Фобия от паяци - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Фобия от паяци
преди: 3 години, 9 месеца, прочетена 799 пъти
Здравейте, момиче съм на 19 години.
Имам огромен проблем - ПАЯЦИТЕ. Всички ми се смеят никой не ме взима насериозно, но когато видя паяк започвам да изпадам в някакви ужасни състояния. Не искам да е така опитвам се да запазя самообладание, но започвам да треперя цялата, пулсът ми се ускорява дори не мога да говоря нито да помръдна. Дори не мога да го убия. Винаги когато тръгвам да влизам в някакво помещение оглеждам хубаво и тогава влизам. Наскоро се преместихме в къща и в банята има страшно много паяци уж ги изчистиха обаче те пак и пак се появяват и винаги карам някой от нашите да идва с мен, да огледа, ако има паяк да го махне и тогава влизам. Даже сега като пиша тази история знам че звучи супер смешно, но за мен това е наистина голям проблем, защото това е нещо с което всеки човек се сблъсква всеки ден без да забележи, но при мен е много по-различно. Та онзи ден отидох към банята сама (престраших се), огледах хубаво и влязох, обаче поглеждам надолу и като видях един огромен тарантулняк (така им казвам на голямите паяци) лошо ми стана. Започна пак ускорения пулс, започна пак треперенето, не можех да отлепя поглед от него, не можех да изляза нито да мръдна, нито да викам. Тогава осъзнах, че имам наистина огромен проблем и е крайно време да потърся някаква помощ. В крайна сметка след няколко минути започнах да викам нашите дойдоха и го убиха.
Някой имал ли е фобия като моята и пеодолял ли я е? Как да се справя с този проблем, на психолог ли трябва да отида?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 месеца
hash: 2893f06f9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Спомни си всички други неща,които са по-опасни от паяка: държавниците,управниците,некадърните политици,които ни управляват,мизерните пенсии и заплати,всекидневните убийства, побоища,кражби,изнасилвания,трафик на малолетни,проституция, подкупни,продажни съдии,рекет,ало-измамници,полицейско насилие над протестиращи и др.,и тотално ще забравиш за безобидното, безвредно паяче в банята ти. Не се бъзикам,съвсем сериозно говоря.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: e9ba4ee824
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей. Аз съм с същата фобия от години, но свикнах вече. Преди майка ми ги трепаше или тате, ама сега живея самостоятелно, няма как да пищя и да викам някого. Оправяш се сам. Начи решението е следното, взимаш си от тия пръскащите пръскаш го той почва да се гърчи и пада и го шибваш с чехъла и тва е. А има и такива дето пръскаш и е като пяна и "замразява" един вид паяка. След 10тото убиване ще свикнеш. Нямаш избор просто.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 7d222d41a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ами хващай ги с прахосмукачката - ще ги унищожаваш от разстояние. Идеята за психолог също не е лоша и няма нищо срамно. Успех!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 0e9f8e5187
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   О, не съвсем не си единствената. И аз голям човек и имам панически страх от паяци. Някои хора изпитват страх от мишки и хлебарки, докато аз не, но от паяците започвам да треперя и изпитвам панически ужас. Миналото лято на балкона, беше вече полу тъмно, видях един огромен черен паяк на стената и моментално се стрелнах вътре в стаята от ужас. От тогава, когато излизам на балкона оглеждам много предпазливо всяка стена и ъгълче, а вечер в тъмно осветявам с фенер. Всеки човек има някаква фобия не е нещо ненормално и не си единствената.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 2be84085db
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   И аз като теб се страхувах от паяци,но преодолях фобията си. Е,късмет с най-добри,искрени пожелания!

 
  ...


...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 68b08ed49f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Не е точно същото, но аз имам фобия от хлебарки. И аз не можех да ги убивам, та виках някой друг да свърши мръсната работа. Пулсът ми се ускорява, избива ми студена пот, все едно пред мен има терорист, а не буболечка.
Пръскам против вредители, когато ще отсъствам от дома за 2-3 дни. После ги събирам с лопатата, което е крайно комично, защото през цялото време съм в лек ужас. Бубата може да е мъртва, ама съзнанието ми очаква да се съживи. Какво друго? Много пъти съм захлупвала хлебарка с буркан, цялата пребледняла и трепереща. Историите ми са комични. Истината е срамна, но преди да заживея сама (на 19-20), изобщо не можех да се справя с този мой страх. След това нямах избор, започнах да се боря с хлебарките по своему, както ми е възможно. Не казвам, че съм го преодоляла напълно, но поне вече осъзнато влизам при хлебарката, с ясната идея да я унищожа и да спася съществуването си за идната нощ. Понякога "унищожаването" е да я полея с веро и да избягам... Започнах постоянно да си напомням, че това са само буболечки и освен да ме полазят, няма какво толкова да стане. Здравият разум взе превес и сега живея в много крехък баланс. Няколко пъти съм ходила на онези събития, където има затворени буболечки, паяци и влечуги в разни аквариуми, да може хората да ги видят. Исках да свикна да гледам пълзящите чудовища, макар и със "защитно стъкло" между нас. Отвратителна работа. Ако можех да върна времето назад, вероятно щях да опитам и с психолог. Не е лоша идея, просто аз се срамувах прекалено много и до последно отричах страха си, защото е нелеп. Не оставяй положението така, това не е нормален живот и не е редно да се тревожиш да отидеш до тоалетна в собствения си дом.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 713ab2748b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз имах много силен страх от паяци. Случвало ми се е буквално да изтерясвам, защото в стаята има паяк, който не съм видяла първоначално или пък докато извикам някой да го убие, той е изчезвал някъде зад мебелите и аз нз къде и после цяла нощ не успях да спя. Наистина много зле беше. Но реших, че ще се отърва от всичките си фобии. Преди това бях преодоляла страховете ми от игли и от пчели/оси. Това, което направих аз е просто да се образовам по темата. Четох за различните видпве паяци, гледах видеа за тяхното отглеждане. И това действително много ми помогна, защото вече гледах по друг начин на тях. Като изключително податливи на смърт и наранявания. Фактът, че нищо не могат да ми направят. Това, че толкова пъти бях гледала как някои го държи и никога нищо не става. Но ми отне време...въпреки всичко пак изпитвах погнуса, като видя паяк. Но и това изчезна след няколко паяка вкъщи...и аз живея сама, така че искаш не искаш- правиш. Но вече отдавна не съм убивала паяк, обикновено или ги хващам с буркан и ги пускам навън, или ги оставям. Те обикновено сами си се махат след 2-3 дена.
Опитвай, бъди уверена, че ще стане и рано или късно ще стане. Определено не е невъзможно, дотук съм преодоляла 6 страхове и ми останаха само два: от дълбоки води и от филми на ужасите. Така че, след като аз мога, значи не е невъзможно. Успех

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: d4401bef49
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Мен като дете ме беше страх от тях. Преодолях го по следния начин: На село често имаше паяци до стъклата на една остъклена пристройка. Аз заставах от другата страна на стъклото и гледах паяците. Много време отнема. Месеци. След това започнах да гледам дребни паячета, без да ни дели стъкло. В даден момент вече не ме беше страх от най-дребните. Можех да ги пипам. Постепенно свиквах и с все по-големи, но всичко това ми отне няколко години. Така че може да гледаш паяци, направили паяжини до прозорци, заставайки от другата страна на стъклото. Но "процеса" със свикването е много, много продължителен.
Иначе може да си намериш нещо доста дълго и твърдо и с него да ги смачкваш. Дълго, за да си достатъчно далеч от паяка.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 9c44beb7bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Абе, и аз имах страх от паяци. През лятото ходя на село и там спрях да се страхувам.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker