Агитират ме да стана част от Орифлейм - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120684)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9553)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Агитират ме да стана част от Орифлейм
преди: 3 години, 8 месеца, прочетена 886 пъти
Здравейте!
Наскоро една моя приятелка ми предложи да стана част от екипът на Орифлейм. Обясняваше ми с голям ентусиазъм колко е било приятно там, какви събития провеждали и изкарвали спокойно малко пари. Понеже съм ученичка нещо подобно наистина ще ми дойде добре. Но от друга страна всички представители на такива "МЛМ" компании винаги са ми били отвратително упорити. Просто не ми е в характера да упорствам толкова тежко на хората за неща, които не ги интересува. Вие били ли сте част от такива компании? Трябва ли да имам голям кръг от познати?
Благодаря много за оставените мнения!
Лек ден на всички!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 8 месеца
hash: 87e861c0b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Бил съм част от подобна схема в Булстрад. Трябва да си много много нахален човек, а аз мразя да нахалствам. Винаги са ме отвращавали такива нахални хора. Резултатът беше, че се отвратих още повече от нахалстването и напускане след месец и една направена продажба.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 6e79ccdf2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Добра е, ако си от онези по-популярни калинки, особено днес, с цялта социална мрежа и прочие, та да има на кого да продаваш.
Иназе, ако имаш 10-12 приятелки и колежки, мооже би ще изкара, колкото на тебе козметиката да ти е без пари.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: c5ea558a66
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Здравей и аз съм била част от орифлейм като ученичка, напълно подкрепям коментар номер 1,трябва да си нахална и да натискаш хората да си купуват, отделно че мен ме караха почти Всеки ден да ходя в офиса им и ми обясняваха някакви "маркетинг схеми", ще дам примерите които помня: да напиша на лист ВСИЧКИ които познавам и да се свържа с всеки един от списъка за да ги накарам да си купят нещо от мен, да съм раздала списания на роднините ми до девето коляно с цел да ми помогнели с продажбите като и те предлагат на всички техни познати и приятели и т. Н. . Не издържах и месец, чувствах се като в някаква секта и накрая просто спрях да им вдигам телефона а ми звъняха по около 20 пъти на ден... Смятай за каква наглост става на въпрос

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 87e861c0b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Освен да си нагъл човек, трябва и да си пълен непукист. Примерно обаждаш се на някого и го агитираш да си купи куп неща, като го лъжеш колко са му необходими. Той обаче ти отказва любезно. Мислиш ли, че трябва да спреш до тук? Не. Трябва да му звъннеш втори път, трети пък, докато или те напсува, или въобще спре да ти вдига. Но не, трябва да продължиш да му досаждаш. Всеки ден ходех на отчет кого съм зарибил, какво съм казал, как съм го поднесъл. Ако кажеш, че не иска да купи, те ще ти кажат "ама ти каза ли му, че сме компания на 50 г. и клиенти са ни най-големите корпорации". Ако им кажеш, че на човека не му пука дали сме австрийска, амерриканска или китайска компания и сме на пазара от 1500 г., а просто няма нужда от застраховка, се почва "ей го, ама ти не си би достатъчно настоятелен, не си му казал това и това". В един момент започват да те отбягват всичките ти близки, приятели и роднини, просто защото вече изпадат в стрес, че ще започнеш да ги зарибяваш да им продадеш някаква глупост. Обаче за мениджърите това си е съвсем в реда на нещата и трябва да продължиш да нахалстваш дори повече, докато не решат да си купят, просто за да им се махнеш от главата. Това пак си е марктингов метод - подобно на учителя, който пише 3, не защото ученикът знае за 3, а просто вече му е писнало доволно много и няма сили повече да го вижда. Лошото е, че дори да напуснеш, близките ти пак ще те отбягват от страх да не им досаждаш колко готини продукти продаваш и как трябва да купят задължително и само сега. Дори да знаят, че си напуснала, първата им асоциация, като те видят, ще е, че пак се почва с безкрайното и тягостно досаждане и зарибяване и ще бягат от теб като дявол от тамян.

А между другото парите, които ще взимаш са толкова малко, че ще трябва всеки ден да правиш по няколко продажби, а като се има предвид, че купуват 1 на 100, трябва денонощно да въртиш телефони и да досаждаш на възможно най-много хора, но и да им досаждаш достатъчно часове, че да си купят, само и само да се разкараш, ако преди това не са ти теглили една майна. НО дори и с теглена майна ти трябва да продължиш да досаждаш. Ако те изгонят от врата, трябва да влезеш през прозореца, ако и от там те изгонят, ще влезеш през комина.

Представи си нещо като ВС Телешоп, само че на живо и с часове със същите заучени клишета, все едно за записани на касетофон.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: e098dd5369
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Аз така се наложи да прекратя отношенията си с една моя много добра приятелка, която предлагаше продукти на Орифлейм. Просто от както се закачи за тия, всяка наша среща се превърна в разглеждане на списания, ама как всичко е толкова хубаво, ама трябва да си купя нещо. Ако й кажех, че съм си купила спирала, ама тя имала по-хубава. Говорих с нея, не даде ефект и просто спрях да й вдигам. Някак грозно звучи да си изкарваш парите на гърба на близките ти.

 
  ...


...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: f983a7eb63
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   То в днешно време е пълно с козметика, на никой не му е зор баш от орифлейм да пазарува, дето освен че няма тестери, не са и кой знае какво.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 686a21c496
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Няма такъв филм да стоиш спокойно и парите да текат, освен ако не си на върха на пирамидата. С Орифлейм можеше да се печели преди 25-30 г., когато прохождаха в България. Козметика под път и над път, а и наистина не са нищо особено - нисък до среден клас.
А и като знам колко % комисионни разпределят по веригата, реално струват сигурно 30% от цената, което значи, че тотално не си струват парите.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 3da8a52639
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Кажи й, че не е за теб, но й пожелаваш успех в бизнеса. Запази си приятелството с нея ако ти харесва като човек, но си следвай своя път в живота.
Има толкова много възможности за развитие в днешно време. МЛМ модела е само един от тях и не е за всеки. Недей да се заблуждаваш от твърдения за финансова независимост и емоционално облечени думи. Маркетинг уменията са полезни в живота, но личните ти познанства не са добър пазар.

Източник: личен опит

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 39636e812f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Съжалявам да ти го кажа, но ти вече нямаш приятелка. Бягай като ухапана от всякакви пирамидни схеми и тем подобни. Колкото повече един човек нахалства в опита си да те накара да направиш нещо, толкова по-лошо това нещо ще е за теб.

Щом се опитва да върти хора дори в близкия си кръг, значи сериозно е закъсала и губи пари. Гледай да не станеш като нея. Бягай!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker