Пародията, в която живеем - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Пародията, в която живеем
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 1694 пъти
Пародията, която живеем в 21 век. Когато всичко е пари и хората са обезумяли от алчност. Когато да си преподавател те прави "бедняк", да си полицай "тъпо ченге", а да работиш в нощно заведение(свърталище на дилъри и проститутки) е престижно!

Когато дори парите, на които се кланяте не са истински, а са смешни банкноти, напечатани, сякаш си печатам материал за курсовата работа на принтер! От глупост направихте банките и компаниите най-силните институции, дадохте им цялата власт! Нормално ли е един сайт като фейсбук или търсачката гугъл да е с по-голямо БВП от България ?! Нормално ли е някакъв сайт за запознанства, създаден от очилат тийнейджър да е по-силен от една държава ? Да има повече пари, тоест да може да си плати армия и да ни завземе, ако пожелае ?

Режем си дърветата, от които дишаме и живеем, за да си печатаме пари, които не са истински. Не е ли сбъркано ? Поне едно време хората са знаели златната монета какво покрива, сребърната и т.н. Имало е някакво покритие. Днешните банкноти нямат никакво покритие! Че чак и на криптовалути минахме, което е още по-голямата спекула и още по-лесно се срива!

Не разбрахте ли, че парите не са всичко ? Кога ще си отворите очите най-накрая и ще прогледнете ? Не разбрахте ли, парите няма да ви променят отвътре, няма дори да ви придадат 1 см ръст. Няма и живота да ви удължат, колкото и да си мислите, че "здравето е пари". Здравето като е пари, защо бабката на минимална пенсия в Родопите живее 90 години, а колко милионери на средна възраст си отидоха ? Елвис, Майкъл Джексън, Уитни Хюстън ? Защо не живяха тези хора по 100 години, нали са богати и могат да си купят здравето с пари ?! Къде е логиката ?!

Не здравето е пари, а обратното - пристрастеността към лекарства, успокоителни и всякакви медикаменти е болест! Хора отворете си очите за истинските неща в живота!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: a6951670d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не разбраха, няма и да разберат...

На никого не му пука за теб или мен като личности, всеки си гледа интереса и каква полза ще извлече от теб и докато има такава, ще е на твое разположение.

Цаката е да се научиш да предусещаш това и да вземеш контрола в свои ръце, тоест да ги използваш ти докато са на разположение и да имаш идея докога ще е така, за да можеш да ги разкарваш навреме.

Като изключим семейство, приятели и хора, които са си заслужили уважение и място в живота ти, останалите са просто ресурс, който използваш, докато ти е нужен. И ти си за другите просто ресурс и нищо повече, така че колкото по-рано оставиш настрана скрупулите, по-добре за теб.

Индивиди с емоционалната интелигентност на едноклетъчни не заслужават да бъдат третирани като личности. :)

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: dfc70a63a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Я да се скриваш.

Аз предпочитам да живея 20 години по начина по който живея от колкот 100 в забутаното селце да не правя нищо и да не съм видял нищо.



Братан.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 4a43bd5796
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Точно тези недоразумения на съвремието ме свеждат към мисълта колко е велика книгата ТЮТЮН на Димитър Димов...и стигаме до заключението, че само времената се менят, а нравите не....

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: b50bcadffa
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 2, тоест да си през 15 минути в сайта ли ?! :)

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: d01e595b29
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Автора греши! Всеки има право на избор, може да реши да живее в затънтено село в родопите и никой няма да го спре.
Авторе твоят живот е твой избор и нито хората имат вина за избора ти, нито имаш право да им казваш как те да живеят.

 
  ...


...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 5360394a1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

6.   Да бе наистина. Братанеца кога ги обикаля тия държави и ги чука тия мадами, като той 24/7 е в сайта? Между тековете явно влиза.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 1994747603
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Като започнат някои хора да казват тъпите фрази като "едно време е било по-добре" или "сега всичко е пари, интереси и меркантилност" направо ми призлява.
Кога е било по-добре и кога парите и интересите не са били в центъра на нещата.
Сега има скъпи коли, едно време е имало скъпи и породисти коне.
Богатите хора са яздили красиви жребци, а селяните са били на магарета.
Сега е същото, само, че сме заминили коня с кола.
Едно време е имало патриции и плебеи/ аристокрация и селяни, сега има бедни и богати.
Аристократ се е женил за аристократ, селянин със селянин.
В момента е същото с бедните и богатите. Но и тогава е имало златотърсачки, както и сега.
На времето е имало Кръстоносни походи, уж заради вярата, но са били в името на парите и властта между папите и кралете.
Сега има войни в Близкият изток, отново за пари.
Но...
Днес бих казал, че живеем в по-добро време, отколкото преди 2-3 и повече века.
Детската смъртност само до 19 и началото на 20-ти век е била супер висока.
Било е цял празник ако едно от децата ти доживее до 5 годишна възраст. Тамън стане на 18 и го пратят на някоя война и не се върне.
Преди откриването на антибиотиците, ваксините и съвременната медицина, хората са умирали от най-обикновени настинки.
Средната продължителност на живота е била доста по-ниска.
На времето, робството се е считало за нещо нормално. Вървиш си, и хоп, някой те отвлича, и те праща на стотици километри, да робуваш на някой, просто ей така- нямаш права, нямаш нищо.
Деца да работят от невръстна възраст и то по разни мини и подобни е било нещо нормално. Я сега прати някой 10 годишен да копае в мина- веднага ще те осъдят.
Примери мога да давам много.
Живеем в сравнително добро време, имайки предвид предишните години.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 5360394a1d
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   7, глупости - по бай Тошо знаеш ли какви жени имаше? Туй сегашните жени жени ли са? Сега даже и педересите на са педераси. А едно време какви педераси имаше, истински магьосници.

Майтапа на страни, но от древни времена за пари и жени войни са се водили и невинни хора са убивани. Както и сега американците и руснаците трепят невинни за петрол, пазари на оръжия и наркотици, влияние, власт - нищо ново под слънцето.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: b50bcadffa
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   7, неправди и неравномерно разпределение на богатствата винаги е имало! Но какво значи сега е по-добре или преди е по-зле?? Ти живял ли си и преди, та да знаеш от първо лице? ! Гледаш нещата малко от твоята камбанария.

Ако в миналите времена можеше да си аристократ или цар сигурно щеше да кажеш, че те са по-хубави. Ако сега си бездомник по улицата ще кажеш, че тези са по-лоши. Нали се сещаш, въпрос на перспектива? Съвременната медицина, ваксините и антибиотиците покриват едни 20-25, максимум 30% от населението в света, т. нар "цивилизован свят", в който уж се опитва да се впише и нашата държава. Само тях ли ще смятаме, когато говорим за проблеми от световен мащаб? !

Как ще кажеш, че няма робство - кредитното робство какво е, банковите кредити, лихвите? Как ще да няма отвличания и заробване, мислиш че няма съвременен трафик на хора и жени ли? Ей сега последните 10на години малко от малко започнаха да се оправят нещата и пак повтарям - само в "цивилизования" свят!

За детската смъртност съм съгласен, ок! А какво ще кажеш за колко деца и младежи си отиват от наркотиците, в автомобилни катастрофи, от този съвременен бич? Това преди го е нямало.

В никакъв случай не защитавам миналото, но и не превъзнасям настоящето! Това, че за момента тук при нас нещата са горе-долу добре, в никакъв случай не означава, че няма десетки неотложни проблеми, които да се решават в световен мащаб! За природата да започвам ли да говоря колко е зле положението, как се изсича, експлоатира и замърасява на максимум?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 1994747603
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От 7.
Прав си за камбанарията, но няма как да е друго яче.
Единственото нещо, което можем да направим, е да изучаваме миналото, чрез архиви, документи, истории и артефакти.
Четейки малко над подобни тематики, стигнах до гореописаните заключения.
Сам казваш, че робстово е в третият свят, но преди векове, робството е било навсякъде. В момента много чернокожи в САЩ скачат против робството, незнаейки, че не са били само те роби.
В миналото е имало и бели роби, които са били откарвани в близкия изток. Дори един робовладелец-мислител се е занимавал с класификация на робовете. Примерно, тея роби от степите са еди какви си, тея роби от централна Европа са такива и онакива.
Заключение: Преди е имало робство по цялото земно кълбо, сега го има само в 1/3 от света.
Казваш за "робството на кредитите и лихвите". От време оно е имало кредити и лихви. Дори в Европа, с лихварство са се занимавали евреите. Още тогава е имало хора, които имат заеми (така да се каже) които са били изплащани и от децата им. С данъците е същата работа. Сега плащаш данъци на държавата, тогава щеше да ги плащаш на краля или султана. Ама нали се сещаш, че по едно време по нашите земи е имало и кръвен данък.
В днешно време да речем, че имаш по-голям избор.
Имаш кредит, работиш, не ти отърват заплатите в страната, хващаш самолета и отиваш в друга държава, където работиш за по-голяма заплата. Не знаеш език-учиш го. Нямаш квалификация-отиваш на курс.
Нашите предци не са имали толкова много вратички в живота си.
Казваш и за наркоманите, да, много хора умират от свръхдоза, но наркотиците не са от вчера.
Еди коя си година, Китай имат т.нар. Опиумна война. Тогава доста голям процент от населението е припадало дрогирано по улиците.
В днешно време, дори и да се родиш в най-бедната ромска махала, ако си природно интелигентен и искаш да се развиваш, то поне можеш да се добереш до някаква средна класа, че дори и да забогатееш.
Отново, доста от нашите предци не са имали този избор.
Селянин се раждаш, селянин умираш. Дори и да си интелигентен, не си имал право да учиш, защото си бил слуга на някой.
За жените да не говорим. До преди 1-2 века не са им разрешавали да учат или да преследват кариера.
Светът не е идеален, никога не е бил и няма да бъде. Всяка епоха има своите лоши и добри страни, както и проблеми.
Някой беше казал: Светът е пълен с тъга и несправедливости, и просто трябва да го приемеш.

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: f097be4c2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Абе те и костенурките чувам, че живеят доста - искаш ли да си такова нещо? Общо взето си недоволен чекиджия, който нервничи срещу тия, които чукат. Просто, тъпо, елементарно, но реално описание на ситуацията ти. Къде ще сравняваш Елвис с бабка в Родопите? Мислиш, че като я гледаш стара, скромна и мълчалива значи е самата мъдрост и доброта ли? Ако можеш да я видиш на 30 и 50 години, ще разбереш колко общо има с Елвис.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 586dc988df
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   "Нормално ли е един сайт като фейсбук или търсачката гугъл да е с по-голямо БВП от България ?! Нормално ли е някакъв сайт за запознанства, създаден от очилат тийнейджър да е по-силен от една държава ? Да има повече пари, тоест да може да си плати армия и да ни завземе, ако пожелае ? "

Пич, сайтът за запознанаства Facebook и търсачката Google, са две от най-големите рекламодателни агенции в света. Съжалявам, но България не ми даде телефон за 300 лева, който може да играе игри, да ми показва картата в реално време, нито ми даде сайт, в който мога да комуникирам с всичките си преиятели, да споделям снимки и да следя интересни неща, нито ми даде YouTube, безплтана и добра поща, Google Drive и подобни.
И поне, да беше казал Apple, че оценката им мина 2 трилиона ония ден. И преди да попиташ, "ама как" - 250 000 000 телефона на година и малкото ми Macbook-че не е мръднало от 5 години и другия месец, ако не пуснат нещо ново, ще си взема 16 инчовия модел за 7000 лева.

А това с армията е смешно. Къде я намери? В армия.бг? Избираш си армия според бюджета ли?

И преди да кажеш, че били по-силни от държава - АМИ НЕ СА, БЕ КЕЛЕШ! GDPR чувал ли си? Глоби от по 2, 5 и 10 милиарда долара за Google, чувал ли си? ЕС, са готови и още да ги бъхтят. САЩ също ги глобиха с 5 милиарда, да се узаптят малко. Можеха и да ги затворят, ама е зле за икономиката.

Това е светът днес. Ако ти е искаш, все още има диви пелмена из амазония, отивай там.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 586dc988df
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   "Не разбрахте ли, парите няма да ви променят отвътре, няма дори да ви придадат 1 см ръст. Няма и живота да ви удължат, колкото и да си мислите, че "здравето е пари".

Всъщност има процедури за увеличаване на ръстта!

И кажи второто на майка, която има нужда от 200 000 лева за операция на детето си! Не, парите не се конвертират директно към здраве, ама ако си болен и нямаш пари за лечение, си зверски прецакан. Ако нямаш пари за добра храна, за да ремонтираш жилището, защото старото няма покрив, за да си платиш топлината през зимата и спиш на 5 градуса, ще те видя, колоко здрав ще останеш.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 62b3bcc033
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   авторчето: пенсионерите по родопите не са на по 90 и 100 години.
просто тежкия физически труд ги е състарил неимоверно.
има една по бнт където ходи умилително при старците и ги пита за тайната на дълголетието. голямата част от тях са вече станали сенилни, други са сърдити и мрънкащи.
Идейните ти представи за старите хора живеещи в планините нямат много покритие. (Всъщност най-много дълголетници има в София и другите големи градове(Изключение прави област Кърджали))
И не е лошо да помислим, че всъщност смисълът на живота не е в това колко дълго си бил на земята а с какво си допринесъл и може би дали си бил щастлив. А човек не може да бъде щастлив ако е злобен(това до автора)

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: dfc70a63a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   4, 6, палячовци, аз влизам тука да си разнообразявам работния процес... дори взимам повече пари, за времето си тука, от колкото най-вероятно вие за половината си работен ден... имам половинка време и се забавлявам, това яко пречи на личния ми живот, да. Граница не съм виждал, както и самолет само на картинка, еле па жена на яве... :D

На вас може и да ви трябват 24 часа да прецъкате 10 теми и да напишете 3 коментара, ама на нормалните хора им отнема минутки време.. :D



Смеещият се Братан.


Братан.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: e65aa316fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Абе той братаня е частен случай, освен да му се смеят всички, друго няма какво. Той е всемогъщ властелин всичко знае и може... И понеже е много напреде с материала кисне в тоя сайт, вместо да помпа мускули и поддържа тяло (сигурно е дебелак), или хоби някакво, или да ходи да забива само за деня 20-тата мацка......

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: c693210bd5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Добрият любовник никога не се хвали пред останалите.
Братан непрекъснато изтъква колко е умен и красив, и то с подпис накрая, за да не е анонимен.
Тоест, Братан навярно е доста комплексиран "мъж" без никакви специални качества и постижения.
Братане, като се събуди, гъзът ти беше ли захапал чаршафа?

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: e65aa316fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Хората само седим да се забавляваме с братан забавния, дето само вицове и смешки говори, най вече като говори за себе си.... Ама най вероятно работи в някой супер маркет да подрежда стока, или е чистач на кенефи, а може и охрана на някой строеж да е. Че все пак човека е нещастен, влезнал е да говори как е аполон, фрашкан с много кинти, имения, вили, спортни коли и бизнес лимузини, има си личен самолет... За жалост само тук разберете го, че утре е на работа пак на строежа или в Била, Кауфланд, а най вероятно и на трите места, и после, като се прибере пак ще пише, че е спечелил милионите..

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: e65aa316fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Номер 7

А я кажи, защо аджеба днес МАСОВО хора се самоубиват, умират от РАК, СПИН, защо "храната" е изкуствена, химия и чиста отрова? Също така защо се пропагандира и смята за нормално да се разхождат по улиците болни и НАЙ вече парадиращи със сексуалните си наклнонности "жени"-мъже и "мъже"-жени? !? !? Педофилията също се смята из европа за нещо нормално...

Само това ще те питам...

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: e275b87d29
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   17, има една приказка -куче което лае не хапе, та и Братановите хвалби за жени за пари същата работа. Па може пък и малко да е прогледнал по случайност, ама то пък пази Боже сляпо да прогледне!

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: e275b87d29
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   18, подставено лице в някоя фирмичка нагласена да “печели” търгове от групата на кой. И затова му е широко около врата и си мисли че е хванал на Мойсей жезъла! Ама нещата се обръщат.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 1994747603
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   От номер 7 към 19.
Питаш защо МАСОВО хората днес се самоубиват...
Аз ще те питам, кога хората не са се самоубивали. Винаги е имало самоубийства във всяка епоха. Самоубийствата не са акт на съвремието, те не са "измислени" днес или вчера.
На фундаментално ниво, ние не сме по-различни от хората от преди 2-3 и повече века.
И преди хората са се самоубивали от любов, тъга, депресия, болести и прочие неща.
Тогава "депресията" не е била открита, не е имало психолози, но това не значи, че я е нямало.
Можеш да прочетеш в историческите извори, как хора, изпадат в тежки психически състояния, отказват да ядат и да работят, и в крайна сметка си слагат край на живота.
Сега ти се струва масово явление, просто защото с един клик на мишката можеш да се информираш и да четеш например колко убийства и самоубийства са станали в Бангладеш например.
Същото нещо е и с болеста Рак. Тогава също са умирали хора от тумори и прочие, просто не е имало диагностика за това нещо.
Например Вилхелм Рьонтген открива Рентгена в края на 19 век ако не се лъжа.
Та, преди това, хората само са гадаели на кой какво му има.
Това че не си открил дадена болест, не значи, че тя не съществува.
Говориш ми за хомосексуализъм и педофилия.
Да вземем за пример древна Гърция и Рим.
Там са се славели със своите хомосексуални прояви. В Рим е било "нормално" да си вземеш роб дете и да си правиш с него каквото си поискаш- от това да ти слугува, до сексуални извращения.
Преди години ми бяха показвали някаква ваза, мисля, че от територията на днешна Гърция или Италия.
На вазата бяха нарисувани двама мъже как правят секс. Не мога да се сетя в коя древна култура, за да станеш мъж е трябвало господарят ти да те мине един път.
Хомосексуализма винаги е съществувал. В някои епохи се е считал за нещо нормално, в други епохи е имало гонения. Но той винаги е съществувал.
Факта, че не знаеш за дадено нещо, не значи, че то не съществува.
Например много хора от старото поколение казват "Едно време нямаше самоубийства и убийства". Но като съм гледал архиви на тогавашната милиция, пише друго. 60-и някоя година толкова и толкова убийства в България, толкова и толкова самоубийства, толкова и толкова грабежи на домове. Но просто всички тези случаи не са били огласявани по тогавашната телевизия, за да не оронват престижа на партията.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: b50bcadffa
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   Престанете с глупостите. "Преди е било по-зле, сега е по-зле". Истината е, че винаги е било зле! Имало е кратки периоди, в които е било добре и после хората като се развалят - пак зле! Учил съм политическа специалност, кандидат-студентският изпит ми беше по история и книгите, които съм изчел са в не знам си колко тома.. Така че четете едно обективно мнение и което е по-важно после мислете!

Номер 7 е прав, но и в голяма степен се самозаблуждава! Кое е това "сега", което е по-добре ? В момента е добре, че поне няма войни, хората живеят сравнително дълго и международното право е достатъчно развито да решава голяма част от конфликтите. Толкова му е добрето! И то говорим само за непосредственото "сега", да ти припомням ли, че преди едни 80 години, което е нищо за безкрайното поле на времето, е вилняла най-смъртоносната война за цялата човешка история ?

Обективно и исторически погледнато 20 век е може би най-пагубният досега! Изреждам само кратка хронология на събитията: шеста холерна епидемия, ПСВ, пандемия от испански грип, Гражданска война в Русия, Гражданска война в Испания, Балкански войни, ВСВ, Студена война, война във Виетнам, война в Афганистан, СПИН. Това знаеш ли колко милиона жертви са та да казваш, че времената са по-добри момче ?! Осъзнаваш ли се ?

Може би само между 13 и началото на 14 век е било също толкова зле! Тогава прасето чингис хан и наследниците му убиват милиони, а за капак на всичко донасят в Европа чумата! Това и горният 20 век са вероятно двата най-черни периода в човешката история! А 20 век е по-близо до днес, отколкото който и да е друг, не забравяй това, когато лепиш етикети за добри и лоши времена!

Или 21 век е много хубав ? Това, че ти дават хубава Западна заплата и ти и семейството ти живеете добре, прави ли го хубав ?! Какво работиш всъщност ? Не е ли такова мнение пречупено през една лична, егоистична гледна точка ? Войната в Ирак, войната в Либия, в Сирия, цунамито в Индонезия, земетресенията в Япония. Или защото тези събития не са се случили непосредствено на нас да кажем, че по света изведнъж злото е изчезнало и да лепнем етикета "най-хубави времена" ?

Да, живеем сравнително спокойно, тук и сега. Което не значи, че не се разваляме като хора, че няма проблеми и че изобщо светът върви в правилната посока! Историята показва, че точно когато хората се самозабравят и са богати и щастливи изникват всички проблеми и нещастия, точно защото са се самозабравили!

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: b50bcadffa
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Към горното мнение ще добавя само комунистическите преврати във всички държави, чистките, ГУЛАГ, Културната Революция на Мао.. 20 век е трагедия в човешката история!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker