Размисли върху човека и неговото поведение или как се живее сред материално общество - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Размисли върху човека и неговото поведение или как се живее сред материално общество
преди: 3 години, 9 месеца, прочетена 1445 пъти
Имам регистрация в няколко сайта. Те са от сайт за нормални запознанства до такива със секс обяви и голи снимки. При половината сайтове трябва да направиш определен брой харесвания на случайни момичета (250 на ден) и ако случайно някоя от тези 250 те е харесала и теб, се match-вате. Има съвпадение и може да си пишете. Друг е въпроса дали отсрещния човек ще ти отговори. Също така, има хора които са си ограничили профилите и за да си комуникирате се изисква закупуването на някакъв кредит, VIP статус, Тузарски профил, който струва реални пари. Случвало се е някоя да ми пише, но аз да не мога да ѝ отговоря, докато не закупя кредит с реални пари. Мисълта ми, че тези места, където аз търся да се запозная с жена са платени, комерсиализирани и пълни с обяви на проститутки и гейове. Просто хората са намери една ниша, в която да се предлагат. За да качиш голи снимки, според мен трябва да се харесваш, да си разкрепостен и т. н., но може ли всеки да е такъв? Аз поне не съм. И имам чест и морал. Последните май не са актуални в днешно време, време на бързи „продажби“, където се гледа на външния вид, а не съдържанието. Зачеквай ги темата за външния вид си мисля, че мъжете в днешно време трябва да са мускулести, задължително с плочки, актуално облечени и готови да флиртуват и да се впускат в забежки за един път. Колата също е задължителен аксесоар. Не е важно как, а колко изкарваш, за да задоволяваш всякакви прищевки на разни силиконки и изкуствени създания. Да си инфлуенсър е велико. Да имаш последователи е задължително, иначе пред кого ще показваш определени части от определени места и други благинки. Момичетата с някакви дадености като големи гърди или дупе прасковка, или пък симпатяги в лице си знаят цената. Знаят какво искат и как да го постигнат, и все се намира към кой да се закрепят като кърлеж или пиявица. Не казвам, че в многообразието от индивиди няма и стойностни хора. Хора много, хора различни, но за да се пласираш се изисква да притежаваш определени качества, а не добродетели. Не крия, че ми хващат окото, но до там. Аз не ги желая. Те не са дори половината на мен. Мирогледите ни се разминават. Слабите и високи мъже, с тяло на което всеки мускул се очертава и на които дрехите им стоят повече от идеално са тези, които имат най-висок шанс за партньор. Оборете ме ако не е така. Трендинга го налага.
Живеем в материално време, където парите играят съществена роля. Те са бърз и лесен достъп до всякакви материални неща. Те са средство за покачване на егото, за висок обществен стандарт. Ти ставаш повече от другите. На теб вече се гледа като на преуспял млад човек, на който не му липсва нищо, който е готин. Готините хора се преследват, не им липсва внимание. За това свидетелстват и постоянните платени статии с известни личности, коя с какъв тоалет била, къде почивала, какви форми имала, с кой ходела, какво правила и още, и още. За пари се промива общественото създание. Бил много красив, бил много богат, но укривал данъци. Същата мижитурка като престъпниците с явен умисъл.
Ще се върна на бързите продажби защото искам да поговоря още малко за тях. При тях няма възрастова граница. Най-ниската е от ученички, които едва ли имат планове за бъдещето, следване, мечтана професия, себереализация. Това все са неща, които се постигат с труд и постоянство, и пари разбира се, но като цяло си е до човек. Не всеки е ученолюбив и се отнася сериозно с тези неща. Млада си, даже прекалено, красива си, имаш някакви дадености, налагаш се в трендинга. Пласираш се с света на лукса, на купоните, на скъпия живот, подаръци, отношение, плътски удоволствия и т. н..
Струвами се, че ценности и морал ще ги изложат в музей като неща, които са съществували, но просто не са можли да се наложат във времето. Но кой ти ходи на музей? !
Повече от всякога, тези дни чувствам, че имам нужда да споделям всичко, което ме мъчи. Може би, една идея ми олеква като видя мислите си на екрана.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 9 месеца
hash: e37eb92c94
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами тези неща, които си ги описал не са от вчера и днес, а от както свят светува. Ако трябва да се гледа практически, то колкото повече материални придобивки, толкова по-добър шанс за оцеляване и по-добро развитие на потомството. Разбира се в съвременния свят това приема и по различно изражение от гледна точка на желание за лесен живот, приключения, повече възможности да се опита от всичко и т.н. Всеки се стреми да пробива напред с това което му е дала природата/обстоятелствата: красота, физическа сила, интелект, връзки, пари... и липсата на някое качество, обикновено се компенсира с повече от друго. Една красива и умна жена например може да иска да има добра кариера и независимост, като освен с труд и интелект, същевременно може да се си помага и с красотата. Или пък да си прекарва доста приятно благодарение на това и качество в свободното и време. Други, които могат да предложат само красота, се стремят да я демонстрират колкото се може повече, за да привлекат партньор, който да им осигури другите неща, които нямат.

А за сайтовете за запознанства бих те посъветвал да не ги считаш за нещо сериозно, там сигурно 80% от профилите и на мъже и на жени са фалшиви, както сам казваш идеята им е да изцедят всякакви пари за платени услуги от малкото реални потребители, като симулират че сайта е много трафик, прелива едва ли не от потенциални твои гаджета и т.н.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 22501546ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ценностите и моралът са лични и субективни и никой не е длъжен да споделя твоите.

Във вселената подобното привлича подобно. След като не си привлякъл правилния партньор до себе си може би трябва да се замислиш какъв наистина си.

Всеки обича да говори за възвишени ценности, но те най-често се оказват фалшиви и неинтегрирани. Можеш да лъжеш когото искаш, но няма смисъл да лъжеш себе си, както и няма смисъл да търсиш външни съвети. Това, че нещо е проработило при някой не означава, че ще проработи при теб. Тези неща са строго индивидуални. Това е като да искаш съвет какви да бъдат хобитата ти.

Обърни се към себе си. Всички отговори са там.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 1590a01351
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

3.   "Но кой ти ходи на музей"?
Авторе, мога да ти кажа кой не ходи-ти! Иначе щеше да знаеш, че музеите, и театрите, и библиотеките са пълни с млади, възпитани, ученолюбиви и образовани момичета. Но ти и там не ходиш. Ходиш сигурно по чалготеките, където виждаш въпросните продаващи се силиконки. Това е твоят избор, така че, нямаш право да се оплакваш!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 40e75f4704
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторе кога обществото не е било материално насочено? Още от пещерните времена мъжете са харесвали жени с по красиви гърди и по червени устни, цвета на устните издават здраве а гърдите осигуряват мляко за поколението му, тоест по сигурно оцеляване на гена му, а жените са харесвали онзи който е доказал, че е най добър ловец в общността, който може да донесе в дома им най много месо за прехрана, най много кожи за дрехи, което се постига с ум и физически усилия, това пък доказва на жената че децата й евентуално ще наследят ума и ще има кой да ги храни докато порастнат.
Регистрираш се в сайтове за запознанства/продажба, където търсиш морал, стойностни хора с добродетели, има ли логика в действията ти? Какъв морал търсиш сред силиконките не разбирам? Как въобще ти дойде на ум, че дадена жена ще даде 20-30 хил за силикон, ще изтърпи операции, за да търси в сайтове за запознанства, морален мъж с добродетели? Не си ли наясно, че онези жени, които се рекламират с дупето си прасковка и гърдите си, не търсят мъж, който да им плете шушони.
На този свят за всекиго си има половинка, за всеки пътник има влак. На хора като теб проблема им е, че не могат да се самооценят реално, не знаят за къде им се пътува. Ти примерно защо си помисли че заслужаваш силиконка с прасковено дупе и симпатично лице, колко си постигнал в живота, че да заслужиш жена, която е вложила толкова много в себе си?
А за мъжете с красивите мускули и плочки грешиш, те също се продават, обикновенно на жени които имат пари но нямат младост или красота, силиконката не търси такъв мъж, тя търси мъж, който може да плаща поддръжката и удоволствията й, а ако той има и мускули ще е просто бонус, към доставката.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 8e7e3701dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Авторе, факта че си стигнал до такива долнопробни начини за търсене на секс говори много за теб самия и твоя морал!
Може би е време ти да се замислиш за своето поведение, защото тези авантюри никога не водят до нещо добро в личностното израстване на човека.
Избора си е твой, а аз съм само едно анонимно мнение - капка в морето...

 
  ...


...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 07617531dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Авторе, времената винаги са били материални, защото живеем в материален свят.
Преди 100-200 и повече години е било същото нещо.
Например богатите европейски лордове и богаташи, много са обичали да купуват хубави яки коне от степите и от арабските страни.
Сегашните скъпи коли са еквивалент на тогавашните бързи и силни породисти коне.
Богатите яздят жребци, бедните магарета.
Същото е било/е и ще бъде с аксесоари, бижута, имоти, злато, сребро и тн.
Дори и в нашата близка история са гледали да омъжват булките за мъже със земи и добитък. В днешно време доста жени си търсят мъже с апартаменти и други имоти.
Така че авторе, времената винаги са били материални и меркантилни.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 1147b6ec33
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ето един съвет:

Намали интернета и стой на страна от хора, които мислят само за скъпи неща, купони и високи мъже с очертани мускули.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: ec31638c11
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Дрън, дрън, мрън.

На колко години си? Питам, тъй като оставам с впечатлението, че разсъждаваш като човек, който не е опознал нито себе си, нито света, нито хората, които го заобикалят — бях като теб преди, голям „морал“, големи идеали и възвишени ценности. Прекрачих някои от границите си — излязох извън своя собствен затвор, в който всичко отговаряше на някакви крайни правила, успях да запазя същевременно и ключовото, още съм традиционна според мнозина — без изневери, без мотаене насам-натам, не си продавам тялото или душата за пари, но изхвърлих от себе си идеите, че трябва да съм безгрешна, за да бъда уважавана. Изритах (метафорично казано) идеала си, свързан с това да бъда вечно искрена и лична — не беше нищо повече от едно чувство за малоценност, което ме водеше към потъпкване на личния ми интерес, на личното ми щастие.

И... знаеш ли? Всичко тече, всичко се променя, както е казал един философ — в реалността моралът често се прекрачва, за да запазиш себе си, тъй като изначално ти трябва да бъдеш най-значим в своя собствен живот. В днешно време тази сакрална дума (морал) представлява просто една изтривалка, използвана от всеки обиден, сърдит, провалил се, нещастен, необичан от някого и необичащ себе си. Сякаш винаги ни топли душичките да смятаме, че сме безгрешни; че всъщност светът е грешен, а ние сме идеални и превъзхождащи околните. Разбира се.

Казвам ти всичко това, защото преди бях абсолютно същата като теб — Гошо ми беше виновен, масовката била такава, мъжете били онакива, жените и те били еди какви си. Голямо отчуждение и отхвърляне на истината с цел да не призная пред самата себе си, че просто бях самотен аутсайдер, който затъваше в комплексите си. Един ден просто се събудих и си казах, че проблемът не е в света, а в собственото ми възприятие относно това какъв е всъщност. Защото той е, повярвай ми, много по-далеч, много по-цветен и пъстър от това, което ти си ни представил тук, вкарвайки го във възможно най-неблагоприятните му рамки, за да оправдаеш свой личен неуспех.

Аз виждам добре и ясно къде е проблемът ти — търсиш любов и се чувстваш сам, друго няма. Сам си прави изводите дали чрез песимизъм, алиенация и „изтласкване“ на проблема ти навън ще стигнеш донякъде.

Ж20

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 21e0c0c6eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Стига с тея псевдоморалистични теории и възгледи. Животът е буквално игра на оцеляване вече. На никой ме му пука за другите и когато човек го осъзнае ще бъде по щастлив. Честно да ти кажа и на мен все ми повтаряха нашите и учеха, че парите не са важни. И да накрая, като умреш не си ги носиш в гроба. Но да живееш бедно и да се правиш на смирен е също толкова пагубно за душата, колкото и разхищението на богатства и пари.
Да ти кажа нищо лошо вече не виждам в материализма. И не се и засягам, дори вече си го признавам. Материалист съм, искам да имам това, което съм решил, че искам. Искам да живея богато, да ям първокласна качествена храна, да нося хубави дрехи и да имам нов уютен дом. И не ме е срам, че искам това. Спря отдавна да ми пука и да се вслушвам е съветите на бедните моралисти. Предлагам ти да направиш същото.
Ходенето по музеи и всичките подобни неща няма да те направят по добър човек, повярвай ми.
Това, че искам часовник за 1000 лв не ме прави по лош, защото продължавам да се обагатявам и по други начини. Чета книги, слушам хубава музика и това също те прави по богат душевно. Няма морал мой човек. Кой ти говори някъде за морал и чест, а? Има оцеляване. Да осигуриш на себе си и на близките ти всичко необходимо за добър живот. Защото и животът сам по себе си няма смисъл. Ти му придаваш смисъл според твойто мислене, за другите хора животът имам друг смисъл. А реално на края всички ни заряват на 3 метра под земята. И няма значение тогава какъв си бил. Има значение дали си изпитал максимално удоволствие от всичко тук

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: af9e65bf76
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Добрее, казваш, че не ги желаеш, а имаш регистрации в няколко профила?

А, сега скролнах из коментарите и да ти кажа номер3 е право в десетката!

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 5b72487bbb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Недей да съдиш по пеперудките дето учат в НБУ или УНСС. Има и умни от медицинския.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 2a5258b917
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   АВТОРЕ ЗДРАВЕЙ. Поздравявам те за хубавата статия, която си написал. За разлика от всички, които те критикуват аз те поздравявам още веднъж че си запазил характера си на честен и морален млад мъж. Не казваш на каква възраст си но съм сигурен, че си доста по-млад от мен и както ми се струва живееш в чужбина. Аз също живея в чужбина и съм се сблъсквал със същите проблеми както и ти. Но реших да остана верен на моралните ми и духовни ценности. Израснал съм в селско общество където никой никого не е лъгал за нищо и хората бяха с високи морални качества. Тези хора, това общество сред което съм израснал остави силен отпечатък в съзнанието ми за морал и съвест. От ранна възраст не можех да си представя да открадна нещо или да излъжа някой за някаква моя изгода. Само веднъж, в чужбина, когато започвах нова работа в молбата имаше въпрос дали пия алкохол и дали вземам наркотици. Наркотици никога даже не ми е минавало през ума да опитам, нито пуша цигари. Тогава от време на време пийнах по малко уиски, но по малко. Тази работа беше важна в този момент за мен затова казах, че не пия. Просто беше необходимо да отрека, че не пия за да получа тази работа. От тогава, а това беше много отдавна, до сега нито съм лъгал, нито съм лицемерил пред някого за да получа някаква изгода. Напротив на два пъти намирах загубени портмонета с пари и някаква лична информация и двата пъти върнах портмонетата на на техните собственици. Собствениците бяха много изненадани. Според мен, а както изглежда и според теб, е много важно човек да запази ценностната си система при всякакви житейски положения. Много са малко хората с такава ценностна система. Радвай се, че ти си един от тях. Нищо няма да загубиш, напротив някой някъде ще те очени много високо за такъв морал.
Разбирам те защо си се регистрирал в сайтове за нормални запознанства и такива със секс обяви и голи снимки. Ти търсиш да намериш сродна душа с твоите морални качества и ценности. А за да разбереш и пошлостта на днешното младо поколение понякога е необходимо да погледнеш и през техния прозорец. Само тогава виждаш докъде е стигнало човешкото лицемерие. Изглежда ще трябва да се примириш, че да намериш момиче със твоите ценности и морал е много трудно, даже невъзможно. Аз бях в същото положение с една малка разлика, че живея в държава където има жени от по-морални държави и с по-малки изисквания към мъжете. Не мога да се оплача от липса на приятелки, но още в самото начало на нашите отношения аз йм казвам, че за брак не мисля и те приемат тази моя искренност, но след няколко месеца променят мнението си. Тогава настъпва развръзката на нашите отношения и се разделяме. Аз съм още ерген, но на мен това не ми тежи ни най-малко. Дори ми е по-добре да живея сам. Разбира се, че не ми е скучно защото има толкова много неща с които да се занимавам. Но хората не са така, повечето са много ограничени и ако нямат някой да себе си те страдат много. Да намериш момиче само за приятелски отношения според мен не е никак трудно, но ако търсиш момиче за съпруга това вече е друг въпрос. Аз отдавна реших да не се женя, защото женитбата днес е на много shaky основи. Ти сам прецени трезво какво искаш от живота и следвай желанията си. А тези които те критикуват дори не им обръщай внимание защото те са на другия полюс от твоя. Те са станали като всички други и на такива не можеш да им се довериш. За тях успеха е най-важен независимо по какъв начин са го постигнали. Или за тях важи максимата: ЦЕЛТА ОПРАВДАВА СРЕДСТВАТА. За тях да, но не за всички. Всичко най-добро ти желая.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 8b4c8ccf07
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Авторе, а ти като човек с много морал и чест с какво направи света едно по-добро място, на кого помогна? Ново лекарство ли откри, предоставяш някаква необходима услуга/продукт на обществото ли, книга ли написа? С кои твои действия ти си по-ценен от хората, които презираш? Дори мускули да направиш не е толкова лесно, колкото си мислиш - за това се иска постоянство, дисциплина, да издържаш на физическа болка. Иска ти се и ти да си в играта, но много имаш да работиш върху себе си още. И има много млади, хубави и интелигентни момичета, но ти или не можеш да ги привлечеш, защото няма с какво (говоря за качества), или си падаш по по-атрактивните кифли, които пак нямаш с какво да впечатлиш (за тук се искат най-вече финансови възможности, власт). И да не си го признаваш, това е истината - работи над себе си или свали някое морално и скромно момиче като теб (нищо против тези момичета), което има същите възгледи като теб и ще оцени твоя морал! Само дано си достатъчно умен, за да оцениш и задържиш едно такова момиче, а да не залитнеш по първата неморална кифла, обърнала ти внимание.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker