Реших да стана лош човек!) - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Реших да стана лош човек!)
преди: 3 години, 9 месеца, прочетена 1991 пъти
Тук има доста глупости, обикновенни неща.
И моето също не е много интересно.
Но все пак нека ви споделя..
Може пък да се замислите какъв човек сте, какъв искате да сте..
Писна ми от това да мисля за другите.
Дали са добре, дали са зле.
Дали са приятели или просто познати, чужди хора също.
Винаги съм бил добър и няколко години, това ми бе нещо като цел.
Колко приятно, нали?
Ама често забравях себе си и се държах твърде добре с хората.
Та, на ума ми дойде..
Защо да не стана лош?
Какво толкова? Морал ли? Морал, със който се тровех, докато други, мамят, взимат, обиждат, не се интересуват от останалите, понеже никой не ги задължава.

Всичко е въпрос на гледна точка. Дори доброто и лошото също.
Та аз не вярвам в ад, рай. Не. Така че защо след като едни взимат каквото искат, то други се въздържат?
За да има баланс, ред?
Доброто не е ли илюзия?
Помислете. Защо да си губиш времето за всеки, отнасяйки се добре освен, ако не ти е близък.
Няма грешно и правилно.
Сблъскат ли се доброто и злото, всичко е въпрос на сила.
Някои хора живеят в клетка, която не им предоставя този избор.
Изборът да бъдат лоши.
И всичко се натрупва.
И бушона гръмва, освен...

.. Освен, ако не станат само малко лоши..
Достатъчно че да са в баланс със себе си.

И не се тревожете, няма да ограбвам банки..
Ще налагам мнението си, ще се интересувам главно от себе си и ако искам да направя нещо, ще го напрвя независимо какво, ми се изправи на пътя. И не ще съм мил със всеки.
Оу да и няма да ми пука.
Е това не е точно да си лош.
Но действията показват какъв си.
Не думите.
Не искам да пишете коментари, камо ли безполезни, а само да се замислите за себе си. А ако искате да напишете нещо относно темата давайте).
Защо някои хора търпят обиди, лошо отношение към тях, събирайки агресия и гняв във себе си, разболявайки се, като могат да изпуснат малко пара..

Всички умират.
Как си живял..
Може да повлияе единствено на хората, които те познават.

(Търсех статии относно лошото поведение в обществото и извън, подобни, но не намерих.
За това реших да напиша мнение тук. )))

Поздрави

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 месеца
hash: 0cd27c4421
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Загубих мозъчни клетки, докато четях това..
Дано си под 16 години, иначе положението е доста зле.
"Ще налагам мнението си, ще се интересувам главно от себе си и ако искам да направя нещо, ще го напрвя независимо какво, ми се изправи на пътя. И не ще съм мил със всеки.
Оу да и няма да ми пука." Това е да се държиш като "алфа", което е похвално, а не да си лош. Като цяло спри да гледаш видеа от типа "How to be a bad boy", създадени от "честните" life coach-ове, опитващи се да те накарат да си купиш книгите им - не ти се отразява добре. Виждам, че си от типа хора, които си поставят "fake act" и се мислят за голямата работа. Хората го усещат много бързо и губят всякакво уважение към теб. Бъди себе си.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: db19f1caff
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Мисля, че от едната крайност (да бъдеш човек без характер) си се метнал в другата (да приемаш всички останали хора като врагове). Внимавай да не станеш твърде арогантен, докато се правиш на лош. Просто трябва да си изградиш характер на нормален човек. Най-просто: не правиш неща които не ти харесват, за да се харесваш на други хора.

А до това, че не искаш коментари... Искаш, не искаш - това е форум. Който поиска може да остави коментар.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 970339a0c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Явно ще съм първия коментирал тук... Успя да ме замислиш! Но колкото и да ми харесва написаното не съм съвсем съгласна. Както казваш ти добрите и скромни хора трябва да се научат да отстояват себе си и да живеят по начина по който биха искали. НО това не те прави лош човек! Цаката в този живот е баланса, не трябва да си лош, нито прекалено добронамерен. Хората нараняват, повечето пъти дори несъзнателно... Прави ми впечатление как българина все повече и повече е песимистично настроен. Доскоро и аз бях такава... Докато в един ден не осъзнах, че мога да бъда щастлива, мога да съм си самодостатъчна, вместо да се съсредоточавам върху упреците на обществото. Когато си в мир със себе си и искрено се забавляваш някак тези мисли спират да те затормозяват... Факт е че има и добри и лоши хора, факт е че ще получиш немалко предателства в живота, но стига да си си самодостатъчен и да се фокусираш върху себе си и свойте занимания какъв е смисълът кой какъв е? Когато успееш да го превъзмогнеш и не изпадаш в такива екзистенциални въпроси и теми, ще привлечеш подобни хора, които не искат повече да се подчиняват на прищявките на околните и искат да живеят живота качествено. Може би е клиширано, но ти си промяната. Бъди такъв какъвто си, бъди мил, но все пак малко егоистичен. Бори се за идеалите си, без да отричаш мнението на околните... Най-вече се забавлявай ;) Иска ми се българското общество да бъде по- позитивно... Всеки мисли колко много е дал и колко малко е получил. Не бъди и ти такъв. Дано написаното от мен да отговаря да е от полза.
Ж18

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: bd641e5a3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Не знам кое те е провокирало, но моето мнение е да даваш това, което получаваш, тоест дръж се така, както хората с теб. В магазина ако ме гледат лошо, не казвам "чао", примерно.

Има го и социалния фактор. Голяма част от т.н. "добри хора", са добри, просто защото са страхливци, и ако нямаше да бъдат осъдени от обществото (или от правосъдната система), щяха да бъдат по-зле и от т.н. "лоши хора".Точно затова и има т.н. "интернет тролове, хейтъри и т.н.". Просто са силни, само когато никой не знае, че това са те. Простото название е "комплексар".

Но иначе си прав, защо да таиш в себе си, да "обръщаш другата буза", както е казал Бай Джизъса и да свършиш с депресия или в клиника за психично болни.

До около 17-18 годишен и аз бях така. На всеки приятел, точен до секундата, винаги помагащ и т.н. Няколко пъти ядох боя така. Също и когато станеше дума в разговора за трети човек, винаги казвах "що, бе, брат, тоя е пичага, к'во му е" за хора, които всъщност са абсолютни боклуци и тотални олигофрени. Много пъти съм поставял на първо място хора, които вътрешно знам, че не биха си мръднали пръста за мен.

Като цяло, макар че имаме имоти и апартаменти, поради факта, че баща ми е абсолютен боклук и не може да си прави сметката и ходи по ку@ви, които му взимат парите, живяхме доста бедно. Може би до 16-17 годишен спах с мама в едно легло, за да се сгряваме. Няма да лъжа, че не съм плакал и не съм поглеждал към небето с "Господи, защо аз". Всичко това оказа голямо негативно въздействие върху мен. Комплексира ме. Мислех си че всеки друг е нещо повече от мен, а реално не са. Гледах как другите деца хапват, а аз знаех, че дори и да си ида вкъщи, там няма да намеря нищо, защото баща ми си купува по 2 кутии цигари на ден и си дава заплатата по любовници.

Сам си събирах 1 година пари, за да замина студент в UK. Имам ясем план и идея какво ще правя и след това, къде ще замина. Макар че дори и да се върна в България, с моята специалност започвам на 2 500, като мога да се развивам, разбира се. А онези, които си мислех, че бяха повече от мен, тези фалшиви приятели, сега са наргилисти, бургерджии, сервитьори и т.н. Разбира се, няма нищо лошо, но пък са с кредити за по 5-10 хиляди лева, за да вземат баварче на 20 години. Всеки средноинтелигентен човек би искал различен живот. И не, не съм cocky и не бих се изфукал пред тях след време, но мисълта ми е че успехът е най-доброто отмъщение.


ДС,21

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: c4f4e35b84
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

7.   Много обичам да казвам: Няма добри хора. Няма и лоши. И "добър" човек може да направи нещо "лошо", същото е и обратно. Доста пъти съм мислила по тази тема, но начинът не е като си "лош" или квото и да било там. Всичко е избор. Изборът зависи от много неща и за да може хората да не ти се качат ня главата, не е нужно винаги да мачкаш. Не. Казваш си гледната точка по въпроса, не мълчиш. Ако някой се опита да те манипулира, не му позволяваш. Добре е да има нотка скептичност, когато опознаваш даден човек и прочие, но повярвай, до никъде няма да стигнеш с това да си "лош". Решението е да правиш избори, които не винаги са "добри" (пример: да затвориш устата на някого). Нищо не трябва да е всяка цена. Всичко в живота е относително. Запомни това.

 
  ...


...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 5a19218c02
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Човек все едно аз съм писала това. Миналата година точно това осъзнах, че човек трябва понякога да си е егоист защото като си много добър се качват на главата ти и не трябва да ти пука за мнението на другите. Това което си написал не е към лошо това да изразяваш себе си, да не ти пука или това, че не мислиш за другите. Но запомни не трябва да се държиш към всички безразлично защото така губиш хората. Трябва да намериш баласа между нещата това е много важно

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: fed25f9c0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   От автора:
Всеки е различен и може би съм се чувствал по този начин само временно.Все в някой момент от животът си ,ще се нуждаем от твърдост,даже от привилегията на лошото поведение.
Винаги съм позитивен и може и да ми е дошло малко в повече..

Пиша понеже забравих да допълня че в крайна сметка всички сме еднакви,всички сме хора и докато някъде един умира,друг се ражда.
Една от малкото статии,които намерих по темата бе че хората никога не стават лоши съзнателно.Никой не се е събуждал някой понеделник и да си каже,,От днес нататък ще съм лош ".
Винаги имат мотив ,който ги кара да бъдат героите в своите очи.
И ми стана интересно,какво ако човек съзнателно реши да се превъплати в лош човек.Със най характерните черти .
Съжалявам че заглавието не съответства достатъчно на темата ,можех да се справя по- добре.))
Благодаря за коментарите,ако има такива.)

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: ae015d54f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   "В магазина ако ме гледат лошо, не казвам "чао", примерно."

Тръпки ме побиха от това колко си лош ...

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 6969e861f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Това за което говориш не е да си лош човек. Лошите хора убиват, крадат, изнасилват. Ти просто искаш да отстояваш себе си. Честито, вече порастваш.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 305f88bc2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Простоэсложи оградата си на място, товаэтиэе проблема. Нямаш граница и всеки навлиза в личното ти пространство ифси прави каквото си иска..

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 1326082d51
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Има ад има и рай. Има и съд на който ще се явим да отговаряме. Ти за всичко се връща чувал ли си? Не случайно се връща. Виж клипа на един бивш атеист в Ютюб. Иван Бобулев - Аз Го видях

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 2dd6b3b856
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Прекрасно те разбирам, аз самият съм в подобна трансформация, защото в труден момент разбрах кой ми е истински приятел. Бях прекалено добър и наивен и хората се възползваха от мен. Аз адмирирам промяната ти, НО внимавай, защото балансът е много крехък и лесно можеш да залитнеш в другата крайност.

Какво имам предвид?

"Писна ми от това да мисля за другите"

Няма лошо да мислиш за другите, но само за тези, които смяташ, че го ценят и при нужда и те ще мислят за теб. Да, такива са 1%, но пък не ги пренебревай и тях, защото това са хора, които в нужда ще ти се притекат на помощ. Тук идва умението да преценяваш правилно хората, което не е лесно. Не прави така, че покрай некачествените хора да се държиш лошо и с качествениите, без да го заслужават.

"Ще налагам мнението си"

С това ще постигнеш единствено изолация. Хората не обичат да им се налагат и ще те изолират бързо от компанията. А ти малко или много си зависим от някаква общност. Най-малкото на работа трябва да си в добри отношения с правилните хора, за да растеш. Винаги се налага някой нещо да ти покаже, да удовлетвори молбата ти за увеличение на заплата и т.н. Да, държиш на мнението си, да, но не и да го налагаш агресивно.

Иначе за останалите съм напълно съгласен.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 70b3c2e710
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   10, не става въпрос дали съм лош или не. Ако беше поживял за над 6 месеца извън България, щеше да забележиш, че хората ти казват "добър ден" и "довиждане". На теб не ти прави впечатление, ясно. Вървиш като кон с капаци. Но на мен лично, от най-елементарна срамота и възпитание, се чувствам длъжен да поздравявам.
И знаеш ли каква е иронията? Че всички "лоши" пичове, мутри и ММА-ци ще колиничите на 16 годишно хлапе от гетото на Филаделфия (примерно), щото тах не ги интересува, че сте с 45 ръка, малко татуси и гледате злобно. Директно вадят 2 SMG-та и те правят на миш-маш. Затова, няма да се правите на много оборотни. :)


ДС,21

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 30df87a9e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   13, върви се застреляй с твоя Бог, никой няма да ти гледа тъпия клип.
До Автора:Евала пич, най-после някой човек с моето мнение. Абсолютно съгласен съм на 100% със всичко, което си казал. Не си длъжен постоянно да си добър със всеки и да угаждаш на всеки защото не го заслужава и хората вече не оценяват доброто, а напротив - колкото повече добро им правиш, толкова повече се възползват от добротата ти и се гаврят с тебе. Няма никаква полза от това да си добър, а само вреда. Натрупваш лоша енергия в себе си от лошотията на другите към теб и в един момент избушваш и тая лоша енергия ти избива вътре в теб под формата на пасивно агресивно поведение. Почваш да се самонараняваш, да се режеш, да се биеш сам, и др. , за да си изкараш по някакъв начин лошата енергия от себе си, иначе ще гръмнеш. И в края на краищата няма никакъв смисъл от това, защото враговете ти ще си останат живи и ще ликуват и пикаят върху гроба ти, че си умрял и са се отървали от тебе и ще чукат жена ти, а ти ще гниеш на 2 метра под земята и червеите ще ти ядат студения, безжизнен труп. Няма ад и рай, няма ден на страшния съд, няма прераждане, няма карма. Като направиш добро, не ти се връща с добро, а със зло, и обратното. Животът е твърде кратък, за да си го пропиляваме във фалшив морал и въздържане от изразяване на истинските ни емоции, и това което чувстваме отвътре. Нищо не губиш, като си лош, точно обратното - губиш, като си добър, защото с това губиш и достойнството си, себеуважението си, губиш истинското си Аз.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 1e88f04579
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Авторе, достатъчно е да се научиш да казваш "Не! " Нямаш нужда от друго. Ще останеш ли до по-късно на работа без допълнително заплащане? Не! Ще ми купиш ли, миличко, ново телефонче? Не! Ще ми отстъпите ли мястото си, господине? Не! Ще купите ли от нашите картофи? Не! Ето, това имам предвид.
Съпругът ми често споменава вечер: "Днес бях много лош в работата, накарах екипа ми сам да си говори! " Тези думи винаги са ми изглеждали детински и инфантилни. Не е нужно да ругаеш хората, за да върви работата. Добрият ръководител никога не обижда подчинените си, а с "лошия" такъв, никой не иска да работи. Аз също ръководя хора. Разликата е, че онзи, който веднъж е работил с мен, е готов да ме последва накрая на света. Това е тайната на факта, че аз винаги имам готов екип за всякаква работа. Буквално тази сутрин преговорях с едно руско издателство, което се беше спряло на мен сред стотици кандидатури за позицията главен редактор за България. Работата на 99% е моя, предстои ни среща само да уточним подробностите, но аз предложих на бъдещите си партньори не само собствения си труд. Включвам се в бизнеса със стабилни "мои хора" - автори, преводачи, редактори, илюстратори, коректори, полиграфи, фотографи, литературни агенти - с всички тези хора аз съм работила преди. Предполагам, че съм била "лоша", защото съм държала на срокове и качество, но незачитане на човешкия труд и личност не съм си позволявала никога.
Така че, авторе, пави разликата между човек, който отстоява своите принципи, и такъв, който е арогантен и зъл. Второто не върши никаква работа в дългосрочен план и ще те постави в позиция по-зле от сегашната ти.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: a9baeb906d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Казвай по-често не и постави граНици , до които хората могат да стигнат. Защитават те, не ставаш лош. Интересувай се повече от себе си, отколкото от другите.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 8ebc4aad8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Авторе, ако се чувстваш използван, пренебрегнат или забравен това е, защото си добър. Обаче, не трябва да спираш да си добър. Проблемът ни, защото и аз съм такъв, е че сме УДОБНИ. Удобните хора не са интересни и всеки гледа да ги сдъвче и изплюе, когато му стане скучно.

Обаче тук идва голямото НО. НО за да не се случи това, трябва и аз и ти да се научим на самоувереност, да покажем самоуважение, да накараме хората да ни уважават. НО това не се случва като сме лоши, наистина гледай основно собствения интерес, но никога не забравяй и другите. Въпрос на преценка.

Замислял ли си се защо хората уважават някой, който е "строг, но справедлив"? Защото е строг към себе си и справедлив спрямо останалите. Той е дисциплиниран, мисли, уважава, но и него го уважават.

МНого добре те разбирам, защото в момента и аз се боря със себе си. Нямам приятели, нямам никой, който да ми звънне и да ме пита как съм. Ако примерно тая вечер ума, сигурно ще ме намерят след 48 часа и то родителите ми, които като усетят, че не си вдигам телефона, не си карам колата и не влизам във фейсбук, ще дойдат и ще ме открият.

Това е скапаната истина. Просто трябва да покажем на външния свят, че сме интересни и че трябва да ни уважават. Може да прозвучи жалко, но съм плакал, защото за поредна вечер съм сам и няма с кой да си кажа две приказки... А ежедневно се срещам и комуникирам с 10 човека. Сам си прави изводите.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: ae015d54f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   До ДС, 21

Живея от 19 годишен извън България.

А за "Директно вадят 2 SMG-та и те правят на миш-маш. Затова, няма да се правите на много оборотни. :)", ще ти кажа, да спреш с игрите и да осъзнаеш, че ТИ СИ от тея лошите батки, дето ги приказваш, ама в зародиш още. Ти си това, кеото мразиш.

Честито!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 988c467355
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Авторе - най-после една смислена тема в този сайт.

Правилно разсъждаваш. Няма нито добро, нито лошо и споко - няма богове, няма ад и рай, няма карма, няма и наказание.

Прави каквото си искаш. Винаги съм твърдял, че ако всеки на този свят се грижеше единствено за това на него да му е добре, щеше да е пълно с щастливи хора.

Сега не сме щастливи, защото ни е страх да покажем истинското си лице - страх от порицание, отхвърляне и т. н. Но страхът е същата илюзия както всичко физическо, което ни заобикаля.

Бъди себе си, не угаждай на другите. Нека да бъдем честни. Така наречените "добри" не правят нищо друго освен да съдят, да налагат своето мнение като меродавно и да лицемерничат. Те заклеймяват убийството, но ако убият някой, който не им харесва ще кажат "ами така му се падаше". Това са най-големите лицемери.
Не разбирам защо би трябвало да се интересуваме или помагаме на хора, които не означават нищо за нас.

Живеем с общество, така е. Прави като мен - единствено минимума, който се изисква от теб и той е да си плащаш данъците и ако решиш да не спазваш закона гледай да не те хванат. Правиш ли го - имаш правото да се ползваш от всички блага, които обществото предлага. Нито си длъжен да поздравяваш съседа или чичката в магазина, нито си длъжен да съчувстваш на някакви непознати, нито да си отстъпиш мястото в автобуса, защото някаква лелка е ходила 5 часа по магазините в мола и са я заболяли краката.

Аман от жертви. Всеки е длъжен да се грижи за себе си, а не да се оплаква и да очаква другите да му съчувстват. Не ми пука дали другите ми харесват или уважават. Аз съм харесван и уважаван от единствения човек, който има значение - мен самия.

Поздравления, авторе! На прав път си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker