Чувство за малоценност - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Чувство за малоценност
преди: 12 години, 10 месеца, прочетена 2974 пъти
Абе хорица, нещо не ми е в ред. Напоследък се чувствам много странно. Много ми е ниско мнението за самия мен. Мисля си че съм грозен, нямам никакво самочувствие като се разхождам някъде съм един свит, кротък, тих. Айде няма да изпадам в подробности. Накратко.
Мисля се за грозен, а хората около мен ми казват, че не съм, но аз пак си оставам на мойто си, че съм грозен.

Имал съм много връзки през живота и във всяка една от тях раздялата идва по моя вина, защото постоянно питам половинките си как може да са с мен, не ги ли е срам и такива неща. И си казвам спирам, симпатично момче си, стига си мисли такива глупости, симпатично момче си.

Но сега след кратка пауза, се появи едно момиче което е по малко от мен аз съм на 20, тя на 16, и очевидно тя ме харесва и аз нея. За разликата в годините, родителите и нямат нищо против, но отново идва онова чувство в мене за малоценност.

Постоянно я питам, като излизаме, не те ли е срам ад си с мен, как може да си с мен, не съм ли грозен някакви такива. Дайте ми някакъв мъдър съвет как да си избия тия глупости, защото е очевидно, че хората ме харесват, а аз себе си не.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 10 месеца
hash: a0f66e41ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Промени си мисленето, това е. Казвай си съзнателно "аз съм красив", повтаряй си го постоянно, всеки път когато се почувстваш неловко, грозен и тн. казвай си съзнателно, че си красив. Нали знаеш, че не е важно какво мислят другите, важно е какво мислиш ти. Ако ще и целия свят да ти казва, че си красив, няма да има никаква полза, ако САМИЯ ТИ се мислиш за грозен. Начина е да си промениш стария погрешен мисловен модел, че си грозен и тн. с нов - казвай си "аз съм красив и привлекателен", или каквото решиш, повтаряй си това съзнателно, проумей пак казвам, не е важно ДРУГИТЕ какво мислят и какво виждат. Това е комплекс, всеки го има малко или повече, в една или друга форма. Важно е да разбрем, че НИЕ сме тези от които зависи да променим това, а не някой друг. Ето ти си осъзнал проблема, поискал си да го промениш, промени го!

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 7cee4ea5b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Мен, ако питаш имаш някъв страх или от обвързване или от жени. И да разсъждавайки по този начин определено си малоценен за самия себе си, но и знай че полезността на един човек към обществото много рядко е свързана с външния му вид, а по-скоро с уменията му :)!

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 6f3a4748de
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много ме досмеша от историята ти, не, че е смешен проблема ти, но все едно аз съм го писала :D На мен понякога, когато съм навън ми иде да се извинявам на хората, че им се налага да гледат нещо толкова грозновато като мен. За приятелките ми се чудя как не ги е срам да излизат с мен, а сериозна връзка съм имала една и съм се питала същото за момчето. Разликата между теб и мен, обаче е, че ти явно си въобразяваш само, на мен никой не ми е казвал, че не съм грозна :D но пък аз не съм правила твоята грешка да си казвам на глас тези мои мисли. Никой не знае за тях, а и с възрастта ми се появяват в главата много по-рядко. Като почне да те поучуква живота разбираш, че има къде къде по-важни неща и тези мисли остават на заден план. Освен това съм забелязала, че в редките периоди, в които се харесвам и хората ме харесват повече. Освен това, щом някой те е харесал достатъчно, за да е с теб, значи те харесва такъв какъвто си и не се срамува от теб. Недей да саботираш сам шанса си да бъдеш щастлив! Един път се живее, цял живот ли мислиш така да я караш? Приеми, че не се харесваш и толкова. Приеми, също обаче, че има и хора, които те харесват.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 10 месеца
hash: eed28807d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Странно ми е твоето състояние, защото повечето хора, които страдат от комплекс за малоценност трудно завързват връзки поради тази причина. А при теб изглежда този проблем го няма, така че малко не се връзват нещата. Иначе изглежда този комплекс е зарди външният ти вид главно. Така че съвета ми е да не му обръщаш толкова внимание, а да наблегнеш на това какви качества имаш като човек, а ти изглежда имаш такива след като хората те харесват. Така че вместо да мислиш за външният си вид мисли за това какви качества притежават и нека те ти бъдат преоритет. А това със питането на хората какво правят с теб е доста дразнещо, аз имах един такъв познат които не беше кой знае какво на външен вид, но аз го харесвах като човек, обаче с това натякване грозен съм и т. н в един моемент ми писна и наистина самата аз започнах да си задавам въпроса какво съм намерила в този грозник дето сам не се харесва пък аз ще седя да се заблуждавам, че го харесвам! Така че с тия натяквания и да те мислят за симпатичен ти сам си правиш така да започнат да те виждат като грозен. Или просто го казваш, за да ти кажат - ооо не много си прекрасен, което е тъп начин да си просиш комплименти. Получава се както при жените - едната казва -Ау колко съм дебела, а другата я успокоява- глупости как ще си дебела, супер си си. Та така и в твоя случай. Помисли си сериозно над тези неща!

 
  ...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: abd2772d6d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Спри да ги питаш,приеми че щом са с теб значи са харесали нещо в теб.Излагаш се с тия въпроси,щото само момичетата ги задават и то от суета,когато гаджетата им не съм и казали че днес са много красиви.един вид просене на комплименти за повдигане на самочувствието-най-добре ги изхвърли от въпросника си щото ша почнат да говорят много лоши неща за теб и ще ти стане още по-зле повярвай

 
  ...


...
преди: 12 години, 10 месеца
hash: 3ed05aa814
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами, насочи мислите си към твоите качества. От поста ти личи, че имаш доста добри умствени възможности, а щом всички покрай теб ти казват, че изглеждаш добре, замисли се, че всъщност може наистина да са прави. И един съвет от мен - спри да повтаряш на момичетата покрай теб такива неща. Жените харесват самоуверени (естествено в граници) мъже, мъже със самочувствие (пак в граници :) ), но не и неуверени, колебливи и комплексирани мъже. Харесвай се сам и другите ще те харесват :). Успех!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker