 1948, това е просто нов клуб пак с подобно име. Просто част от работещите в истинското ЦСКА регистрираха напълно нов клуб и си започнаха от най-долната дивизия по надлежния ред.

Общо взето целият свят ни се смее, дори и сърбите писаха за този цирк с насмешка. Подобна простотия може да се случи само в "държава" като България. Тук с рушвети могат цяло ново първенство да ти измислят, както му измислих на Гриша Ганчев, за да не почва от най-долната дивизия.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 1865a43f21
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Каквото е написал номер 1. Точно.

ЦСКА умря в момента, в който фалира. Ако някой беше взел клуба тогава, платил всички дългове и прочие - щеше да си "купи" истинския клуб с цялата му история и традиции.

Това, което Ганчев направи, беше мизерна тарикатщина, която заличи един клуб (Литекс), за да може да вземе по-голямо парче от пая.

Та, да... има два клуба, като нито един не е ЦСКА реално.


Братан.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: fdf72fedd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Н1, в грешка си. ЦСКА-София официално е носител на всички титли на стария ЦСКА. Погледни в Уикипедия ако искаш. А смятам, че рано или късно ще се обединим с ЦСКА 1948. Засега има егота и глупости, които не ми се коментират.

Същата съдба я чака Левски. За което не бих злорадствал както повечето левскари когато на нас ни се случи. За мен е най-хубаво да има силни ЦСКА и Левски. Писна Лудогорец всяка година:) Със здраве!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 1d00344fee
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Оригиналното ЦСКА фалира през 2016, Гриша Ганчев обедини Чавдар Етрополе и Литекс и влезнаха в А група служебно. Като антипод на взимането на чужд лиценз се появи ЦСКА 1948, там 2000 човека са акционери, имат и мощен спонсор-Цецо Найденов-те постепенно минаха през всички нива и вече са новак в А група. Трябва да се отбележи, че ЦСКА София плати 8 млн за активите на оригиналното ЦСКА, най-вече за емблемата. ЦСКА София играе на Българска армия и е припознато като старото ЦСКА от фенове и легенди на отбора. Това лято имаше слухове за обединение на двете ЦСКА.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 7d41e0de7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Благодаря на номер 3, че ме разсмя. Бях в лошо настроение и имах нужда. Да бяхте припознали Реал Мадрид, че да имате 13 Шампионски лиги.

Типично по български гледаме какво припознава фена софийското наркодилърче и бай Пешо от Долно Нанагорнище и какво пише в уикипедията, но никога не спазваме закона, защото не ни оттърва и не ни кефи закона. Наглост, наглост до безобразие! Това ли ви е критерия? Какво пише в уикипедия и мненията на наркоманите ултраси?

Ами то тази логика и аз ще основа отбор, ще взимам кредити на поразия, без да плащам, ще си накупя най-скъпите футболисти и ще стана шампион на България и после като си искат парите, ще сложа едно тире и ще си запазя и титлата, и ще си "платя" дълга на момента. И следващата година почвам по същата схема. Ехеее, ама голям тарикат значи.

Целия този цирк в нормална държава е немислим. Дори си мисля, че и в Африка не може да се случи.

ПС: Не съм нито левскар, нито съм за Лудогорец, просто ми писна в това жалко шибано подобие на държава всеки да си прави каквото си иска и да не го интересува закона. После ревете, че България била деветата дупка на кавала. Ами вие самите подкрепяте подобни циркове и беззаконие, как искате да ви е наред шибаната държава? Ей това е най-жалкото - че самите хора, самия народ подкрепя подобни безобразия. Не са ви виновни нито политици, нито олигарски, вие самите гледате по тънката лайсна. Вие не осъзнавате, че като се правите на тарикати, на края се преебавате сами себе си.

Между другото мен като данъкоплатец някой пита ли ме дали съм съгласен да опростя няколко десетки милиона на Гриша Ганчев? Това беше подигравка с всички нас като данъкоплатци.

 
  ...


...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 7d41e0de7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   В уикипедията мога да вляза още сега и да я редактирам. Явно не знаеш, че тя си пише от потребители и информацията там не винаги е достоверна. Юридически няма как да наследиш каквото и да било, без да му платиш дълговете. А и не би бил честно.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 00c9bbe7e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Според правилника - фалира ли отбор, започва се наново аматьорските групи. Ама на феновете на ЦСКА не им се чакаше 4-5 години да се лутат по долните групи. Хванаха се на приказките на Ганчев за бързи титли, купи, участия в ЕКТ, ама действителността се оказа различна - ни титли, ни нищо. И така се стигна до припознаването на Чавдар Етрополе и Литекс. Етрополе беше необходим, защото Ловеч не е в софийска област и Литекс нямаше как да бъде преместен директно в София. После БФС помогна със създаването на нова А група, за да може да започне ЦСКА-София директно на най-високо ниво. За цвят бяха поканени отбори и от Б група, че да не вземе някой да си помисли, че това се прави заради Гриша Ганчев.

Някои фенове не бяха съгласни с това или поради други основаха причини ЦСКА 1948. Законово - това би трябвало да е наследника на ЦСКА-то, защото всичко беше направено по правилата. По примера на редица европейски отбори, които фалираха и започнаха от долните нива в шампионатите си. Най характерните примери са - Глазгоу Рейнджърс - отборът с най-много шампионски титли в Европа, Парма - носител на КНК, УЕФА. Стоичков игра в него. Глазгоу и Парма започнаха от долните нива и след няколко години са си вече в техните А групи.

Спечелването на търга за " историята на ЦСКА " е по скоро морален акт. Ако някой беше дал 10 милиона и беше и го беше спечелил и после вземе, че подари купи, титли и т, н на Славия, Левски, Ботев или който и да е друг отбор, това означава ли, че Левски примерно автоматично ще прибави във визитката си полуфинал с Барса за КНК и каквито успехи е имал ЦСКА през годините - не разбира се

Ще е интересно какво ще направят феновете, ако ЦСКА 1948 започне да има повече успехи от ЦСКА-София. През последните години в Литекс, Ганчев показа, че вече не му се дават пари да гради шампионски отбор, а такъв да се класира горе-долу добре , да обиграва футболисти и да прави трансфери - бизнес с две думи. Не знам как и защо феновете на ЦСКА му се хванаха на приказките
Още по -парадоксално е, че когато се водят дела в ФИФА от бивши футболисти на ЦСКА, защитната теза на ръководството на отбора е... това е Литекс преместен в София , ама ФИФА има казва " аааа вие сте наследника на ЦСКА , и плащайте си ".

С две думи, ако беше проявено малко търпение, ако се играеше по правилата нямаше да се стигне до такива циркове - 2 отбора ЦСКА в А група. И двата си имат аргументи за това, кой е наследник на фалиралия ЦСКА. Засега феновете застават зад ЦСКА-София. Може и да се обединят двата отбора някой ден , феновете имат думата.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 7d41e0de7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Прочетете да видите как се прави в нормалните държави например с Глазгоу Рейнджърс. Отборът се връща за няколко години в най-долните дивизии, за да пести пари. Там и с нетолкова скъпи футболисти може да се играе. Само че те понеже иамт голяма фенска маса, дори и в долните дивизии могат да изкарват прилични приходи. Защото те имат публика, имат фенове, това са билети, тв права, реклами и т.н. Т.е. така те имат относително високи приходи за отбор от долните дивизии, а ниски разходи. Това им позволява за няколко години да си изчистят всички дългове. След това вече лека по лека започват да се качват нагоре и ей го сега Глазгоу си играят пак в елита. Изчистиха си дълговете, не са фалирали, не са припознавали, не са слагали тирета, точки и запетаи, не са си губили и историята и титлите. Това е трудният, нормален и достоен начин. Само че в България за какво да правиш, като може да бутнеш някой лев, където трябва и всички дългове да се "платят", феновете са достатъчно тъпи, за да се съгласят да си потъпчат достойнството и историята и какъв е проблема? Защо да плати примерно 40 млн, като може да бутне 2 и да оправи работата? Това ако Гриша Ганчев го беше направил с Глазгоу, феновете щяха да го линчуват, че им е затрил историята, а тук дори се кефят, че са прецакали другите, без да се усещат, че това пари на всички нас данъкоплатците. Т.е. реално са прецакали сами себе си, защото това са техните пари, на родителите им и т.н. Ама то малко капацитет се иска да го схванеш това.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: a2c3995d1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Авторе, всички човечета, които подробно ти обясниха ситуацията забравят да споменат, че ''истинския ЦСКА'' е създаден през 1999г., както и всички останали български отбори ;) Тогава всички тимове станаха АД-та. И не знам някъде в АД-то да има актив като история, купи, титли и така нататък ;)

Моралното и честното е да си платиш задълженията или поне част от тях, както направи и ГГ с ЦСКА-София, заплащайки 8 милиона лева, като ФИФА официално призна това дружество за наследник на фалиралото такова - ЦСКА СОФИЯ АД. Това че си извървял някакъв си смешен път от А окръжна до Първа Лига не те прави ЦСКА, Левски, Ботев или някой друг отбор!

Или иначе казано - фирмата (АД-то), която управляваше отбора Литекс Ловеч, в момента управлява отбора ЦСКА - плащане на заплати, осигуровки, режийни и т.н. Абсолютно същото стана с Локо Пловдив, Ботев, Берое, Лудогорец, но е интересно да се ровим точно в ЦСКА.

А и нещо друго интересно - някой спомена Реал Мадрид, които имат 13 титли на ''Шампионска Лига''. 5 от тях обаче са от тогавашното име КЕШ! ;) На Реал признаваме 13-те титли, ама двата полуфинала на ЦСКА за КЕШ не ги признаваме... Тогава не било ШЛ... :)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 5ac14c6424
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Понеже дотук видях все незапознати с голям мерак да обясняват, нека да обясня какво всъщност стана като човек, който следеше всичко отблизо:

1. ЦСКА беше използван по схема - разходите в отбора, приходите в отделна фирма, която е собственост на "Титан". Бяха подписвани всякакви договори за какво ли не на името на клуба - сигурно дори престои в хотел на "Титаните" и разходите за проститутки са ги писали на името на клуба. От спортна гледна точка "Титан" бяха купували играчи сякаш живота им зависи от това и същите често бяха освобождавани без да изиграят дори един мач.

2. "Припознаването", както го наричат незапознатите, беше просто отърваване от АД-то, което нямаше как да функционира заради далаверите на онези двамата. То беше във фалит /както това на Левски в момента/, поради точка 1 постоянно се появяваха нови и нови дългове в резултат от умишленото заробване с неизпълними договори. Кеф ти кетъринга за рождения ден на някой от онези двамата, кеф ти някой бивш играч се сетил да иска неустойка, защото едни тиквеници го изгонили без да уредят това /пак напомня на Наско Сираков, който в момента трупа ли, трупа неустойки/, кеф ти нещо друго.

Като бонус АД-то можеше да играе само във В група, т.е. трябваше да остане там за неопределен брой години, защото оздравяването нямаше как да се проведе бързо, а докато нещата са така, нямаше как да бъде допуснато до професионалния футбол. Там приходите щяха да са нищожни и клубът нямаше как да погасява дълговете си със собствени средства, т.е. чакаме някой ентусиаст /да речем Гришата/ да налива пари с години в очакване на завръщането.

Т.е. за да са доволни моралистите /и левскарите/, трябваше ЦСКА да играе над 10 години във В група, докато плаща дългове, а те не намаляват, защото изскачат нови и нови дългове в резултат на схемите на "Титаните".

3. За целта АД-то беше обявено в несъстоятелност, т.е. се налагаше който иска да взема нещо, да подаде документи в съответния срок. Това отхвърляше възможността някой да се сети след 5-6 години, че му дължат нещо /според договор, подписан на салфетка/ и да си го поиска. Щом процедурата с участието на синдичка, както е по закон, господа, приключи, на търг бяха закупени активите на клуба, които включват емблеми, търговска марка и т.н. Т.е. за ужас на някои хора клубът, който наричате Литекс, по закон е ЦСКА. Същите активи бяха закупени срещу сумата от над 8 милиона, което включваше всички спортни дългове, които бяха предявени в нужния срок и нелош процент от дължимото към НАП. Т.е. Ганчев даде на НАП едни пари, които иначе нямаше да видят.

4. Така наречената нова лига или както там я наричате дойде след като в сезона ни във В група Канал 3 стана по-гледан от едни платени канали с имена, съдържащи Диема и Спорт. Нова /преди Домусчиев/ натиснаха БФС да им осигурят очаквания рейтинг, т.е. "оправяйте кашата, която сте забъркали, ние искаме да излъчваме и мачовете на ЦСКА". БФС се опитаха да се жалват на Тиквун Великолепни, но им беше казано, че същият не иска протести на цесекари, затова хич да не овъртат. Те щат, не щат направиха новата лига и поканиха и ЦСКА там.

5. Колкото до новаците в елита - взеха АД, създадено от Божков с намерение да замени предишното АД в ЦСКА /малко преди Ганчев да ни поеме и той щеше да участва/. Заявиха, че няма да претендират за връзка с ЦСКА и щели да си бъдат нещо като отговор на морално омерзените. Но понеже няма да претендират, се явиха на търга за активите на фалиралото АД с не една, а няколко оферти през различни фирми. И пак понеже нямало да претендират, на сайта си твърдят, че имали 31 титли на България, което е в пълен разрез със закона.

Същите са някакъв страничен проект на Кирил Домусчиев /който иска, може да порови за инфо около връзката му/ с лице за пред камерите Ц. Найденов. Води се, че имат акционери, но напоследък постоянно има скандали със същите, които разбраха, че никой не ги бръсне за слива макар да им бяха обещали друго. Един по един се разотиват.

В заключение: ЦСКА е жив според правото и в резултат от търга /можете да питате ФИФА и УЕФА по въпроса, първите наскоро признаха правото на един бивш футболист на ЦСКА да си търси парите от това, което наричате Литекс, а той не е играл в Литекс, та толкова за Литекс се прекръсти/. Ако омерзените ми сънародници искат да обвинят някого за случилото се, предлагам да насочите енергията си към собствениците на фирма "Титан", защото тяхното си беше класическо умишлено фалиране. Та на тях държавата дължи невзетите пари колкото и да ви се иска да обвинявате друг. Да ви дам адреса им или ще го намерите сами?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker