Губя само пари. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Губя само пари.
преди: 3 години, 8 месеца, прочетена 1148 пъти
Случват ми де различни историй, в тях съм абсолютно сам. Например отивам да мия колата отскачам за житон... Изчезва ми портофейла, отивам за части парите са ми в ръцете и едната банкота изпада а аз дори и не забелязвам в случая разбрах 5 мин след това дори и ги видях от този който беше преди мен в кейсчето на тела. Бях на църква попа ми каза, че имам турска магия за да губя в всичко, показа ми къде и ме боли, каза ми, супер истини. Не каза нищо обаче за лек освен някаква молитва и освещение. Искам някой да ме посъветва какво да правя първо се чувствам тъпо, второ, супер гадно и трето имам нужда поне от съвет за да не се чувствам толкова, гадно.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 8 месеца
hash: 85183de116
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Човек живота е отговорност. Къде си оставяш портфейла, ясно е, ще го вземат. Ако си чантичка през работа, как ще стане. Ако вадиш парите точно както плащаш няма как да се загубят. Мисли трезво. Моя позната е същата, но вината си е нейна. Взеха и портфейла, чантата и отворена и с две деца. Моята е затворена и я стискам под мишница. Айде мисли малко и ще видиш, ме е така. Седа отиди при някоя врачка по обява и доброволно си дай парите. Живота е отговорност!!!!

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: c9161792f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Вместо да вадиш пари от портфейла, да го оставяш и да отиваш тогава да плащаш с взетите, просто взимай целия портфейл и никога не го оставяй без надзор.

В случая, в който са ти паднали пари и човека зад теб не ти е казал, а си ги е прибрал, е грешка на самия човек - аз винаги в такава ситуация връщам парите. На мен също ми се е случвало, едно много мило момче ме беше гонило около 3-4 мин, за да ми върне изпадналите от джоба ми 5лв. Тук в до човечност, а не го някакви си магии.

Но в крайна сметка никой не ни е длъжен и е наше задължение да пазим вещите и парите си.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: eaad4ca921
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Знаеш ли, авторе, аз имам едно радикално мнение. Смятам, че ти нарочно губиш парите си. Замисли се какво означават парите за теб. Да ги загубиш, значи да се спасиш от отговорност, от идеята да правиш нещо, от възможности за действия и да се озовеш в позицията просто да не можеш нищо да вършиш. Струва ми се, че имаш прекалено много ангажименти и се чувстваш претоварен. Това поведение го виждам много често. Моя приятелка живее с инвалид, за когото просто не успява да се грижи. Беше й предложено той да отиде у родителите си, за да бъде тя разтоварена. Отказа. Мотивите й са ми ясни: в момента всички нейни приятели й помагаме и каквито и грешки да направи, са оправдани, защото е затрупана от ангажименти, прощават й всичко и в работата, защото има у дома си парализиран човек. Тя всеки ден реве по телефона, но практически положението й изнася.
Затова съвсем сериозно мисля, че ти нарочно губиш парите си, за да имаш повод да вдигнеш ръце и да се чувстваш онеправдан. Човек никога не губи нещата, от които има нужда. Губи онези, чиято загуба покрива някоя друга, по-голяма нужда. Подреди живота си по приоритети и проблемът ти ще изчезне. Това за магиите са глупости.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 364e8323e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До 3
Пич, в сравнение с това, което ти каза, магиите са много по-малка глупост според мен хахахахаха. Съветвам те да не говориш такива глупости, срамота е.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 2b8a9b3ddc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Какъв е тоя фалшив поп дето ти говори за магии и то турски? Не знаеш ли, че църквата е твърдо против врачки, гадатели и тем подобни. А тук поп ще ти говори за турски магии. Намери главният свещеник за града или владиката и му кажи какво ти е приказвал попа - да му проведат един инструктаж.

 
  ...


...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: a7f1ccf425
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   4, ти си в грешка.. Поведението на жертва (да избягаш от отговорност) е изключително разпространено и много хора го реализират несъзнателно (а някои и съзнателно, това са най-големите "drama queens" обикновено). Повечето хора го правим даже - аз самият се хващам (пост-фактум) как понякога си нагласям нещата така, че аз да съм онеправдания и другите да са виновни за това, че на мен нещо не ми е наред.

Не казвам, че на автора това му е проблема (със сигурност не са турски магии, де), но това съществува като поведение и е изключително разпространено също така.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker