Стара ли съм? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Стара ли съм?
преди: 3 години, 9 месеца, прочетена 4823 пъти
На 27 съм. Всички ми говорят колко съм стара, нямам ли деца, особено майка ми. Абе хора, не се чувствам все още бабичка за пред пенсия:)! Аз се чувствам момиченце, дори изглеждам на момиченце.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 58

преди: 3 години, 9 месеца
hash: f0e645e80f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И аз съм на 27. Не си стара. Не слушай хората какво ти говорят.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 53306066c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Малко по-сложно е от това... Реално не си стара изобщо, сега работата с децата, семейството и т. н се случва по съвсем друг начин, живеем по-дълго, имаме доста добри мед. грижи и прочее.
Проблемът е, че за много хора, жените имат давност, срок на годност, който изтича доста по-скоро от този на мъжа. Причините за това са много - ролята на жената, биологични особености, обществени нагласи и все в този дух. Както казах по-горе, нещата се развиват, но по мои наблюдения, основната работа на жената, така да го кажем, е да е млада и, съответно, красива. Не, че младост е еквивалент на красота, но както и да е. Всичко останало, някак си, отива на второ място, колкото и да се бием в гърдите, че сме напредничави, че нравствената красота е къде-къде по-важна от физическата и други хубави послания. С две думи - грозна/стара ли си, може да се покриеш някъде и да не се показваш. Изказвания от рода на: "Грешна беше тая жена, но беше хубава. " или "Не си достатъчно красива, за да си толкова глупава. " са доста показателни. Колко е редно и справедливо това, мисля, че няма нужда да обсъждаме. Но смятам, че този тип нагласи, карат много хора да нарекат една жена на 27 години стара.
Аз съм на 32 и се чувствам като динозавър. Работя с доста млади хора, повечето набор около '00 и се потрисам колко по-готини, оправни и адекватни са от мен, когато бях на техните години. Виждам и интересът, който младите момичета провокират у доста по-големи мъже. Стара ли съм реално? Не, не съм, но като почти всеки втори се заглежда по 18-годишни, понякога и по-малки, започвам да си мисля разни работи и да се чудя как и с какво бих могла да компенсирам "преклонната си възраст". Това, разбира се, си е мой проблем и мои комплекси, които нямат нищо общо с другите хора. Не се поддавай на подобни приказки, 27 е разцветът на силите ти.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 55a1125b02
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   На 28 едва ли си момиченце, или си жена, или бавноразвиваща се. Имам една позната на тези години, прилича на лелка, но си я кара по детски. Смешно си е отстрани. Някак имам чувство, че нещо ѝ липсва или е забила на някакъв етап от живота си, който не може да премине. Не казвам, че е задължително сега точно да родиш, за това не си стара, но някак си израза момиченце ми се струва смешен за тези години. Би трябвало да се чувстваш като зрял човек, който взима решенията си сам, а не слуша мама. Не знам, има нещо инфантилно в питането ти.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 9265d15760
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Има и бабички дето щуреят като деца, но природата си спазва законите, на 27 си тамат в разцвета да имаш деца. Не раждате когато трябва, после се чудите защо се раждат недъгави деца. А всичко си има ред, не може една поовяхнала жена над 40 да иска да роди нормални деца. Какво пречи да си родите навреме и после да се радвате на здрави и жизнени деца, а младостта пак си я ползвайте за шуротии?

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 6cf0bcda9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

11.   Иска ти се да изглеждаш на момиченце, но не изглеждаш. Виж може да се чувстваш момиченце на 12, 13 години, но по акъл защото звучиш много незряла. А за женитба ти е малко късно защото кой знае колко бройки мъже си извъртяла до сега. Един сериозен мъж не иска за съпруга жена която е спала с две-три дузини мъже. Такава жена всеки сериозен мъж ще я подмине.

 
  ...


...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 1421d40cbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Проблемът в България е, че за жената има само едно развитие - да бъде майка, и ако една жена не е родила до тази възраст, попада в доста лоша ситуация. Или не искат да я взимат на работа, защото скоро ще роди, или не искат да я взимат на работа, защото не може да и се има доверие, тъй като не поема отговорност. Доста закостеняло мислене. Аз съм жена на 27 г. От 4 г. имам връзка със сериозен мъж, но сме финансово нестабилни. Семейството ми до такава степен ме притиска да имам скоро дете от него и го съветват да иска дете от мен. Обмислям да се разделя с него и да прекъсна контакти с родителите ми. Когато жената е сама, обществото не очаква от нея насилствено да стане майка. Не сме въобще стари за деца... Стари са мозъците, които имат такова очакване към нас.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: eb6cd376b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

15.   Не си стара, но не е лошо да се ориентираш в тази посока. След още 5 години става адски трудно да си намериш мъж. Повечето ти приятели ще са се омъжили, ще имат деца и няма да имат време за забавления. А ти ще си стоиш самотна вкъщи.
Жена на 35г, без връзка.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 24a6c2b744
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

16.   Слушай номер 15. Особено жените, които не са с някаква супер впечатляваща и поддържана външност е най-добре да се ориентират към намирането на сериозен партньор докато са още силно търсени, т. е. до към 28-29. Мине ли се тази възраст търсенето рязко намалява. Излизал съм на срещи с жени на 35-36 - в погледът им си личи отчаянието като говорят за бебето на еди коя си приятелка. Но не ги жаля толкова, защото знам, че тези жени са имали опции бол десетина години по-рано.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 57620e2ae7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   До модераторите: Защо има толкова много неодобрени коментари? Визирам и своя, в който нямаше нищо цинично или некултурно. Ползвам този сайт от доста време и напоследък забелязвам изключително занижаване на качеството на цензуриране, включително и, че се допуска публикуване на данни за контакт. Благодаря Ви!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 35d569ce94
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

18.   Е тя авторката под "момиченце" може да има предвид и 19 годишно момиченце.. Но според мен причината да дефинира така себе си е просто ответна реакция на това, че майка ѝ и други нейни вероятно близки познати я наричат стара. Нормално е човек на крайност да реагира с крайност, макар и не съвсем изгодно.. най-малкото, защото дава повод за някакви евтини захапки...

В по-бедняшките общества и държави като нашата жените биват отрано дефинирани като стари, за да може възможно повече да се потиснат и по този начин да бъдат удобни на масата мъже, които са с малки финансови възможности, нямат почти никаква перспектива за развитие и съостветно са пълни с комплекси.

На такива като 10 искам да кажа, че колкото е опасно жена да стане майка на 40, точно толкова е опасно и мъж да стане баща на 40, защото на тези години качеството на спермата започва да пада. Но поради изтъкнатото във втория ми абзац, за това почти не се говори. Често причината някоя жена да не може да зачене не е в нея или възрастта ѝ, а в мъжа ѝ (плувците му). Вярно е, че има мъже, които успяват да осеменят и на 50-60-70, но това са изключения, а и бащинството далеч не е само осеменяване, затова такива не бива да бъдат давани за пример, камо ли пък хвалени. А недъгави и ненормални деца имат най-често ромите, въпреки че ги създават млади, дори оща малки.

Авторке, изнеси се в някой голям град или направо в чужбина.
Щом не искаш деца, не си длъжна да имаш.
Не спори с майка си, нека си говори жената, ти само я изслушвай и си живей живота както ти харесва. Като иска внуци, да са мислили навремето с баща ти и да са си направили повече деца.

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: f66e189dcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

19.   На 27 все още имаш година-две да се чувстваш млада и момиче. Но времето си минава, никой не го е излъгал. Имам една понзата, която роди за първи път на 35. В началото на бремеността, си мислеше как щяла да роди след 2-3 години втори път, за да имало първото дете братче или сестриче да не расте само. Познай, сега детето е на 4 и си няма братче или сестриче и няма да си има. Семейството е добре финансово и може да си позволи второ дете, но майката казва: "Просто нямам физически сили да се справя с едно, а какво остава с още едно, ако бях станала майка 4-5 години по-рано със сигурност щеше да има и второ". Просто децата нямат умора, като перпето мобиле са.
Разбира се има и жени, които не искат да раждат и да имат деца, ако си от тях - ок, но трябва да бъдеш честна с партньорите си още от самото начало.
А това, че мъжете винаги ще си падат и заглеждат 20-26 годишни, няма как да го промениш. Това си е природа, просто жената е най-фертилна в тази възраст и съответно най-атрактивна в очите на мъжа. Дори и да си имате деца със съпруга си, той пак ще се заглежда. Въпросът е само да избереш такъв, който се ограничава само до заглеждането.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 7500b5652c
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

20.   Меган на принц Хари роди на 30 и няколко, на Ибрахимович жена му е 10 години по-голяма от него и се запознават тя като е на 32....Въобще не си стара, но тука мисленото е такова елементарно - тя да е млада и красива да ми роди деца, той да е богат и осигурен и да ме издържа, не се търси духовен партньор по ценности и качества. За това или емигрирай или се адаптирай.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: f160173175
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

21.   19, сам не си вярваш на написаното.
Мъжете не заглеждат 20-26 защото са фертилни, а защото са млади и стегнати без бръчки, моето твърдение е подплатено с доказателства в сайта. :)
Темите за женените чичковци с любовници от 18-28години в сайта нямат край, я пак си помисли мъжете кое гледат фертилността или младостта? !
Мъжете не мислят за деца преди да се оженят, жените са тези, които първо в главата им изниква деца и брак.
Твоята позната не може да се сравнява с останалите хиляди жени, които на нейните години пърхат като пчелички.
Това с как се чувстваш не идва от годините, има си по-задълбочен анализ.
Българите трябва да се отърсят от мнението на другите, и това на каква възраст е задължително да имаш брак и деца.
Всеки с мнението си, но живота ние си го живеем, не някой друг вместо нас.
В Америка ако имаха предразсъдъци относно възрастта за създаване на семейство много холивудски актьори биха останали сами и бездетни.

Авторката на темата си противоречи, значи все пак се чувства стара след като пуска цяла тема за мнения, които мнения и се иска да я успокоят, че е още "момиченце" и млада за деца.

Няма да успокоявам никого, нито пък ще укорявам, само ще съветвам да се слушат по-малко хората, защото живеем един живот и грешките от решенията ни ще си ги носим ние.
Възрастта за кариера, сериозна връзка, брак и деца си я преценяме ние самите!!!

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 4aaa45b8d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

22.   Ами това за давноста на жените е поредния комплекс на мъжете. Спаружените дърти парантии си умират да се влачат след млади момичета колкото и ние да се отвращаваме от тях. С тея жалки опити за плюене по жените и досаждане на по-младите се мъчат сами себе си да забаламосат, че не са остарели и са желани. Къде и без друго не могат да си преглътнат и другите комплекси откакто са млади, та и това сега съвсем ги избива на яд и ярост.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 6906c337df
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

23.   Миличка, не си първа младост и определено е време сериозно да планираш децата. Ти можеш да се чувстваш като момиченце, но реално внимавай да не изпуснеш всички влакове, че става неприятно и може като нищо да останеш стара мома.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: a4120bdd92
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

24.   До 21

Според теб, защо това е така? Какво символичира стегнатото дупе, сочните гърди, младата кожа? Фертилност! Кое определя красотата? Виждал съм много красиви коли, ама досега неми се е искало да си сложа оная работа в ауспуха ...

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: f66e189dcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

25.   Е, след като съм го написал значи го вярвам (до номер 21).
Това да кажеш, че мъжете (общо взето на всякаква възраст) харесват двайсет и няколко годишни жени, защото са млади и без бръчки, а не защото тогва жените са в най-фертилната си възраст е все едно да кажеш, че 0,5 е различно от 1/2.
Когато жената е млада, без бръчки, със симетрично лице, по-широк таз - всичко това е видим показател за това, че тази жена е здрава и може да предаде добри гени на поколението си, да зачене лесно, да износи успешно плода и накрая да роди. Това естествено не означава, че тя е здрава (например може да е болна от диабет), но мъжете все още не могат да поставят такива диагнози само, като я погледнат. Заради това външният вид на жените е много важен. Всичко е природа, ние може и да нямаме рационално обяснение защо някой ни привлича, но всъщност подсъзнанието ни вече съвсем рационално е направило този избор.
Може и мъжът съзнателно да не иска деца в момента, но самият факт, че иска да прави секс с някоя конкретна жена означава, че той подсъзнателно я е преценил като подходяща за създаване на потомоство.
Абсолютно същото важи и за жените - когато някоя жена си е харесала някой мъж, тя всъщност несъзнателно е забелязала преди това подходящ баща за децата си.

Това не е точно по темата на авторката, но понеже се получи нещо, като дискусия, се почувствах задължен да отговоря.

П.С. И това как се чувстваш физически зависи от годините. На 20 едва ли те болят ставите без причина, ама на 50 вече ще приемаш, че не е нужна специална причина, като травма да речем.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 015d66739f
гласове:
1 2 3 4 5
  (25 гласа)

26.   Авторке, на 27 си вече доста стара. Жените са апетитни за мъжете между 17-25 години, без значение възрастта на мъжа. Казвам апетитни-желани, ако са със стегнати тела и красиви лица, а не приличащи на динозаври, разплути и целулитни. За това женени чичковци чукат ученички и млади необвързани жени, а не търсят дърти разпоретини, дето само ще им ядат париците. Женската наивност вменявана от феминистките, че жената си избирала мъжа е причината да си станала на 27 и още без мъж. Жената ще си избира мъжа, ама друг път. Не те ли хареса мъж, ще си останеш само с избирането. А и не е гаранция, че няма да му омръзнеш и да те зареже след време. За това ако мъж си хареса жена за съпруга, и тя го харесва, не трябва да изпуска шанса си, защото друг може да няма повече. Жените до 25 трябва да са омъжени и с деца, като уважават мъжете си, а не да им правят напук, защото рискуват да останат сами до края на живота си, освен ако не са лесбийки и мразят мъжете и децата. На 27 може да ти се отвори парашутът, но няма да имаш шанс при стройни и красиви мъже, а ще се надяваш на нещо по-обикновено и претенциите ти за мъжко внимание ще са без особеуно значение.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 4aaa45b8d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

27.   Ох ще си умра от смях... :д:д:д Много е весело с тея като 26ти. :д:д:д Гениалните му мисли грам нямат връзка с реалността и са по-абсурдни от това да каже някой, че розовите еднорози припкат из полянките ни, но те горките държат да го изтърсят сякаш ще стане истина. :д:д Както по-горе казаха- сами не си вярват милите. :д:д Така е като не ни работят психиатриите като в нормалните държави...

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 57620e2ae7
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

28.   До номер 26: хайде, ако обичаш, да ни кажеш ти от кой пол си, на колко си и какво аджеба си направил в твоя живот толкова значимо, че да определяш хората като дърти разпоретини. Една жена на 30 г. може да е много по-красива, по-умна, знаеща какво иска и съответно по-привлекателна както за мъжа на 20 г., така и за мъжа на 30 г. Всичко останало са комплекси за малоценност на мъжете, които смятат по-опитните жени за стари. Единствената истина, която каза, е, че жената трябва да се поддържа - и на 20 г., и на 30 г., и на 40 г., за да е желана. Извън това, не е нужно всички на 30 г. вече да имаме деца първи клас. Бременността е здравословна и на 35 - 36 г., когато вече родителите са зрели хора, а не съзряват заедно с децата си (има и зрели млади родители). Авторката трябва да приеме, че не е вече съвсем момиченце, защото да се определи така е толкова приятно за околните, колкото един мъж на 30 г. да говори за себе си като за момче. Вече на 27 г. всички сме зрели хора, едни по-самостоятелни, други по-малко, с различни приоритети, но не сме момичета и момчета. Въпреки че сме вечните деца на родителите си, към нас очакванията са като към възрастни хора. А брака, бременността и броя на сексуалните партньори тук няма какво да правят, това е личен избор.

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: e30494867a
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

29.   Има ли смисъл да казвам колко малоумен е коментарът на 26?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: f160173175
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

31.   От 21 до 25 - Конкретизирам с твой абзац:"но самият факт, че иска да прави секс с някоя конкретна жена означава, че той подсъзнателно я е преценил като подходяща за създаване на потомоство."

Един мъж ако харесва чисто физически някоя жена и иска да прави секс с нея не е защото иска да й направи деца,а защото му се прави само и единствено секс,за да задоволи нагона си.
Важи също за жените,начесването на крастата не е предпоставка за избиране на фертилен партньор.
Подсъзнателното мислене за деца е когато имаш сериозна връзка,тогава преценяш на база опит дали този партньор е добър избор или не. :)

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 5b8b7cbdde
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

32.   Какви са тези женски изказвания за коментар 26 бе, какви хора се вие и как не ви е срам? Той човекът (т.е. аз) е толкова откровен и правилно съветва авторката, а вие така лошо да се отнасяте към него! Я се засрамете веднага! И кое не е вярно, от казаното в коментар 26? Да не би жена на 27-35 да е първа младост? Само мъжът винаги е млад, когато рипа оная му работа, само че за да рипа, иска жена с красиво тяло. Ако му падне някоя баба на 45 със сбръчкана кожа, сланинеста, целулитна и сипаничева, оная му работа ще умре от мъка. 27, нормални са тези държави, където психиатрите са малко или въобще ги няма, защото и хората там са нормални и няма нужда от психиатри.
28, от мъжки пол съм естествено, на колко съм не казвам, но съм още много силен в леглото, а и физически съм силен, прекалено силен бих казал, защото във фитнеса рядко губя състезания, а който падне черпи останалите. Не че съм стиснат и не искам да черпя, ама ей на, силен съм много и не се давам още. Това, което съм направил е предостатъчно, за да живеем аз и семейството ми без ограничения. 28,като казвам "дърти разпоретини" имам предвид някои жени, а не хората-мъжете. Просто исках да се изразя точно, без жените да се почувстват обидени. По ли красиво щеше да прозвучи, ако бях казал "дърти брантии с разхлопани вагини" и те се мислят, че мъжете ще хукнат след тях?! Не знам за какви мъжки комплекси говориш, но мъжете винаги искат нещо младо и свежо, и го искат само за секс. Дори и аз по някога се въодушевявам, като видя секси-момиче, ама гледам да не го показвам пред жена ми ако сме заедно, за да не се обиди и да се почувства пренебрегната. И, не заблуждавай авторката, че бременността е здравословна на 35-36! Не и помагаш, като я заблуждаваш. До 30 може яйчниковият и резерв да се изчерпи и да няма повече нейни си яйцеклетки. С възрастта се натрупват много болести, които се предават после и на плода. Доста родени деца от стари жени са с малформации. Да, може да се прибегне до инвитро, но сполучливите опити не са 100 %, а родените инвитро деца над 40% са с болест на Даун. Права си, че бракът, кариерата, семейството и раждането са личен избор за жените, но в женската природа е раждането на деца, и периодът в който това е най-благоприятно е много кратък. Едва ли има жена, която да е щастлива без собствени деца. Такова "щастие" е прикрита мъка за жената, която гледа майките с деца, разхождащи се по паркове и градини.
Авторке, не си длъжна да се съобразяваш с казаното от мен, но знай, че съм добронамерен към теб и съм пределно искрен. Мъжката независимост е природна даденост, а за жената независимостта не и носи дивиденти, а напротив. Измамна е! За това казвам, че мъжете, тези които са мъже, винаги са мъже, и възрастта няма особено значение, докато жената има много къс срок на годност, относно природното и предназначение.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 3a153f6af9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

33.   Ти си в най-хубавата възраст. Имаш и най-големия избор от мъже. Казвам го от личен опит. След като станеш на 30 г изведнъж разбираш, че изборът на мъже силно се е стеснил. Връстниците са женени с малки деца, само някой странен връстник е останал сам. Изведнъж разбираш, че тези, които те харесват са мъже в 50 -тте години, разведени или по-малки. Възможно е да срещнеш любовта и сред тях и твоя човек, разбира се. Иначе си живей живота така , както искаш. Няма правила. Важното човек да е щастлив.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: b9a0dbc903
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

34.   ей 25, а на бас, че и да има начин да разбереш, че една красива, секси, без бръчки, със стегнато малко дупенце и щръкнали гърдички има диабет или друг сериозен, но невидим с просто око здравословен проблем, пак ще ти се прииска здраво да я чукаш ;)
И не само ти, а още маса мъже.

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: cd4d087462
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

35.   32, т.е. 26 си се защитава сам, тъй като няма никой, съгласен с него. Е, има защо, разбира се... Пич, пълни глупости ръсиш, осъзнай се! "По някога" се чудя как може да има хора с такова мислене.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: c90d8ee888
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

36.   Не зная. Аз на твоята възраст се чувствах жена. На 28 забременях и родих. Сега съм на 31 и смятам, че го направих в правилното време, ако трябваше да чакам до този момент мисля, че щеше да е последния влак и късничко. Ти може и никога да не пораснеш и да си останеш дете, което не може да се справя само и не се приема като възрастен, но въпреки това годините си вървят.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: c90d8ee888
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

37.   Номер 15, много точно. Има го този момент - някъде около 31 - 35г нещо става и да искаш не можеш да си намериш половинка. Всички вече си имат и си сам. А и забременяването по-трудно и децата с увреждания след тази възраст.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 6cf0bcda9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

38.   Ами ако всички ти казват, че си стара това означава, че си стара. Аз пък ще ти кажа, че ти си направо дърта гледайки напред в живота ти. Начина ти на мислене е дърташко или по-меко казано детинско, което е едно и също, защото много старите жени често започват да разсъждават като деца. Ще си останеш без мъж.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 0079711126
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

39.   Н32 ти добре ли си с главата. Нс 30 г. изчерпан вйчников резерв. Аз на 49 още имам. Щом за теб жена 45 е дърта брантив, то за нас мъж на 45 е дърт мъж самохвалко точно като теб. Само че ти си поне на 55 и си поредния чучак, който се прави на Айрън мен. Смешен си.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 1921df205a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

40.   Най ми е смешно как определят 25-30 годишните жени за стари, но пък тези на 40-50 са направо в разцвета на силите си, имат време още за мъже, връзки. Даже и ги окуражават да спят с млади мъже.
Не си стара, млада си. Децата, брака се появяват като срещнеш сериозен човек и да си преценила, че можеш да създадеш с него семейство. Нима е по-добре да родиш от някой на 20-21, да поживеете и да се разделите, защото не сте мислили? И да си самотна майка?

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: c77b56b821
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

42.   По-добре без мъж, отколкото с някой Ганьо Балкански. Пък вибратори продават даже и в ДМ. Сперма има в центъра по инвитро. Връзката си струва само ако си с мъж, който те цени и уважава, не защото си на 26, 7, 8, 9, а заради теб самата!

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 0d396f3133
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

43.   А кой дава гаранция, че като избързаш с брак и дете, после няма да си 36 годишна жена с развод и ремарке и пак да си в изходна позиция? С тази разлика, че ако беше 36 годишна мома с кариера и приятелски кръг би била доста по-интересна на пазара. Спрете с мюсюлманските си, източни манипулации върху жените, за да не стават самостоятелни! 21 век сме в свободна страна. Всеки човек си търси щастието в негово време, темпо и насока!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 4b2b005fad
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

44.   39, много съм си добре аз с главата и това което казвам е вярно, а не заблуда за авторката. С термина „преждевременно изчерпан яйчников резерв“ се означава състояние, при което функцията на яйчниците е понижена и те произвеждат зрели овоцити значително по-рядко от нормалното (всеки месец). По дефиниция за „преждевременно изчерпан“ резерв говорим, когато жената е под 40 годишна възраст, и рядко под 30 години. В голям брой от случаите причините са неизяснени. Фактори като автоимунни заболявания, генетични предразположения, оперативни интервенции и др.! Синдромът на поликистозните яйчници и ендометриозата също се считат за възможни причинители, като това се получава при жените правещи се на физически силни колкото мъжете с повишени нива на тестостерон от нормалното за женския организъм. 39, казваш, че си на 49 години и още имаш!!! И какво имаш? Освен целулит и паласки друго имаш ли? Ако не лъжеш, то тогава ще си рядко възрастна жена, дето все още има нещо! Трябва да се прави разлика между „преждевременно изчерпан яйчников резерв“ и „преждевременна менопауза“. При преждевременната менопауза има пълен стоп на овулацията. При преждевременно изчерпан яйчников резерв настъпва овулация, но доста по-рядко. Отделените при тази овулация яйцеклетки, обаче, са с понижено качество.

"Щом за теб жена 45 е дърта брантив, то за нас мъж на 45 е дърт мъж самохвалко точно като теб. Само че ти си поне на 55 и си поредния чучак, който се прави на Айрън мен. Смешен си. "

Не исках да използвам булеварден език, но как да нарека жените, които хората наричат "брантия" "разпоретина" "митка" Х*интия и много други наречия от народното "творчество"? Може би к**ва беше най-подходящо, само че щеше да е обидно и обобщаващо. А дърта, стара или възрастна всеки знае коя жена е такава. Мъжът на 45 е в разцвета на силите си, а жена на 45 е залязваща "звезда" ако е била известна. Няма да повтарям какво е отредила природата за женския пол. Само искам да напомня на авторката и на останалите жени, дето се правят на много стойностни и можели и без мъже, че биологичният им часовни тиктака!!! Жените не са независими както мъжете, колкото и на горди да се правят. Днес имат обаче право на избор да бъдат обгрижвани и обичани от стойностни мъже, като създадат семейства и уважават мъжа в семейството, или да си останат "самодостатъчни" без съпрузи с никому не нужни женски кариери, като кобили без история!

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: aa25561e57
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

45.   Не забравяй, че живееш в България. Тук пътят е един, ставаш майка. Но в това няма нищо лошо, проблема е, че повечето мъже тук са Бай Ганьовци на които трудно се разчита, а жените рано или късно заприличват на лелки.

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 4754e774c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

46.   Не си стара, но трябва да се осъзнаеш, че отиваш към 30, а не си почти на 20. Детството ти отдавна е заминало, а явно те гони инфантилност.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 4490874124
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

47.   Тази тема е пусната от мъж с цел провокация. Заложил е на краткост с крайности, защото е наясно, че опита ли да влеза в обяснителен режим от името на жена, ще бъде хванат бързичко и от доста хора, тъй като компулсивната му злост щеше да прозира през опитите му да звучи като жена, така както се е получило в коментари 15 и 36.
Много ми е интересно докога ще продължавате с нападките към жените, които не искат да раждат, след като осъзнавате, че реален ефект от тях няма.
Ето дори и потисканата от родителите си 12 е стигнала до извода, че просто трябва да се махне. А като го направи и отиде на някое място с развита икономика, ще осъзнае, че тези които не са искали да я наемат на работа са просто едни отрепки, които искат да наемат някой, който да им работи за стотинки и да им седи сигурен (сякаш е работник в комунизма) чаак до пенсия, в смисъл тяхната пенсия нали. А 45, един пореден мил злобчо, прочитайки 12 имА щастието, както виждаме, като папагалче "хитроумно да заключе": пътят бил един. - да станеш майка; в което дори и аз мисля, че няма лошо. Но не това е желанието на някои жени и няма как тези жени да бъдат променени. Нито с нападки, нито с обиди, етикети, нито с провокации, нито с криви чертежи на бъдещето им. Пътят не е един, и никога не е бил един. Това всеки човек го осъзнава в един момент от живота си, рано или късно. Дори и 12 е на път :)

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 9f48e47714
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

49.   Съгласен съм с някои коментари, че след 30г. нещо се случва и трудно се намира половинка.Отнася се и за двата пола.Ако някой след 30г. е намерил точния човек и е създал стабилно семейство той е хванал последния влак.Но на последния влак хич не е добре да се разчита.Хората над 30г. , които са сингъл повечето са с деца.Тоест, ако искаш да имаш по-голям избор ще трябва да можеш да приемеш някой с дете, което не е от теб.В , което няма нищо лошо разбира се, но да ли то ще те приеме.Ако е малко по-голямо вече ще е с изградени навици и възпитано от други хора... абе става много сложно.Освен, което дори мега либералните общества на запад, гледад малко по-различно на хора, които са минали 30г. ,и все още не са създали семейство и деца.Малко като на все едно им има нещо, което не е наред с тях.Не случайно в Германия и до ден днешен съществува ергенски данък.Дори при едно кадидастване за работа, ако ти си на 31-32 без семейство и деца и има още няколко, които са със същите характеристики като теб, но семейни, ще предпочетат да вземат някой от тях, защото на тях ще се гледа като на хора, които могат да поемат отговорности.Запомни, всеки човек има различен брой шансове да създаде поколение и семейство.Някои хора имат два ,три шанса, други само един.Има и такива, които нямат нито един.Не търси идеалния.Такъв няма.Нито изпепеляваща любов.Любовта трае година година и половина най-много, после остава едно уважение и разбирателство.Не е хубаво, човек да остава сам и без поколение, колкото и приятели да имаш и динамичен живот, в даден момент животът ти, ще се превърне в едно жалко съществуване.Да на жените биологичния часовник тиктака по-бързо, но те пък са в по-изгодна житейска позиция от мъжете.Техните шансове за намиране на половинка е по-голям, защото имат повече наплив от кандидати, от колкото кандидатки при мъжете.Такава е социялната динамика.Има и един друг момент, че при всеки човек в различна възраст се пробужда желанието за семейство.Лошото е обаче, че ако е по-късно намирането на свестен човек става много трудно.Това е като да огладнешш много късно , и заведенията с хубавата храна да са затворили и да има отворени само дюнери и тем подобни.Звучи грубо, но е факт.Накрая само ще кажа, че не съм съгласен с коментарите по-горе, че един мъж на 45г. е в разцвета на силите си.Колкото и лек живот да е имал, стане ли на 50г. без причина ще почне да го боли това и онова.Тялото вече ще е доста уморено.И те първа да създаваш семейство да отглеждаш деца... и детето ти като е абитюрент и ти да отидеш с ролатора или с бастуна на бала му, и съучениците му да го питат ,,Това дядо ти ли е?,,

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: cc80ed5227
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

50.   Сериозните фирми избират според компетенцията и уменията ти, 49, а не според някакви сметки от селски тип. Това 'да поеме отговорност' означава чисто и просто 'да ти седи сигурен, да е с усещане, че не може да си позволи да те напусне', т. е. такива или нямат наплив от кандидати, или(и) ги мързи да обучават нови хора. А в същото време работата, за която им трябва човек, може да я върши и тинейджър.
В Германия, както всички знаем, има застаряващо население, и идеята на този данък е чрез приходите от него най-вече да се стимулират емигрантите, които (се) заселват, за да има повече работническа класа. Данъкът не е от вчера, но населението продължава да си застарява - факт. (е, защо приеха толкова много бежанци) Както и в много други европейски държави също застарява. Какъв е изводът - на сила работа не става. Приемай фактите и преглъщай. И ходи малко да упражниш българския правопис, че това 'социЯлната' е много фрапатно. Или пък недей, защото така ще си по-желан за позициите, на които се очаква кандидатът 'да може да поема отговорности' ;)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 4754e774c1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

51.   39, изследване ли си прави за яйчниковия резерв или като имаш цикъл още на 49г смяташ, че е едно и също. Възможно е да имаш още резерв, но е доста вероятно да е почти изчерпан. А ако се поинтересуваш ще разбереш, че има доста случаи с изчерпан резерв още на 30-35г. Така че не се изхвърляй много.

На авторката ще кажа, че нещата не стават бързо. Едно е да имаш сериозен приятел на 27г и само да преценяваш сега ли да забременееш или след 1-2г. Съвсем друго е да нямаш такъв и тепърва да намисляш, че "е време" да търсиш. Ако си супер хубава, ще е лесно, но ако си такава, нямаше да пишеш или да си сама. А в останалите случаи може да се изненадаш, че нещата не стават лесно. И както сина 27 да констатираш, че вече си на 35г с 2-3 неуспешни приятелства.

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: fdd472eb14
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

52.   Колкото да спорите и да се напъвате да преиначавате нещата истината е една! Равните права на половете е причина за всичките нещастия сред хората и както и да изопачавате истината, винаги потърпевши ще са жените, защото нямат качествата, които имат мъжете. Феминизмът е най-голямото зло, и то за жените, само че те нямат достатъчно умствен багаж за да го осъзнаят. Да сравняваш жена с мъж в мъжка професия, и да твърдиш, че и жената можела както и колкото мъжа е не само смехотворно, ами и крайно глупаво. Мъжът си е мъж и никога няма да зависи от от жената, при всички условия които простотията на феминизма поставя. Мъжът винаги ще е този, който ще е свободен и ще разполага с живота си по собствено желание. Може да заплоди стотици жени, и децата му ще са с неговите гени. Жената има много къс крок на годност и възможността да роди деца по нормален начин е в кратък период от живота и. Както и да го увъртат феминистките, че жените сами можели да решат да имат или нямат деца, в женската природа е раждането на поколение и всяка жена неможеща да роди поради много фактори вътрешно се разкъсва от мъка, и може би благородно завижда на жените майки. За да има щастие в едно семейство, ролята на бащата е основна причина, като глава на семейството. Днес равенството и женската еманципация освободи мъжете от основното им задължение да се грижат за семейството. Така жените ще страдат много без мъжка подкрепа и защита. Тук в този форум и в останалите сайтове, доказателство за това са безброй теми, където жените се оплакват от нещастията си в живота. И това няма да се промени, докато жените имат равни права с мъжете. Няма истински мъж на планетата, който да е сравняван с възможностите на жена и да иска да е подчинен на жена. Докато има жени с власт над мъжете, мъжете ще отстояват правата си дадени им от природата и ще мачкат и пренебрегват жените, заобикаляйки феминистичните извратени закони. За да е щастлива една жена, първо трябва да направи щастлив мъжа до нея, всичко останало са празни приказки. Мъжът може да е щастлив и без семейство, докато една жена без мъж е нищо! Авторке, сложи ръка на сърцето си и си признай, че ако е имало свестен мъж, който ти е предложил близост, ти си го отхвърлила поради прекалена женска гордост, мислейки се за повече от стойността на жена, която можела да бъде и над мъжа! На 27 вече си доста стара, но все още имаш шанс, защото и мъжете са различни. Както казват, "за всеки влак си има пътници", само че за теб пътуването в "екстра класа" вагон ще е трудно, освен ако имаш наследство от много богати родители!

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 73633406fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

53.   Искам да отбележа, че хванах грешки и в моя текст: изяла съм една буква от 'фрапантно' и съм написала едно наречие разделно. Може да имам и още нещо дребничко в бързането, но нищо не може да надскочи 'социЯлната' - това е крещящ и категоричен показател за дъно. Пиша този коментар, в случай че на 50 или някой подобен вземе нещо да му олекне ;)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 45e57e19ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

54.   Ти ако ги слушаш мъжете до никъде няма да стигнеш.
Те искат жена на 25, която да е девствена, но да прави секс като порно звезда и то само с тях, да не е общувала с мъже, но да има добри социални умения, да е на 25 , но вече изучена, с добра заплата и минимум 5 години стаж, да е красива и поддържана, но без да дава пари за поддръжка, да е по-млада от тях, но да печели колкото тях, че да плащат наравно, да не би нещо да се прецакат, да не е ревнива, за да си веят коня както искат, но тя да не поглежда други мъже и прочее взаимноизключващи се качества и абсурдни искания.
Насреща предлагат... ми масово нищо, дори елементарен ангажимент не искат да поемат.
Така че гледай си живота и хич не им слушай оценките, те угодия нямат.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 73633406fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

55.   Преди малко вместо 49 май написах 50 (моя номер). Ако е така, моля модераторите да го поправят.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 1f11046a0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

56.   54, мъжете са си мъже. По-умни са били и винаги ще бъдат от жените. Разбира се, че ще искат това, което си описала в коментара си. Сега, когато половете са равни сметките вече ще плащат жените, щото иначе ще се обидят и ще го приемат за дискриминация, ако мъжът плаща. С едно нещо обаче мъжете няма да се съгласят... жената да получава колкото тях. Тогава няма да дават максимума от способностите си и ще се скътават на работното място, за да не бъдат ощетени от колежките си, които не могат да поддържат темпото на мъжете, а и качеството на работата им е по-лошо. А, колкото до ангажимента от мъжете забрави! Край с ангажиментите. Рядко щима вече мъже, които да искат да се обвързват с жена. Вече не живеем в патриархат, и повечето мъже не искат да мъкнат "ремаркета" след себе си. Авторке, дано след година пак да кажеш, какво е станало. Ако имаш късмет може да има някой свенлив мъж на твоите години да се излъже и да се ожени за теб. Казвам ха дано, ама надали!

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: af8d885937
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

57.   Много си стара и животът ти е свършил.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 6cf0bcda9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

58.   Номер 52 прав си, че една жена без мъж е нищо, но тя никога няма да си го признае. Авторке колко години си вече без МЪЖ, ах?
А номер 54 е авторката и вижте как сама си коментира темата и си мисли, че няма да я разпознаем. Авторке престани с твоите глупави трикове, мислиш се за оригинална, но си и стара и грозна и глупава и за нищо не ставаш. Звучиш като 8 годишна по акъл.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: cfef4e2b5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

60.   Номер 54 съм и не съм авторката. Каквото и да искате мъжете е все тая, важното е какво получавате. А тези от вас, които нищо не дават, нищо и не получават. Затова и са толкова озлобени и отхвърлени от всички жени.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 6cf0bcda9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

61.   Номер 60 и 54 точно ти си авторката, защото само ти положително коментираш собствените си истории. Това ти винаги го правиш. Пишеш от два или три компютъра затова hasha не съвпада, но е имало случаи както в историята ти: "Бях ли сексуално насилена" в "Секс и интимност" където номер 63 те хвана в лъжите ти как сама си коментираш историята в 7,8 коментара даже и от името на мъж. На кого говориш, че ти не си авторката на номер 54. Ти си лъгала безброй пъти и тази лъжа сега ти е последната може би за ден или два и после пак продължаваш. Без лъжи ти не можеш да живееш.
Ааа, тези от нас, които нищо не даваме нищо и не получаваме. А ти на "27" /т.е. на 63/ години какво си дала и какво си получила, ами нищо. Затова си толкова озлобена и отхвърлена от всички. Затова си озлобена защото никой не ти обръща внимание на 63г. Този мой коментар трябва да бъде номер 61 и авторке не го изтривай, а го публикувай всички да разберат какви ги вършиш. Чакам публикацията му.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: f3d1fe378a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

62.   60,54, Че какво могат да искат мъжете днес от жените освен секс, за да го получат? То па едни жени за секс, да ти умре оная работа от мъка! И какво самочувствие само....мъжете били отхвърлени от жените? Много им се ще на днешните жени, да бъдат желани от мъже, които да отхвърлят. За такова нещо жените могат вече само да си мечтаят. В днешният модерен свят освен за разплод мъжете нямат нужда от жени и не искат да се обвързват със семейство, като оставят жените да са си "самодостатъчни". Еле пък когато жените одъртеят и минат тридесеттака, вятър ги вее на бял кон! Мъжкият пол е с много повече възможности и по-голяма независимост от женския, който има трудности с техническата си поддръжда и е ощетен природно относно физиологията си! На мъжа дори му е много по-добре без жена, защото няма да се съобразява с женските просташки капризи, а ще е свободен да прави каквото си иска, докато жененият мъж трябва да се грижи и за жена, която му се качва на главата по някога и е принуден да я набие заради това. Казано в народопсихологията "на сиромах човек, и жена му не умира"!.

 
  ...

1-50 от 58
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker