Богати срещу бедни - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121135)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Богати срещу бедни
преди: 3 години, 8 месеца, прочетена 1802 пъти
Здравейте, не знам дали е правилното място за моят "проблем", но ще се радвам, ако някой ми сподели гледната си точка, тъй като от доста време следя сайта и гледам, че хората споделят на всякакви теми и въпросът ми е следният - какви дрехи пазарувате, дали скъпи или евтини и как хората, които пазаруват от скъпи магазини, робуват на марки и т. н. си позволяват такъв стандарт, какво трябва да работиш, за да можеш всеки месец да пръскаш сумати пари по ресторанти, скоро бях на "Витошка", искам да кажа, че не може да се мръдне от хора по заведенията, все всички се оплакват, че нямат пари и им е много трудно, но в същото време не им е проблем да оставят 100 лева за вечеря и дори да не се наядат като хората. Един път влезнах в такъв ресторант от чисто любопитство, видях менюто и как една салата от 150 гр. с домати и моцарела е 13, 90 и просто си излезнах. Не мога да разбера как хората харчат безразборно за всякакви простотии, аз буквално пестя от всичко. Онзи ден бях с една приятелка до мола, тя буквално напълни 5 торби с дрехи и пръсна сумати пари, а аз се колебаех 2 часа дали си струва да дам 20 лева за тениска, която супер много ми харесва или да чакам да я намалят. Чувствам се мизерно, адски гадно ми е, не е честен живота. Как едни успяват и имат всичко, а други все биват принудени да се лишават. Въпросната моя приятелка взима 1300 лева, отделно приятелят и взима към 1700-800, аз едвам взимам 800 лева на месец, приятеля ми и той да вземе максимум 1000, тъй като работи на процент, просто не знам какво да правя. И най-тъпото е, че тя няма никакво образование- само средно, а аз 4 години съм учила в университет и накрая нищо, тя се набута при високите заплати, аз мизерствам. Честно ли е, кажете ми? На моменти се питам изобщо за какво живея и все се надявам, че това ще отмине, все пак животът е пред мен и съм на 26, но докога ще го бъде така нямам идея. Вие какво мислите? Има ли и други хора, които се подлагат на лишения или не?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 8 месеца
hash: 68514233c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Всички се подлагат на лишения. Е с изключение на бандити и подобни. Всички хора по света си правят сметката, не само у нас. Иначе шопинг терапията е начин човек да се разтовари от стреса. Събери пари,има намаления и ги похарчи.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 39a32f1485
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   1, a бандитите не се ли лишават от свободата си?

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 1aca5bc2fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

3.   С това мислене цял живот ще тътеш в собствената си негативност. Какво те интересува, че някой е напълнил 5 торби. Защо гледаш в канчето на другите и прехвърлиш проблемите си върху другите. Не е проблема заплатата и 13 лв. салата, проблем е манталитета ти. Имам 3 рафта с дрехи, които са на стойност по-малко от други, които пазаруват от втора употреба и имат 3 гардероба с дрехи. Всеки има своя глава, изкарва си парите и ги ги харчи както иска,. Да и с 800 лв. заплата ще вляза и ще изям една салата и ще изпия чаша вино, с парите които ще дам няма да обединя, но няма и да забогатея. Аз не съм по шопинга, веднъж излязох с една приятелка имах нужда да купя доста неща, подаръци и т.н. приятното уж изживяване беше попарена от тъпия й коментар, колко пари съм изхарчила била. Дали излязох друг път с нея? Същата като теб, но това са моите пари и моите решения. Търси си и ти по-добра работа и по-платена някой спрял ли ти е? Това е завист и вместо да завиждаш гони мечтите си.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 0fe9bc6e3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не разбрах, кои са тея богатиет, дето са срещо тебе, бедната, нокакто и да е...

Ами мога само да ти кажа,да направиш всичко възможно и да се насочиш към нова работа, нова квалификация, каквото и да е, само и само,да изкарваш повече пари. А животът не е до това, кой колко усилия само е положил, а и как ги е вложил и към какво. И да, има и голяма доза късмет, но не се примирявай със сегашното си положение. Ако само седиш и се самосъжаляваш, нищо добро няма да излезе от цялта работа.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: ad8ffad6a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Мило момиче, не трябва едни дрехи да те правят щастлива. Няма значение каква ти е тениската или якето. Не обръщай внимание на твоята приятелка - не се знае от какво се лишава. Срявнявай се единствено със себе си и не се отчайвай. Не се хваля, но дрехите ми в дрешника заедно с около 20 чифта обувки ми струват около 7-8 хиляди лева. И какво от това? Не са ме направили по-щастлив. По цял ден ходя с мръсния гащеризон и със скъсаните чехли ( имам сервиз за автомобили ). Коли, дрехи, пиени, пари - това са временни работи, недей се отчайва.

 
  ...


...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 6d069e12b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

6.   Един живот се живее, като ти си устроила така твоя да взимаш 800, някои взимат по 2000-3000. Аз не мога да си представя да ям манджи всеки ден, да чакам намаления или да пазарувам от килото, няма как да стане. Взимам си каквото ми хареса, ако искам ще си купя някаква евтина блузка за 50 лева, ако искам и за 500 ще си взема, ресторанти и кафенета смятам, че всяка жена трябва да посещава, не виждам кое му е скъпото да дадеш 40-50 лева за вечеря, било и всеки ден. А това да ми се стискаш за блуза от 20 лева си е за смях, в какъв свят живеем. Не го приемай за обида, изказвам мнения. Има дни, в които не харча повече от 30-40 лева, но има дни и в които си пръскам по няколко бона, кой както се нагоди. Затова си намери хубава работа и мъж с пари и няма да мислиш как ще си вземеш тениската от 20 лева. Късмет!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 19d4a22152
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Приятелката ти с 1300 заплата е доста далеч от богатството, да знаеш :-)) По-горе са ти дали добър съвет: не гледай в чуждото канче, това не е добра стратегия, с нищо не ти помага да знаеш какво си купува тя. По-добре помисли защо получаваш толкова малко, какви умения имаш, ама реално какво можеш да върщиш, а не само диплома. Потърси си друга работа, с повече пари.
Важно е да развиваш потенциала си, а не да разсъждаваш върху това какво е честно. Няма честно и нечестно, всичко зависи от гледната точка. Тя може да е по-комуникативна, отговорна, да се справя с работата си, абе да е по-оправна с 1 дума. Потърси и ти в какво си добра.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 8ccef9b5b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Тая дето с 1300лв заплата пълни 5 чанти от мола или е купила нещо не особено скъпо или е глупачка. Не всичко в моловете е скъпо, но го има и другия вариант - взема някакви парици, които на такива като теб ти се струват големите пари и отива да ги похарчи за глупости. За да й завиждат по-бедните, мислейки я за богата. И двете сте от бедната страна, но ти я мислиш за богата. Богата е ако взема 4000лв, а приятелят й 7000лв или нагоре. За теб такива сигурно са "милиардери", а?

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 81bd89cb43
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   2 не,за нещастие.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 15188ec2c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Номер 6, недей се филмира, моля ти се!

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: f64071eaae
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Аз пък съм забелязал (особено в България) как хората с ниски заплати си купуват скъпи неща, а средната класа и богатите се придържат към ниските цени и промоциите.
Бедните (много кофти израз) са финансово неграмотни и купуват скъпи неща, които реално няма да им трябват. Тук можеби опираме и до комплекси. Виждаш как бедни хора от малцинствата, живеят в катуни, а имат ланци по вратовете си.
Ще дам един пример.
Работя от много години в Англия, на добра позиция съм, но повечето ми дрехи са от Primark или Т-К Мах (това са евтини магазини, в които има тениски за по 2-5 паунда). В момента нося някакви преоценени маратонки за 20 паунда.
Имам спестени пари, купих си жилище в БГ преди време, което беше обзаведено с помоща на родителите ми, които живеят в страната.
Прибрах се за почивка в България, там се срещнах с братовчед си.
Той е пълна противоположност на мен. Гледам, купил си бая скъп и чисто нов Мерцедес. Но в същото време няма собствено жилище, няма здравни осигуровки, няма стабилна работа и прочие.
Ако ни видиш отвън, ще помислиш, че той е богатия, а аз бедния, но всичко е една илюзия.
Та за мен, точно бедните трушат най-много пари по заведения и скъпи дрехи, а не богатите. Повечето хора в България са бедни и избиват комплекси. Мислят, че като хвърлят 100лв. в заведения, купят черно БМВ и прочие ще са нещо повече.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 2db9ad794c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   И сериозно ли за теб човек,който взима 1600 лв е богат?Това , че някой си купува скъпи дрехи или има айфон 11 далеч не го прави богат. Повечето хора събират с месеци да си го купят и след това парадират с него , но всъщност нямат и 5 лв в джоба . Същото е и с дрехите и скъпите коли.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: d1a013e6e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   В контекста на темата имах неблагоразумието по същите причини да изтегля кредит и да си надундя с куп парцаля и други боклуци.О,свещенна простота!Както е казал Хус. От цялата работа нося два чифта ботуши,едно кожено яке и едно палто,чифт дънки,поло и пола.Останалото...Подарих,защото не ме свърташе да гледам как ми заемат място по шкафовете и не се носят-та викам си,да зарадвам някой човек...Та така,ако човек има вкус няма нужда да притежава купища дрехи,обувки или аксесоари. Можеш до изглеждаш супер елегантно и стилно стига да имаш усет.Жалко,че аз го осъзнах късно,но по-добре късно отколкото никога,нали така?

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 62d263c962
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Така е, авторке! Всеки си получава парите според работата! Но това, че дружката ти е пръснала пари за 5 торби дрехи, това ме навежда на мисълта, че ако утре й замине хладилника, тя без проблем ще си купи нов! Защото кухненските уреди не са вечни! Наскоро старият пи хладилник се повреди след 30 г. вярна служба, марка "Горение"! Не можеше да изстудява вече, но камерата му работеше и го подарихме на едни наши близки! Наш съсед ни препоръча един хладилник, марка "Либхер" на промоция в "Технополис" за 600 лева, като 27.08.2020 беше последния ден на промоцията с удължена гаранция 6 години, при пазарна цена 600 лева! Отидохме в магазина, огледахме хладилника с майка ми, като аз се възползвах от възможността да видя и останалите марки и модели! Видяхме хладилника, майка ми се уговори със служителя, плати на касата, уреди и транспортирането на хладилника на нашия етаж и на 29.08.2020 хладилника вече беше у нас! Сега сме доволни от него! Но добре, че имахме заделени пари, ей така, за всеки случай, защото човек никога не знае какво ще стане всеки момент, просто трябва да си подготвен за всичко! Така че гледай и ти да имаш около 1000 лева, че ако нещо се повреди, да си подготвена! Гледаш го-работи, но въпроса е дали ще работи още дълго, особено ако са минали много години! Дрехи има всеки, но уреди не се купуват всеки ден, а подмяната им често пъти е непредвиден разход, който трябва да се посрещне навреме, защото човек никога не знае кога ще излязат от строя, а ремонтът невинаги е правилното решение, особено ако техника каже, че ремонтът ще струва 150-200 лева, защото и частите са скъпи! През социализма хората сами си ремонтираха техниката, колите, защото бяха ремонтопригодни-перални, бойлери, телевизори! А сега с този внос, тези технологии, щом се повреди, го сменяш, тъй като е нерентабилно да ходиш в сервиза или да викаш техник! Всеки можеше напр. да си смени балона, т.е. водосъдържателя, но за по-кратко, ще го наричам "балон"! Тогава те бяха поцинковани и щом се пробиеше, всеки собственик на бойлер-разбирай съседите около нас, купуваше не нов бойлер, както всички правим днес, а нов балон, сваляше бойлера след като е вече източен, изваждаше стария балон заедно с ватата, тъй като тогава това беше изолацията на всички бойлери-стъклена вата, която днес вече не се използва, развива ватата, вдига балона, спуска новия балон, увива го с ватата и отново сглобява бойлера! Просто такива бяха времената! А обичайна гледка тогава през почивните дни беше, като минеш по улицата, да видиш как всеки си ремонтираше возилото, легнал или седнал под или около него! Съветските коли се правеха така, че собствениците им се справяха с повредите им! Тогава те нямаха компютри или каквато и да е електроника! Единственото електронно устройство във всяка кола беше радиото! Често пъти се организират и ретроралита с такива коли! Собствениците им са колекционери-ценители, които купуват части за возилата си и ги поддържат в безупречен вид, все едно току-що са излезли от завода!

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: b56442628d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   800 лв за сам човек са добре, стига да няма квартира може да живее доволно.
Няма смисъл да се трупат много дрехи, дори и евтини да са, важно е да ти харесват и да вършат работа.
За салата и аз не давам толкова, по-добре вкъщи.
Ти виждаш богатите, но има хора дето за хляб нямат. Не сме толкова зле.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: b9b038c850
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Както казва майка ми неизстрадани пари се харчат най-лесно. Иначе авторе един "богат" човек дето познавах с коли и апартаменти на мен буквално ми се жалваше колко зле бил. Така е в България. Забелязал съм, че най много се оплакват тези и който имат най-много. Според мен и това се дължи, че получават всичко на готово (кой от съпруг, кой от приятел, кой от черни пари). Иначе се правят на две и половина или както аз казвам - Богатият казал на бедния кажи колко си зле, за да ти обясня аз колко повече съм. Естествено не всички богати са така, но това са малцина и не желаят показност или нямат комплекси като тези "фенки" от Витошка.

М24

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 287fd861c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Познавам жив милионер, човека върви бос, когато има възможност, облизва чинията винаги, тоест не оставя храната за боклука.
Бедният ще си изхарчи парите си за някаква глупост при първа възможност. На бедният светът му е все виновен, но не и той самият.
Не бъркайте богатият човек с връзкар или някакъв бандит - тип мутра.
Богатият няма да пръска пари за дрехи, това е робско мислене (както автора намекна). Бедните за това си мечтаят, да станат богати, за да робуват на марките.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 7aa8c2f756
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Хахаха направо ме изумяват коментарите. Тук всички са много богати и има супер яките работи ама я отворете джобс и вижте, че заплатите вървят между 1500 и 2000 и то за позиции с езици или кол центрове за София. Също така в компании по заведения всички са големи паралии. Пълни щуротии. Вече споменах по-горе средната заплата освен ако не си в IT сектора или си развил успешно някакъв бизнес. Говорим за честно искарани пари.
Лошото е, че вместо да дадът съвет, хората се присняха на авторката. Към номер 6. Дал/дала си ги, защото си ги имала/имал. Недей много да летиш в облаците, че колелото се върти. А около мъжете с пари се въртят много жени ;} Имай си парите и си ги харчи, но не се присмива на хора като авторката, които с образование и езици се чудят какво да правят ;}
Към авторката: Добре се плаща в кол центровете, ако знаеш език, но е много натоварено и се държат с теб като с роб. Погледни по-големите фирми какво предлагат, има позиции, които можеш да заемеш с каквото и да е образование. И не гледай кой колко взима. Бъди над нещата, най-вече материалните. Знам, че си млада и искаш всичко, но номер 5 ти го е казал. Тези неща са до време. Гледай да не мизерстваш и да се чувстваш добре.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: f59faf91ef
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Ето , точно това е големият проблем на много хора , конкретно в Бг .Твоята е трета подобна тема само в този сайт за 2 седмици .Ама , те какво имат , колко харчат и от къде го взимат .Еми, явно има от къде .Поне това можеш да съобразиш , а именно ,че хората разполагат , както на всякъде по света , с различни пари .
На твоите години , вземах 135лв . При средна раб .заплата 280 лв . Дали и аз не виждах , че има хора които имат по-вече от мен ? Естествено , че имаше по-добре облечени , ядящи по-добра храна , возещи се в хубави коли ? Защото , аз си карах в градския транспорт , по 3 часа , 6 превоза , всеки ден . Еми ,не съм била нещастна . Правех това , което мислех , че ще ми осигури по-добър живот в бъдеще -учех и работех . Не съм била завистлива , злобна и нещастна . В училище виждах ,че само 2 деца от класа можеха да си купят хот-дог за 20 ст. Сестра ми изкарваше 3 пъти по-вече -никога не е имало злоба към нея .мислех ,че и аз някой ден ще имам по-висока заплата .
Опитай да си направиш правилните изводи

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 0fe9bc6e3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   До 6

Не е задължително всяка жена да посещава кафенета и прочие.

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: b44ae4cfe3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   От това което разбрах от историята ти, ти се дразниш, че изкарваш по-малко пари , въпреки че имаш образование, чудиш се дали да си купиш тениска от 20 лева, а приятелката ти харчи.Тоест имаш проблем със себе си.Изглежда искаш да имаш повече пари и да си позволяваш повече неща, но не знаеш как да стане.Ами хората са ти казали, търси варианти да изкарваш повече, а не да злобееш кой колко дал и какво си купил.Не знам дали си забелязала, но има много хора, които са по заведения и магазини, дават си последните пари и на теб ти изглежда, че са богати, а то не е така.Много хора харчат за показност.Аз познавам доста такива.Събере малко пари, отиде в мола , накупи скъпи дрехи , а в тях плаче за ремонт, вратите се откачат, но е важно да сме маркови.Тази твоя приятелка може да си дава цялата заплата за глезотии и приятеля и да я издържа.Изобщо не знаеш какво е под това, което виждаш.Естествено има си и хора, които разполагат с пари и могат да си позволят всичко.Важно е ти да избереш за себе си каква искаш да бъдеш , с колко пари да разполагаш и за какво да ги даваш.Например аз пари за някаква парцали и глупости, които не ми трябват не давам, но също така и не обичам да си купувам най-евтиното или защото е намалено .Харесва ми да си купувам това, което хем ми трябва , хем ми харесва.Не обичам иначе излишни показности, като скъпи коли, безбожно скъпи дрехи или накичени с излишни бужута хора.Изобщо не обичам хора, които ти набиват в очите богатства и се опитват да впечатлят другите.Не бих си купила лъскава кола , която стурва колкото два апартамента, тъпо е за мен и така.Но има други неща, които искам и гледам да си ги постигам.Така че бъди честна със себе си какво точно искаш и търси начини да си постигаш мечтите.А това сравнение с другите е най-отровното нещо, защото колкото хора на тая земя, толкова сравнения може да направиш, а човек по принцип с склонен да гледа тия дето имат повече и са по-добре от него.Намери теб какво те прави щастлива и си следвай мечтите.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 100839bbc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Доста спорна тема, а и не всичко зависи от това колко имаш и какъв бюджет можеш да си заделиш за удоволствие. Имам собствен бизнес, някой ден съм вадил и чисти 600 лв, някой ден 150, днес 300. За чиста печалба ти говоря. Но моя мозък работи в тази насока, че печалбата трябва да я вложа в друга стока, за да ми носи още и още. Никога и от нищо не съм се лишавал, и приятелката си я глезя предостатъчно и дарения съм правил (това вече е друга тема)... Но седна ли на ресторант бих ял нещо на приемлива цена, например салата за 3-4 лв и нещо основно за около 5-6 лв, не че не мога да си го позволя, а просто знам, че не си струва да се правя на гъзар, а и се насищам и с евтиното и ми харесва. А мои други приятели, с които сядам на маса (с пари взети назаем от мен) виждам как поръчват някакви скъпи работи, нямат граници, черпят... Значи аз имам, но си правя сметката, а той си прави кефа с борчове дадени от мен... Странно е. Хората са много странни и вече съм се отказал да съдя за хората по външните им видове, по заведенията които сядат и тн. Изводът е, че не всичко е до това какво имаш и колко можеш да заделиш, а до това - колко имаш и в какво ще ги вложил тези пари. Ето това вече е въпрос на ценности. За мен ценност е да имам стока, която ще ми носи пари. За друг ценност е да се навде и облече добре. За трети - образованието и тн.... Така, че моят съвет е да определиш собствените си ценности и така да си заделяш бюджета, без да се ръководиш от другите.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 8d7f4922e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Мултимилиардер /пример Microsoft Бил Гейтс, Amazon Джеф Безос/
Милиардер /Опра Уинфри - първата жена милиардер/
Мултимилионер /няколко милиона/ изкарани за година
Милионер /1-2 милиона/ изкарани за година
Много богат /зависи, в коя държава живееш спрямо стандарта им/
Богат
Висока средна класа /над доходите на средната класа/
Средна класа /средната работна заплата за страната, в която живееш/
Ниска средна класа
Бедност
Мизерия

/Чети от долу на горе/

Ти към кои се определяш?
Това е моята статистика, която е сравнена и с тази, която я има в интернет, класация на класите.
Аз съм средна класа, стремя се да стана висока средна класа, тогава бих се чувствала най-добре.
Факт е, че човек определя богатството според своя начин на живот (през своята призма), за теб хора, които взимат по 2-3хил. заплата са богати, според мен не са, и да не са богати, те са към високата средна класа.

Lisa

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 0f73e59f05
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Не се коси, идват весели времена, в които всеки ще заеме подобаващото му се място и ще си седне на е.... я задник. Само стой и наблюдавай!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 3069f45013
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

28.   А какво да кажат хората които живеят в по малките населени места където масово се работи за минимална работна заплата магазините работят на 70-80%печалба а асортимента е пълен боклук няма молове няма екстри няма конкуренция няма избор но пък има безработица и бедност.

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 710856d3e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   С какво е виновна приятелката ти, че взима 1300? Ако изобщо ти е приятелка. Те не си завиждат една на друга. Твоето сега е просто Завист и нищо друго. Ми има пари и е решила да си купи нещо по-скъпо от 20 лв. Това, че завиждаш няма да ти донесе повече пари.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker