Замислете се!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Замислете се!!
преди: 3 години, 9 месеца, прочетена 640 пъти
Моля, публикувайте темата ми.

Забелязвам, че в нашата европейска свободна държава мисленето е като на страна от Близкия Изток. Нали уж сме свободни? Нали сме в 21-ви век?
Всеки ден виждам как се отдалечаваме от човешкото. Чудите се защо България е толкова мрачна? Защото колкото и да сме свободни, тази свобода НЕ се чувства! Защото хората са злобни, завистливи и мрачни. Ако видят млад човек, който има мечти и се чувства добре, хората гледат да му отрежат крилете и да му изцедят цветовете, оставяйки го сив и черноглед. Тези хора са преподаватели, работодатели, обществото и дори собственото семейство. И това ли наричате свобода?

А какво е типичното българско семейство? Родители, които едвам понасят децата си и се държат така сякаш децата са им длъжници и роби. Защо да са ви роби, скъпи родители? Защо са ви длъжни? Нали вие сте решили да ги имате? Кога ще осъзнаете, че децата ви си имат собствен живот, а не са се срастнали с вас? ! Кога ще осъзнаете, че дъщеря ви е човек, който има право на избор какво да учи, да работи и за кого да се омъжи? Тя не е предмет, който да, , дадете'' на някого. Дъщеря ви има правото да живее в друг град или дори друга държава, защото тя е човек със собствен живот и избор! Скъпи майки на момичета, кога ще спрете да промивате мозъците на дъщерите си с идеята за богат съпруг? Осъзнавате ли, че това е един вид продаване? Дъщеря ви стока ли е, че да я дадете на богат мъж? Кога ще разберете, че парите не са щастие, а средство?
Скъпи родители, кога ще осъзнаете, че синът ви има правото да прави избор за живота си, да се изнесе и да си намери жена, която обича? Кога ще разберете, че той също е отделен човек, а не предмет, който притежавате? Кога най-сетне, мили родители, ще разберете, че не можете да контролирате никого независимо колко начини за манипулация знаете? Знаете ли колко токсични и колко смешни сте всъщност? Това е 21-ви век, хора! И сме европейска бяла държава, а не арабска! Ние сме свободни хора, които имат правото да избират това, което смятат за добре!! Заради вас, мили родители, доста жени и мъже са едни комплексирани мекотели! Заради глупавите ви небългарски и неевропейски разбирания има толкова много случаи на домашно насилие! Заради вас, жените живеят със страх и не смеят да потърсят помощ! Защото през целия им живот сте ги обвинявали и сте крещели по тях! Заради вас, мъжете имат изкривени виждания за жените и света! Защото сте им промили мозъците!
Разберете, че вие съсипвате децата си по този начин. Това, че вие сте расли в страх и тормоз, не значи че и вие трябва да сте същите. Родителите НЕВИНАГИ са пример за подражание. Трябва да се отсява лошото и доброто. Децата не са виновни за детството, което вие сте имали.

Докога в България ще се приемат тези неща? Докога целта ви ще е да осакатите младото поколение, съсипвайки психиката на младите, режейки им крилете, тормозейки ги, нападайки ги? Такава държава ли искате? Такова бъдеще ли искате да имат децата ви - да живеят като мекотели и да лижат задници от страх? Искате дъщерите ви да живеят в страх и да търпят насилие, обиди и подигравки? Искате синовете ви да растат пълни с комплекси и да тормозят бъдещите си жени и деца ли?
Докога ще ни карате да си мислим, че ако повишим тон на по-възрастен, който не ни уважава, е неуважение? Защо да е лошо да се защитиш? Защо да знаеш човешките си права е лошо?

Докога ще има толкова много глупави хора, с които и една дума не можеш да си кажеш? Ти опитваш да завържеш разговор за нещо съществено, а на него в главата му е порно, пиене, пари, дискотеки, чалга и т. н.

И не се чудете защо осъзнатите млади хора напускат тази държава. Ние, младите не сме ви роби и няма да търпим простотиите ви. Ние искаме спокойствие и пълноценен живот, а не да живеем и да растем подтиснати и убити от живота! И не забравяйте, че колкото и да ревете няма да спрете младите да отидат в друга държава. Провалихте няколко поколения, поне нашето не проваляйте! Оставете ни да живеем като нормални хора! Ние не сме родени, за да ви робуваме. Не сме учили по университетите, че да ни казвате, че ни трябват еди колко си години стаж. Какъв стаж, като почти всяка хубава работа иска няколко години стаж? Нали уж учим, за да си осигурим бъдещето? Защо ни пречите да се развиваме?

По автобусите постоянно чувам как възрастните хора реват как по Комунизма било по-добре. Кое му е било добрето? Че баничката ви е била 10 стотинки ли? А какво да кажат децата на убитите бащи и изнасилените майки от комунистите, защото са отказвали да си дадат имуществото? Нима една евтина баничка и едно евтино билетче правят Комунизма добър? Човешкият живот една баничка и едно билетче ли е? Това ли ви удовлетворява, мили хора?

Къде е човешкото у българите? Къде е желанието да помогнеш на някой, който е закъсал с колата? Къде е желанието да помогнеш на бременна жена с покупките й? Къде е желанието да помогнеш на съседката, която е жертва на домашно насилие? Къде е желанието да помогнеш на детето, което е тормозено от родителите си? Или то не е ваше, затуй не искате да ви е на главата? Иначе сте много pro-life, скачате против абортите, но не ви и пука какво й е на жената със здравословни проблеми, които не й позволяват да износи дете. Не ви пука за жертвата на изнасилване, която няма никаква подкрепа от никого. Не ви пука за жената, която е била изоставена от мъжа си, защото е решил, че не иска бебе. Не ви и пука за децата в домовете, чиито родители са предпочели свободата пред този така тежък товар да си отгледаш детенцето.
Докога ще сте такива непукисти, за които ракийката и паричките са на първо място, а човешкият живот е нищо?

Българи, събудете се! И да махнете Бойко от власт, нищо няма да промените! Вие сте по-голям проблем дори и от самото правителство, защото сте овце! Защото подтискате и мразите младите, които просто искат да живеят нормално! Защото сърцата са ви от камък! Защото това да помогнете на някого ви е чуждо! Защото под статиите в новинарските сайтове пишете простотии и мръсотии. Чуждото нещастие е удоволствие за вас, а ако някой е щастлив, това ви убива отвътре!

И както казах, не се чудете защо младите се махаме или планираме да се махнем от България. Ревовете ви по Фейсбук и дългите стихотворения за децата, които са ви изоставили най-нагло, няма да ни върнат.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 месеца
hash: 3683425fae
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Съжалявам, че не мога да се срещна с теб лично, Авторе - и да ти стисна ръката!!!
Знай само, че там някъде има човек, който "воюва" на работното място и то главно заради обикновените хора (не за т. нар. "ръководство" и заплата). И колкото и операции да имам - няма да си ги оставя, защото ще се боря с последния си дъх за обикновения, работен човек! Аз нямам нищо и не ми трябва!!! Топли ме единствено нечия усмивка!
Нека висшите сили да ни помагат на теб и мен във всички светли каузи, авторе!!!
Мъж на 31 г.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 5ad287fe34
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Напълно си прав, авторе. Дано някога обикновените българи проумеят това, което казваш. Иначе просто се изнасяй в чужбина. И там не е лесно, но поне има смисъл. Успех.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 5467eb1dbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Браво! Напълно съм съгласен. Много човешки съдби са погубени в изкупване на вина пред родителите - невротичното желание да получиш одобрение и любов от хора, които от нищо не са доволни и са способни да обичат само собственото си отражение в огледалото.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker