Има ли смисъл от матурите в 12 клас!? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Има ли смисъл от матурите в 12 клас!?
преди: 3 години, 8 месеца, прочетена 574 пъти
12 клас ще съм тази година. Чудим се аз и моите съученици, каква за Бога е логиката от тези матури? ! Някой ще каже - кандидатстване. Абе има ли някой дето да ги гледа все още? ! Примерно кандидатстваш в медицински ВУЗ, никой няма да ти гледа матурата по биология дето е правена на два учебника от 9 и 10 клас, защото е просто смешно. Искам да кажа, че за медицината са нужни много по-сериозни неща.
Казвам ви, нещо е сбъркано. Ами нека тогава има матура ВСЯКА ГОДИНА. Даже всеки срок. Защо не? Поне ще има контрол. Ще имаме опит. Не е ли това идеята?
Ами аз например (и много други са в моята ситуация) не зная каква втора матура да държа. Ако знаех щях да почна подготовката още миналата година, а така чаках до последно.
Ами по литература? Има три часа на седмица. Други училища имат по 5 или 7. А ние 3.

Значи, първо трябва да работиш отделно за училище и матурите и ЕДНОВРЕМЕННО с това за кандидатстването и университета. Е**** логиката. Тая система наистина ни убива. Не се оплаквам, просто се чудя. Някой ще каже сега, "ама вие учениците иначе няма да седните да си научите произведенията по литература".
Не е ли идеята всички да излизаме образовани от училище? Явно че не! Идеята е да ни покажат по телевизията всяка година как ходим на "зрелостни" изпити и кое произведение се било паднало, само дето на половината народ не му дреме, ама това не им пречи да мрънкат колко зле било образованието.

В "белите държави" последните две години учат само тези предмети по които ще се явяват. Или примерно както знам че е в Русия, учат до 11 клас. Каква е тази безполезна година "12 клас"?

Плюс това в Германия и абсолютно всички други нормални държави тръгват на училище година по-рано. Тоест излиза, че ние учим най-много, и за какво? ! За да държим едната безполезна матура.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 8 месеца
hash: 9139a06bc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, сега сигурно ти е объркано и изнервено, но нито ти, нито ние можем да променим образователната система, така че хуленето не е решение.

"В "белите държави" последните две години учат само тези предмети по които ще се явяват."
Така...всеки си мисли, че еди-кой си предмет няма да му е нужен в живота. Не е така, това е обща култура и винаги ще е по-добре да го знаеш. А и за две години човек може да си промени решението 100 пъти. Ти, например, ще си 12-ти клас и все още не знаеш на каква матура ще се явяваш, та да се готвиш 2 години за нея.

"Ами по литература? Има три часа на седмица. Други училища имат по 5 или 7. А ние 3."
Ако се изложиш на матурата, това ли ще ти е оправданието? Че в еди-кое си училище имат повече часове? Ако човек не учи и не иска, и 100 часа да има, нищо няма да му влезе в главата.

Матурите за са кандидатстване, както спомена, и може би нямат 100% тежест, но помагат. Успокой се - седни и добре обмисли на каква матура ще се явиш. Първо трябва да решиш какво ще следваш в университета - проучи за кандидатстването и балообразуването.

12-ти клас е много важен! Пожелавам ти да го осъзнаеш и вземеш нещата в свои ръце. Успех!

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: c534ef5b8d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   В България много университети приемат с оценка от матурата. Пък ако ще учиш Медицина пишеш матура по друг предмет, а не биология и изобщо не ти гледат тези оценки. А матурата по Български е да видят колко си грамотен. Аз последните месеци четох кой автор на кое произведение е и такива неща, за да мога да отговоря на въпросите от матурата. А за съчинението писах 2 страници глупости и си тръгнах.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker