Само в България ли всичко е позволено на децата? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120987)
 Любов и изневяра (29663)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Само в България ли всичко е позволено на децата?
преди: 3 години, 8 месеца, прочетена 5131 пъти
Не ги мразя, даже в много отношения ми е жал за тях, сещате за момиченцето от Перник, което майка му го бие и снима. Ноо определено изпитвам силна неприязън към тях и има защо.

Българите с деца, особено жените, живеят в някаква илюзия, че всички сме длъжни за всичко и навсякъде да се съобразяваме с наследниците им. Постоянно срещам пищящи дечурлига в кафенета, автогари, магазини, молове, на улицата, в поликлиниката болницата, автобуса, а не с една дума навсякъде. И никой родител не ги спира, сякаш сме длъжни да им търпим децата. Не сме!
"Ама те са деца, играят си" не е оправдание. Случвало ми се даже в един автобус едно хлапе да ме рита. Не точно "рита" де, ама беше седнало в майка си и с обувката ме изцапа. Онази нищо не му каза. Да не говорим как дереше гърло през целия път...

Живея в центъра на града. Зад моя блок редовно се събират 4-5 момичета на 10-12 години и хвърлят бутилки, викат, едната много гадно се хили. Правени са им многократни забележки, ама не поемат.

Други пък си водят малките деца - 6 на брой, почти всеки ден по няколко пъти и вече може би 1-2 месеца. Едното момченце ,може би на около 3-4 години, толкова пищи (за без нищо), чак ме буди. А живея на 4 етаж и спя със затворен прозорец.
Днес след поредното събуждане от страна на тези деца и изчакване евентуално да се разкарат бързо, но не го направиха, слязох да видя какви родители не ги възпитават и да им направя забележка за шума. Разбира се, в рамките на добрия тон. Майката не разбрах какво точно каза, нещо измънка под носа си, но уж схвана. Появи се и таткото, който не беше особено адекватен и не му хареса забележката ми. Оправда се с "Деца са, не мога да ги спра." После ги извикаха при тях на беседката (няколко метра по-надолу и онова продължи да крещи. Бащата даже не си направи труда да ме изслуша, и явно е разбрал, че ми пречат за дето си играят точно там. Ум...

Хора, възпитавайте си децата навреме, за да не порастват простаци и за да няма разправии с вас и тях . Можете да ги спрете, ама не искате, защото явно не ви пука колко много пречат на останалите. Не си мислете, че на вашето дете всичко му е позволено, защото не е и никой не е длъжен да се съобразява с него. Правилата са за всички и в един момент насъбрания гняв може да ви се стовари. Утре като ми кипне, не знам... Или като разболеете някого насила, вие трябва да му плащате лечението, че и обезщетение.

Има хора, които работят на смени (например аз). Има хора, които учат (например аз). Има хора, които работят от вкъщи. Има хора, които просто обичат да се наслаждават на тишината и спокойствието у дома (например аз) и затова не искат деца, но отнякъде си се появяват чужди, които да ни пречат. Човек в собствения си дом няма спокойствие. Това на какво прилича? Пълно безобразие.

Да не говорим за съня. Липсата му скапва и здравето, и психиката. Ами, образованието? Човек без образование е никой. Как да уча и как да спя като потомството ви огласява квартала почти всеки ден?

Ж

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 53

преди: 3 години, 8 месеца
hash: abb905d85a
гласове:
1 2 3 4 5
  (47 гласа)

1.   Купи си къща ! И аз като теб разсъждавах навремето ама той моя наистина неможе да го спре никой ! Ако имах съседка като теб бих и зашлевил някой друг шамар без да се замисля !

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 2c8947f219
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз като сравнявам децата в Англия, нашите- в България ми се виждат като ангелчета.
Английските деца крещят, дерат се, ядат няккви боклуци и с нищо не се съобразяват.
Някакви лапета на по 10 годинки псуват и обиждат.
Там станат ли на по 13г. и яко ги перва хормона. Момиченцата от рано почват с гримовете и късите поли.
Жалкото е, че нищо не можеш да им кажеш, защото си знаят правата,но задълженията не.
Жена ми е учителка и ми разправя ужасни истории.
Българските деца не са толкова разглезени, според моите наблюдения.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 9280fab428
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

4.   Проблемът е, че сега е на мода да се смята, че животът в днешно време е "труден", нищо че преди 20-30 години беше много по-труден и несигурен и че определен стандарт на живот е задължителен, иначе си неуспял, недобър родител. Всичко това изнервя хората до краен предел и те не се занимават с децата си. Няма връзка с родителя, няма изграждане на личността, детето не се развива, умира от скука във възраст, в която има нужда постоянно да опознава света и да е постоянно ангажирано. В резултат става едно емоционално недоразвито, неориентирано пищящо същество. Жал ми е за днешните деца, те са жертва също колкото и ти.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 646cc9ee02
гласове:
1 2 3 4 5
  (28 гласа)

5.   Децата се тръшка, викат, смеят се, това е природата им. Като не ти харесва отиди живей в гората, за да не те дразни никой. Това не е голям човек да му казваш или да знае как да се държи, дори и възрастните викат, говорят, шумни са, смеят се, същото е. Няма как да са Тихи същества, стоящи на едно място, те са енергични...

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: fec6cec145
гласове:
1 2 3 4 5
  (30 гласа)

6.   Говори ми. Работя от вкъщи в затворен комплекс. По цял ден и чак до вечерта към 12 пищят, крещят и хвърлят разни боклуци из двора чуждите деца. Не знам какво е детски смях, чувам само писъци. Никой не ги прибира, никой не им прави забележка, даже им организираха детско парти с колони и аниматор понеже няма нужда от тишина и почивка след работно време. За мен родителите им просто не ги понасят, направили са ги “защото баба иска внуци” и се чудят как да св отърват от тях. Да не говоря как редовно виждам родители да “учат” децата си как да крещят и сумтят като животни. Според мен децата не са виновни. Виновни са родителите им. За съжаление ще станат същите боклуци като тях...

 
  ...


...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: e4ba3babd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

7.   Пълно право имате! Нататък ще става още по-зле.
Аз съм на 14 и съм благодарна, че родителите ми са ме възпитали, за разлика от повечето ми връстници, които пушат, пият, нямат грам възпитание и обща култура, имат страшно нисък успех и никакви цели. А родителите им или не знаят, или са се примилири с това безобразие. Хораа, не се ли притеснявате поне малко за децата си? Не ви ли пука поне малко за тях, да видите в какво се превръщат? Да, това по принцип не е моя работа, но ми е страшно неприятно всеки да казва как моят набор бил пропаднал, да виждам з*дници на връстнички по социалните мрежи, да наблюдавам как вулгарността и простотията става нещо модерно, че дори нормално. Добре, че не абсолютно всеки е такъв и имам и нормални хора околко себе си. Но правят ли така родителите, още от малки да разглезват децата си и да им позволяват всичко, почти всеки ще е такъв.
Доста разширих нещата, извинявам се, но наистина се изнервям. В бъдеще, живот и здраве, ще се старая да възпитам отлично детето си. Няма да позволя да пропадне така. Пожелавам Ви тези деца да спрат с лиготиите и да Ви оставят на мира.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: f20f06c36c
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

8.   Днеска едно дете ми показа среден пръст. Признавам че българските родители не възпитават по правилният начин децата си. Но това е друга тема.
Каго цяло си спомням как като малки играехме футбол на площада цяло лято и един ден някаква репортерка написа във вестника за нас, колко лоши сме били... как сме пречели на хората. Абе то никой не ни пита как няма ни една площадка в целият град, ама разбираш ли "пречели" сме били. Все криви хора ще се намерят.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 135e5d3178
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   За съжаление това дойде от Запада и далеч не е наше изобретение. Нямаш си идея какво е в Германия, Италия, Швеция... Проблемът е, че децата са супер малко и се смятат за някаква особена ценност. Което по същество е вярно, защото точно редките неща са ценни. Свиква, ще става още по-зле и още по-лигаво.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: a42e861870
гласове:
1 2 3 4 5
  (24 гласа)

10.   Напълно сте права, за съжаление...
Не ми е приятно да се съглася, като човек, който много обича деца, но вашите примери за лошо възпитание се срещат ежедневно...
Мисля, че повечето родители се стараят най-вече за това децата им да са материално осигурени и не само това, ами да не ги лишават от абсолютно нищо, всичко да им се купува, детските празненства станаха кич (колкото и сладко да изглеждат), но проблемът е в това, че не всички родители се сещат за емоционалното възпитание на детето, за изграждане на добри и полезни навици на "малкия човек", за постепенно изграждане на личността на детето и неговата самостоятелност.
Но да не слагаме всички под общ знаменател! Има много интелигентни родители, които влагат правилните "ресурси" в детето си.

The Little Donut

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 40aab6ee68
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

11.   Колежке, не на децата им е позволено всичко, а някои родители калпаво възпитават децата си. Съжалявам, че сте попаднала на тези примери и се надявам те да стават все по-малко! Няма да изчезнат, защото видът Хомо Простакус е доказал резистентността си към всякакви антибиотици, лекарства и дори УВ лъчите.

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 20b3a92f00
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

13.   На мене съвсем наскоро ми се случи една много гадна и неприятна случка с майка и със деЦА на една гара ,няма да казвам в кой град. Една майка с 2 деца,една сестра на около 9-10 години и по малък син на 2-3,дойдоха във гарата,докато аз спокойно и тихо си ровех в телефона и си чаках влака (пак няма да казвам закъде ,и не пречех с НИЩО на НИКОГО. Беше късно през нощта след полунощ ,и всичко отдавна се укротило ,и шумотевицата и врявата от деня бяха изчезнали ,някои хора около мене си четяха вестник и си пиеха кафе. Беше свещена ,гробовна тишина и да пръднеш, пак се чуваше из цялата гара. И изведнъж нахлува една дебела грозна,потна,миризлива свиня (майката) със 2 пищящи,врещящи изчадия,тичащи 10 метра преди нея ,и с това нарушават свещената тишина която се е пазила цяла нощ. ПОЛОВИН ЧАС пищяха ,реваха ,търкаляха се,тръшкаха се по земята,завираха се под пейките,гонеха се като некакви разгонени песове и не дадоха мира и спокойствие на НАС пътниците. А в един момент това ,малкото копеле (сина) докато тичаше ,нарочно се спря точно ,ама ТОЧНО пред мен,пое си дълбоко въздух и започна да крещи ПРАВО В ЛИЦЕТО МИ,колкото глас му държи. Тогава не издържах ,станах и се развиках на майката :Госпожо ,няма ли да го озаптите тоя урод най после ,че ще му плесна един шамар!?! Никаква реакция ,свинята блатска говори по телефона и се смее и се киска истерично и изобщо не й пука,а копелето ми крещи "млъкни ве пеерас долен да та е*а в устата". И тогава един полицай ,намиращ се в близост ,като ме чува ,моментално идва до мене ,и ме пита "Абе, господине какъв ви е проблема с детето сега ,защо искате да го биете,искате ли сега да ви заведа в районното?". Сериозно ли бе?! Ами ТИ къде дрема през цялото време ,когато тия гадове вилняха и бесняха из цялата гара и нарушаваха обществения ред и покой и не им направи НИТО ЕДНА забележка и да даже не им гъкна нито веднъж,бе малоумник?!?!?!? На едно крещящо врещящо копеле цяла нощ не обръща внимание ,а когато един нормален гражданин каже какво му пречи веднага му прави проблеми, и го заплашва със затвор ,представяте ли си! Казвам ви ,на косъм бях да му отвъртя един такъв голям шамар на това копеле че щях да му откъсна кратуната и повярвайте ми ,ако не беше тоя полицай ,наистина щях да го направя !!! И затова бях принуден да изляза от гарата и да си дочакам влака някъде наблизо ,преди да ми е пределяло и да направя с копелето нещо ,което щеше да ми излезе през носа. Просто нямам думи.
Това ли е справедливостта във нашата скапана,шибана,продънена циганска държава?!?!?!? Това ли е закона,това ли е конституцията? Защо на децата трябва да се позволява да правят каквото си искат,да беснят и лудеят и да пречат на хората колкото си искат на воля,да чупят,трошат,ломят и да правят зулумища и винаги да им се разминава безнаказано,само щото са деца,а на възрастните постоянно да им се забранява всичко само,щото са възрастни? И най накрая ,преди да ме обвините ,че съм някоя дърта злобна лелка 40 без деца -не,не съм,мъж на 33 съм и не мразя децата попринцип ,ама мразя такива долни,нагли нахални лепки като копелетата от гарата.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 4fff8909b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

14.   Не, не само в България. Просто вие дето злобеете и пръскате плюнки тук не сте живели другаде. Затова всичко българско ви е гадно и противно. Ако живеехте в Англия щяхте да ревете против децата там. За ваша радост българските деца стават все по-малко и може да ви се наложи на дърти години да живеете заобиколени от децата на един друг етнос, справка редица български села. Те няма да пищят, вие ще пищите тогава.
Всякакви хора съм виждал, но никъде няма такива, които толкова да мразят себеподобните си колкото българите.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: ce3e1ee6b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

15.   14-годишното момиче скри шапката на някои татковци...
Говорете как децата ви нямали спирачки и не се замисляйте кой е отговорен.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: a883aa095e
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

16.   Е- НА ви сега деца , специално за всички които критикувате хората нежелаещи собствени такива. Именно заради двойки които не искат, но създават на "баба и дядо внуци" сега се чудят къде да ги пратят защото мотивацията да се занимават с тях липсва.
Авторке съжалявам за това което ти се случва, вие плащате "сметката" на родените ей така деца, от хора които изобщо не им се занимава с това.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 74382760ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Това е нищо!
В Габрово:
- самата Кметица (ГЕРБ) организира разни дивотии - кино, певци и прочие на площада. Огласява целия център до 23 часа нощта В РАБОТЕН ДЕН! Кой ги слуша ли?! Мургавите им избиратели, то тук почти само те останаха :(
- допускат състезания на мотори денонощно (но особено нощта). Диваците форсират и това явно носи удоволствие на уродливите им "души".
- състезаващите се коли пък гърмят и с чалга, от която прозорците ти трептят.
- "Танцови състави" цвилят като най-пропаднали наркомани и "музиката" им гърми, огласяйки цели квартали ВСЕКИ ДЕН.
- Определено повече от децата ми пречат глутниците с кучета и хранещите ги двукраки такива - улиците са целите в кучи ЛАЙНА, а някога бяха в Зеленина, изсечена от сегашната ШАЙКА.
- Децата не са виновни, че рекламата им пробутва гнусни тротинетки без никаква алтернатива за здравословен, културен и интелектуален отдих!

Кюрди, вие си избирате "живота".

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: ceb64ed64e
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

18.   Да, съвсем вярно. Но каквито простовати ганьовци са родителите им, които са ги изтърсили, защото си въобразяват, че е голямо геройство да се размножаваш /след което не могат да понасят собствените си уродчета, защото грам не стават за родители/- такива са и копеленцата. Проста логика. Нали виждаш, че тея негодни родителчета са същите нагли противняци и с всичко останало, което ги заобикаля. Те просто са си кофти материал и хора. Все се оглеждат къде могат да си избият злобата и комплексите от яд по жалкия им живот. Все повтарям, че ако влагаха тая ярост, за да оправят себе си, можеше и да не са толкова нещастни същества, но то и акъл трябва.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: ad788ca7b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (33 гласа)

19.   Пожелавам ти да родиш, независимо дали искаш, и да разбереш какво е да си родител и тогава пак си прочети глупавата история.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: b7a50703fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

20.   Колкото и да им говориш, трудно е. Моето съм го понаучил, с доста трудности, но като цяло не всички поддават лесно. Все пак наистина са деца. Ти като дете не си ли играла навънка, да викаш, да крещиш някой ден? Винаги е имало една отровна и самотна лелка, която не е могла да си почине от теб и приятелите ти. Коя е лелката сега? :)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 5139f23e31
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

21.   Навън няма как да го ограничиш и моето не беше лесно, но когато отидеш на ресторант и си плащаш да прекараш добре и някои дете тича около масите и крещи, не е приятно. Или някой го гледа и
или не ходиш. Рядко някой се съобразява да го изведе навън, но как да стане, като българите дори и възрастните не са кой знае колко възпитани. Крещят, псуват. Най се дразня на плажа, всички крещят, децата насила във водата или да излязат. Легни, стани. Просто манталитет.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: ebc979c1c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

22.   „не всички родители се сещат за емоционалното възпитание на детето“ - е как да се сещат, като самите те го нямат? Я вижте наглият 1 какво е написал, шамар щял да удари... Не знам за децата на Запада, но днешните българчета са зле, просто защото родителите им са едни прости чалгари!

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: b12abde172
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

23.   Моите деца се родиха във Франция и са възпитавани там.
Прави ми впечатление, че във Франция децата се възпитават така, че много много да не пречат на възрастните и да си знаят мястото. Всеки път, когато излязат от рамките, примерно крещят, пречат по някакъв начин на околните, то родителите им ги правят забележка.
Когато съм в България, наистина ми прави впечатление, как деца се оставят да правят буквално, каквото си искат... евентуално до момент, когато вече много прекалят и родителите им направо ги набият. Но най-вече е точно това безсилие - деца са, не мога да ги спра...

Според мен родителите правят лоша услуга на децата си, защото когато тези деца порастнат ще разберат по трудния начин, че света не се върти около тях и че ще трябва да се съобразяват с другите, ако искат да бъдат приемани. Проблемът е, че едно такова осъзнаване, ако изобщо се стигне до него, ще мине през много тежки проблеми.

Да, всички си обичаме децата, но по-добре да ги наказваме докато са малки, отколкото животът да ги наказва като големи.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 28cd65614f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

24.   6 деца на брой? Аз съм чувал за едва 3 български семейства с 6 деца. Явно говориш за циганчета.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 04ccf000fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

25.   Въпреки че обожавам децата, съм напълно съгласна с теб. От дете до дете има разлика както и от родител до родител. Няма как да възпиташ добре едно дете, ако самият ти не си бил добре възпитан. За съжаление повечето родители смятат, че когато имат дете вече всичко им е позволено и са с предимство навсякъде. Случвало ми се е да отстъпвам място в магазина, в Еконт, дори от тротоара да слизам, тъй като те не искат по никакъв начин да освободят място от количката за още един. Разбира се правя го, защото съм добре възпитана, но дори едно “благодаря” не излиза от устата на родителите или децата, просто зашото смятат, че не е необходимо и че си длъжен! Да го направиш за тях, ето това е нещото, което доста ме дразни.
Наскоро бях на планина на басейн. Имаше група от 4 деца на видима възраст 4/5/6 максимум годишни, които не спряха да скачат в басейна, който беше 1.80 дълбок точно пред нас. Крещяха в рамките на 2 часа, тъй като те са едно до друго но от собственитите си крясъци не се чуваха. Направихме забележка на родителите и те казаха “ ами деца са, какво да ги вържа ли”. Тук не става въпрос за заяждане или нещо подобно. Просто те смятат че са сами на басейна, а някои хора са отишли с цел да си починат или видиш ли да дремнат както аз много обичам. Имаше и други деца, които скачаха и си играха, но по много по-цивилизован начин. Когато родител ми отговори с такова пренебрежение дори нямам желание да отвърна на изречението. Като цяло смятям, че прекаленото глезене води до това. Както и това че не му говорят като на голям човек още от самото начало 1/2 годинки. Децата разбират повече отколкото предполагаме и лично аз смятам, че родителите трябва да се извиняват за поведението на децата си, ако не са ги научили самите те да се извиняват когато трябва. Прекалено сме толерантни. Недопустимо е дете под 10г да обижда и псува като голям човек. Това естествено е копирано поведение от родителя. Така че във всички случаи според мен родителят е виновен, а не самото дете.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 8efebe069a
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

26.   Авторе с постове няма да промениш нищо! И аз работех на смени, и аз се дразнех, но като разсъдиш, денят е за дейните хора, шум винаги ще има, ти като имаш проблеми си запушваш ушите, спускаш си щорите и си спиш спокойно, само това е спасението, никой няма да се съобразява с тебе, че ти се дразниш това остава за твоя сметка!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: fc7fb9802e
гласове:
1 2 3 4 5
  (22 гласа)

27.   Какви къщи ще си купувам, ти си купи, номер 1!
Когато бях аз дете, живеехме на село, в къща и естествено можехме да бягаме и да скачаме колкото си искаме. Но на 7 години, когато започвах училище и се преместихме в града, в апартамент с комшии отгоре и отдолу и от всички страни, баща ни хубаво даде да разберем (на мен и брат ми), че тук шум не се вдига. Даже и нещо без да искам да изтропам, следваха забележки, а пък ако се отнесохме някак си и вдигахме голяма врява - ядяхме и шамари.
Сега, на 26, мъж с работа, която изисква много концентрация, вкъщи единственото което искам е да си пусна нещо разтоварващо на телевизора и да отмарям, но вместо това, се налага да слушам думкането на 3-годишното хлапе отгоре, което прави обиколки из апартамента на високи скорости до 12 посред нощ. А ако решиш през уикенда да си поспиш до по-късно, ми не - детето вдига всичко живо на крак в 8 - 9 най-късно 10 сутринта.

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 0c136a2717
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

28.   Номер 9 е прав, нямаш си на представа лапетата какви са идиотчета на Запад, тук са ангели, съвсем сериозно!
Ж21

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 18c1a8402f
гласове:
1 2 3 4 5
  (23 гласа)

29.   Ти си се родила пълнолетна и си говорела само като питат и то тихо и учтиво.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 91656049dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (26 гласа)

30.   Авторе моите пълни поздравления и уважение към теб. Казал си всичко толкова точно. Такива идиоти могат да докарат човек до нервна криза. За жалост българинът е говедо което много рядко вниква или осъзнава, че около него съществуват и други хора и трябва да се съобразява с тях. На руси патки с мозък колкото на кокошка притесняващи околните със или без децата си, без даже да могат да го анализират това ще ти е страшно трудно да им го обясниш и да те разберат. Те нямат нито акъла нито ценностите за да схванат нещо, а напротив ще приемат забележката ти като заяждане и посягане на свободата им. Затова единственит начин за ефективно общуване с тях остава тоя който се прилага при животните-инстинктивният. Животното като изпита негативни последствия няколко поредни пъти след едно и също свое действие, то спира да го прави повече. Така става дресирането при животните. Следователно. Съседите ти като не вдяват след много направени забележки, ти трябва да ги накараш да изпитат същото. Надувай си уредбата от 8 до 14 и от 16 до 23 часа така, че да им подскача леглото у тях и да не могат да се оплачат на полицията в тези часове, а като те помолят да намалиш им отговаряй-"Вие отказахте да се съобразявате с мен, така, че не виждам защо аз трябва да се съобразявам с вас."

Sickle Man

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 2124c3d220
гласове:
1 2 3 4 5
  (34 гласа)

31.   Само в България всички мразят децата. Особено в ресторанта. Дори и да са възпитани и да не вдигат шум, пак ги гледат на кръв. В чужбина са много по толерантни към децата и има много неща за тях. Само в БГ като отидете в магазин за играчки, не се позволява игра с тях. Само в БГ децата са натрапници!
И ти ще имаш някой ден деца. Е тогава някой като теб ще ти прави забележки и ще те поучава. Каквито родителите в БГ такива и децата! И ти си бил някога дете и си правил бели и си шумял и си пречил на някого.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: ad788ca7b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

32.   Един и същи човек ги пише тия глупости против децата и родителите им Бас ловя, че е някой ялова стара мома озлобена към света...

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: ad788ca7b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

33.   И още нещо - защо тук има тенденция да се пише колко е гадно да имаш дете и колко гадни и неприятни са децата? Нима е гадно да имаш отроче с твои гени, което да възпитаваш и обичаш, с което да изживееш толкова красиви моменти, които най-голямото богатство не може да ти даде? Кое е по-важно? Да идем на бар с нова кола? Да си сложим новия кат и да се нафукаме? Да спим с много партньори и да имаме лайкове и последователи? Да работим за някой по-хитър от нас, докато той е на Малдивите, а ние си мислим че сме нещо, изкарвайки парите му денонощно? Странни ценности имате, честно.
Защо нападате децата? Те са деца. Мозъците им на 1, 2 и 3 години още не са развити като на възрастен, не можеш да кажеш, че е грозно да се вика или че не може точно сега да направи нещо и то да разбере и да каже, да няма проблем и да седне като възрастен.
Защо никой не говори колко грозни отвътре възрастни пишат ежедневно тук, като например автора на тази история. За мен възрастните са грозните. Точно затова си гледам семейството и стоя настрана от злобата на хората. Децата са искрени, чисти, емоционални, радостни, неопетнени.
Като не ги искате, не ги имайте. Но да пишете всеки ден глупави истории е просто жалко.
Някога и вие сте били деца.
Някога, дано имате деца и разберете каква е истината. Защото едва тогава ще си отговорите на тъпите въпроси и няма да пускате такива теми.
Жалкото е, че имате последователи. Но най-вероятно говорим за хора, които се броят на пръстите на едната ръка, които ползват анонимайзери и си дават плюсове и си правят фиктивни поддръжници с коментарите...
Просто ме е срам от някои възрастни. Не от децата. Децата са чудесни. Няма такава обич. Да усетиш аромата на чистата детска косица, да гушнеш милото добро дете, да го научиш да си обува обувките само, да казва наздраве, да брои от 1 до 20 едва на 2г и 5м., да започнеш да го учиш на азбуката на 3г., да пеете заедно, да хапвате заедно.
Съжалявам, но за мен нищо от модерния ви свят не е по-свято от радостта да си родител. Пука ми за коли, имоти, робството в офиса на шефа...

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: dd9f0c3a04
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

34.   Какво очаквате от прости и безотговорни родители. Утре 90% от тези деца ще са кварталните пияници, живеещи с майка си, шофьори на микробуси, миячи на автомивки, продавачки на банички и пици, проститутки и т. н. Другите 10% по роднинска линия ще ги уредят на работа. Много често и децата на свестни хора са такива, защото тези хора до такава степен са възприели, че на детето не трябва да се карат и не трябва да го учат на отговорности и задължения. Аз лично познавам семейство лекари - изключително интелигентни, възпитани и кротки хора, които имат 11-12 годишен син, който е абсолютно леке. Познавам и семейство учители от старата генерация, обичани и уважавани от учениците и обществото, чиито двама синове от 13-14 годишни са криминално проявени. Но както други коментиращи споменаха, така е и на запад, така е и в Сърбия, Гърция и Румъния. Направило ми е впечатление, че децата в страните от централна Европа, Прибалтика, Русия, Украйна и Беларус са доста тихи и кротки. На първо място това е проблем на родителите. След като считаш, че всеки ти е длъжен, че другите са по-долни от теб, че нямаш задължения, че само имаш права и че вечно някой ти ги е нарушил, няма как децата ти да са свестни и от тях да излезе нещо. Съвсем едно е детския смях, съвсем различно са писъци и крясъци. А децата са деца. Няма лошо дете. Когато попаднат например при добър учител във всяко едно от децата се разкриват единствено и само хубавите качества на детската усмивка, невинност, любопитство и т. н. За съжаление след 2-3 часа тези деца попадат обратно при озлобените си и комплексирани родители и всичко хубаво отива на кино.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 644fded365
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

35.   Грешка, 31. Мразим празноглаво-суетните им, модерни родители, дочули от някъде, че Детето трябва да е Цар. Непоставящи граници, от което едно дете има толкова нужда. На Запад вече берат първите плодове от безграничната либералност - масови самоубийства на млади хора, излезли в Големия Свят и установили, че той не се върти около тях!
Децата са прекрасни. Гореописаните родителите са за каторга.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 234e54f928
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

36.   Прочитайки всички коментари се уверих за последен път колко щастлив съм, че не живея в България. Не съм си идвал 12 години и нямам намерение повече да си идвам. Следя по интернета какъв е живота в БГ, гледам и видеа какво става в БГ и направо съм се отчаял от българските обстоятелства в момента. Всички сте чували мъдрия съвет, че "рибата се вмирисва от главата". Като гледам какви хора ви управляват нищо не ме учудва вече. Министър председателя Б. Б. псува и нарича Президента келеш, а Кошлуков си показва средния пръст по телевизията и цяла България го гледа. От такива управляващи говеда, като сегашните, какво искате от децата ви, да бъдат ангелчета ли!!! Тези родители чийто деца критикувате са родени през демокрацията. Знаете как беше в началото, тези родители също нямат добро възпитание, те израснаха в една кошмарна държава. Живота в Б. Г. ще продължава да се влошава и занапред. Жал ми е за всички хора като знам какво още ги очаква. Вие младите не знаете какво беше през Живковото време. Всичко каквото сега става в Б. Г. тогава беше невъзможно. Стига сте робували на отвратителния ГЕРБ, изхвърлете ги от властта. Може би БСП ще възвърна някаква нормалност в държавата.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: d4ea04d331
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

37.   Привет, авторката съм.

Не съм автор, а авторка.

Не мразя децата, както съм написала и в темата, но няма кой да чете. Абсолютно нормално е да не харесваш същества, които ти пречат да живееш нормално. Щом аз не преча на никого, изисквам същото и от околните.

Семейството им не е циганско и не е само едно семейство. Събират се няколко майки с потомството си, но явно този път беше дошъл и един татко. Отидох с "Добър ден, тези деца ваши ли са? " и ми отговори майката на най-пищящото. Леко се усмихваше и кимаше, а бащата, както вече казах, не беше особено адекватен, за да се оправдава толкова тъпо. Беше от онези типове, които без да познаваш, на челата им четеш "тъпанар". Понякога липсата на интелект си проличава и без комуникация, а комуникацията с този човек само потвърди впечатленията ми.

Съгласна съм, че децата не са виновни, че няма кой да ги възпита, но и аз не съм виновна, че да търпя такава нечовешка наглост.

Да, също говоря за Габрово.

Благодаря на хората, които са отговорили адекватно. В чужбина не съм била все още, та ми беше любопитно да разбера дали е същата кочина по отношение на децата. Останалите злобни коментари не съм ги и чела. Личи си, че са се припознали някъде в темата, или пък са припознали децата си. Истината винаги боли, особено когато знаеш, че много си се осрал. Въпреки това обаче винаги се мъчиш да изкараш другия виновен. Българинът е бог в измислянето на нелепи извинения, защитаващи изцепките на отрочето му. Истината ви боли, боли, та чак кърви... Очевидно е, не можете да го скриете.

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: f62caaf7aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

38.   19 -аз пък ти пожелавам на теб да родиш, та да видиш какво е да ти се разпори путката колкото футболна топка, да ти изтекат всичките чирволяци, кървища и гадости, да ти изпъкнат вените на слепоочията и да ти се пукне някой кръвоносен съд в главата от напъване, да получиш вътрешен кръвоизлив в мозъка, да получиш инсулт, да се парализираш целия, да паднеш на количка и да се надрискваш и напикваш в памперсите и да ти сменят памперсите до живот, и тогава и тогава пак си прочети глупавия коментар. Ама тъй като си МЪЖ, преди всичко първо ти пожелавам във следващия живот да се родиш ЖЕНА, за да ти е възможно да почувстваш тия работи.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 57112afa0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

39.   'ама той моя наистина неможе да го спре никой ! ' - 1, осъзнаваш ли, че отглеждаш социопат? Води го на психолог, докато е време.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: d20527052a
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

40.   До 31

И това го твърдиш, защото имаш дългогодишен опит във всяка една чужда страна и си наясно с порядките там?

Е нека ти кажа, че има страни, в които деца не се допускат до повечето ресторанти. Може да има столче за бебе, но до там. От 3 до 12 годишна възраст, нямат работа в ресторанта, освен ако не е от семеен тип. В бара е още по-зле. Изобщо няма да пуснат лице под 18, па ако ще и цялата фамилия да го ескортира.
В магазините, децата могат да си играят само с някой мостри, ако са оставени за игра, но не да прескочи загражданията, на някаква сцена с наредени играчки за витрината, да събори половината неща и да си играе с нещо, а после, да се налага еидн от служителите, да реди всичко отново и да му загуби цял час от деня. А това, да си отрори някоя кутия, да пръсне съдържанието по-пода и да не се купи после, си е директна загуба на стока.

"И ти си бил някога дете и си правил бели и си шумял и си пречил на някого."

Какво ПО ДЯВОЛИТЕ трябва да означава това? Оправдание? А откъде знаеш, че не съм бил тихо и спокойно дете?

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: d20527052a
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

41.   До 29

Не, просто започнаха да ме изкарват от нас, когато научих маниери, етикеция и възпитание. Сещаш се, нали? Тея неща, дето липсват масово на опростачената маса. Не сме длъжни, да страдаме заради провалите ти на родител!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 4fff8909b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

43.   Интересно какъв е по народност авторът на коментар № 30, за който българинът е говедо?

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 489e1319d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

44.   Най- интересното е че не им се отказват и всякакви боклуци - натъпкани със захар, фруктозни сиропи и производни, откровено крещящи химически оцветители, консерванти, шоколад и всякакви тортички пастички, кремчета, снаксове, чипсове, натъпкани незнанйно с какво.
Сякаш умишлено ги разболяват, толкова ли са тъпи?
Вече всички деца са дебели и болни.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: d187e08589
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

45.   31 Само да ти уточня, че по света има ресторанти, където не допускат деца, неподходящо облекло и т.н. И не става въпрос за омраза, а за безхаберие на родители, които тормозят всички с виковете си и всички са длъжни да им слушат сеира.
Баби и дядовци масово отглеждат децата, така че масата от родителите не са за ожалване. А поведението на родителите често е по-натоварващо от децата. Постоянно говорене и забележки, без резултат.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: d4ea04d331
гласове:
1 2 3 4 5
  (20 гласа)

47.   Да, мразим децата и има защо. Как да обичаш нещо, което ти прави бели, цапа и ти вади душата през ушите? Повечето деца са истински шумни изчадия.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 18c1a8402f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

48.   В Казахстан по ресторантите има детски кътове, където децата си играят и не пречат на никого. За всички е чудесно решение. Така че има начин, воля няма.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 00047379ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

49.   13, не можах само да разбера някакви комплекси ли имаш - то ясно че имаш. Обясни ни защо описваш нещата с копеле, дебела свиня и т.н., а се обръщаш към въпросната свиня с "госпожо"? Или разказът ти е преиначен или си доста заблуден. Първо - при толкова викове можеше директно да викнеш и ти на децата "млъкнете малко". Второ - обръщаш се към майката с нещо достатъчно неуважително при цялата ситуация и висотата на положението й. Ако се мъчиш да любезничиш с глупава свиня, значи или си неуверен или не знаеш къде се намираш. Един насран циганин ако ти проси ще му кажеш ли "господине"? И ако го направиш смяташ ли, че ще оцени отношението?

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 40aab6ee68
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

50.   Като видях авторката да нарича децата "същества", си мисля следното: разбирам, че я дразни факта, че се е родила /защото и тя някога е била такова същество, което е пречело на други да живеят нормално, та сега пренася тези свои чувства върху децата, които ѝ напомнят за нея/. Само не знам какво я е огорчило толкова много.

Толкова ли лош е живота ти, мила? Да помогнем с нещо? Питам най-сериозно! На хора като теб трябва да се помага, а не на мастити бизнесмени, които се оплакват от короната и как им застрашават обещаните им за цял живот предприятия, видиш ли! Само сподели как да ти помогнем и ако е по силите ни, ще го направим! Сигурен съм, че има и други добри хора в този сайт. Не обръщай внимание на бесните, те не знаят какво е човек с дълбоки емоционални нужди!

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: d74bd97c6f
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

51.   За жалост децата се учат от малки, че трябва всичко да им се угажда и купува. Уж да е мирно и им се угажда до такава степен, че чак не е нормално. Познавам такова дете. На 5 години буквално тероризира родителите си и околните (включително и мен тероризираше) вместо да и се направи забележка, и се угаждаше още повече. Миналата година така докато спех ме оскуба, за да я налакирам и като кязах на родителите и ме упрекнаха, защото освен че ме оскуба и събуди ми бутна телефона от леглото и го счупи. Водила съм я до магазина и като и откажа да и купя поредната дивотия сядаше на земята и пищеше докато не и го купя. Тормози едната си баба, жената се оплаква на майката на детето а тя най-спокойно го приема, но когато тормози нея я удря. Така не се възпитава дете. Трябва са има уважение към всички, а не към точно определени хора и да се заяжда.
Лигава работа за мен.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: ea0ef4ae34
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

52.   Авторке тровят ли ти още животът ония бред блокът? Аз множество пъти съм ставал жертва на същият терор и твоята болка е и моя болка. Не можеш ли примерно да разпръснеш лайна из цялата градинка, или да платиш на цигани до ходят на това място през ноща и да го ползват за тоалетна. Като се отрупа в мизерии и зловоние, никой няма да иска да се задържа там и 5 минути. Набързо ще отидат в детските площадки с люлките и пързалките, построени специално за целта по европейски образец. Не са виновни децата, а родителите им.

Sicke Man

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: c9031d9774
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

53.   52, заради такива като теб живеем в лайняна държава. Като не ви понасят детските писъци, купете си тапи за уши, направете си звукоизолация или най-добре хващайте гората.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 48662b03d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

54.   На тези, които защитават дечурлигата, им пожелавам и тяхната глава да гърми от проблеми, ядове и ангажименти, а за десерт да нямат почивка даже в съня си, у тях. Да ги будят всеки ден, да им пречат да си вършат ангажиментите и въобще тишина да нямат. Само веднъж да го изпитате това и ще запеете на другата страна. Ама злобен бай Ганьо и кака Ганка не вярват, на чужд гръб е малко. Този сайт потвърди за пореден път колко долен и нагъл народ е българският, особено народът с деца.

 
  ...

1-50 от 53
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker