За суеверията и поличбите - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

За суеверията и поличбите
преди: 12 години, 9 месеца, прочетена 4023 пъти
Така преди няколко години както всичко ми вървеше добре и бях повече от щастлива една вечер счупих едно голямо огледало докато го местих. Отчупи се едно парче от долната му част. На следващия ден ме изнасилиха, разбрах, че приятелят ми изневерява, всичко тръгна наопаки с него и накрая ме заряза заради моя приятелка, с университета нещата станаха ужасни оставиха ме и повторих годината, нямах приятели, всички ме избягваха и никога не ми провървя в любовта.

Как е възможно да не вярвам в суеверия когато точно ден след счупването на огледалото живота ми се преобърна коренно. Вие какво мислите, вярвате или не вярвате в тези неща и патили ли сте си?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 9 месеца
hash: 08538e6bd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не вярвам в такива неща... Но не вярвам и в случайността. Според мен просто така е било писано да стане... И наистина, има неща, които не зависят от нас или от каквото и да било друго. Просто се случват.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 042cf4d1c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Замисяли ли сте се как когато нещата не са нареде, винаги си казваме съдба или обвиняваме неподвластни на нас сили. От друга страна, когато всичко ни е наред когато постигнем нещо с много работа, сме доволни от самите себе си, а не от вече споменатите сили!

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: d7dc593413
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Може би е просто случайност. Аз не съм чупила огледало и не мога да ти кажа. Само веднъж се счупи в чантата ми но това е друго. Не оставяй огледалото да проваля живота ти. Само това ще ти кажа. Не се отпускай защото точно така става. Повярваш ли че огледалото пречи на любовта ти. То ти никога няма да се влюбиш. Всъщност аз вярвам в добрите суеверия-падаща звезда свещички на тортата и така нататък. Черна котка ми е пресичала пътя не веднъж но все още съм жива.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: b541a9cde1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако си добре с английския, виж това http://www.youtube.com/watch?v=cWN-N9xQWBI :)

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 79f3a8750b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Когато бях на 13 години дядо ми почина,а месец преди да почине бях счупила кръгло огледало.Често в училище слушах съучениците ми да разправят за такива дивотии-ако счупиш нещо стъклено 7 години нещастна любов,ако счупиш кръгло о гледало е на смърт,ако човек умре усмихнат се очакват още 3 смъртни случая.Не знам дали има истина или просто съвпадение в моя случай.исками се да вярвам,че е съвпадение защото това с поличбите е много зловещо,по ме устройва да вярвам,че "така ни е било писано" да усетим горчилката в живота,та да ни е по-сладък медът после,отколкото да вярвам че някви "черни зловещи сенки"са се вселили в любимите ни предмети и са неизменен спътник в трудният ни живот

 
  ...


...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 699d73b3be
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз искам да попитам има ли някакво суеверие свързано със това да подариш голямо огледало на някой или да му го дадеш на заем. Дадох едно мое голямо огледало на една приятелка и е в тях от няколко месеца и имам чувството, че откакто това стана на мен не ми върви. Моля помогнете!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 66f33d08db
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Брат ми работи в фирма за производство на стъкла/огледала по цял ден около него, и той самият, чупи огледала, кръгли и в всякъкви форми. Ако всичко това което говориш е вярно то всички, цялата му фамилия, да сме измрели досега а той да е нещастен постоянно и изнасилван всеки ден заедно с всичките му колеги. 7 той подарява огледала на различни хора с това си действие не подарява късмета си както си мислиш. Чуства се добре има щастливо семейство и го изхранва от огледалата. Добре, че ги чупите да има работа за него.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: f082d8e933
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Аз си мисля, че ние храним повечето суеверия с вярата си в тях. А внушението е голяма работа.
Животът ти не се е преобърнал коренно след счупването на огледалото. Минала си през кофти период. Разбрала си, че гаджето ти изневерява на другия ден. Но то ти е изневерявало преди! Ти просто тогава си разбрала - което, по своему, си е доста хубаво - да научиш истината с какъв човек си имаш работа. Значи, това 'нещастие' отпада. В университета нещата са станали ужасни, защото ти е било криво от цялата работа и не си давала всичко от себе си. А за приятелите - явно никога не са били истински. И преди огледалото. По-скоро счупеното огледало ти е помогнало да видиш някои неща в истинската им светлина.
Остава онова с изнасилването. Съчувствам ти. Бъди по-предпазлива в бъдеще.

По-скоро си мисля, че хората с по-силна интуиция усещат, че им предстоят проблеми и някак предизвикват лошите поличби - по този начин се авто-предупреждават.

Но доста суеверия си имат предистория, която съвсем логично обяснява как са възникнали. Черните котки са били обожествявани в Древен Египет. Когато християнството е набрало инерция, християнските проповедници обявили черните котки за дяволски създания, а жените, които се грижели за тях - за вещици. Просто, за да се справят със старата религия :)). Днес горките черни котета навяват страх у по-суеверните хора.
Просто вярвай в добрата си съдба и в себе си. Така може да привлечеш и добри поличби. ;))
Ел

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 5d72a821ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз колко огледала съм чупила до сега... Преди няколко дни счупих едно и то на безброй парчета. Пък си имам щастлива любов от 3 години. Мислете позитивно!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 08538e6bd3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Номер 5, чупила съм всякакви огледала и, слава Богу, никой не е умрял, нито пък ми се е случило нещо кой знае колко лошо. Имам, разбира се, проблеми, но всички имаме, нали така? Според мен хората, които са суеверни, просто се самозаблуждават. Номер 7, надали това, че не ти върви, се дължи на огледалото, но ако това ще те успокои - вземи си го обратно.

 
  ...

...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 97f0b17f40
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Погледни го от добрата страна, огледалото може би е било само предпоставка за нещата, които са се случили. Гаджето ти може би не е било за теб, онзи човек е сбъркал жертвата си, хората не са имали вкус за добри приятели. В резултат на това всичко се явява неуспеха в университета. Нямаш вина за всичко това. Просто съдба от живота, няма регистриран човек на земята, на когото да не се е случвала поредица от нещастия. Може това да те насочи в правилната посока!! :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker