Подкрепяте ли протестите? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Подкрепяте ли протестите?
преди: 3 години, 9 месеца, прочетена 3544 пъти
Как се отнасяте към случващото се. Започнаха ограничени опити за блокади в София. Знам че столичани се ядосват. От друга страна на протеста в сряда излязоха над 100 хиляди, изключително много бяха хората. Може би не подкрепяте правителството, но не бихте изкали предсрочни избори...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 70

преди: 3 години, 9 месеца
hash: 2f6cf5489d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Подкрепям ги.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 1e5b39ded5
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

2.   Грам не ме вълнуват, всеки ден ми излизат новини за тях. Просто не се интересувам от политика.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: c89aef57af
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   София се напълни с какви ли не, сега още едно леко неудобство, свиква се.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 59d391e7ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

4.   Като се свали правителството, кой ще се качи, ти ли? Повярвай ми, който и да е, и ти да си, ще са същите ла*на, че и по-големи. Всеки гледа себе си, всеки гпеда как да налапа малко власт, как да се докопа до някъде, някого и да оправи себе си, а заедно със себе си и своите роднини, бблизки и тн., 80% комуняги, стопроцентова трагедия.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 44fa25189e
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

5.   Здравей,

В началото ги одобрявах, но вече не, защото зад тях започнаха да прозират чужди интереси, конкретно тези на:
- БСП
- Божков
- ДПС

В момента организаторите на протеста и част от протестиращите (футболни хулигани, агитатори, мутри и др.) са платени и обслужват чужди интереси, а не тези на народа.

В известна степен гледам на протеста като на политическа борба между Бойко и Божков.

Почнах да следя какво става с Божков още Декември миналата година, когато Найденови пуснаха първи сигнали срещу него. Очевидно имаха "гръб" от Пеевски и Бойко иначе не биха посмяли (до скоро Божков се изживяваше като "Ал Капоне" в България). Съответно Бойко и Пеевски му заграбиха бизнесите.

След като Божков избяга в Дубай не е спрял да подкрепя протестите било то по социалните мрежи, с изпращане на пари, техника и т.н. и се смята, че участва в организацията им.

Не съм за Борисов, но се опасявам да не стане като 2013:
- Да се сложи временно правителство от БСП и ДПС, което да обслужи интересите на Божков (както направи правителството на Орешарски като прие закон за "Забрана на онлайн хазарта") и да го върне в България.
- Народа да изгони временното правителство и пак да преизберем Бойко.

С тази разлика, че ако Черепа се върне в България сигурно ще почне да отмъщава (я с убийства, я по друг начин) и ще се върнем в 90-те години на миналия век.

Бойко наистина е пуснал пипала из всички сектори на държавата и участва в повечето престъпни схеми, но ако оставката му предизвика сценария, който описах, ще бъдем дори по-зле.

Поздрави!

 
  ...


...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 3d8fadaf70
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

6.   Вие в България честно ли се колебаете? Наистина ли има такива, които все още да отричат протестите? Не искам да звуча надменно, просто не живея в България.
Тука в централна Европа, не блокират един булевард, а цялата държава. В Австрия заради един скандал се разруши цялото правителство. Да, вие ще кажете, че не сме като тях. Да, менталитета ни е друг, но нали по тях се водим? Нали не искаме да сме като руснаците например? Като стана дума за Русия, погледнете какво става там в момента, в България (предполагам) не говорят за случващото се в далечният изток. Арестуваха по брутален начин опозиционен губернатор, все едно е най-големият престъпник. А той беше наистина свестен, има клипчета в интернет, как се разправя с нагласени обществени проекти и т.н. А Путин ги игнорира напълно.
Абе не разбирам какво го съжалявате Борисов? Десет години не са ли му достатъчни? Каква е тази наглост да се хвалиш с два километра магистрала, а в същото време всичките останали областни пътища са като след бомбардировки. Между другото искам да ви поздравя предварително с кабинета Борисов-4. 30% от онези икономически и социални мерки, отиват в администрацията или в частност МВР. Имам приятели работят на митниците, смело гласуват на всички избори за ГЕРБ.
Що се отнася до Отровното Трио, убеден съм, че дали Божков, дали някой друг им е платил и то не малко пари. Арменеца Бабикян няма да си губи цели дни по протести и блокади за едната евентуална оставка. Ама да се твърди, че протестите били купени е безочлива наглост. В смисъл все едно има малко причини за протест.
Обаче Борисов е някакъв брутален каруцар. Как въобще си позволява да псува президента, а после да казва как искал да работи заедно с него. Това е един жалък лицемерник.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 9fe46d18e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (32 гласа)

7.   Абсолютно НЕ ги подкрепям. Какво има да им подкрепям това, че едни платени мутри на Божков се заканват, че ще запалят партийния дом ( всички чухме записа не се правете на глухи, и ни лук яли, ни лук мирисали), това, че този смешник Радев, от както е избран не си изпълнява длъжността на президент, а само мърмори като разлагавено дете ( българската версия на Тръмп само, че от Ali express) , това, че днес един видимо не добре с главата мъж си позволи да нападне една бабичка, защото била пратеник на Герб, това ли да подкрепям? Леле тоя Бойко колко е страшен праща баби, на фона на мутрите на Божков и Радев, какъв мафиот по - страшен е от Ал Капоне хахаха! Всеки ден по новините аз не виждам истинското българско общество навън, а едни дечурлига отишли на вечеринка, но някой хора ходят на работа, не го забравяйте! Полицията трябва да си върши работата по стриктно и експедитивно, просто е смешно едни определени хора, да си мисля, че всеки е съгласен с тях и могат да затрудняват ежедневието на другите граждани, нека им е ясно! Между другото супер сте, в момента заради вас Бойко отвори чалготеките посред пандемия, за да не се присъединят и те към вас, едно голямо браво! Но стойте там никой не ви спира демокрация е, но демокрацията знаете ли какво значи а? Равни права така, че марш с тия колибки от кръстовищата, отивайте пред парламента, отивайте при Радев и Бойко, ние гражданите, които не сме с вас, не сме ви длъжни с НИЩО!

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 35b407eded
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   1 за протестите.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: dd2f845bf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (29 гласа)

9.   Подкрепям ги абсолютно и даже се очудвам, че има "хора", които не ги. Явно им е готино Тиквата да ги опъва ежедневно. Вместо да изградим гражданско общество, стигнахме до там, че да е срамно да протестираш и да те обявяват за платен, ако решиш да си защитиш правата. Е, каква е другата алтернатива? Просто да се дупим да ни опъват по-удобно ли? Ебати робското мислене.

Нямало алтернатива. Ами като няма, пак ще протестираме. Ако новите не се справят, пак. Ако и третите не се справят, пак. Така или иначе сме ебани, да си траем вечно ли?

Ама те и протестите са ни като държавата. Едно хорце пред парламента и айде протестирали сме. Събираме се 1 млн. души пред парламента, смазваме армии, полиции, всичко, влизаме вътре, хващаме хубавците за вратовете и бой, докато им омекнат зъбите. Боли го уя Бойко, че 10 хил. души тропнали хорце.

Българина си сака ебан. Колкото и да го ебеш, все му е малко и все е платен, мутра, ултрас, ако реши да не търпи. На такива овце и Бойко им е много. Толкова си заслужават.

Ей вижте гърците. Искаха им не знам си колко стотин млрд да платят. Чупиха, вилняха, блокираха и си постигнаха своето. Пенсията им е 1000 евро. Ако беше БЪлгария, всеки щеше да си плаща и да плюе едната шепа простестиращи. Акоо кажеш на един грък, че българина взима 100 евро пенсия, но плюе протестиращите, ще му се смее с гъза си.

Айде кажете ми сега, ако в Германия снимат Меркел с чекмежде пачки и ако тя си назначи някой Пеевски и Гешев и си дава на Доган да си загражда плажове, да си прави палати и да се охранява безплатно от държавата с нейно позволение, дали немците щяха да я оставят на власт и дали щяха да плюят протестиращите, а? Как мислите?

Заслужавате си беднотията, мърши разединени и заспали.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: d2a8506b89
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Да, подкрепям протеста. В момента не съм в България, но отидох до посолството за да изкажа гражданската си позиция.
Иначе в България съм бил на доста протести, първият ми беше като бях на 18г. Правил съм плакати, скандирал съм, бил съм и на предни редици.
Не знам за другите, но поне в моето семейство се цени гражданската позиция.
Дори майка ми, която е близо 70 годишна, заедно със свои приятелки отидоха в сряда на протест.
Разберете го. Ние като граждани, трябва да изказваме своето недоволство и да си търсим правата винаги.
Демокрацията е нещо което трябва да се брани всекидневно.
Ако не искаш да те тъпчат, трябва да си отстояваш правата и да надигаш глава.
Без будно гражданско общество, който и да е на власт, ще почне да си развява коня.

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 44a1749d1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

11.   Протести с цел подобрение - добре, оставка-добре. После какво? Кой от вас има ясна стратегия обоснована с конкретен планинг във всички обществени сектори? Кой има опит, познания, визия как се управлява държава? Тези тримата лицата от протестите, те ли? Ами те са не по-малко омаскарени, поразпитайте, ако имате познати в тези среди. Посочете алтернативната и веднага излизам да протестирам. Аз лично нямам самочувствието, че мога да направя нещо на ниво държава, но мога да се опитам да подобря средата около мен, проблемите, да предавам опит на по-млади хора, да почистя около блока. Държавата ли ще ви оправи живота? Помислете защо има успели хора и такива, които никога в нищо не прокопсват. Има такива хора във всички държави и при всякакви правителства. Кой ще поеме държавата в предстоящата икономическа криза? Наскоро някъде чух, цитирам по памет: "Ако летиш в самолет, но не одобряваш пилота, не го убивай докато самолета все още лети и няма друг пилот в кабината". Дайте човек от народа с подходящ профил, опит, образование и ще съм първа на протеста. Видяхме Иванчева до къде го докара с шашмите си като усети властта.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 3d8fadaf70
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ей 7. Всички чухме как един самозабравил се Простак, се изживява в ролята на каруцар. Това нищожество, не може да състави две прости изречения в сложно, но е наизустил целият нецензурен речник.

Ако полицията си вършеше работата съвестно отдавна щеше да е екзекутирала цялата върхушка вкючително, която за 30 години ни закотви на дъното на Европа, та днес да се сравняваме с Африка, за успокоение.

Много жалко, че единственото което може да прави това биологическо недоразумение, е да се вживява в шофьор на джип, докато неговите кукловоди разграбват България, която явно за теб номер 7, не е Родина.

Забелязах, че електората на Тиквата е тинята на обществото. Визирам ченгетата от МВР и бабичките, върли фенки на Алековият култов персонаж.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 727558739f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Най-добре се краде, когато правителството е служебно/временно. Идват избори - гласувайте, не чакайте политикът на бял кон!!! Интересна е човешката природа: за всяко друго решение се взема на база:
1. Ако много искаме - взема се каквото предлага пазара.
2. Ако можем да отложим - чакаме докато свърши времето и пак вземаме каквото има на пазара.

Само като дойде време за гласуване, всеки път казват "няма за кого". И така до края на света - единственият избор, който винаги може да се отлага.

БТВ. Не съм сигурен, че протестиращите са и гласуващи.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 3d8fadaf70
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   Каруцаря-премиер в момента ви чете коментарите и се кефи на разединението, което цари тука. Едно жалко робско мислене, една жестока комплексарска липса на желание за промяна. Боклука чак не си вярва как е възможно да има толкова много върли защитници, просто в момента се смее, на глас.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 8ebb023a94
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

16.   Протести, в които няма нищо градивно и цари само омраза, не подкрепям. Аз лично не съм чул протестиращите да имат ясна алтернатива, т.е човек, когото да изберат за евентуални предсрочни избори, да оглави правителството и наистина да милее за отечеството. А и според мен до тези събития нямаше да се стигнат, ако ние, българите, гласувахме повече на изборите.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 18abc6fb2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

17.   Уважаеми господа, които бързате за близката горичка, уважаеми притежатели на всички родни пътища, на които са им блокирали имота, поздравявам и двете споменати групи и им желая щастлив живот! Същото важи и за онези, които от толкова любов към и с Бойко не могат да си представят живота без него.

От името на останалите групи в родното общество аз ще си позволя да подкрепя протестите и да кажа, че блокадите могат да продължат колкото е нужно. 30 години търпим идиоти, сега за няколко блокади ли ще правим проблем? Ако е нужно 30 години да се правят блокади, за да си подадат оставките мафиотите, добре! Ако крадците ви съжалят и се махнат по-бързо, за да можете да летите нанякъде по родните пътища и мостове, още по-добре! Но ако имате оплаквания, вървете при управляващите и ги питайте защо не се махнат вече!

Това е проблема, а не, че в една демократична държава хората са се заели да уволнят некадърниците, които не представляват интересите им. Ние сме тези, които имаме това право и винаги сме го имали - да ги изринем като мокри котета до последния паразит. Това всъщност е първия случай, когато протест не е дирижиран от Бойко или от други външни субекти. Доживях на българина наистина да му писне и съм изключително горд от това!

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 64b8da8365
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

18.   И какво искат протестиращите? Да дойдат на власт БСП и ДПС, защото просто те са опозицията и да доограбят държавата. Тъкмо БСП създаде мутрите и олигарсите. При това правят протести в условия на пандемия. Всеки ден умират хора от коронавируса. Тези млади хора наясно ли са кой ще дойде на власт след мечтаната оставка и нещата ще се влошат още повече. БСП от доста години не е била във властта и хората й са гладни. За Божков пък да не говорим.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 3ebe9004f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Не виждам алтернатива. Не че не ги подкрепям. Просто всичките са еднакви. Всичките са за затвора, не само Борисов. Ако протестът е наистина да влязат в затвора, ама и тези от БСП, бих излязла и аз на протест. Нямат страх от нищо управляващите, просто защото са безнаказани. И откровено казано този Радев ми е страшно неприятен. Фалшив е, просто излиза, издекларира нещо, което предварително му е написано какво да бъде и изчезва. Може би затова ме няма на площада, Радев ми е по-противен и от Борисов.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 0ae7405fed
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

20.   Подкрепям протестите, не цирковете. Да гледам хипари и дебилщини, палатки и какви там изпълнения.. АРЕ без такива. Даже се чудя, може да се занесем с десетина приятели и да вдигнем панаира, ама ще помислят, че сме някакви от Тиквун пратени! Да правят нещо подобно на Белград, на Атина, на Париж, а това?!? ТОВА Е ЖАЛКО.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 209fea8e57
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

21.   Твърдо Не!

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 2e6c460ece
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

22.   ДА! Подкрепям и съм на 22, никой не ми е плащал да съм там, плащат на тъмнозелените от контрапротестите които бяха дошли на Екскурзия и разни мизерни гербави провокатори хаха Долу Мафията! Не искам да живея в диктатурата на един прост и циничен Идиот-Тиква! И неговото куче с каскета! ОСТАВКА!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: fedf888809
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

23.   Не, защото не виждам, как ще се освободим от мутрите, след като протестът е режисиран от Божков и компрометирани политици от БСП - само използват разочарованието хората. Да, Борисов му е време да си ходи - но не по този начин. Гласувах за президента Радев, но го избирах за президент - представителна фигура без пълномощия, която по възможност да не ни излага като Плевнелиев. Нямам желание обаче той да избира вместо мен, кой ще ни управлява и да назначава правителство. Мисля, че не е независим и че е проводник на чужди интереси. Не ми хареса, как се държа по време на корона кризата, когато повече от всякога трябваше да сме единни, а той само критикуваше мерките, но без да предложи каквото и да било градивно като алтернатива. Само сееше омраза. Не ми харесва и че не се разграничава от социалистите. Разочарова ме. И Радев и БСП са огладнели за власт. Радев прекрасно знае, че след всичките изцепки втори път няма да го изберат, а на БСП им поизмря електората и свършиха и партиините пари, та леко са озверели. Мисля че протестиращите имат похвални намерения, но са доста наивни. Ако сега има възможност за подмяна на вота, то представете си какво ще се случи при електронно гласуване. Онзи ден моя роднина в България ми обясняваше с ентусиазъм, как ще ходи на протест и е крайно време да свалят правителството. Питам я и като го свалят, кой мисли ще дойде на власт. Следва пауза и отговар - ами, искаме да ни управляват нови хора експерти. Питам я, кой ще ги подбере тези експерти, обръща ли внимание, кой ръководи протестите и как и е допаднало правителството на Орешарски последния път като имаше оставка...няма ясен отговор, освен, че не може повече така и нещо трябва да се направи. Трябва, ама какво?
За мен решението е най-накрая да се забрани със закон на всички, които са членували в бившата комунистическа партия да заемат каквито и да било държавни длъжности и да бъдат избирани. Само това може да изрине цялата ни политическа класа - иначе само имаме илюзията, че нещо избираме.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 1883abbba0
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

25.   Пичове, НИКАКВО гласуване за ГЕРП БСП И ДПС

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: dd2f845bf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

27.   Всички, които казват, че нямало алтернатива, ги питам. Какво предлагате тогава? Просто да си мълчим и търпим? Ами като няма алтернатива, пак ще протестираме. Който дойде на власт и не се справя, го смъкваме. И така докато дойде някой кадърен. Ако трябва на всеки 6 мес. ще ги сменяме, докато не се научат. Другата алтернатива е просто да търпим.

И последен въпрос. Някой ден когато децата ви ви питат какво направихте, за да живеете и живеем по-добре, какво ще им отговорите? Не сме правили нищо, но предварително знаехме, че нямаше да има смисъл и просто си търпяхме?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 2c3bc01da6
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

31.   Не ги подкрепям изобщо. Да чакат изборите и този път няма да е лошо, да се разходят до урните за гласуване. Могат да блокират кръстовища, но да ходят да гласуват ги мързи нали.

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: db1ecbe211
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

32.   Само мръсници по душа и крадци на държавна софра могат да не подкрепят протестите. Блокадата на Орлов мост ви пречи, а вчерашната поредна кражба за над 1 милиард - не, така ли? А каруцарският език на Тиквата е ок, нали? Герб са проклятие за България и трябва да бъдат изринати и заличени от историята, както в Колумбия заличават Пабло Ескобар.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 2f6cf5489d
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

33.   Не знам колко трябва да е прост човек, за да е привърженик на Тиквата. Много ниско ниво, даже не предполагах преди, че е чак толкова прост човека! Не ходя на протестите, защото съм в напреднала бременност, но на всички, на които много им пречат протестиращите, ще кажа: не бъдете инертни хора! Нека бъдем единни и да се борим за по-добро бъдеще. Имате някакви съображения да не сте на протестите, но не ги събирайте.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: aa738c6924
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Защо питаш? И се пише иСкали, не иЗкали. Научете се да пишете грамотно на български, пък после се правете на социолози.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 6f8f564b71
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

35.   24, леле. Ама големия живот , дето го имате. И голямата работа също. Колко си, 800 -1 500 лева? Отвратен съм от мисленето на хора като теб. Кое е спешното, което налага пътуването ти, щото' ме навява мисълта, че си от ония, които правят 3 секундно клипче в колата с малко музика и сме от хай-лайфа. Как беше, La vida loca ли? Не ви ли писна да теглите парички, да събирате с месеци или да се лишите от нещо голямо, за да отидете на мизерния Несебър?



ДС

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 4083da3dc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

36.   Не, защото видях Корнелия Нинова да парадира на един от тях !!!
НЕ НЕ НЕ !!!

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: cb9c066a84
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

37.   Въпроса е сложен, участниците в протестите имат разнопосочни искания, някакви общи банални фрази... оставка(а после ?)... промяна... промяната обаче може да бъде и към по лошо, нали се сещате. Половината протестиращи тази промяна съм сигурен, че си я представят да станем част от Русия(Не мерси!). Само за справка след последното служебно правителство 6 милиарда от КТБ изчезнаха и сега всички ние ги плащаме.
В обществото се е натрупал доста гняв от положението, в което сме, но енергията е доста разпиляна. Христо Иванов произведе искрата с акцията в Росенец... Нещата там обаче не са се случили от вчера. ДПС се явява тайна или явна патерица на всички управляващи партии до сега, което позволява на техните хора като Доган и Пеевски да си разиграват коня както си искат. Вижте, че Бойко една дума не казва срещу тях. После протестите ги яхнаха БСП(компрометирани до безкрайност) и Радев дето е човек на Решетников. Божков с разни платени провокатори налива допълнително масло в огъня... Народа вижда какво се случва и иска край на корупцията, кражбите и злоупотребите ама къде са тези честни и достойни хора дето да ги разследват и съдят, къде е алтернативата? Аз лично искам да гласувам за дясноцентристка консервативна партия с проевропейска и проамериканска ориентация и в която няма деца и внуци на червени партийни величия и АБПФК. А такава партия в момента просто няма! Основете една и ще гласувам за нея!
Христо Иванов е син точно на такива червени партийни кадри, съоснователя на Да България Кристиан Таков е внук на брата на Пеко Таков... за каква промяна говорим... от трън та на глок

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: fcca84cc20
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

38.   Не мога да подкрепя шайката на мафиотите Божков, Василев, Арабаджиев, Стайков и мръсната гнусна антибългарска проруска партия БСП начело с гадове като Муньо Радев и Сланинова.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 1e3dacd850
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

39.   35 от 24
Като ти харесва да не може да стигнеш някъде заради шепа народ, който е решил, че е умно да седи там, никой не ти пречи. На мен не ми харесва това незачитане на правата на другите. Пълна свободия е това.
И Несебър не е центъра на света. Но щом за теб е белег за престиж, нека така да е.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 514aa6aaeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

40.   Декомунизация на България! Пътят на нашата родина към просперитет минава само и единствено през това. Докато не дойдат хора с чисто минало и никога не били във властта, никога няма да тръгнат нещата. Не да се наредят, а да тръгнат в правилната посока! От 76 години сме за съжаление много далеч от истината и тук е просто една територия. В момента ставаме свидетели на цирк, поредният при това. Такъв, какъв то беше и нещото, наречено "преход" и 10-ти ноември.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 44fa25189e
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

41.   Прави ми впечатление, че доста от хората подкрепящи протестите (и тук и по други форуми и социални мрежи) маргинализират и обиждат тези, които не ги подкрепят - твърдят, че са мизерници, подкрепят Тиквата, тролове на Тиквата и т.н.

Т.е. едва ли не казват "ако не сте са нас сте идиоти".

Напомнят ми на мен, когато бях по-активен и "патриотичен". Тогава агитирах много българи да подпишат петицията за задължително изучаване на български език в училищата (понеже от ДПС бяха пуснали искане, задължителното изучаване на български език да се отмени), но я подписахме едва 300 000 българи (аз я пратих и на приятели помаци, македонци, българи от Татаристан, румънци и др. и те я подписаха, но много приятели българи, които сега се правят на "социално активни" не я подписаха).

Но за някакви тривиални неща, като "забраната за пушене на обществени места", над милион българи участваха в разни петиции. Това ме доведе и аз да обвиням много българи, да ги наричам "идиоти" и т.н. както правят протестиращите сега. Но това е хлапашко мислене - води до разделение на хората и не помага.

Аз лично не смятам протестиращите за "лумпени, хулигани и т.н." (макар, че има и такива на протеста), имам много приятели на протеста сред които и някои много успешни хора и милионери и те също искат да живеят в нормална европейска държава, но аз виждам голямата картинка и за това не бих подкрепил протестите.

Споменаха протестите в други европейски държави - в другите държави, хората познават демократичните принципи (не като тук), протестират не само за сваляне на 1 или 2-ма, а всеки път, когато се вземат престъпни решения или се разкрият схеми и участват активно в следенето и регулирането на политиката водена от управляващата партия. Това е "гражданско общество".

Такова няма в България - тук познанията ни по "Демокрация" се изчерпват на по чашка. Освен "оставката на Борисов и Гешев" няма някакви точни и ясни за обществото искания (10 човека да попиташ, 10 неща ще ти кажат, че искат). Почнаха да прозират и задкулисни играчи като БСП, Божков, медийни манипулации (Канна Рачева от БТВ, която си "измисля протести") и др. Да не говорим, че и протестиращите почнаха да проявяват "хлапашки манталитет", какъвто описах по-нагоре - да обиждат другите, да проявяват агресия и т.н.

Драги българи. Ако се борим за "Демокрация", "Свобода на словото" и т.н. трябва да уважаваме и чуждото мнение, освен нашето, колкото и да не ни харесва!

Хубаво - махаме Борисов и Гешев (ако ги вкараме в панделата още по-добре), но после какво? Къде е гаранцията, че няма да ни управлява БСП (под влияние на Божков) ДПС?

Спорил съм с протесиращи и те казват "след като свалим Борисов и Гешев спираме с протестите". Само те ли са проблемът в България?

За тези които казват, че "няма алтернатива" - има алтернатива, но сегашните протести (в които вече участват и БСП, мутри и др.) няма да я реализират.

Алтернативата е да се разчистят всички 240 народни представителя, министри и т.н. и да се намерят млади, образовани, интелигентни и работещи за благото на България хора, които не са корумпирани. Но за това трябва мислене, което е типично за някои европейски народи, но не и за нас българите.

Защото ако заменим един олигарх (Бойко) за друг (Божков) и една корумпирана коалиция (ГЕРБ "патриоти") за друга (БСП ДПС), какъв точно е смисълът?

Аз никога не съм гласувал за ГЕРБ и няма да гласувам, освен ако Бойко не вкара себе си или Божков в панделата.

Но иронията е, че хиляди от протестиращите са гласували за ГЕРБ (някои повече от един път), и понякога поради глупави причини (гласуват за ГЕРБ, за да не спечели БСП, вместо да гласуват за партиите, които отговарят на ценностите им).

Тези хора не мислеха ли тогава? Протестираха 2013, свалиха го - после пак го избраха, сега пак ще го свалят, за да го изберат отново?! Къде точно е "промяната"?

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 9b3c1ad267
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

43.   39, изказването ми за Несебър бе придружено със сарказъм. То за мен Тенерифе не е big deal , щот' паричките ги правя за 2 седмици ( със здрава работа, разира се ).

Незачитане на права? Я попитай пенсионерите от семейството ти колко пенсия взимат. И не миньорите (които се водят със страшно висока пенсия, а тя е мизерната 600-1 200 лв., които пори дори са си подигравка за това, че са си пропиляли живота по ТЕЦ-ове, ВЕЦ-ове и т.н.



ДС

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: f786c27548
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

44.   Истинската демокрация е зародена в гръцкото минало, затова там протестите им днес имат винаги резултат. Но когато протестира един бранш, на помощ се вдига цялото общество. Това което става у нас е детска игра за гърците, палатки и лигавене, утре Боко да нареди и полицията ще ги разкара за нула време. Същите панаири правихме преди 30 години, само кряскане, но полза никаква за народа. Тогава свалихме комунистите, вдигнахме СДС и какво, новите се осраха за няколко години, Иван Костов унищожи икономиката и селското стопанство и народа продължи да духа супата. После с царя същото, всички го подкрепиха, събориха СДС и какво, пак същото, царя се нагуши и си замина охранен. Появи се Боко -тъпото, пак същото, че и по мизерно стана, надявахме се, че мутрата ще сложи ред и дисциплина, а в действителност ни рекетира вече 10 години. Сега който и да дойде, няма да е по различен, защото тези които точат лиги за власт са гладни въшки и искат да се докопат до парите, а не да оправят държавата. Боко е прост и първичен, но новите като Славуца, освен, че са прости, но са и по големи егоцентристи и от Боко. Но младите пак ще се полъжат като седемте козлета, вълците ще нахлузят овчи кожи и пак козлетата ще го отнесат, после пак псувни и панаири в палатки и така до безкрай!? Сутринта по радиото чух еди мъдър човек да дава пример, Лев Толстой, който е казал, политиката е борба на партиите, коя да зароби народа, но не ида му уреди щастлив живот. Мисля, че енергията пак ще отиде за свирката, а не да задвижи машината(държавата) напред. Никога в историята процесите не са ставали по волята на народа, но винаги са ставали с енергията му! А Петко Славейков е казал - всичко което се прави за народа, но без народа е противозаконно. За какво знаково решение беше питан народа? След свалянето на комунистите, някой попита ли народа каква посока на развитие иска, някой пита ли го дали да влизаме в ЕС, дали да влизаме в НАТО, някой пита ли ни, как да се харчат нашите пари? Никой за нищо не пита народа, а само го използват за впрегатно животно. Излиза, че 30 години всички управляващи са действали против волята на народа и един ден трябва да отговарят за золумите си, но не съдени като Овчаров. Условната присъда не е възмездие, искаме да ги видим в затвора, иначе следващите ще стават все по нагли!

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 3d8fadaf70
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

45.   Онези които подкрепят правителството да ми кажат защото МВР задържа бус който превозва болни деца! Защо Борисов се гаври с майките и болните им деца! Нима от системата ни убива са най-големите престъпници в страната?! Оставка за банкенският Простак!

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 03cd61dcad
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

46.   Сложно е положението. Изчетох повечето коментари и разбирам различните гледни точки. От една страна е хубаво, че има протести, не може да живеем зле и да си мълчим, това е на теория. Но на практика, тоя сценарии вече сме го минали. Кой ще дойде на власт? Протестиращите искат сваляне на правителството. Какво следва после? Нови избори, но нямада да има за кой да се гласува и е много вероятно пак да дойдат същите. Ако не опозицята, но и по тяхно време не разцъфтяхме много. Разбирам и хората, които са тръгнали на работа. Номер 35, хората изхранват семейства и не могат да си позволят да протестират, има го това разединение в мисленето на народа. Просто хората не вярват, че нещата ще се променят дори и правителството да се свали и затова предпочитат да продължат живота си, както те си знаят. Имам чувството, че тая държава няма кой да я поведе. Без обща идея за бъдещето на страната няма смисъл от протести. Трябва да има обединение на народа, но то не може да се постигне без конкретна цел, която да удовлетворява народа. Всички са изморени от повтарящия се сценарии и въртележката на партиите, трябва нещо ново, нови хора, може би някой човек от чужбина, който е по-интелектуален и може да пооправи кашата тук.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 7349dfa735
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

48.   Путко публикувай ми коментара или ми яж кура с лайна

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 7349dfa735
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

49.   Модераторе ще ти разширя хемароидния гъз насран дето не е виждал слънце

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 7deaaed452
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

50.   Изгнилите, които си умират от любов по корупцуята и робството, гниещи със заплатки от по 500-1000 лева на ръба, да напуснат моментално държавата в момента, в който мислещите и смели хора я освободят! Изгнание и разчистване на гнилочите от народа! Па ганя и плюе на всичкото отгоре, че тея хора се борят за добруването му и нормален живот?!! Наглостта на всички времена. Вярно е останала главно утайка в тая психиатрия България.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 5f2263edaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

51.   46, хората с деца трябва да осъзнаят че протестиращите са излезли заради тях.
Знаеш ли, всъщност на мен изобщо не ми пука за хората с деца и тяхното бъдеще в БГ и затова най егоистично си стоя в чужбина и изобщо не мога да се оплача от живота си. Това което ми е странно обаче е, че тези които останаха в БГ, особено тези с децата си търпят вече толкова години и изобщо не си мърдат пръста да променят положението. Сега дори имат този шанс и пак изпадат в отрицание, че нищо няма да се промени и тн.
Добре де, дори и други тъпаци да дойдат на власт, кое е по добре, да продължавате да бъдете изнасилвани и бъдещето на децата ви ограбвано или поне ДА СЕ ОПИТАТЕ, знаейки че сте се пробвали в този живот да свършете нещо за себе си, децата си и страната си? Не го мислете много... А излезте. Направете го за да се почувствате народ!

Баси, даже на мен ми пука повече за България от вас. Не ви е срам! Паразити! ... заслужавате си го честно

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 209fea8e57
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

52.   НЕ ГИ ПОДКРЕПЯМ, защото след 6 месеца има избори и на изборите пак никой няма да отиде да гласува. Има си начини, има си конституция, която гласи, че правителство се избира на избори.
Не подкрепям затварянето на кръстовища. Живея в центъра на София на жълтите павета, имам 2 малки деца. При всеки протест сме обречени да не ходим никъде, защото няма да можем да се приберем. Стояла съм в задръствания заради протести или футболни мачове с кърмаче в колата, скъсващо се от рев заради десетима идиоти решили да затворят кръстовището на орлов мост. Не намирам за редно заради гледната точка на едни, да страдат други. На който не му харесва правителството, на изборите да ходи да гласува.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 209fea8e57
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

53.   Не ги подкрепям и не подкрепям хвърлянето на храна, в частност пъдпъдъчи яйца и чери домати по фасадата на сградата. Явно хората не са никак зле, щом могат да си позволят разхищаването на храната. Протестиращите са агресивни и прости хора, които не приемат друга гледна точка. Гледах клипа с протестиращия, който поля бабата, която не ги подкрепяше. Беше грозно. И аз не ги подкрепям, сигурно ще си изям боя ако го призная публично. И после протестират против мафията...

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 8c8cfae2a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

54.   Българино, тиранозавърът стана кокошка с времето защото е зъл и сега го колят и ядат масово и не може да направи нищо на никого. Ти като се виждаш, че сам не си по-стока от Баце, къде си тръгнал срещу законите на природата с тези протести?

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: e48e12a2ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

55.   Подкрепям ги толкова, че дори не ми пречат блокадите по улиците.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: a9ce04c3ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

56.   Предварително се извинявам на модераторите. Дълъг пост се очертава от мен.

ЗА протестите съм. Особено съм "ЗА" двете им главни претенции - оставка, и махане на главния прокурор. Бойко от край време ми е крайно противен, нямате си представа колко бях разочарован от резултатите на последните избори.

Трябва да призная обаче, че смятам една от претенциите за крайно малоумна - електронното гласуване. ЛОША идея е, в интернет има достатъчно материали по темата защо добрата стара хартиена бюлетина е най-добрият начин... млади хора сте тук, като гледам и знаете английски. Можете да се поинтересувате и да разберете защо.

Искам и да добавя, че може да ги подкрепям, но няма да е присъствено - просто ме е страх прекалено много за родителите ми, с които общувам всекидневно и искам да избегна всякакъв риск да ги заразя. България ще я има и догодина. Дотогава може и да се появи ваксина. А мутрите са крали от много, МНОГО години насам така или иначе.

И от една страна се радвам, но от друга - недоумявам, защо няма ни едно мнение тук което да защитава Тиквата. Всички изказали против протестите са, че няма алтернатива (това го мисля и аз, честно си го признавам), други - че им пречат протестите, понеже им пречели. За последното... Ами съжалявам, не ми е приятно за децата ви... но точно това е идеята. Няма протестиращите да се врат на Бузлуджа където няма жива душа да скандират, я, точно обратното е идеята. Да се блокира всичко, да се пречи И на държавата, И на гражданите, които *нямат обществена позиция* за момента. Та искате, не искате, в един момент ще ви писне и или ще се присъедините към протеста, или ще си организирате собствен контрапротест.

Ама от друга страна се чудя бе, хора... точно клипчетата за шкафчета пълни с евраци ли преляха чашата за вас? Аудио записите? Всяка новина каква простотия/кражба Бойко е направил е просто *даденост* за мен, това си го знаех ОТДАВНА и съм сигурен, че и вие сте си го знаели. Защо, ми е интересно, ЧАК СЕГА стана вдигането? Сериозен въпрос. Защото в общество с гражданско съзнание щяха да се вдигнат ебати протестите, смятам, още след обявяването на резултатите от последните избори. Просто много странно и изведнъж ми се вижда, това е.

Иначе смятам, че най-важното покрай създаването на гражданско общество е да бъде ИНФОРМИРАНО такова. Във Великобритания, например, дето са богата демократична държава от запада... Как мислите, дали има гражданско общество при тях? Ми може и да има, може и да няма. При всички случаи не е информирано и затова се получава простотия като референдума за Брекзит, за който има явни доказателства вече, че са повлиявни от руски интереси. Доказано е и че английските аристократи имат дълбоки връзки с руски бизнес магнати и много се кефят на рублите, дето им влизат по сметките та.. сещате се.

А и знаете ли на кое място сме в индекса за свобода на пресата? От ранга на страни в Африка и Южна Америка сме... Ама пък, поне сме по-добре от Сирия, Китай и Северна Корея баце, та не сме на дъното... е таковата! СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ имат по-добър индекс от нашия, брат, СМЯТАЙ.... дето масово смятаме, че ежедневно ги били индоктринирали да се смятат за наследници на Александър Велики... Виждате ли какъв е проблема?

Защото ако не, ще ви го обобщя: трябва ни наистина безпристрастни и независими източници на информация. Медии, които не се притежават от олигарси и мутри; които не съобщават новини с цел да търсят сензация или да обслужват всякакви интереси освен чистата истина. Съставена и публикувана от журналисти, чиито интегритет и репутация са чисти и не подлежат на съмнение.

Ей това бих предложил като алтернатива. За това бих се борил, хвърлил усилия и дал пари. За някакви там, на които може да се има доверие и да информират какво се случва, с достъпен и човечен език та да се разбере от всички. Само тогава може да има общество, според мен, което може най-вече да се обедини към конкретни каузи. Нали се сещате какво става в момента иначе? Едни викат "еми тука неква шепа се събрали да скандират," други пък смятат, "огромни тълпи са се събрали въпреки вируса да свалят Тиквата," трети пък хвърлят сянка на протестиращите с аргументи на, "ами тия дет' скандират са платени от Черепа", четвърти се чудят пък кой точно е снимал и записвал Бойко, че после да го компрометира, какви са му били целите и идеалите, и... дали някой не му плаща... сещате ли се?

Обобщавам пак: съгласен съм с протестите, ама... истината е някъде там, предполагам...?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 03cd61dcad
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

57.   51, какъв шанс има сега? И да махнат правителството пак няма кой да управлява.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: b690b6deae
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

58.   В предвид ситуацията с корона вируса, това е крайно неуместно време за каквито и да е събирания на хора, камо ли протести. Ако тръгнат да се заразяват и хората на протеста, то съвсем ще останем без капка компетентност в тази държава.

НО сериозно, Нужда от протести има, и то голяма, но е факт че корумпираната ни власт никъде няма да избяга. От 70 години на едни и същи хора и техните наследници има става много комфортно, така, да заемат високопоставени позиции, и след 3 месеца, когато нямаме 300 заразени на ден, те само нас ще чакат :)

 
  ...

1-50 от 70
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker