До вярващите в Бог- как си обяснявате насилието,бедността,болестите? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

До вярващите в Бог- как си обяснявате насилието,бедността,болестите?
преди: 3 години, 9 месеца, прочетена 1238 пъти
Въпросът ми не е с цел да провокирам някаква вражда в коментарите между атеисти и вярващи. Просто искам да знам според някой вярващ човек защо, ако има Бог, то той разрешава да се водят войни, да загиват невинни хора, да има концлагери, всички сме чували за някои нечовешки експерименти в историята. Не би ли трябвало такива хора или изобщо да не се раждат, или да загиват след като изгубят човешкото в себе си и започнат да искат да насилват друго живо същество. Ами агресията срещу животните? Остава почти безнаказана, трябва да се молим едва ли не да има справедливост в някакъв друг свят. Защо толкова хора нямат достъп до питейна вода, изобщо живеят в условията на крайна бедност още от раждането си. С какво толкова е съгрешило едно бебе, че да се роди болно и да загине малко след раждането си. Знам, че за да оценим доброто, трябва да има и зло, но този свят изобщо не е справедлив. Ако има Бог, то той явно е голям садист. Съжалявам. Не знам, разстроена съм от това, което виждам, че се случва и тук, и по света. Искам хора и животни да живеем в свят без агресия и насилие. С пари, достигащи до всички.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 месеца
hash: 7670894b20
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Зависи в кой и какво вярваш ;)

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 25fc8eec68
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Обяснявам си го с демонични присъствие. Както има добро, така има и зло. На хората ни е дадено право на избор и често избираме погрешния път, без да знаем, че е грешен. Заради това много хора страдат, но до последно всеки има шанс.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 58f9a55247
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Ако светът беше перфектен, всичко беше идеално, то тогава животът щеше да бъде много по-лош.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: dd1f0105c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Еми то точно това е смисъла на краткото ни пребиваване тук. Да видим какво има в илюзията наречена земен живот и да си изберем към кой отбор ще играем. То и затова малките деца да се научат какво е добро и зло е най-важно, затова се търси по всякалъв начин да се отглеждат в семейна среда и с добро. От там нататък вече всеки си избира, но знае, не може да излъже - еее аз не знаех!!!

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 01d9203024
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Абе не е толкова сложно. Какви ли не глупости се изговориха. Истината е, че трябва да се разсъждава ЛОГИЧНО. Човека е едно най-обикновено същество във вселената. Бог никога не е казвал, че ще се грижи за нас. Но като се замисля той го прави, даже доста добре. Не ти ли е достатъчно, че лично ти имаш достъп до пълноводни реки и плодородни почви. Защо в Африка децата няма вода и храна? Ами какво правят там? Защо майките им ги раждат там? Ако природните условия не позволяват нормално съществуване...? Защо се избиваме в непрестанни войни, вместо да съграждаме и творим като цяло всички заедно... Бог създава условията, а това че ние сме идиоти, сами си го правим. Ние се раждаме мисля достатъчно умни, а след това вече сами и затъпяваме. Но важното е че имаме избор, иначе след това пак Бог щеше да ни е виновен, че няма "разнообразие".

Ние сме Богове за кокошките на село, ние ги храним, поим, ние им вземаме живота...

 
  ...


...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 1293d44ce9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Аз съм атеист, не вярвам в богове, в религии, в нищо не вярвам обаче съм чувал една история. Като бил Алберт Айнщайн в университета професора задал въпрос на студентите си дали има Бог и един от студентите казал разбира се, че има. Тогава професора казал абсолютно същото нещо, каквото и ти. Като има Бог защо е създал злото? Тогава Алберт станал и му казал, че когсто човек е на студено усеща студа. Но всъшност студа бил отсъствието на топлина. По същия начин тъмнината била отсъствието на светлина. И накрая казал, че злото е отсъствието на Бог.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 4595719765
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Мога да позная какви отговори ще ти дадат вярващите:
1. Страдащите/бебетата ще отидат в Рая, където ще ги чака вечен благодат, така че к'о ти дреме. Обратното за лоу-лошите.
2. Преждевременно умрелите (като бебетата) просто се прераждат! Елементарно бе, Уотсън. Така че... ко ти дреме.
3. Сами сме си виновни че такова е положението, щот сме се извърнали от бога. Ако всички бяхме богоугодни, щеше да настъпи рай на земята!
4. По-нетрадиционните християни ще ти кажат: "Амиии... карма!" Демек тия дето са зли, им се връща тъпкано в живота по-късно.
5. Ко ти дреме за животните. Нали нямат душа - значи няма значение дали някой ги мъчи или не. Като мрат, изчезват.
6. Лошото в живота е изпитание. Неведоми са пътищата божии. Ако си силна, ще ги преодолееш и ще любиш бога вовеки веков независимо какви гадости се вършат на земята!

Лично за мен единственото обяснение за Бог което има смисъл е... че не е добър, а неутрален. Не му пука за човешките неволи, просто. Може би просто гледа сеир.

Или може би търси наистина уникалните умове, и тях ги "прибира". Защото всеки може да е търтей, фанатик, да върши гадости, или въобще да е нечестен човек. Най-достойните житейски пътища са и най-трудните, независимо каква религия изповядваш. Или хора, които са благи независимо колко ги тъпчат, или велики умове които влияят на бъдещето. И т.н.

Последното е единствената причина да не съм напълно атеист. Защото си мисля за всичките брилянтни умове, които са съществували някога и ми става тъпо да си помисля, че просто ей така са си заминали и са се превърнали в сбор атоми, изядени от червеите.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 876df81683
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Чакам глупавите коментари на вярващите, за да започна война. Хи-хи.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 6ba5810df0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Много ти е погрешна преставата ьа това какво е Бог. Грешна ти е представата за това какво е "човек" . Човека е колкото добър , толкова и лош. Човек може да се нарече само онзи , който е в баланс между едното и другото. Тия дето гледат само хубавото растат в аквариуми .Тия дето гледат само лошото са чисти дяволи.

Ще откриеш Бог , когато си в средата.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 65a3c8c8b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Според мен Бог не ни помага, а просто ни хвърля в една враждебна среда и гледа за някой, който ше измисли гениално решение, за да ползва идеите наготово. Човек мисли и поема рискове, когато е опрян до стената. От хубаво никой не си дава зор. Разбира се, 1 на милион ще направят чудо, а другите са просто част от експеримента. Бог не е всемогъщ. Ако беше такъв, щеше да измисли начин да се развиваме без сррадание. Даже нямаше да се и развиваме, а шяхме директно да живеем в перфектен свят, където нвма нужда от подобрение.

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: f69b42ccab
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Ако предположим, че има бог. То войните насилието и експериментите се случват заради борбата на човека за пари и власт. А тези хора, които проявяват насилие биват наказвани, когато преминат дадена граница, вероятно в сегашния или в минал живот са направили добрини или изтърпяли терзания и стълбицата с положителното е била достатъчно висока за да мине време жестокостта им да я свали до дадена граница, достигаща наказание. Вероятно умиращите бебета умират защото, ако оживеят биха станали невиждано жестоки.
А хората имат всичко, което им е нужно, имат толкова вода колкото им е нужна да оцелеят, имат толкова храна колкото им е нужна щом са живи, а желанията им за повече е само алчност или лошо семейно планиране на родителите на умиращи от глад или жажда деца. Да създадеш 10 и повече деца в неблагоприятна среда с недостигаща вода си е проявена човешка жестокост от родителите към децата, а не идва от господ. Всъщност бог никаде не обещава богатство и пари, парите са човешка измислица, с която сами оценяват положения труд. Реално парите достигат до стараещите се, не става да лежим и да чакаме да ни дойдат пари. Парите са оценка на труда, полагаш труд, продаваш го за пари, а с тях купуваш част от труда на друг човек, парите не идват от господ. А онези които се раждат в богати семейства вероятно са страдали в минал живот и улеснението в сегашния е тяхна награда за търпението им.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 01d9203024
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Аз вярвам в Бог, но не съм религиозен. Църквите трябва да се съборят и да се молим край реката или в пустинята както се е молил Иисус.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 864f5041e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Бог наказвал грешните, но не можел да помогне на страдащите. Е, тогава и да има някаква сила, не е справедлива сила. Има логика и тя показва, че вярата е нещо абсурдно. :) Всичко си има логично обяснение. Всеки сам си помага и вреди, няма намеса на мистични същества.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 03d72ecc63
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   Когато задавали на стареца Клеопа въпроса защо Бог допуска злото, той обичал да разказва следната история.


Някога, много отдавна, в Египетската пустиня живял един монах – отшелник. Понякога той отивал в Александрия, за да продаде кошниците, които изработвал. Получените пари раздавал на бедните, като с останалото си купувал само най-необходимото.


Веднъж той вървял към града, като си мислел защо Бог допуска всичкото това зло в живота на човеците, при условие, че е Благ, Справедлив и Всемогъщ. Умът му се смущавал от спомените за толкова много нещастия и скърби, които видял при последното си посещение в града.


Неочаквано срещнал друг монах, запътил се към същото място. Зарадвал се на срещата и от дума на дума споделил терзанията си. Другият, виждайки неспокойното му състояние го утешил, че Бог ще му яви истината, ако се моли непрестанно, мълчи и не пита за нищо, което той, неговия спътник върши през време на пътя им. Строго го предупредил, че ако му зададе макар и един въпрос, ще го остави, и ще продължи пътя си сам. Но след три дена, когато стигнат в Александрия, може да пита и всичко ще му бъде обяснено.


Отшелникът обещал и те продължили по пътя си. Вечерта спрели да пренощуват в една къща. Стопаните ги приели любезно и ги нагостили. На масата стояла една красива сребърна кана. Преди да се оттеглят за сън, непознатият монах незабелязано от стопаните мушнал каната в дисагите си. Отшелникът понечил да го упрекне, но си спомнил за обещанието и замълчал.


На сутринта минали покрай един вир. Спътникът му извадил каната, начертал кръст върху нея с пръста си и я хвърлил във водата.


По обяд стигнали до едно село. В един дом ги поканили на трапеза. Когато си тръгнали, дворното куче ги залаяло. Непознатият монах го убил. Притичало детето на стопаните и взело да вика. Монахът му счупил дясната ръка и спокойно си тръгнал. Възмутен, другарят му отворил уста, но пак я затворил, щом си спомнил за договорката им.


Замръкнали край някаква полусрутена къща, в която, както се оказало, живеели едни осиротели деца. Родителите им били починали и сега нямало кой да се грижи за тях. Прекарали нощта при тях, а на заминаване непознатият взел една главня от огнището и запалил дома. Отново отшелникът не бил на себе си от възмущение, но си наложил да мълчи.


Влезли в поредното село. Там имало един позанемарен храм, но все пак можело да влязат и да се помолят. Странният монах обаче го спрял, взел камък, хвърлил го по прозореца на църквата и го счупил. И задърпал изумения си събрат към кръчмата. Там влязъл и направил три поклона на пода. Отшелникът вече се бил примирил с чудатостите му и просто само се молел.


Последната нощ били поканени в друга къща. Там живеело едно младо семейство без деца. Заранта те отишли на нивата. Непознатият монах внезапно се върнал и запалил и тази къща.


Ето че най-после пристигнали в Александрия и отшелникът нямал търпение да разбере всичко, което се случило. Най-напред запитал:

- Кажи ми, кой си ти?


- Аз съм ангел – отговорил странникът.


- Какъв ти ангел! – възмутен казал монахът – Ти си същински дявол! Само един демон може да върши такива мерзки дела, които ти направи. През цялото време ти отвръщаше на гостоприемството на тия добри люде с черна неблагодарност. Ти беше крадец, подпалвач, убиец, светотатственик. А на всичко отгоре носиш расо на монах!


- Лъжеш се – спокойно му отговорил другият – Аз наистина съм ангел. Бях изпратен при теб, защото Бог видя твоите терзания и поиска да отговори на всичките ти тревожни мисли. Искам да разбереш, че Той промисля за всичко в тоя свят и нищо случайно не се случва. Знам, че искаш да ме питаш защо направих тези неща. Ще започна от самото начало.

Защо откраднах каната ли? Ще ти кажа. Тя самата е открадната от дядото на стопанина на къщата от един манастирски храм. Заради това светотатство три поколения от този род са наказани с болести и други нещастия. Затова като награда за тяхното гостоприемство реших да ги избавя от тях. Сложих кръст на каната и я хвърлих в тоя вир, в който ще я намерят монасите, които идват да перат тук. И така тя пак ще си отиде на мястото.

Знаех, че онова куче е болно от бяс. Скоро щеше да почне да хапе стопаните си и затова го убих. А на момчето им счупих ръката, защото предузнах, че след като порасне ще стане разбойник. А така, с тази ръка, няма да може…

Защо запалих къщата на децата ли? Тези сираци нямаха никакво бъдеще, щяха да загинат. А така, след пожара, като разчистят ще намерят скритото от родителите им сребро и с него ще заминат за Александрия, където чичо им е епископ. С него той ще се погрижи за тях. Момчетата ще станат свещеници, момичетата ще се омъжат.


Знам, че се чудиш и защо хвърлих камък по църквата, а в кръчмата се поклоних. Аз, като ангел, можех да видя, че демони танцуват около прозореца и така ги прогоних. А този храм така или иначе ще се ремонтира. В кръчмата един богат търговец тъкмо обещаваше на свещеника, че ще поеме всички разноски за ремонта, затова и му се поклоних.

И накрая, за последната къща. Нея запалих, за да отърва младото семейство от проклятието бездетие. Навремето мъжът извършил нечестна сделка и с придобитите пари я построил. И затова нямат деца. А сега, виждам, че се е покаял и съжалява, но как да се отърве от нея? Сега ще си построи друга, по-скромна, но с честно спечелени пари. Бог ще ги благослови и с деца.


Виждаш ли, във всичко личи Божието милосърдие към хората, но те не го виждат и не го проумяват. Бог зло никога не върши. И ако допуска нещо, което хората смятат за нещастие и скърби, то е само за тяхно добро и изправление. Затова не гледай на външното, а се старай във всичко да виждаш Божията всесправедливост.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 4db001ba72
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Първо ще кажа, че не вярвам в Библията. Важно е да се отбележи, нали?
Сега нека помислим рационално (знам, че звучи парадоксално), облягайки се именно на това писание.
Значи, появява се една змия и тя всява раздор. Убеждава Ева, тя пък Адам, и те двамата пробват от забранения плод. Господ ги наказва, като ги изпраща на Земята. В Рая всичко е било чудесно- нямало е болести, нямало е опасности. На Земята нещата не стоят точно така. Наказанието на човеците, всъщност е доста суров урок. Откъдето, аналогично, всичко лошо тук се приема за урок или изпитание. А лошото е нормално за Земята в крайна сметка, това е била първоначалната идея. Тук е трудно, тук се влияеш от това и онова, ставаш малко сприхав и лесно допускаш грешки. Господ се е бил погрижил за всички, направил е живота песен, но... Винаги се появява една "змия", която те изкарва от "райската градина". Змията е нещо като изпитание за вярата, нали? Ако продължиш да вярваш, ще си добре. Ако се поддадеш на изкушението (лошотията, нередното), лошото едва започва. Извън религията, това се превръща във философско виждане за живота, което се изписва многократно в приложната психология. Защо? Защото човек трябва да "препрограмира" мозъка си, за да бъде успешен. Вярваш в хубавото, виждаш хубавото, получаваш хубавото. Останалите? Останалите да са вярвали повече. Замисли се, това е факт. Негативните хора не са щастливи, защото виждат само лошото и сякаш го предизвикват. На тях и цвете да им подариш, те първо ще подходят с подозрение и недоверие. Тук дори не ти говоря за закона за привличането, говоря ти за пустото възприятие, което е основа на твоята реалност.
Нататък стигаме до Исус Христос. Той е син на Бог, но е страдал много. Защо ние да не страдаме, при положение, че и Христос е бил разпънат на кръста? Да, но той е вярвал безусловно и е правил само добрини. След мъченията довели до смъртта му, той възкръсва. Извод: Правилата важат за всички.

Има някаква логика в крайна сметка. Пак повтарям- аз не вярвам в Библията. Поне не така, както би следвало да го правя като покръстен човек. Според мен Библията е била написана с цел да предаде мъдрост на хората. Ако всичко това беше изписано в 21 век, никой нямаше да го вземе насериозно. Това е и разковничето. Библията е създадена според живота и разбиранията на хората от миналото. Днес все още черпим от познанието, но не го наричаме религия и използваме разнообразни източници.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: c20e30d97b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Ами изриза, че човек не може да вижда нищо по-назад от сводещите живот, нито по-напред , а след това не може да обхване всички свои стари и нови действия и детайли, за да разбере кое нещастие е заслужил. Но дори това, че се допуска без пределно зло може да означава, че няма Бог, който обича.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: c3b7791d78
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Откакто се помня съм мислела над тази тема. Сменяла съм възгледите си от атеист, през агностик и теист. В момента съм някъде в средата между последните две. Ето и моите разсъждения по темата (с които не ангажирам никого, нито пък твърдя, че това е то истината, щом аз съм казала):
Това, което лично аз съм чела и съм си сгобила в главата като идея е, че ако съществува Бог, то той има различна преспектива от нас. Ако за нас най-важен е животът на тялото, за него най-важен е животът на душата.
Нека да погледнем на него като на родител, а на нас - като на негови деца. Нима добре би постъпил родител, който дава на детето си всичко наготово, а не го учи да си справя само и дори го наказва, когато действа неправилно? (Но не наказание с цел натриване на носа, а такова, което киригира)
Болката и страданието са начин за пречистване и изкупление. Ще цитирам нещо, казано от Ванга: "Страданието е пречистващо средство, като една дреха, която не е чиста, ако не се изпере. "
Така си обяснявам болката и страданието в света.
За бебетата си мисля, че може би душата има повече от един живот..
Никой не знае как е наистина... и пак казвам, нашата преспектива е като на мравка в градина. Ние нито виждаме цялостната картина, нито виждаме къде отиваме.. Вярвам, че знаем много, много малко.. много по-малко, отколкото предполагаме..

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 2aeae1dea7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Аз мисля че човек който не е чел Библията и в частност Новия Завет няма моралното право да се изказва за нея, но ние сме си такива. Аз преди да повярвам в Бог също казвах че това е просто Стара книга и хората са си измислили нещо, за което си признавам че бях тъп. Библията е сбор от над 50 книги писана под влиянието на Святия Божий Дух от пророци, царе, и други хора и всичките са живяли през различни епохи и всички пишат за един Бог и едно също учение, а не са се познавали. Изпълнена е от начало до край с пророчества.

В Новия Завет пише и по точно Сам Господ Исус Христос казва : Бог толкова възлюби света, че даде Своя Единороден Син, за да не погине нито един който вярва в Него, но да има вечен живот.

Всеки знае че Исус Христос (Спасител) е отишъл на кръста, за да плати за беззаконието на човечеството (твоето и моето), за да ни оправдае пред Бог. Това е заместнческа смърт. Вместо ти да платиш за твойте грехове и зли дела, Бог изпрати Исус Неговия Син Той да плати на кръста вместо теб. И да имаш вечен живот в рая ( нали ако вярваш в Исус и си го приел за Господ и Спасител). Ако не приемем Исус Христос за Господ и Спасител няма добри новини за нас

Заплатата на греха е смърт, а Божия подарък е прошка на греховете и вечен живот заради името на Исус Христос нашия Спасител. Ако си крал, взимал наркотици, наранявал си хора или животни, печелил си пари нечестно или си лъгал, ако си обиждал хора, ако си прелюбодействал, ако имаш тайни мисли и знаеш че са нередни.... ТИ си направил грях - беззаконие и от това следва че си престъпник пред Бог. Той е Свят и мрази греха и беззаконието. Избери си дали искаш Спасителя да се застъпи за теб за твоя вечен живот. Ако не искаш Исус за Спасител, ще се явиш на съд и ще отговаряш за злите си дела и няма да успееш да се оправдаеш сам ГАРАНЦИЯ.

Исус още казва : Аз съм Пътят и Истината и Живота.
Добре щом Той е Истината и казва че Бог обича света значи нещо с нас не е наред. Още е писано : вкусете и вижте че Бог е благ.

Някой от вас усещал ли е чувството любов или да е получавал? Ами Бог е създал човека и това чувство любов. Няма как да е лош.

Покайте се докато има време и приемете Господ за Спасител.

Аз се чудя как може Бог да обича лошите хора и да иска да им прости греховете. Бог е позволил да накажат Сина Му Исус Христос за да бъдем оправдани ние и да имаме вечен живот.

Бог е любов. Докато са разпъвали Исус на кръста и докато са му забивали пироните Той се моли на Бог и казва : Отче прости им, те не знаят какво правят....


Пак питай Бог добър ли е

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 2aeae1dea7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Който търси истината и му е любопитно има ли Бог нека да види клипа в Ютюб озаглавен : Иван Бобулев - Аз Го видях.

Става дума за бивш полицай, който е бил атеист, но след това става интересно. Човека е от Петрич и говори истината.
Не е давал на жена си да ходи на църква, но след това и той започнал. Нека не бъдем тъпи и да отхърляме здравия разум.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 2aeae1dea7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Който търси истината и му е любопитно има ли Бог нека да види клипа в Ютюб озаглавен : Иван Бобулев - Аз Го видях.

Става дума за бивш полицай, който е бил атеист, но след това става интересно. Човека е от Петрич и говори истината.
Не е давал на жена си да ходи на църква, но след това и той започнал. Нека не бъдем тъпи и да отхърляме здравия разум.

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: b388d5744d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   Може пък Бог да е като мафията - трябва да си плащаш "такса спокойствие", за да не те закача и да ти е мирно и спокойно.

Безплатно няма нищо и никъде, дори и при Бог.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 958c4eb5fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Ама че Богохулство! Засрамете се бе? Бог сътворил мъжът по свой образ и подобие, и за да не е сам от реброто му сътворил и жена, която да му е спътница и да му се подчинява и следва навсякъде. И кой, ако не дяволът съблазнил жената да извърши грях и да подлъже и мъжа да съгреши, въпреки изричната забрана на Господ. Всичките неволи, бедствия, войни и злини за човека са причинени от жената която е олицетворение на дявола. За това по света има поверие:- "Има ли жена, има проблем, няма жена, няма проблем!" Няма по-лошо и вредно нещо на планетата от жената. Заради греха и Господ я осъжда да ражда в болки, като наказание за престъплението и спрямо погазването на думата му. Мъжът е благороден, способен да прости и да твори блага, а жената е хитра подла и коварна, рушаща всичко създадено от мъжа по нареждане на дявола. Заради жената светът създаден от Господ върви към самоунищожение. За да унищожи дявола, Господ първо трябва да унищожи жената като личност и подобие. Метафората е: - "Господ дава, но в кошара не вкарва!"

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 4608b6fdeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Не е Бог а Вселената.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 2a52855503
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

25.   Относно въпросът, който зададе мисля че трябва да седнеш и да прочетеш Библията, препоръчвам за по кратко да разгледаш новия завет. Казвам ти го защото не искам да вярваш просто на някакви коментари в интернет.
Моето мнение по темата е, че трябва да приемем нещата каквито са и факта, че няма да се случват както ни се искат на нас. Не можеш да насилиш Бог да прави каквото ти му кажеш. Замисли се логически. Повечето хора смятат, че тяхното мнение е правилно, следователно трябва да става каквото те желаят. Много често всички имаме противоположни мнения. Един ще се моли да вали за да не работи на полето да кажем, комшията ще се моли да не вали , че ще празнуват сватба на открито. Какво предлагаш да направи Бог? Това е само един банален пример. Втори пример мразиш някого и се молиш да му се случват само лоши неща, трябва ли да се сбъдват? Още много мога да изпишат по темата.
Накратко да хората страдат, но това се посочва , че не е безцелно. Просто седни помисли, прочети направи си труда. Недей като останалите да казваш защо така защо не е иначе не е честно не искам искам друго Бог е виновен не ми изнася и за това го наричам садист. Знаеш ли кое е смешното? Че 10те заповеди са сведени до 1, и тя гласи да се обичаме. Много пъти е казвано да се обичаме и да си помагаме. Да правим на другите само това , което искам на нас да ни правят. На много места е писано , че ни е дадена свободна воля. Като в зависимост от избора ни получаваме това което сме надробили.
Както и да е няма да ти губя времето, сигурна така или иначе вече си имаш всеобщото мнение

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 4e043aa075
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   " Рече безумният в сърцето си, че няма Бог ". Бог е светлина и в него няма никаква тъмнина. Който ходи в светлината вижда какво прави, който ходи с тъмнината се препъва.

 
  ...

...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: b3f5308ddf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   23, на какви наркотици си или просто се бъзикаш? За един прЕател питам. Затова никога няма да приема християнството - защото вашият "миролюбив бог" снижава единият пол, а издига другия. Къде му е добрината и благородното да прости? Нали този "бог" беше любов? 100%- во натурално лицемерие.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 69b03e84ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   А-ааааааааа НЕ! Моля, моля! Black Sabbath недей така! Аз наркотици не вземам. Е, мислех да ги продавам, ама се отказах и предпочетох да работя професията си, защото с 3-5000 лв. месечно някак си ми е по-спокойно. Трудно се живее вече само с такъв доход, но имам и много страничен, който покрива липсата на средства за семейството ми. Глей ся, аз съм християнин и за мен Бог е олицетворение на доброто. Въпрос на гледна точка е разбирането за Господ, създател на човека и живота на земята. Занимавам се с техника-електроника и твърдо вярвам в нещата, които могат да бъдат обяснени чрез физичните закони, но не изключвам съществуването на сили, които все още не могат да бъдат обяснени теоретично. Така че Бог може да има, а може и да няма. Разсъждавай абстрактно! Аз съм скептично настроен към женското мислене и не го слагам наравно с мъжкото, където мъжкото превъзходство е очевидно. Не знам защо, но теб много те харесвам и някак си ми е приятно, когато чета твои коментари, обективно представящи действителността според мен!
Поздрави, stormbringer!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: f434dec8a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

30.   Прочетете книгата на Майкъл Нютон “Пътят на душите” и ще видите възможна причина за всичко това. Има я качена на Интернет.

В Библията има разминаване в Стария и Новия Завет. В единия, Боговете (не Бог) са отмъстителни, жестоки, докато в Новия, Бог е Любов и Състрадание. Това разминаване се получава от това, че човешкото тяло е създадено от Богове (Анунаки), чрез генетични експерименти, а душата е част от Създателя.

Там където си мислите, че Бог ви помага, това е всъщност Духовният ви водач, който ви напътства. Вслушвайте се често. “Бог е тишина; всичко останало е лош превод”

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: b3220ba7c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   От повече от 3 години искам да видя едно момие, но знам че няма- доказателство, че няма Бог.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker