Осъден съм - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Осъден съм
преди: 3 години, 8 месеца, прочетена 1820 пъти
Здравейте аз съм момче на 20 години и направих нещо ужасно откраднах лаптоп и точно на другия ден бях посетен от криминална полиция на работното ми място вече ме уволнява но се води освободен 6 месеца съм изкарал след посещението ме закара а до нас и взех лаптопа бях задържан за 24 часа и освободен след което съд на пробация съм и няма да мога да работя вече сигурно с условна съм. По принцип това ми е първото престъпление и последно понеже ми е първо престъпление няма да вляза в затвора но ако направя още нещо влизам но това ми е последното амм може ли някой който е наясно с тези неща да ми каже дали мога да си намеря нормална работа с добро заплащане след две години свидетелството за съдимост ще пише неосъждан 2 години са оки много трябва да работя нещо нямам връзки не познавам много хора и не знам изобщо какво ще става за напред.
Много се дразня защото има убийци на свобода има изнасилвачи на свобода а те точно мен хванаха все едно съм някакъв опасен.
Има мутри също има много хора който наистина са опасни но тях полицията не ги закача, то ясно че в България всичко е мафия но както и да е.
Моля някои които разбира да ми даде съвет и да изкаже мнение
Благодаря ви предварително

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 8 месеца
hash: 69b5e793e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Човече човече,
много е глупава цялата ситуация, но излизане от нея няма. Няма как да си намериш хубава работа камо ли пък добре платена след като си осъждан. Бих те посъветвал да учиш някакъв занаят - шпакловки, мазилки, зидарии, в строителството винаги има работа и е сравнително добре платена. Пробвай и шофьор на ТИР да станеш ако искаш, в транспорта много търсим шофьори. Някоя малка фирма може да те вземе на по-малко пари, но внимавай, че някои и не плащат. Това е от мен.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: d2c894d3d9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не пипай, за кокошка няма прошка!

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: c11294c149
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Ех, а само ако беше откраднал и някой буквар...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 26c69dc1f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Е, не винаги работодателят иска свидетелство за съдимост. Намери си работа, за която не се изисква такова. Аз от всичките 4 работи, които съм сменил, само на една ми искаха.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 2f59b5f538
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Отговарям, понеже част от работата ми е точно да оформям документите на новопостъпилите. До преди 2-3 г. изисквахме свидетелство за съдимост, после излезе закон, според който това е лична информация и ние спряхем да изискваме. Аз също съм съгласен, защото аз макар да не съм осъждан, не бих искал да давам подобни обяснения и смятам, че това е мое право. Там примерно пише дори името на майка ти и баща ти. Не че нещо, ама това е пълно безумие. Аз примерно не искам да знаят кои са родителите ми, защото те не са най-големия пример за подражание, ако мога да се изразя по-меко. А и в крайна сметка каква е логиката да пише кои са ти родителите и това с какво ще помогне на работодателия ти.

Така че поне ние в нашата фирма не изискваме таква информация вече. Предполагам, че и повечето фирми не я изискват вече. Разбира се, ако работата е по-специфична и има такива изисквания, вече е друго. НО за по-обикновена работа, най-вероятно няма да ти го изискват, освен ако не касае нещо по-отговорно като работа с пари и т.н.

 
  ...


...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: a57f0a6a44
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Навсякъде са ми искали свидетелство за съдимост, и роднините ми казаха същото, а работят най разнообразни дейности. На леля ми за работа късане на билетчета в театъра й искаха. На чичо който работи в склад искаха. На племенницата в производство на салати искаха свидетелство.
Колкото до убежденията на автора, че не би трябвало да бъде наказван, защото имало по големи престъпници, ако е от другата страна на ограбен съвсем няма да мисли така.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 73434e38f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   От автора: Благодаря на номер 5, и 6 много благодаря

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 8df8d14420
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ето такива като този автор са плодовете на родителите, за които авторката на темата „Само в България ли всичко е позволено на децата?“ говори.

Представете си само какви ще ги върши един ден синът на още първия коментирал там..

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 40d1077f7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   В 95% от фирмите не искат свидетелство за съдимост, така че едва ли ти е проблем. По-важно е обаче да внимаваш да не се сбиеш с някого. Мислиш, че няма да крадеш, но има и други поводи да се заядат и като си с условна присъда може да загазиш. Особено ако другият заядливец знае, че си с присъда и иска да те прецака - оплаче ли се в полицията, иди разправяй, че той те е бил.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker