Децата в детската градина не искат да играят със сина ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121167)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Децата в детската градина не искат да играят със сина ми
преди: 3 години, 8 месеца, прочетена 2118 пъти
Много съм разтревожена, детето ми постоянно ми казва, че другите деца не го искали. Подригава ли му се, че бил глупак, ходил с мръсни дрехи и му казвали, че не искат да играят с него.
Детето не е с мръсни дрехи, напротив държа изключително на хигиената, дрехите му са чисти и модерни на Hm, на Зара и майорал. Той е много комуникативен и усмихнат, не е и агресивен или не можещ да говори.
Дори наскоро като отидах да го вземам, те без причина започнаха да го обиждат пред мен. Замълчах не знаех как да постъпя, дори госпожата им направи забележка, че е много невъзпитано и грозно да го правят още повече пред мен.
Той ми казва, че си играел сам и никой не го иска. Направо сърцето ме боли. Извън групата, има приятелчета, играят всякакви игри, не сме имали подобни проблеми.
Предполагам в дъното на нещата е една от майките, тя тай към мен много лоши чувства още от години. Странното е че никога не съм имала допирателни точки в живота си с нея. Просто знам, че от едно време ме мрази. Въпросната събира една по една майки и децата им от групата, пият кафета. Така вече сформираха една група от около 4 деца, точно който се държат лошо с него. Останалите като виждат това и те започват да го отхвърлят.
Не зная как да постъпя? Болно ми е и детето се тревожи.
Последно отиде с комплект на Пепа пиг и беше много щастлив, връщайки се, се оплака, че въпросните деца са го подигравали за дрехата и той повече не иска да я носи.
Вие как бихте постъпили в тази ситуация?
Не знам какво да предприема, да говоря ли с госпожите дали ще има ефект? Нямам намерение да го местя в друга група или градина, но какво да правя.
Зная, че живота му няма да е цветя и рози, ще има и трудности по пътя си. Но това е толкова ужасно и не искам да му остава травма, заради някаква която ме мрази мен.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 8 месеца
hash: 44932c1899
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   сменете градината дори ако е необходимо с частна или го спрете и го водете всеки ден по детски площадки и атракциони в скапаните молове или детски занимални където да се среща с други деца, вярвам че няма му остане трябва по този начин и той ще се социализира а вие може нови познанства да завържете. Не се бавете а действайте докато е време и имайте в предвид това че някаква госпожа пред вас е направила забележка е защото сте там иначе са по ниски от тревата.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: b7ebaac355
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аа Браво!!

Много добре че си идентифицирала проблем. При децата, точно както при възрастните се сформират социални групи. Възрастен човек обикновено може да положи граница докато при децата това е по-трудно тъй като те се копират едни други. Може би смяна на детската градина би било добре. Щом детето е алармирало това значи това го притеснява. Помислете за смяна на обстановката. В момента организма му се развива, включително и увереност, умение за социални контакти и прочие.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 377c2b1ae4
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Нямаш намерение да го местиш в друга група или градина, но това е най-доброто, което можеш да направиш. С времето може и да се оправят нещата от тяхна страна, но не се знае как ще се е отразило вече на детето ти.
В гимназията и аз бях тормозен от съучениците си, мислех да се преместя в друга гимназия, но така и не го направих. Сега ме е яд, че не си спестих всичките притеснения и буквално главоболия. Казвам буквално защото от стрес наистина главата ме болеше постоянно.
Може да изчакаш малко време, току-виж се оправят нещата, през това време може да говориш и с жените, които отговарят за тях какво те притеснява и ако могат да съдействат. В същото време може да се ослушаш за нова група или градина за детето си. Важно е тормозът да не продължава месеци или дори години.
Желая успех! :)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 5212ab517b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Проблема не е в децата, а в злобата на майките им. Детето копира това което вижда. Ако има една майка която ви мрази, жалкото е това, че има други глупачки които се връзват на играта й, и за едно кафе се продават и започват да манипулират децата си. Доказано е, че с глупаци не можеш да разговаряш и да се разбереш културно, по добре ще е да ги игнорираш, но това детето не може да го разбере. Мисля, че е добра идея да споделите съмненията си(но само ако сте сигурни), че има заговор срещу вас, а не към детето. Учителките ще насочат вниманието си и ще наблюдават по отблизо поведението на децата и ще разберат причината за проблема. Чрез забележки към децата, могат да им въздействат и да коригират поведението им, това е тяхно задължение, нали се водят възпитателки. Ако действително забележат, че има деца които тенденциозно се подиграват на детето на авторката, те са длъжни да направят забележка и на майките на тези деца, но заради хляба си не го правят. Ако учителките не вземат отношение, по горе е директорката, ако и тя не вземе отношение има инспекторат и т.н. В гнила държава всичко е гнило, жалко за децата, растат в скапана държава! В най лошият случай, по добре да преместите детето и да му спасите психиката, не трябва то да страда заради простотията на жените. Женската злоба няма граници, като атомна бомба е, готови са и децата да погубят!?

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 226f680b37
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Леле, горкичкият. Напомнихте ми за времето, в което ходех на градина. Все ревах, бях си странничка, всеки ме обиждаше и отбягваше :). Но в последствие спрях, спрятелих се с няколко деца, и после всички ме харесваха и сикаха да са ми приятели :). Но не знам, това наистина не е ОК, поговорете с госпожите, ако не се спре тормозът, го запишете другаде. Късмет!

 
  ...


...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: c6ff1fa49d
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Смени градината. Това е все едно за ходиш с нежелание на работа. Учителката също има вина, тя трябва да обединява децата. Не ми говори за трудности живота и т.н. така ли се калява на 4-6 г. характер. И не бягай от проблема. Детето ти го мачкат. А ти зори не си попитала детето, защо обижда твоето, какво е направило и въобще това е било шанс за разговор.
Отивай при директорката, разговори с децата, с родителите им за да се установи проблема. Простотията е класа в България. Растат смачкани агресивни деца и стават нацупени възрастни и колелото пак се завърта. Затова тук в Германия, групите в градината са с отворени врати и децата отиват свободно в други групи и играят с всички деца.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 2351709d89
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ами няма да си мълча, още повече мъжа ми. Той ще ги унижи по много интелигентен начин в такава ситуация. Това са майки утайки, както ние ги наричаме. В яслата на дъщеря ни имаше едни такива и по цял ден ме добавяха в разни групи и искаха ту по 10, ту по 15 лв да подарявали подаръци на госпожите за да им гледат децата по-добре. Накрая просто ги блокирах. Писнало ми е от утайки и в градината ще съм безкомпромисна. Моят съвет е да не мълчиш на тези родители, издебни когато пред теб го обидят и поговори с тях, помоли и госпожите да имат повишено внимание, кажи че детето изживява стрес, за да не подадеш жалба другаде! Пусни бащата, те имат повече авторитет, малко да ги сложи на място тия чавки. За съжаление такива утайки пълнят и този сайт и бг-мама.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: e6c3ba8e93
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Нека госпожице да направят всички да играят заедно, по принцип децата не гледат дрехи и такива неща, не са като нас. Моето играе и с циганчета и т. Н. Кажи да карат децата да играят заедно. Няма какво друго.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: b5a76a775d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Разбира се, че ще кажете, оплачете се, където е възможно, ако не стане, преместете детето на всяка цена, аз Ви съчувствам, много ми стана жал като прочетох, горкото детенце.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: d3806398a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

10.   Запишете да тренира бойни изкуства(бокс,борба)

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 195bbeebb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Разговори с учителите, директорката на градината и въпросната майка. Що за човек е това да прехвърля омразата си върху децата? Ако с нейното дете се отнасят така друга песен ще пее сигурна съм. Не оставяйте нещата така аз ако съм на ваше място бих се саморазправила и с нея и с гаменчето и ако щат после да ме съдят после. С такъв модел за подражание от детето и няма да стане човек отсега ви казвам. Ако нищо не даде резултат преместете детето в друга градина, в крайна сметка по - важно е то да е спокойно и щастливо.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 2c9eb475d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   мести го

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: fe0aa21760
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Аз се разплаках като четох... Като малка в училище и мен са ме отхвърляли някои хора. Миличкото само като ди представя как седи и си играе самичко ми се къса сърцето. На 16 между другото, ще ти дам съвет, че въпреки и дс нямаш намерения да го местиш така ще е най-добре за детенцето. Няма да има злобни и заядливи майки поне. Ще си намери приятелчета и няма да се чувства отвърлен. И да си носи костюмчето с кеф дладура. И знам, че на теб ти е по гадно и те боли 100 пъти повече от него и за него и за теб най-добре е да го преместиш и да се опознае с дечицата. Може да свикне никой да не го иска и след години да обвинява себе си за това. Това е надявам се всичко да се оправи и да си е щастливо детенцето! :)

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: fe0aa21760
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   А и искам да добява още нещо, според мен с учителките няма да стане нищо. Аз бях по същия начин и казвах на госпожата си, поховори с твх и същото. Всичко идва от въьпитанието вкъщи. Предполагам и ти се струвам малка, но идках да си изразя мнението защото наистина мн ме заболя и се разплаках за миличкото.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 3ce77cac5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

16.   От опит ви казвам, че нещата няма да се оправят по никакъв начин, освен с преместване в друга група и дори детска градина.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 9fda9fcd31
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Няма да намериш решение в тази детска градина. Учителките нищо не могат да направят за това как другите деца се държат със твоето. Няма как да са пъдари, а дори да не го обиждат другите деца, това не значи че ще го приемат щом веднъж са били настроени срещу него.

От друга страна едва ли ще изключат цяла група деца защото се държат зле с твоето. А ти няма как да докажеш каквото и да било, за да изключат поне детето на проблемната майка.

А там се таи най-големия проблем, който при положение че се е стигнало до такава низост едва ли може да се разреши. Все пак може да опиташ да говориш с нея, но не се надявай особено на добър резултат.

Ако не се спогодите - искаш или не, просто детето ти трябва да е в среда където няма допир с въпросната майка и нейните деца. Въпреки че си в правото си, най-доброто решение е да го преместиш другаде.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 98da4c0f15
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   Синът ми беше доста време в това положение, само че в училище. По-затворен и необщителен е, иначе няма проблем, но явно това е достатъчно за да го обиждат, бутат, събарят нещата и т.н. Проблемните деца бяха викани при психоложката, при директора, класните говориха с тях, нещата се пооправяха за известно време и после пак започваха. Накрая го преместиха в друг клас и нещата се кротнаха.
Най-доброто, което можеш да направиш, е да преместиш детето. Да, знам, че искаш да си получат заслуженото и правдата да възтържествува, но това не става така на практика. Ще имаш безкрайни разговори с учителки, майки, директорка. Истината е, че те няма как да стоят непрекъснато до твоето дете и да следят кой му се подиграва и кой не. Още повече, че явно тормозът е само психически, който се доказва по-трудно. Ще кажат: деца са, играят, заяждат се, нормално е и наистина е така до определена степен.
Премести го, твоя задача като майка е да му осигуриш спокойна среда. След няколко години може да е късно, може да се затвори в себе си и да е доста трудно да му се повлияе

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 04198c5840
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   От 16 годишно момиче: И при мен беше така. Направо виждам себе си. Аз носих очила и всички ми викаха очилатка. Не знаех защо ме мразят. Всичко е от родителите. Мама е забелязала че и родителите на дадените деца са такива. Не е виновно детето ви. Местете го. При мен не стана, но мога да сравня опита си в детската градина с този в училище.

В детската градина: смених 2 детски градини. Положението не се промени.

В училище: смених 2 училища цели 3 пъти и накрая се върнах в първото, но съм в друга паралелка. В двете училища смених 2 паралелки. Във второто се случи, не заради тормоза, а защото бяхме малко. После се върнах в първото, но първата паралелка беше разпадната.

Извод: премести го в друга група, или в друга детска градина. Понякога може да е от самата детска градина. Както във второто училище смених две паралелки и нищо, даже повече унижения станаха. Понякога е от групата. Както с първото ми училище в което се върнах. Пробвай първо със сменяне на групата, а ако не стане сменяй детската градина. Детето не заслужава тази травма.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 1a5ebd626a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

20.   10... Във всяка една подобна история има "зАпИшИ гО нА бОйНИ иЗкУстВа". Не разбрахте ли, че това не е решение? Детето няма да става хамалин и да ги бие там. Тц-тц...

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 8464392a79
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Позната история. Години наред ме отбягваха и тормозеха, защото останалите мсйки не се имаха с моята.

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 195bbeebb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Още нещо госпожо, трябвало е на момента да го защитните от въпросните сополанковци. Аз съм била тормозена в училище и прекрасно разбирам какво му е на синът ви, в 7 клас няколко съученичка ме биеха с юмруци, ритници и летви от чиновете, само защото бях по - притенсителна нищо лошо не им бях сторила. Тъй като беше края на годината и нямаше как да ги изгонят ги наказаха 1 месец да полагат обществено полезен труд. Слава Богу и родителите им бяха разбрани можеше да са от онези, които защитават децата си без значение, че те са виновни. Не ме докоснаха повече до края на годината, но ме заплашваха на 15 юни да си отмъстят, та ходих с нашите да си взема бележника. В другото ми училище пак не бе леко, но поне там получих що годе добро отношение. Преди 4 години имаше събиране на класа от основното училище, на което аз не отидох, макар и да са пораснали и уж да се променили аз не мога да забравя какво ми причиниха и да седна на една маса с тях. Направете всичко възможно да защитите сина си и ако няма резултат го местете на друго място, за да започне на чисто. Някои хора ви го казаха вече да ходи с нежелание на градина е същото като да ходи с нежелание на работа. Затова помислете какво ще е най - добре за сина ви. Важното е детето да е щастливо и да се чувства добре, а в тази градина ходи като на заколение. Номер 11

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 7b59016583
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Цитирам 17-ти коментар-

„Учителките нищо не могат да направят за това как другите деца се държат със твоето. “


Как така не могат да направят нищо? ! А кой друг би могъл да реши проблема? ! Нали са уж педагози? ! Това е тяхно задължение и те много добре знаят как, въпросът е, че гледат отстрани и не им пука- това хора ли са? ! Как може да гледаш това всеки ден и да лягаш и спиш спокойно? ! Ние като четем само, се разчувствахме...
Учителките са най-виновни според мен. Говори с тях, отнеси въпроса и до директорката. Хайде де, едни пикльовци не могат да възпитат, да не се правят, че не ги засяга. Вярно е, че децата идват от различни семейства, но задача на госпожите е да направят добър колектив и добра среда за всички! Действай! Премести малкия в друга група или градина, стига се е травмирал!
Върна ме много години назад, моят син си играеше с децата, но отказваше да ходи на градина заради госпожите, тормозеха го, защото беше злояд. Болна тема ми е безотговорното отношение към децата от пишман педагози. Ако не пресекат агресията сега, утре същите деца, в училище, ще си намерят нови жертви!

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 39b51c5673
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Здравей авторке,
Въпреки че не съм ходил на детска градина, срещнах подобни проблеми в началото на училищното образование, включително и по времето, което родителите ми се развеждаха през 12 клас. Без да изпадам в подробности за себе си, ще ти кажа (че потвърдено и от психолози), когато имаш потенциала да бъдеш характер останалите го виждат и се дразнят от това и не не е само така при децата, а и при възрастните, защото вече с очите си виждам и как те не си поставят граници. Въпреки това, това което ми помага всеки ден за "стъпка напред" е да поддържам заниманията си като примерно: изучаване на чужди езици, тренировки рано сутринта и редовно четене. В случаят решение е да го преместите ако може в друга група и наистина не си губете времето и емоциите с учителки, директори и родители. Всеки е прав за себе си! Колкото до него, важно е даден етап да се говори с него. че за да се движи напред не може да държи в себе си угризения, огорчения или злоба, защото те са най-голямата спирачка (както впрочем са повечето хора за съжаление), коментар 4 описва просто реалността. Засега е достатъчно да знае, че това са нещастни хора, останалото с времето и обстоятелствата. Смелата напред!

М24

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 018d7682bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Поговорете с психолог, но и аз мисля, че е най-добре да го преместите в друга градина. Ако можете да си позволите частна още по-добре.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 1ea4474052
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   Като дете, минало през училищен тормоз, знам какво е. Единственото и най-доброто, което можеш да направиш, е ВЕДНАГА да махнеш сина си от това дяволско място и да го запишеш в друга детска градина, или въобще да не ходи на градина. Колкото по-рано го спасиш от онези изчадия, толкова по-добре. Обидите и лошото отношение в детска възраст никога не се забравят. Успех ви желая от сърце!

 
  ...

...
преди: 2 години, 4 месеца
hash: 79159e8540
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   А дали въпросните майки са си възпитали така децата, да са груби към твоя син. Сега как стоят нещата?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker