Защо живеете в центъра,нямате ли избор?? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121135)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо живеете в центъра,нямате ли избор??
преди: 3 години, 8 месеца, прочетена 1303 пъти
Въпросът е кратък и ясен.
Отраснах в центъра. Изборът на родителите ми е бил такъв, не мой.
После в Манастирски ливади.
И накрая в Горна баня.
Но.. въпросът ми е какво толкова намирате в центъра, че се врете там? !
Да се разхождате по Витошка? /изберете си друга главна улица в даден град който не познавам /.
В края на града съм по-спокойна, по-тихо и в мир с мен повече, отколкото насред НДК...
На онези, които се обадят, че пиша тук, защото несъм наясно със себе си, ще отговоря, че знам какво искам, какво ме кара да съм удовлетворена, но и съм длъжна да знам какво искат младите, за да съм в крак с техните желания, не моите.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 8 месеца
hash: 8a9a728023
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не живея в София, но с удоволствие бих искал едно апартаментче там.
При възможност да го давам под наем, или да го продам.
Имотите не са просто да си живееш или да стоят празни когато не си там.
Те са средство за допълнителен доход.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 5611a453fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Някои хора предпочитат забързания начин на живот и да са близо до магазини, кафенета, ресторанти и т.н. Също за много животът в центъра означава значително по-малко пътуване до работа - кой не би предпочел да стига за минутки пеша, вместо да се блъска по трафика или в градския?

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 0c720f9e20
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Аз също не бих живял на центъра. Изнервям се всеки път, като отида там, само докато намеря място да паркирам и с тези малки тесни улици с напаркирани навсякъде коли и постоянно да се чудиш как да се разминеш с всяка насрещна кола, направо ми бърка в здравето. Не си представям да живея там и всеки ден по два пъти да се подлагам на това. Сега и без това много хора вече не работят по центровете на градовете, а в промишлени и бизнес зони, а и в различни квартали.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 221414f6d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Живях в центъра една година, не ми харесваше, но нямах голям избор. Квартирата ми беше на добра цена и всички видове градски транспорт ме водеха точно там, където трябваше да стигна. Как да пропусна тази възможност?
Бързо свикнах с шума и трафика. Преодолях и малкото места за паркиране. Въпреки това, през почивното си време гледах да отида на някое по-спокойно място- някои парк, по-малко кафе или в планината.
После се преместих в краен квартал. Единственият ми проблем беше, че пътувах 40 минути с тролейбус, но и с това свикнах.
Ако точно сега ми се наложи да си потърся жилище, бих се ориентирала към спокоен квартал с удобен транспорт за моите нужди.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 8e47f43937
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Не харесвам центъра. Живея в момента на квартира. Слава Богу ще я сменям.
Шумно, мръсно ,целият поток от хора минава през центъра. Харесала стм Стрелбище или Манастирски ливади. Хубави са.
Близо до южния парк и Витоша. Има удобен транспорт, близо до центъра. За съжаление имотите са скъпи за покупка

 
  ...


...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: cb5d3e6275
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Не бих живяла в центъра!Живея в Бистрица в еднофамилна къща на 3етажа.Спокойствието и тишината тук ,както и чистият въздух не бих го заменила за нищо на света!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: e2844f90b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Живея в центъра, защото ми е удобно. По малките улички е тихо, а откъм вътрешния двор съвсем. Разбира се, не бих живяла на някой булевард за нищо на света. Мразя да пътувам с градски транспорт или кола, каквато нямам, всеки ден, за да стигна до работа или някъде другаде. Пълна загуба на време. Всичко, от което имам нужда, ми е наблизо. Докато приятелите ми тепърва се прибират и трябва да дават пари за таксита, аз вече съм си легнала да спя.
Та така... далаверата е хем да си в центъра, хем на тиха улица. Не бих живяла извън него. Иначе е много грозен и неподдържан, както и всеки град в България, но това е заради липсата на всякаква естетика у българина и навика ни да живеем като скотове - да позамажем, да скалъпим някакъв Франкенщайн и да избутаме до следващия ремонт. Жалка история.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: ae84ac576e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Защото ми харесва да пътувам до работа само 10 минути, защото улицата в центъра, на която живея и съседните няколко на нея са много спокойни, тихи и защото отивам до най-оживените места на града без кола само за 15 - 20 минути пеша. Защото жилището ми има хубава гледка над сградите и имам тераса на последен етаж. Не мога повече да искам. Не искам да отида в крайните квартали, където живота е спрял и сякаш хората живеят с 10 години назад, а и е пълно с хора от села и разни отрепки. В центъра, поне в моя квартал, са предимно интелигентни хора и хора с някакво потекло, живеещи там от години, а не пришълци.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 37978e6bd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Живея в центъра и не ми харесва тук, но имам малка заплата и не мога да си позволя квартира. Апартамента тук го държим с единствената цел един ден да се дава под наем и за доход, имаме перспектива по-нататък за друго жилище. Тук е шумно и мръсно. Непрекъснато някой ремонтира и през деня няма тишина. Лятото и през нощта няма тишина, защото хората от близките заведения се напиват, идват на улицата и крещят и това не са единични случаи, а се случва твърде често. До работа не ми е близко, защото работя в далечен квартал. Това, че живея в центъра не значи автоматично, че работата ми е в центъра. Въобще тук не е хубаво, така е. Уличките са пълни с изпражнения от кучетата, защото повечето ги мързи да ги разходят до парка. Лятото по тях се въдят мухи, които влизат в апартаментите.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 5f4c1676d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ебати тъпия въпрос.

Ти що живееш в покрайнините??? Защото това ти харесва. Хората живеят в центъра - ЗАЩОТО ТАКА ИМ ХАРЕСВА.

Край на диалога. Ти сама ако не можеш да видиш какви са предимствата и недостатъците на едно такова нещо... има ли смисъл изобщо какво да се говори.


Братан.

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: f7c48893e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Коментарът на номер 7 е изключително точен. Колкото и странно да звучи, една не малка част от уличките в центъра най-вече от бул. Витоша в посока бул. Христо Ботев, от двете страни на бул. Македония където минава 5-цата и в района на петте кьошета са доста тихи, а вечер след 7-8 часа буквално птичка не прехвръкват. А пък от вътрешната страна никакъв шум не се чува. Хем може да си ходиш пеша, хем има градски транспорт за където си искаш. Проблемът е с паркирането, ако нямаш гараж или двор и то пак зависи къде. Ако живееш в района на градинката Ереван има места колкото щеш.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: a21c0bb61b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   А защо искаш да си в крак с нашите желания? Освен да искаш да ни купиш по един имот.. друга логична причина не виждам.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 804668b3c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Ами да, номер 13 е най близо до истината. Но не на него или на останалите да купувам, а да помогна на сина си... Просто не искам да обикаля центъра 10 пъти, докато си намери място да спре. Дори да има гараж, я влезе в него, я не като спре друг там. Ако е пеш, да се спъва в криви бордюри, тротоари, плочки и т. н. Да пътува 1 час и нещо до работа, защого работи до Симеоново. Мръсният въздух е ясен на всички ни. Повечето от старите кооперации нямат асансьор.. и ако се падне на посл. етаж, с малко дете и количка...
И тая мъка... за няколко центр. улици, едно метро и 5 МОЛ-а? ! Защо го иска, ми е непонятно... По добре Горубляне да бе избрал.. Авторка

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 8b755beaec
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Номер 8,
А да ти светка лампичката, че хората надойдоха щото прекрасните управляващи (не само ГЕРБ) им убиха поминъка по местоживеене? Или това ти идва сложно?

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: d7d6537d16
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   В центъра било лошо, ами то ако беше така, апартаментите щяха да са празни, ама не са...Айде сега. Всеки може да избира. Ако имаш жилище в центъра, го продаваш, купуваш нещо по-скромно в кварталите и от разликата се живееш живота...Обратният вариант не е много възможен, пак поради цените.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: d7d6537d16
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   В центъра е удобно заради наличието на всичко, което ти трябва за цивилозован и културен живот. Минус - някъде е шумно и мръсно, ако имаш кола си е главоболие за паркирането. Не харесвам неподържаните стари кооперации, в които често мирише на смес от кисело зеле, мухъл и запръжка. Домашните любимци, които опикават и осират всичко, а стопаните им се правят на разсеяни са проблем на целия град!

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 425be522e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Ако неврозата ти е признак на спокойствие, жаля хората, живели с теб преди. Центърът е удобен, всичко е наблизо, транспортът е лесен. А и не всички искаме да се врем по дупки в земята. А ти можеш и в курника на село да живееш, все тая.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: ae84ac576e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

19.   Не, 15, идват защото им харесва да си турят новия кат и да го разходят по главната. Селяния, това е причината.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 1a9adeffeb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Цяла София и другите големи градове са един кенеф.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 8c014a2512
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

21.   Авторке, родена съм в центъра на София, и продължавам да живея там. И смятам, че темата ти е измислена, ти просто не си живяла в центъра. Иначе нямаше да задаваш такива, ама наистина абсурдни въпроси. Нито пък щеше да ти хрумне да сравняваш центъра с Горубляне-село, извън София. Макар и със статут на квартал. Нищо не знаеш за духа на стара София, за красивите стари сгради, за кината и театрите, военния клуб, за операта и докторската градина. Говориш банални неща, като разкривени павета. къде ги няма, според теб? Въобще, всеки, който е израснал в Стара София, много добре знае защо живеем в центъра. Защо наемите са три пъти по-скъпи тук. Защо хората първо избират, ако е възможно, да купят апартамент в центъра, а не в Горубляне или Горна баня. А ти тези неща не ги знаеш. Както аз например не мога да разкажа за Стария град в Пловдив, нито за Велико Търново, или за Русе например. Знам само, че ми харесва, но хората си знаят защо живеят там, и защо е такъв техния избор.

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 25c7b8a4e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Не, 21, не че не съм отрасла и живяла до 20 в центъра.... а просто винаги съм го мразела/слагам и Лозенец в това число/.. От всяка точка на София човек може де отиде и на опера, и на балет. Ходила съм като млада колкото и ти вероятно. Красива архитектура има и в Бояна,
Освен плочки и паркиране ме е дразнел манталитетът на тия де живеят в центъра. Тоест те са нещо по висше от другите щото са на Витошка, Алабин все тая.
Ти си живо доказателство.
А момичетата загинали на Алабин точно, а балконът тупнал долу на Графа ако не греша?? Що пък не беше в Княжево, да речем..
Кооперациите в центъра масово не се подържат-вярно ли е? !
Не, темата не е измислена..
Мисля да и сложа край.
Живейте си там... но не пълнете медиите с перки, плочки и тъй нататък. И зборът е ваш. Квартали на София дал Господ.
Сина ми и той гъзар ще се прави. Нищо ново под слънцето.
Всичко добро желая. авторка

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker