Каква е моята религия? Или вяра.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18516)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Каква е моята религия? Или вяра..
преди: 3 години, 8 месеца, прочетена 816 пъти
Аз вярвам, че има Бог и, че за всичко си има причина. Знам, че има добро и зло. Нооо, едно голямо НО.. Не вярвам в Библията много, аз не вярвам на нещо написано. Буквално всеки може да напише книга.. Вярвам в Рая, но не и в Ада. Знам, че има ужасни хора на този свят, но нали Бог ни е създал със свободна воля. Тоест каквото и да направим, ще ни бъде простено, той ни е създал такива. А и да съществува Адът, по-добре. Някак си покрепям Дяволът. И той е бил ангел, обаче и вас, ако ви затворят ще се превърнете в дявол. Не ме разбирайте погрешно, вярвам в Бог и винаги се моля на него, винаги му благодаря. Знам, че е с мен винаги и, че ме чува.. И просто знам, че Бог е с мен и ме пази. Но не мисля, че съм християнка, нито мюлмюнка, а в будизмът не се вярва в Бог. В библията доколкото съм чувала де, забранени са татуировките, също така и магите, общо взето нещата, които ме привличат. Спокойно, не съм вещица, просто казвам, че в библията има някакви ограничения и даже не ми харесва изразът " 10те божи заповеди". В смисъл как вярвате на нещо написано, пак казвам най-лесно е да се създаде някакво мнение и всички да го следват.. Аз не знам каква е религията ми наистина, нямам си представа, зодия дева съм и си меня мнението по 987654321 пъти на ден. Но знам, че има Бог и просто усещам го, че не е такъв какъвто го описват...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 8 месеца
hash: 36924dd5ad
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Твоята си религия е твоя. Ако се опиташ да я наименоваш и причислиш към някоя, тя автоматично вече e рамкирана и губи автентичност. Ако въпросната официална религия е като твоята, но има само една разлика, то тогава ще си промениш гледната точка, за да се напасне към нея ли?

Неслучайно мъдрецът е казал:

"Име, което може да се именува,
не е постоянно име."

Сам можеш да провериш кой е този мъдрец.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: e5d5fdf479
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз съм точно същата вярвам че има Бог но не и във Библията, която с извинение има много сексистки неща.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: bf9502d6ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   В Библията има написани заповеди и правила, за да могат хората да различават кое е добро и кое зло. Да знаят какво точно е "грях" и да не го вършат. Вече в какво ще вярваш е твой избор! Магиите са абсолютно забранени, зодиите също, защото са свързани със сатаната и древен вавилон! Ако искаш да си от страната на Господ трябва да оставиш тези неща! Иначе естествено ти решаваш в какво да си вярваш! Просто трябва да си готова да понесеш последствията за действията си! В Библията магиите изрично са забранени. Хората, които се занимават с такива неща се свързват с тъмни сили и така рушат собствения си живот и този на другите. Иначе всеки може да си тълкува кое както си иска и да вярва в каквото си пожелае - на този принцип са създадени всевъзможните секти.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 110a5c9498
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ако вярваш в Бог си вярващ, може да си християнин, мюсюлманин, будист и прочее в зависимост от това на кой бог си избрал да вярваш. Вярата не се коментира - не може да вярваш частично, или вярваш или не или да вярваш на част от Библията. Религиозен означава да познаваш същността и да спазваш обичаите и ритуалите на даден религия - може да не си вярващ, но да си религиозен и обратно - да спазваш религиозни обичаи и ритуали и да не си вярващ. Имам приятели "ортодоксални" християни - сигурно ще ме опровергаятв тези твърдения защото те са насочени според мене към Бог, неговата сила и милост, но вършат работа за средностатистически човек като мене. И последно - правя разлика между вяра и религиозни служители, те са само хора с определени функции.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 555a2261b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ти си езичничка.

 
  ...


...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: a2b9341602
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Все пак трябва да се знае, че религията е догматична. Тоест без доказателства, вярваш в нещо. В случая в Бог, Рай и Ад и подобни неща, които няма как да се докажат.
Ясно е, че в Библията не трябва да се приемат нещата буквално. Нещата там са написани алегорично и в преносен смисъл, опитвайки се да научат човек на някакви елементарни закони и мъдрости. Проблемът е и, че Библията е превеждана на много езици и диалекти, както и, че доста части от нея са се сформирали през различни векове и от различни хора.
Все едно играеш на развален телефон. Можеби съвсем сме объркали значението и историите написани в Библията.
Друг проблем е, че всеки интерпретира книгата както му скимне. Виждаме един съвременен пример с Исляма и Джихадистите.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 88086ee51d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Започнала си да си задаваш въпроси, което е добре. Съветът ми е да не спираш. Направи собствено проучване на нещата - ще разбереш, че всичко, което мислим, че знаем е една голяма заблуда и илюзия.
Всичко в тази вселена съществува под една или друга форма.
Добро и зло са характеристики, които ние придаваме на нещата, в зависимост от индивидуалните си мисловни модели, които се формират от генетика, възпитание и образование.
Религиите са измислени за контрол на масите, така че всички религиозни писания са абсолютна дезинформация и трябва да си много опитен в материята, за да откриеш кое е вярно и кое грешно.
Не вярвай на никакви книги и чужди мнения. Когато нещо започне да резонира с теб интуитивно ще знаеш, че е истина и доказателства няма да са ти нужни.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 5d181ee8fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Хора които не са чели Новия Завет изобщо нямат право да коментират. Вие изобщо знаете ли какво пише в Библията?
Божието Слово е живо и деятелно имащо за цел наставление и поправление на човека. Словото на Бог е наречено Светилник да ти показва правия път защото е ОЧЕВИДНО, че света не върви на добре и е в тъмнина след като има толкова много беззаконие.

Божиите заповеди не са заповеди целящи да те ограбят или ограничат, ами да ти е добре на теб и да си в хармония с всички около теб.

Бог е любов и те обича няма как да обича да вършиш беззакония и затова е дал заповедите.
В Ютюб има един клип Иван Бобулев Аз Го видях.

Бивш атеист и полицай от Петрич видял Господ.
Магиите не водят до нишо добро. Така даваш достъп на сатана да влияе на живота и ако му се подадеш ще те погуби. Стой настрана от зодии и магии.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: b8493d31a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Ти нито си религиозна, нито вярваш в Бога. От това което си написала само едно личи, че си една празноглава жена. Казваш, че не вярваш на нещо написано, защото всеки можел да напише книга. Ти ходила ли си на училище, от училищните книги нищо ли не си научила, а ако работиш някаква професия откъде я научи. Усещаш ли се какви глупави разсъждения имаш. Ама иначе знаеш, че Господ ти помага. Господ не помага на такива като теб, защото Той знае че си фалшива. Човек може да е религиозен, да вярва в Бог без да е чел Библията. Просто трябва да имаш дълбока мисъл и да си зададеш въпроса откъде всичко това което виждаме в природата, включително самите нас и всяко живо същество, е произлязло. Философите разсъждават много задълбочено и затова стигат до някои истини. Но явно е, от това което си написала, че ти нямаш дълбока мисъл. Господ на такива като не помага никога защото не заслужаваш.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker