Деморализиран съм от днешния свят и хората - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121032)
 Любов и изневяра (29667)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Деморализиран съм от днешния свят и хората
преди: 3 години, 8 месеца, прочетена 1248 пъти
Здравейте. Това, което ще кажа, ми е ясно, че го изпитва половината население, но имам нужда да чуя, че нещата не са толкова лоши. Студент съм, уча и се интересувам много от модерна история, чета и много литература, а най-вече ми харесват етическите произведения (на гърците, на Сенека, на Аврелий), тренирам редовно, имам добри приятели и прекрасна приятелка, в семеен план също нямам проблеми. Напоследък у мен се заражда все по-голямо чувство на недоверие към хората и обществото като цяло. Имам чувството, че модерният човек все повече заприличва на животно, което се интересува единствено от секс, пари и сила. Според мен хората от началото на миналия век са били далеч по-културни от нас и са имали реално действаща ценностна система. Не мисля, че е нормално в ежедневието си да се притеснявам, да не би днес да имам пререкание с някой полицай, мутра или каквато и да е група от лошо настроени и първични хора. Имал съм няколко случки в живота ми с подобни индивиди и оставам с чувството, че у нас обикновеният човек е оставен да бъде унижаван, мачкан и плют, а правосъдие липсва. Защо мутрите, елитните проститутки, престъпниците и всякакви друг могат да издевателстват върху обикновения човек и това не само да не бъде санкционирано, но и напротив - всички млади подражават на това поведение. Завършил съм елитна гимназия и по-младите набори влизат в 8-ми клас вече пристрастени към амфети или изкурвяли до безобразие. Имам силно чувство за справедливост, но ме е страх от унижението и безпомощността, което обществото ме кара да изпитвам на моменти. Чувствам се ужасно, когато се замисля за тези неща. Знам, че ако нормалният човек се надигне против това, обикновено бива слаган на място много бързо. Защо вече никой няма чувство за достойнство, за морал, за някакви общочовешки ценности? Какво значение има образованието и културата на човек, като мутрите и боклуците са на върха на хранителната верига, а всички други сме балъци и трябва да бъдем унижавани?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 8 месеца
hash: efcdba7c61
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   В библията пише за последните времена и какви ще бъдат хората...

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: b5b553a159
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Така стана прехода, направен от комунисти и мутри. Всъщност в България и преди прехода пак беше така, както го описваш, но по прикрито. Заминавай за чужбина. Там поне има известен ред и имаш права, които може да си защитаваш. Тук притискат народа, за да бъде ограбван по лесно.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 2f9e7b6ded
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Всички ще заминем, правим се на умрели мисирки, обаче всеки си намества нещата за махане от тука.
Никой не планира да блъска 40 години бач и като доживее да му хвърлят трохи на стари години - пенсия 300 лева и 1 хляб да е 10 или 20 лева и да проси.
Това и най-простия може да си го предвиди.
Така като гледам още известен брой годинки и българи в бг само в центъра ма София ще се стещат.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 6df01464f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Веднъж трябваше да дежурим в училищната библиотека цял ден. Оказа се, че след ремонта са изхвърлили почти цялата класическа литература, като успели да спасят едва наколко книги на руски автори. Половината от книгите в библиотеката бяха още от времето на Вълко Червенков. В днешно време хората "горят" книгите така както в "451 градуса по Фаренхайт" е описано преди повече от половин век. Всичко се сбъдва. Сами може да прочетете и да се уверите.
Върви кажи истината и ще те гледат като извънземен. Или върви я напиши тука и ще те обсипят с една звезда.
Ама Авторе, как няма "мутрите и боклуците" да са на върха след като такива са по-голямата част от населението. Преди да станат мутри, са били нак-обикновени хора. Биомасата ни е такава. Ако искаш промяна започни със себе си. Ти влияеш ежесекундно върху хората около себе си.

Какви ценности очакваш от бавноразвиващо се населението, което едва става от дивана? Дори и най-страшната мутра, преди всичко не би посегнала на жена или дете. Повярвай ми, те имат много по-силно чувство за морал от множеството хора.
Истината е, че на обикновеният човек му харесва да жиее в мизерия. Той няма чувство за достойнство, както каза ти Авторе. Той ще продължи да се тъпче с боклуци, да се напива с ракия при всеки втори повод. Как може подобен "балък" да се издигне във веригата?

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 46aca8a738
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Айде айде, днешния свят и днешните хора... преди е било много по-добре с феодалните лордове, робовладелците, папите в Рим, османското владичество... всички са били толкова морално извисени и обзети да си усъвършенстват ценностните системи, че направо нямам думи, а за пари, власт и разврат не са си и помисляли. Много народ не оценяват условията, които ни предлага днешното време. Да, има трески за дялане, но в сравнение с изминалите периоди на човешката история и особено с последните 100 години, с всичките кланета от ПСВ и ВСВ и това че в половин Европа не е останал камък върху камък, аз лично определено бих предпочел да живея днес, отколкото преди.

 
  ...


...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 4dc6cd83f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Само в Булгаристан го има това. Ходи поживей малко в бяла държавица, да видиш как като се качиш със случайни хора в асансьор на МОЛ - те поздравяват.
Ще видиш как полицаи не те спират, разбираш ли щот' правят рутинна проверка. Ще видиш как същите са мили ако се наложи да прилагат закона.
Ще видиш как интригите на работните места са сведени до минимум.

Абе много неща ще видиш, които ще ти покажат, че проблемацията е в бе-ге чипът.


Братан.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 70ed44779f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Морала не е когато съдиш другите. Напротив. Точно тогава се получава явлението за което говориш. България е пълна с хора на които все нещо им пречи. Човек е морален, когато е придобил жизнен опит, и върху неговата основа е изградил морални човешки качества. Което обикновено се случва от средна възраст нагоре. Човек е морален когато е пример за другите и не ги съди. Тогава изобщо не му пука накъде е тръгнал света, а света неименуемо върви назад със всяко изминало поколение.
През комунизма имахме социално "чувство за справедливост". Сега имаме "индивидуално" такова, в свят в който всеки си прави каквото си иска. Авторе чувството за справедливост не е нищо повече от проява на детски егоизъм .
Теб са те възпитали да не правиш определени неща и когато виждаш че другите ги правят се дразниш защото "не е честно". Дори когато личните ти итнереси не са засегнати. Т.е. никой нищо лошо не ти е сторил , а ти се дразниш.
Тряба да избягаш от затвора на раздаване на правосъдие . Той е в главата ти. Бягството се нарича мъдрост .

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 431b957792
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Не се знае какви са били хората от, , миналия век''. То и хора всякакви има. Сега просто свободата е по-голяма. Ако преди са щели да изгорят новаторките на клада провъзгласени като вещици, то сега всеки си прави и говори каквото иска. Времената се променят. Ако няма лошо, няма да има и прогрес. Всичко е въпрос на гледна точка. За теб е лошо да спиш с много хора, за други е удоволствие. Иначе с много неща съм съгласна с теб. Мутрите и подръжниците им също не ги харесвам. Но такъв е живота или го слагаш, или ти го слагат. Силните оцеляват, естествен подбор.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: ed67f7651b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Едно от най-висшите духовни качества, това е адаптивността.
Имай го в предвид!
В еволюционно отношение също оцеляват и дават поколение най-приспособените (към средата, времената, обществото и т. н. ). Не най-умните, нито най-силните, а най-приспособените!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 665b269fb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Може да не ти хареса отговорът ми, но не мога да кажа почти нищо хубаво за хората и с времето все повече ги намразвам. Например наскоро докато се разхождах навън нощем, чух малко коте да реве. Светнах с фенерчето на телефона си за да го намеря и го видях на ръба на един контейнер. Не вярвам да се е качило там само, защото то беше детенце. Като знам на какви извращения е способен човек, първото предположение, което ми дойде наум е, че някой нарочно го е оставил там. Виждал съм и човек, който бие кучето си. Заради такива утайки вече не ми е останало почти никакво уважение към хората. Като видя премазано животно на пътя ми става жал, но ако видя човек да се мъчи на улицата, изобщо няма да ми пука. За някои хора може да съм лош, но в моите очи, човечеството е сбъркано.

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 91c0ac08f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   11, човекомразец такъв, ти не заслужаваш и няма никога да имаш деца!!! Ако детето ти един ден го сгази влак, и тогава ли няма да ти е зор за хората? !? !? Пожелавам ти да умреш в адски мъки, и бавна мъчителна агония в казана на Дявола!!!

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 5ced6b1be5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   В голяма заблуда си, че през 19-ти век са били по-свестни хората. Така ти изглежда като имаш много бегла представа. Все едно да прочетеш 10 сериозни вестника от 1992 година (не български). Ще останеш с впечатление, че има модерно общество, културно, развито, всички се стремят към добър и хубав живот. Е, има една голяма камара живеещи в мизерия, но те не са интересни за описване с всичките им боричкания и прецаквания.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: d13d7bb220
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Съгласен съм 5. Всяка епоха си има своите трудности. Поживей малко в Америка с празните глави и ще мечтаеш за България. Или пък в Лондон, където на всяка крачка ще си глобен за нещо.
От друга страна колкото по-развита е една държава, толкова повече е духовно деградирала. Мислиш ли, че в Америка някой чете, освен бездомниците? Има един интересен психолог Ерих Фром, който разглежда подробно американската култура и повярвай ми, нещата никак не са розови.
Има интересна статистика, която показва, че в най-развитите икономически страни броят на самоубийствата и алкохолизма е по-голям.
Проблемът на хората, че обичат да играят ролята на жертва и да вярват, че светът е ужасен и пречи на тяхното развитие.
Има ужасни хора има и добри хора. А има и множество нюанси между тях. Има плюсове да живееш в България има и минуси.
Живял съм в Лондон и познавам много българи там и моето впечатление е, че пълния хладилник и новите дрешки, не ги правят по-щастливи.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 665b269fb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   От 11 до 13: Ето защо. Използвал е времето си тук не за да напише нещо на автора, а за да кълне. За какво ми е да се занимавам с такъв човек? Мислиш, ли че си над животните и че си господар на света? Те не носят ли душа?

Не е толкова важно от кой вид си роден, колкото какво правиш с живота. Ако блъснеш животно с кола, едва ли би спрял/а някъде, за да видиш какво му има. Ти с какво си по-добър? Повечето хора дори би се избили помежду си, ако им беше позволено.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: b4ab53bdf0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   9, така е, носталгията по родния град или страна е просто резистентност към промяната. Ние българите по принцип се плашим и мразим промените.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 932094bde6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   "Мислиш ли, че в Америка някой чете, освен бездомниците? "

Има и много четящи, спокойно. Просто не са толкова шумни, колкото нечетящоите. Какво беше казал Радой за простаците?

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: d13d7bb220
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Но. 18 колко да четат като 80% от книгите им са бозите за selfhelp, а другите 20% преразказана класика, за да не ги плаши обема. Не случайно тази тенденция или маркетингова стратегия навлиза в България. Стриктно следваме икономическия и културен модел на една психически осакатена нация.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker