Въпрос към хората, които са се кръстили късно - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Въпрос към хората, които са се кръстили късно
преди: 3 години, 8 месеца, прочетена 811 пъти
По какъв начин се промени животът ви след това? Промени ли се изобщо? Питам, защото в момента съм в много труден период, даже всъщност целият ми живот е низ от трудни периоди. Буквално целият. Преживявах изключително много и тежки неща, чак на мен самата ми е трудно да повярвам, че се случиха. Животи като моя обикновено има само по филмите и книгите, но за съжаление при мен всичко бе реално. Вече наистина съм тотално отчаяна и не знам как да изляза от блатото с проблеми, което ме дърпа надолу все по-силно. Не намирам своето място и призвание на този свят, чувствам се сякаш съм родена или погрешка, или в грешното време/държава/свят. Душата ми агонизира откакто се помня...

Чувала съм, че човек докато не се кръсти, няма религия, чужд е за всички и всичко (именно така се чувствам), разкъсва се между доброто и злото, няма ангел, който да го пази.
По принцип съм вярваща, но не от крайно вярващите. Смятам, че щом нещо се докосва до пари (кръщенето), още по-малко пък Бога, ангелите-закрилници и т. н., то това е абсурдно и нелепо. Нима, за да ми провърви в живота и да имам ангел-закрилник, трябва да си го купя? Дори това? Чудя се. От една страна кръщенето би струвало много като за моите финансови възможности, от друга, ако наистина ще ми помогне, бих се прежалила с 90 лв. Посъветвайте ме, моля. Имам огромна нужда.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 8 месеца
hash: 752c154ee4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз е кръстих на 30 години, тъй като ме помолиха да стана кръстник на едно дете. Абсолютно никаква промяна не настъпи в живота ми преди и след това.
Никога не съм бил истински вярващ в християнския смисъл на думата. По-скоро съм любител на езотеричното и много повече ме интересува как наистина функционира Вселената и какви са нейните закони, отколкото да се кланям в църква и да паля свеци, надявайки се това да ми реши проблемите. Много дълго ще стане да ти обяснявам моите възгледи тук, но само ще ти загатна някои неща, в коити твърдо съм се убедил в живота си, че са верни.
Основното нещо е, че животът ти и като цяло това, което ти се случва са абсолютно точно отражение на твоите мисли и желания. Ако си убедена, че ти се случват само лоши неща и нямаш късмет в живота...Вселената ще ти поднесе точно такава реалност и ти ще изживяваш живот пълен с лоши неща и лош късмет. За да обърнеш нещата, трябва независимо в какво положение си в момента да си твърдо убедена, че животът ти е прекрасен, пълен с веселие и щастие. Материята е изцяло подвластна на мисловната енергия, която излъчваме. Те я като пясък, който ние оформяме с мислите си. Особеното е, че материата е по-инертна от енергията (те е кодензирана енергия) и обикновено трябва малко време преди енергията да успее да я задвижи. Затова трябва самото мисловно въздействие да е по-продължително и концентрирано.
Знам, че това звучи откачено, но повярвай ми това е самата истина. Благодарение на този принцип съм бил свидетел на потресващи неща в живота си, граничещи с чудо. Колкото по-концентрирано мислиш как живееш в опредлена реалност, толкова по-бързо тя се материализира. След това остава само да стабилизираш образа на тази реалност в главата си и да го поддържаш (да си следиш мислите), защото всяка мисъл внася някакъв нюанс в цялостната картина.
Другото нещо са ангелите хранители - да, тези същества съществуват и нямат нищо общо с някоя от религиите по света. Това са същости, които те напътстват в живота ти на Земята, защото ти си ги избрала още преди да се родиш и си ги помолила да го правят. Човек са преражда милиони пъти в различни реалности (не само на Земята) и виначи има такива същества, които му помагат да постигне напредък и да изживее животът си според това, което предварително си е начертал като план. Всека душа избира къде да се роди с определена цел, която обикновенно е изживяване на максимално много опитности, които не винаги са положителни от земна гледна точка, но от гледната точка на душата ти са безценни. Когато, например, дойде на Земята, тя влиза в съответното тяло (като скафандър), което ще и позволи да живее на това конкретно място. Така душата трупа опит и се развива, изживявайки целия спектър от мисли и емоции.
Относно Бог и религията - аз лично мисля, че Бог е нещо, което съдържа абсолютно всичко в себе си. В този смисъл, цялата материя и енергия във Вселената е едно и също нещо. Всяка частица материия е Бог. Няма нещо, което да е различно от него. Затова е безмислено да се ходи на опредлено място, за да му се кланяме защото Той е навсякъде, включително и във всяка частица от нашето тяло и душа. Ние самите сме Бог и никога не сме били нещо различно. Все едно капките в океана да се мислят за нещо различно от самя океан.
Изводът е, че промяната в твоя живот се крие в теб самата, а не в нещо вънщно като религия или църква. Избери си щастлив живот, материализирай си го и си го изживей без ограничения. Ако някой ден ти омръзне, виначи можеш да си избереш нещо различно, което да изживееш. Магазинът с реалности на Бог е безкраен ;)

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 460126c53b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Най-добре потърси свещеник с който да говориш.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 64a48cc081
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Бих ти препоръчала да четеш от начало Библията , за да се запознаеш с Божиите стандарти за добро и зло. Четейки я ще се чувстваш понякога мъмрена, друг път обичана; утешена и насърчена, обгрижена а често и изобличена, но всичко това ще е за да те приготви Бог съвършено за всяко добро дело.

Така ще изградиш интимна връзка с Господ и кръщение в Святия дух. Когато я прочетеш ти няма да си същата.

Ако ти хареса животът според Божия стандарт, можеш да се посветиш на Него с водно кръщение и все още се намират пастори които имат служение да кръщават безплатно, дори няма да си задължена да си част от тяхното събрание, какъвто е Иван Ядков просто служител на Бог за кръщение.

Желая ти един смислен и ползотворен живот, пълен с живот и благоденствие!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 4513845362
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Всичко е в какво вярваш ти, ако не вярваш в Бог и в религиите, какъв е смисълът да се кръстиш? Аз лично не съм вярваща точно в Бог, Господ или нещо подобно, да, вярвам, че има някаква енергия, сила, но дотам, затова и не съм кръстена и едва ли ще се, вярвам и в съдбата, но също така и в това, че човек е достатъчно можещо, мислещо и силно създание, за да си я промени.

 
  ...
преди: 1 година, 7 дни
hash: daa41386e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Темата е стара, но е много важна! Аз я видях днес и веднага реших да пиша в нея, за да помогна на хора с подобни казуси.

Животът ми се промени тотално след Кръщението, макар и не веднага.

Малко след това, след много житейски трудности, проблеми и изпитания се обърнах към Бога. Това бе дълъг и постепенен процес.

Първо прочетох Новия завет, където е описан земния живот на Господ Иисус Христос. След това от мои близки вярващи хора и от книгите на Светите отци разбрах, че истината е само в Православната църква!

Постепенно започнах да ходя на Богослужения в православния храм. Там разбрах, че най-важното Богослужение е Св. Литургия, която започва в неделя около 9 сутринта и трае около час и половина.

След това постепенно продължих да навлизам във вярата. Продължих да ходя събота вечер и неделя сутрин на Богослуженията. Започнах да си чета утринни и вечерни молитви, да спазвам Божиите заповеди, да се старая да върша добри дела... и след година достигнах до изповед и Св. Причастие.

Първата изповед, и въобще изповедта, е нещо уникално и несравнимо! Ще дам такова сравнение - представи си все едно, че цял живот не си се къпал - каквото е банята за тялото, това изповедта за душата!

Чрез изповедта се прощават всички изказани гласно пред свещеника твои грехове и след това се чувстваш духовно чист и светъл като младенец, нещо невероятно е...!

А след това на следващия ден приех и Свето Причастие - това е Тялото и Кръвта на Господ Иисус Христос - под вид на хляб и вино.

Изповедта и Св. Причастие са две от седемте Тайнства в Православната църква, Кръщението е също едно от тези Тайнства.

Засега толкова ще напиша. Ще следя темата и, ако има въпроси, ще се включа отново.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker