Моето извинение към всички.. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121144)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18508)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Моето извинение към всички..
преди: 3 години, 8 месеца, прочетена 1981 пъти
Започвам тази тема с призив към екипа на Сподели.нет да я публикуват.
Така, аз съм Black Sabbath. На повечето хора ви е пределно ясно коя съм, какво стана през годините, както и какво става сега (вижда се от всички). Поднесох своите извинения още преди две- три години в коментарите на една, а може би две теми, но явно много хора не знаят за тях, за това пиша отделна тема, за да може да се прочете от всички.
През последните няколко години осъзнах много грешки в поведението си, които до голяма степен се коренят в самотното ми детство. Това, разбира се, не ме оправдава. Моето агресивно поведение спрямо вас не беше от лична изгода или защото ми доставя удоволствие да обиждам нищо направили ми хора, а защото заради грешните ми тълкувания на вашите коментари, ги разбирах като обиди и опити да бъда унизена. Това отключваше агресия в мен, а и често използвах сайта за отдушник, когато бях в гневно настроение и пишех крайно негативни коментари, които често не мислех наистина, когато бях спокойна. Не очаквам повечето от вас да ме разберат и, повярвайте, съжалявам за всеки невинен човек, когото незаслужено съм обидила не само тук, а и на живо. Просто неправилното ми тълкувание на вашите мнения ме е подвело към много грешно отношение.
Съвсем нормално е да сте обидени от поведението ми и да се опитвате да си го върнете, но за пореден път извинете... Моля да извините ужасното ми поведение през годините.
Разбирам, ако не искате да дадете прошка и това е ваше право, но нека поне да не спамим темите на другите потребители с неща, които не ги касаят, ако не заради мен, то поне заради самите потребители.
Всичко добро.


Black Sabbath

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 8 месеца
hash: 9da09ce4a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

2.   Е, ти пък, толкова насериозно ли взимаш всичко. Повечето тук си чешем езиците. Ти си готина, мнозинството хора от сайта всъщност те харесват! Я горе-главата и без извинения!

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: a3df1a761c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не и приемам извинението аз лично, опитва се да покаже, че е добричка а всъщност е зло същество без работа.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 209b532e04
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Ти сериозно ли и тема пусна за това?
Ама те тук 80% от хората са като теб - от кофти семейна среда и с някакви травми и вътрешни терзания и си избиват злобата в коментарите, а така карат малкото нормални хора да се чудят, аджеба, къде са попаднали и какво се случва... ще падна от коня!
Да искаш прошка от някакви непознати... който си има семейство не се занимава в този сайт. Намери си мъж, роди дете и си живей живота, не се занимавай с глупости.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: b5a05e1c28
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Всеки човек греши и има право на прошка. Хубаво е, че си решила да се извиниш публично. Някои хора не ги гризе съвестта за много по-големи прегрешения. Така че аз официално ти прощавам! :)

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 2ca6239831
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторке еврейка ли си? Я кажи защо реши да пуснеш тази тема. Защото съвестта те гризе и най-малкото в първите мигове щом се събудиш сутрин чувстваш че нещо не е наред в нещата които си наговорила. Или причината да пуснеш темата е защото са ти дошли негативни неща в животът и ти смяташ че те имат връзка с обидите които си говорила? Кое е от двете?

 
  ...


...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: bff8615df0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Тези извинения съм ги чувала 100 пъти. Дано обаче наистина спреш да си проблемен, защото отстрани изглеждаш като трол.

Личен съвет от мен(може и да не ме послушаш, твое си е решението): Или ще спреш да пишеш коментари тук, или ще мислиш преди да пишеш нещо обидно.

Аз лично не мога да ти простя за някои неща които си написал, но дано се промениш за по-добро.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 7e2ea2bb7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Хей, Black Sabbath, аз те харесвам и бих се радвала да имам приятелство с човек като теб. Мисля, че няма за какво да се извиняваш, а дори да има, тук мнозинството са се държали понякога кофти. И да, има го това, че си чешем езиците и не всичко трябва да се приема насериозно. Надявам се да продължиш да коментираш и да не се откажеш от сайта.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 782262e221
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

11.   Аз съм човекът, който те посъветва да пуснеш темата. Много пъти през годините си ме обиждала, обвинявала и наранявала безпричинно. Например съм споделял, че обичам жена си и че съм моногамен, а ти си ме нападала, че нямало такива мъже, всички следователно и аз съм бил задник, лицемер или там както ме нарече и някакви такива. За мен това е важно и наистина се обидих да ме обвиняват в такива неща, без да ме познават.

Много пъти съм се опитвал да ти дам добронамерен съвет и да ти обясня, че ние нямаме вина за твоите несгоди, че да си го изкарваш на нас. Много пъти съм давал добронамерени съвети и ти си ги тълкувала като ирония, обида и т.н. Бях се зарекъл да ти го върна и да те обиждам, където сваря.

Аз съм голям инат и отмъстителен и не съм предполагал, че някога ще ми мине и ще ти простя вътрешно. Но като видях, че наистина си последвала съвета ми, написала си тема и официално се извиняваш, ти вярвам, че си се променила и осъзнала грешките си. Всеки човек има право на поне един втори шанс. Така че аз ти прощавам - наистина и от сърце - и обещавам повече да не те нападам без причина.

Малко хора биха си пречупили гордостта и биха искали прошка между другото. Браво за което.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: a3df1a761c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   7 това което се опитваш да обясниш се казва карма и е схващане за живота на будистите, не на евреите. Колкото до авторката въпреки, че съм виждала много грозни и неадекватни нейни коментари, като един добър човек ще и простя, дано е искрена.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: d82e22fcd8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Бъди здрава, авторке.
Пия едно винце за твое здраве.

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: a3df1a761c
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Дошла да се извинява и заблуждава, ще видите след кратък период на затишие ще се повтори същото.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 782262e221
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   14, е нали 2 коментара по-нагоре и прости. Хем те заблуждава, хем приемаш извинението.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 7dde402108
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   2, мерси за думите, надявам се да са искрени (вече ми е трудно да преценя кой е саркастичен) ;
3, всъщност съм зла, да, но само когато съм предизвикана. Не целя да се правя на добричка, а искам просто да се извиня. Иначе, твое право дали ще приемеш извиненията;
5, на мен всъщност, семейната ми среда не е чак толкова кофти, но често не си намирах компания от "моите хора".
6. благодаря, много.
7. не съм еврейка и нещо не разбрах въпроса. Да ме е гризе съвестта в първите мигове чак не, но определено ми е неприятно, че съм засегнала хора. В личен план нещата при мен са спокойни, ако изключим ликвидацията, за която трябва да уча и летният вирус, който се опитва да ме събори. Но съм била на мястото на обидните от мен - с мен са се държали гадно за неща, за които нямам вина (например, че съм "пришълец" от друг град), но на мен никой не ми се извини и горе- долу знам как боли от несправедливото отношение, дори и да е във виртуалното пространство. Не искам други хора да са в това положение, поне не такива, които не са го заслужили.
9. приемам съвета и уважавам решението ти;
10, мерси за думите, все пак дължа извинение на всеки, който незаслужено съм обидила;
11, интересното е че с теб си приличаме в някои отношения. Аз съм страшен инат и през годините станах отмъстителна. Знам какво е да те обиждат с епитети, които изобщо не са верни и колко е отвратително, затова правя официално извинение. Никой не трябва да бъде обиждан така. Точно защото разбирах твоите коментари, а и коментарите на другите като обида или ирония, бях такава с потребителите тук и бях на принципа "щом вие ще ме обиждате, то и аз ще ви обиждам". Иначе, нямаше да съм такова зло. Но благодаря за коментара и за приетите извинения. Прекрасно е че обичаш жената до теб и си моногамен!
14, не заблуждавам. Аз дори не крия, че съм по- агресивен човек, но и агресивните си осъзнаваме грешките. А и агресията не те прави непременно лош човек. Не че съм много добра, но и не съм толкова зла.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 6f513a98fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Мене пък ме кефиш Сабатче жива и здрава бъди и горе главата

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: b21d1a9b1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

22.   ПП. Добро момиче си, добро. Радвам се за тебе, патенце....

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 7dde402108
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

23.   13, пропуснах те по невнимание, извинявай, иначе благодаря;
19, също много благодаря за думите.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 4047476287
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   Аз бих се радвала да имам такава приятелка - умна, интелигентна и с характер. Желая ти щастие!

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: bf5143ebb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

27.   Извинението ти не е искрено, даже ще следя кога пак ще нападнеш някой, за дето не мисли като теб и те е "обидил".
Никой от сайта не го интересува за теб и временните ти настроения, защото на живо също има такива нелицеприятни хора със също толкова ярост.
Не знам защо си мислиш, че като се пишеш с никнейм си "известна" и те мразят.
Знам, че повечето хора от сподели ги дразнят никнеймовете, за това аз също имам не малко минуси на коментари и мнения на контра.
Сама избираш дали да се връзваш на мненията на контра и да започнеш "война", много по-добре е за всички страни да игнорираш, вместо излишно да се напрягаш и да отделяш коментари за незаслужаващи хора.







~darkgirl~

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: b66e14adee
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

28.   Не се пъни, има -нямаш още някоя годинка да си хрисима и благородна и после с нетърпение ще те очакваме още по-бойна и бясна.
Вълкът козината си мени но нрава не.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 7dde402108
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

29.   22, ти ли си същият човек от същата тема с чувството за хумор? :D Мерси за коментара, все пак.


Black Sabbath

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 7dde402108
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

30.   27, как реши, че извинението ми не е искрено? И как реши че съм нелицеприятна, след като не си ме виждала? Убедена съм, че ако всички се видим на живо, нещата ще са много различни.
Получаваш минуси най- вероятно защото някой не е съгласен с теб, а не заради псевдонимът ти или поне това е най- малко вероятната причина.
Иначе, нямам представа колко съм популярна в сайта и кой ме мрази. Просто неведнъж са ми казвали, че съм обидила хора и тези хора са взели думите ми навътре. Когато си обидил човек без причина, е редно да се извиниш и ако ти не обръщаш внимание на по- агресивните коментари, дори ако са насочени към теб лично, има такива, които се засягат. Хората са различни и приемат нещата.
28, нравът не, но възгледите да. Пък и аз не твърдя, че съм хрисима и благородна. Напротив, избухлива съм, но се опитвам да се владея и напоследък не обръщам внимание на някои неща, които ме изнервяха преди.


Black Sabbath

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 12649b2ccb
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

31.   Чували сте изразът - "детето в мен никога не порастна". Не съм много сигурен, че в този случай става дума за онова романтично и положително тълкуване което най често се визира.

Винаги съм си мислел, че хората които използват подпис под излиянията си, всъщност страдат от комплекса за липса на идентичност. По една или друга причина, у тези хора се заражда усещането, че са "никой". че "не значат". Все са "неразбрани". Всъщност, днешно време не е много трудно да попаднеш в тази ситуация защото самата среда отчуждава. Но много хора в стремежа си да излезнат от тази ситуация започват да се държат ... "странно". Помислете си само - да почнеш да се подписваш след всеки свой коментар във сайт в който анонимността е основно мото. Това е против идеята на самия сайт. Тук всички сме просто гласове на улицата, лица с които се разминаваш в метрото. Не би трябвало да имаме име. И точно това е този ключов аскепт който привлича всички ни, по една или друга причина. За хората които търсят изява, която автоматично вклюва и някакъв вид авторство, си имаш фейсбук, примерно. Това е тънкия момент който лично аз намирам за малко странен и алогичен. Интерпретирам го като пореден опит да привлечеш внимание върху себе си. Разбира се, изказванията на подобни субекти са напълно в тон с този психопрофил - често са крайни, едностранни , на моменти - груби. Вярно, понякога забавни. Често и със зрънце истина в тях. А и най красноречивият сигнал - охотно споделят и странична, лична информация за себе си и своя живот.

Но зад всеки един такъв коментар, аз лично виждах, че се таи едно наранено, самотно дете, което така и не е порастнало. Неговите ранички така и не са заздравели. Така и не си е намерило другаче на което да се оплаче защото го боли. Понякога ми става тъжно за това дете. Но не и за носителя му. Той би трябвало да си е научил урока през дългите години - че няма нищо лошо в това да не си в центъра на светлините. И че другите не са ти длъжни с нищо. И най вече - че живота е преди всичко болка. И че колкото повече знаеш, толкова повече ще те боли.

Както и да е, да поискаш прошка винаги е благородна постъпка която заслужава поздравления. Но пък аз лично виждам и другата страна на този акт - поредната стратегия за получаване на внимание. Хората които имат деца ще ме разберат, предполагам - много е забавно да гледаш как малките хитреци осъзнават, че когато не могат да получат нещо с тръшкане, реване , викане и буйстване, изведнъж рязко обръщат стратегията на 180 градуса и започват да се правят на ангелчета.

Навярно поведението на "лошо момиче" са успели да задоволят нуждата от идентичност в този сайт. Но пък и съвсем очакваната доза негативизъм от страна на другите явно е дошла малко в повече на авторката. И сега обърщаме ролята. Както каза и номер 1 - смисълът на този акт, тук особено, малко се губи.

На авторката лично аз и пожелавам да си поговори "искрено и лично" с това дете, забутано дълбоко вътре в нея , и да осъзнае какво наистина иска. За какво наистина жадува. От какво всъшност го боли. Какво наистина ще му донесеа утеха, радост. Подозирам, че ще стигне до извода , че подобен тип поведение тук, в този сайт, не са верният отговор.

П.С. А пък най много са ми забавни онези дребни и простички душици които продължават да обиждат и съскат с отрновни езици срещу авторката - толкова лекомислено и посредствено поведение. Представете си да имате техният начин на мислене и навярно - живот. Ето това е истинско наказание.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: ed1c8934dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

32.   „който си има семейство не се занимава в този сайт“ - ммм, не е точно така. Виждам има няколко редовни, особено едни доста комплексирани домакини, отчаяно опитващи се да си оправят самочувствието. Визирам най-вече онази с мусаката и ориза. А имаше една, дето се хвалеше, че била много умна, защото мъжът ѝ я слушал, а тя по цял ден седяла пред лаптопа. Иначе аз също не намирам за логично семейни хора да са редовни в този сайт, особено семейни жени майки на малки деца. Айде за хората живеещите в чужбина разбирам. Едно обаче е сигурно - повечето не са попаднали тук току-така. В противен случай нямаше да има чак и отделен раздел Семейство.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: edf12052fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

34.   Така и не разбрах каква е връзката между имането на семейство и влизането в интернет/форуми. Нещо не мога да схвана логиката. Има теми всякакви - и за деца, и за семейни, и за несемейни.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: ba88b8641a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

35.   32 Аз чета периодично сайта, има много интересни истории. За съжаление хората често са много тесногръди и сякаш няма "ляво и дясно", само прав коловоз, а света се променя, българите трудно приемат новото и различното, въпреки, че го дават много тежкарско. Хората се тормозят още, че жената била по-високи от мъжа примерно, неща които не са от значение, или прикриване на истината, защото така трябва и така е прието. Този сайт е отражение на нашите възгледи и порядки. За съжаление отношенията ни са лоши и това личи от злобните и агресивни коминтари.

 
  ...

...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 7dde402108
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

36.   31, прав си за наистина много, но не за всичко. Има неща, които няма как да знаеш или ако съм ги споделяла тук, вероятно не си попадал на тях. Понеже от години пиша в сайта, поне от 12- годишна, когато бях на 15, когато започнах да ползвам псевдонима. Тогава бях много запалена по групата, същевременно виждах, че и други хора се подписват, стори ми се яко и реших, че ще се ползвам Black Sabbath. Тогава изобщо не съм предполагала, че ще привлека внимание или че ще стигна до тук. Не отричам, че и през годините съм имала нужда от такова и то не отрицателно, но не чак в такава степен. Когато вниманието към мен е в повече, се чувствам неловко, независимо дали е в реалността или във виртуалното пространство. А нападките тук много пъти са ми идвали в повече.
Както разбираш от написаното, още преди време се извиних и наистина го направих защото съжалявам за поведението си. Сега го направих официално не за внимание, а за да достигне до всички, пък и последвах съвет.
Иначе, си доста добър анализатор. За другите неща си много прав.
32, тук наистина влизат много и всякакви хора със всякакви цели.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 0441a48d23
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

38.   И аз да се запиша в темата, много сериозно взимаш всичко, чак ми е трудно да повярвам, че има обидени хора заради някакви си коментари. За мен това е просто сайт за развлечение, чета и рядко коментирам. Предпочирам по-леки теми, някак разпускам по този начин. Забелязвам и аз много ненужни обиди и спам по темите, дразнят наистина, но никога не съм предполагала, че толкова навътре се взима всичко. На мен лично авторке ми харесват по-голямата част от коментарите ти, даваш адекватни съвети, но съм отскоро тук и съм пропуснала момента, когато си била заядлива. Явно си станала по-осъзната личност, радвам се за теб. Успех в живота ти пожелавам.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 8 месеца
hash: dc7c95b2ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

39.   xaxa, номер5 е онази от темата "не искаме да раждаме деца", дето щяла "да ни стига до съзнанието", и дето имала "много размисли" за това.

към авторката: Аз също мисля, че нямаше нужда да се извинияваш. Обикновено не обръщам внимание на коментарите ти, защото често става някакъв спор около тях, който ми доскучава да изчета. Но от малкото, което съм мяркала, ти си едно добро момиче, което просто е по-емоционално на моменти, но такива са маса други хора, особено на твоята възраст (мисля, че си някъде на 20). Точно с тази емоционалност трябва да внимаваш, и не защото не е възпитано, а защото чрез нея много хора ще се опитват да те манипулират за най-различни неща и моделират по техните рамки.

 
  ...
преди: 3 години, 8 месеца
hash: 7dde402108
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

42.   38, 39, много благодаря за думите.
38, всеки приема нещата строго индивидуално. Ти може би си по- стабилна като характер и по не обръщаш внимание на груби коментари, но някои хора са чувствителни и приемат нещата навътре. От опит знам колко е гадно да те наричат с думи, които изобщо не са верни.
39, абе, за безпричинни обидиси трябва извинение, според мен. Но това за манипулациите е много вярно. Случвало се е на мен, също и на близки и приятели.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: eb7aaba896
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

44.   Авторке взеха те за женичка в труден период, която е объркана и има нeканализирано напрежение и и липсва секс и те засипаха с лицемерие колкото Стара планина. Както виждаш изведнъж всеки те харесвал, била си готина, разбирал те и искал да ти е приятел. Всичко е лъжа, скритата цел на мъжкарчетата е да те боднат. Лесна плячка видяха в теб, парче месо, уважение към теб никакво. Как да бъдеш добра с такива хора? Как да не се направиш на ударена че се им се вързала и точно когато очакват колуминацията със затворени очи да им пуснеш кактус в гащите. Как така ще ги оставяш да те правят на тъпа слива? Добър материал за есето ти по ликвидация. На пишки в случая.

Sickle Man

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 7f1883c869
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

45.   Хахаха, 39, не позна! Не съм писала под тази тема!

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 7dde402108
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

47.   44, отговарям ти с ясната мисъл, че вероятно се бъзикаш. Много трудно ще ме "боднат" през анонимния сайт, направо невъзможно, пък и точно с анонимен потребител в анонимен сайт тръгнали да се занимават. :D
И защо мъжете много обичате този глагол "бодване" или подобието му - "боцване". Все едно не говорите за секс, а за ядене. Много е гнусно.
Какви ликвидации, какво пишки и есета? WTF..


Black Sabbath

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker