Намирам отнемането на живота си за най-правилния изход! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4697)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Намирам отнемането на живота си за най-правилния изход!
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 1866 пъти
Здравейте, непознати!
Напоследък (около година вече), постоянно се въртят мисли за самоубийство в главата ми. Аз съм мъж на 25 години, син съм на разведени родители и въпреки това единственото нещо което ме спира да предприема това крайно и фатално решение е, че те ще страдат много повече от мен след като го направя.
Историята ми не е от най-лошите, израстнах обичан и щастлив до момента в който не навлязох в тойн годините. Бях аутсайдер и нямах много "приятели" защото разбиранията ми и погледа ми над света бяха много по-различни от тези на останалите. Бях сдържан и се стараех да решавам всичко с разговори, а не както повечето тийн "гангстери" със сила. Докато съучениците ми излизаха нонстоп, аз се чудех какво полезно мога да направя, каква работа да започна за да не се налага родителите ми да се грижат за мен (въпреки, че родителите ми са над средностатистическата средна класа).
За работата ми и като цяло за бизнеса ми:
До момента всичко се развива повече от добре, изкарвам достатъчно пари за да мога да си позволя да издържам себе си и още 2 човека без да работят, но хората с които ми се налага да се сблъсквам в работната среда са много арогантни, груби, егоистични и лицемерни. Това са неща, които не харесвам и ме отчайват, но въпреки това продължавам защото виждам успеха си.
За любовния ми живот:
След завършване на средното си образование се преместих в друг град за да продължа да уча (вече съм завършил и съм се реализирал). Още с пренасянето срещнах момиче, с което се оказа, че сме учили в едно училище до 12 клас, но понеже не бях социална личност - не се познавахме. Нещата ни се получиха горе долу добре, всичко беше по мои виждания прелестно. Връзката ни продължи 2 години, докато тя не реши да сложи края на думичката "нас". В този момент бях разбит, започнах да ходя по психолози в продължение на месеци (все пак беше първата ми любов). Мина година докато се оправя (една много трудна и емоционална година). Появи се друго момиче, което ми помогна да продължа напред. Нещата с нея бяха още по-сериозни, но ето, че дойде момента (4 години по-късно) в който и тя ме изостави броени дни след като купих пръстен (бях твърдо решен да и предложа брак). Аз съм много емоционален човек и отново започвам да изпадам в едни притеснителни състояния, в чувство на самота, на празнота и нещастие.
Не мога да понеса отношението на хората един към друг, не мога да понеса и тази раздяла, прекалено силно обичам. Този път решението ми започва да се превръща в окончателно.
Споделям го тук, не защото искам мнение или нещо такова. Просто ми тежи.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: 3f35b490b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Намирам това за най-безсмисленият изход. С лошото отношение на хората аз също се старая да се приуча и да свикна, по мои наблюдения огромна част от хората сме по-чувствителни и грубияните, егоистите и лицемерите са ежедневие. Така, че с това просто трябва да се поработи, не си единствен, ако това те успокоява.

Колкото за любовните ти несполуки - най-вероятно просто не са били правилните момичета. Случват се и такива работи. Някои хора дори след 20-годишни връзки и дори брак отново се разделят. Сега си черноглед, но позволи на времето да ти изсветли малко нещата в главата.

Аз също съм мислил за самоубийство, но логичната мисъл винаги е побеждавала. Казвал съм си: "И като го направиш какво?Дали няма да пропуснеш хубавото, което предлага животът, заради временната несполука?". Като се замислиш реално, самоубийството е нищо повече от отказ от дарът, който ти е даден, да си тук и да имаш възможността да бъдеш щастлив. Може би не сега, но всеки намира своето поприще все някога.
Добра идея е да продължиш консултациите с психолога, за да се отървеш от суицидните мисли.
Успех!

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 2cd5ed96a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Няма да е все така - ще настъпят по-добри времена, ще намериш нов човек, който да ти помогне да продължиш напред и навярно това може да бъде и твоят спътник в живота.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 7b197d15ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Приятелю, аз също си мисля често за самоубийство. Самотата и провалите в живота и любовта ме съсипаха. Пия антидепресанти, които ме поуспокоиха малко, но желанието ми да спра да съществувам остана. Не съм го направил не само защото съм единствено дете и това ще съсипе родителите ми, а те не го заслужават, но и от страх - не знам дали ще успея и всичко ще приключи бързо, дали няма много да ме боли и т.н, а и страх от неизвестното - ами ако следва нещо след това?

В крайна сметка продължавам да се боря, но съм все по отчаян от живота и света, сякаш този свят не е за мен.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 72043f5ce4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   НЕ!!!!!!!!!!!! Отнемането на живота НИКОГА не е решение! МОЛЯ Ви, не го правете!
Казвате, че се сблъсквате с лицемери на работното място. Колкото и клиширано да звучи, НЕ мисли за тях. Не си струва. Не позволявайте на някого да Ви пречупва, само защото не Ви разбира.
За любовта... Колкото и да мислите, че всичко е изгубено, и че ще Ви липсват завинаги...не е така. Ще намерите истинската си любов, тя ще е най-хубава от всички други, дори ще забравите за бившите си. Това ще изживеете само, ако проължите напред :).
Нормално е не винаги да се чувстваме добре. Сблъскваме се с трудности. Но те съвсем не са краят.
~Вярвам, че всеки човек трябва да премине през нещо, което ще го съкруши, за да разбере истинската си същност.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: cc94e98472
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Наистина ли би отнел собствения си живот?! Замисляш ли се колко много неща можеш да направиш преди да умреш? Колко много нови неща можеш да опиташ в живота, колко много опит да натрупаш, да оставиш нещо след себе си?
Чувствал съм се точно като теб (почти на една възраст сме)- и аз бях аутсайдер, нямах приятели, имах проблеми във връзките, не се разбирах със семейството си и т.н. И в един момент толкова ми натежа, че бях готов да приключа с всичко! Дълго мислих, посещавах психолози и психотерапевти, прочетох много книги (впрочем, препоръчвам ти "Вероника решава да умре") и осъзнах, че има много неща, които искам да направя преди да умра - казах си, че си давам една година преди да се самоубия. През тази година ще направя всичко, което искам, ще живея на макс без да мисля, защото все пак, нали ще се самоубия след една година. Започнах да правя каквото си искам, избягвах да мисля какво ще си помислят хората, какви ще са последствията - все пак аз ще сложа край на живота си! Познай дали след една година исках да умра? Твърдо не! Хареса ми свободата - да, не можех напълно да се абстрахирам от мнението на околните, не можех да си позволява да сбъдна всяка една мечта, свързана със солидни финансови инвестиции, но все пак почувствах свободата, почувствах "вятъра в косите" и това ми хареса. И продължава да ми харесва. Опитвам се всеки ден да правя нещо ново, да опитвам нови неща - нови познанства, нови връзки, вкусове, напитки, дрехи, емоции, преживявания... Да, има разочарования понякога, но постоянно ми интересно какво предстои, какво ново ме очаква и това ми дава сили и желание да продължа.

Има за какво да живееш -просто трябва да опиташ и да разбереш!

 
  ...


...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: d773cc605b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Слушай, на чувствителните хора им е най-трудно в живота, аз съм такъв и те разбирам. Мисля, че няма единствена жена в живото, която да е предопределена за теб и загубата и да е непреодолима. Чувствителен или не, мъж си и трябва да се държиш мъжки.Уважавам честните хора като теб. Ти си истински. Живей , няма да хленчиш за една жена ! Можеш да я преживееш, повярвай ми! Животът е много повече... ще страдаш известно време, може и да е дълго, но ще се оправиш , после други, по-големи неща ще те вълнуват... честно ти казвам .

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: b6937fc21c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Не ти разрешавам да правиш глупости. Личи си че си умно добро и възпитано момче. Живота е дар от Бога и само Той има право да отнема живот. Библията осъжда такова действие като голям грях. Чувал съм че ако се самоубиеш отиваш директно в ада затова не го прави. Да ти кажа не ти знам живота но е много възможно такива мислим да ти идват от демонично присъствие. Просто това не е нормално. Изобщо не ме интересува мнението на другите хора, но ще ти кажа че само Този Който е направил човешкото тяло само Той може да ти помогне. А Него може да го намериш в Библията Новия Завет и като отидеш на Евангелска църква.

Има Бог Исус Христос се казва. Има и човек който го е видял. Бивш атеист от Петрич полицай е бил даже. Пиши в Ютюб Иван Бобулев Аз Го видях.

Още сега на колене се помоли кажи : Господи Исусе Сине Божий смили се над мен бедния грешник.
Писано е : Който призове Господното име ще се спаси.

Ти си. Аз вече се моля за теб. Спокойно.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: b6937fc21c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Не го прави заради родителите си. Не знаеш каква мъка ще им причиниш. Искаш те да реват и да не спат по цели нощи ли? И да се мъчат и да им се къса сърцето ли? Освен това се стегни.
На 25 години си има време да си щастлив.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: da679774ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Здравей, приятелче! :)
Моля те, не го прави! Недей, не си заслужава!
Виж сега, може би на почти всеки са му се въртяли такива мисли в главата, когато му дойде в повече, на мен също!
Аз също нямам никакви приятели, много съм самотен, напоследък ми се струпа доста на главата. Хората от класа ми се събират постоянно, а аз седя като отшелник вкъщи и почти не мърдам, защото няма с кой. Понякога не е от значение какво точно се е случило, а как точно го приемаш, колко силно те боли. Знам, че ти е много болно.
Но това няма да помогне, повярвай ми! Скоро прочетох, че някъде по света всеки има своя сродна част и рано или късно я намира :)
Ти също ще я намериш! :)
Това всичко се случва, за да ти даде ценен опит :)
Опит, който ще те промени и ще те направи по-силен психически! :)
Знам, че ти е трудно, но моля те, моля те, не го прави. Това е огромна глупост, всичко ще се оправи, аз вярвам :)
Бог се е пожертвал, за да живеем ние, трябва да му се отблагодарим, като си живеем живота, не трябва да го отнемаме :)
Вярвам, че всичко ще се оправи скоро, вярвай и ти! :)
Пожелавам ти всичко най-добро, приятел!
И помни - проблемите се решават :)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: d8c01fb91f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Няма смисъл да се самоубиваш.
Това е напълно ненужно.
Аз също съм на 25 години и за разлика от теб никога не съм имал връзка и никога жена не ме е харесвала. Мисли подобни на твоите са ми минавали в продължение на много време, но две неща ме спират. Първо ще нараня ужасно всички близки хора и никога не бих си го простил. Второ, намерих нещо в живота, което ме прави щастлив и помагам на хората, мечтаната за мен работа. Просто се чувствам на мястото си. Да, много е кофти никога да не са те обичали, но живота не е само любов. Живота е нещо много повече. Да бъдеш полезен на другите е нещо много по-безценно. Кара те да се чувстваш значим.
Избий си глупавите мисли от главата. Намери своето място, разсей се, всичко ще се нареди!

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 0e71fc4b01
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Това никога и под никаква форма не си заслужава! Казвам го кАТП човек с опит. Не само добър такъв. Но е важно да разбереш, че всеки труден период завършва и се сменят нещата с по-добри. Само дъно не може, стига ти самия да дадеш малко от себе си. Аз съм търсил любов години, но отскоро наистина я намерих и смея да кажа с цялата си душа, че си заслужава всеки един ден търсене! Не се отказвай, защото нищо не е загубено, а напротив - можеш само да намериш новото. Трябва да бъдеш готов за лошите моменти, но има достатъчно хубави за да се целиш към тях.
Живей, стреми се и намери смисъл да обичаш всяка ситуация! Тук сме за да се учим цял живот как да сме щастливи. Смея да твърдя, че аз го научих това по пътя си. От който имам още да вървя. А ти си още толкова млад! Никога не спирай, никога не си струва да прекратиш живота си! Помисли за един момент, в който си бил щастлив. Може да е било и само за съвсем кратко. Но нима не искаш да изпиташ това чувство пак?! Или да го изпиташ с някой близък? Много близък...
Звуча ти глупаво и далечно, но, моля те, помисли си. Само за момент...

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 2f0e15b373
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Не е ли време за нещо ново. Искаш любезни хора и си напорист потърси изход в чужбина, хората са доста по-любезни и възпитани. Сменил си 2 жени, а има милиони по земята, с това ли се изчерпва избора ти. Започни активно да спортуваш за да закалееш и физически и психически. Имал си щастлива детство. Родитилите ти са разведени, но това няма общо. Средата е такава в училище факт, но това е минало. Трупай опит, търси нови познанства и осъзнай, че вече си възрастен а не дете, никой не ти пречи, никой не те спира с нищо.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: ad6cac1c85
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Пич, най-сладкото " отмъщение " за всички, които са те наранили е да те видят как си успял и си се справил с всички несполуки.
Ако някой ми беше казал преди години, че животът ще бъде гаден нямаше да му повярвам. И аз бях наивен, вярвах в истинската любов, вярвах в чистите приятелства, вярвах, че хората са искрени и чисти и ако си добър то и хората ще бъдат добри с теб. Само че за последните 10 години животът ми показа точно обратното. Разбрах, че колкото по-добър си, толкова повече те мачкат, колкото по наивен си, толкова повече те лъжат и те използват. Разбрах, че любовта не е това, което винаги съм си мислил, а много често е просто интереси и тънки сметки. И най-вече разбрах, че сме абсолютно сами тук. Няма семейство, няма приятели, няма жени и мъже. Ние сме винаги сами, а всички останали са просто част от животът ни, но не и целият ни живот. Научих се да се доверявам предимно и изцяло на себе си, видях, че ако не се променя няма да оцелея в никакъв случай. И аз бях притеснителен и чувствителен. Впечатлявах се от всичко и всички. Взимах всичко за чиста монета. Няма и помен от това, в което вярвах само допреди няколко години.
Не ти казвам да станеш лош и да мачкаш. Но ти казвам, че трябва да приемеш ситуацията и да се изправиш на крака.
Повярвай ми, самоубийството не е решение. От години се интересувам от езотерика, смъртта и всички теми свързани с живот отвъд сегашния.
И мога да ти кажа, че това не е решението, ще бъдеш отново " жив" на друго място със същите проблеми. Не съм набожен, не вярвам в религии, но ако има един съществен грях в живота, то това е самоубийството. Откажи се от всичко тук, но не се отказвай от живота си. Имаш уроци за научаване и това са само част от уроците ти, през които в момента преминаваш. Почти набор съм ти, на 27 съм. Ако трябваше да си тегля куршума след всяко разочарование с жените, то щях да съм разстрелян целия. И аз съм разстрелян, но косвено. Целият съм с невидими белези от какво ли не. И аз си мисля за самоубийство, но не с идеята да го извърша, а просто разсъждавам над идеята. И да ти кажа само при мисълта, че имам невероятната власт над живота си и мога да си посегна, точно това ме спира да го направя. Да се лишиш от милиони малки и големи неща, които ти предстоят. Така или иначе ще умрем със сигурност, защо да го правиш ? И защо да го правиш заради жена човек? Замисли се, просто една жена? Влюбен си в идеята за нея, а не в самата нея.
Искрено се надявам аз и всички тук да сме те накарали да размислиш, ако наистина си сериозен. Толкова млади хора си отнемат живота преди да са изживяли дори половината от него. НЕ бъди част от просто една статистика. Нищо няма да промениш, но може да промениш много неща, ако останеш жив.
Представи си само колко хора има по земята. А сега си представи колко много хора се борят, за да останат живи. Хиляди хора болни, страдащи по различни начини, измъчвани, държани и бити против волята си. Деца, които живеят на прага на смъртта в различни части на света и не знаят дали утре ще бъдат живи.
А сега наистина се замисли дали си заслужава.
Аз ще ти кажа- Не, не си

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 97bf9b619e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Сменяй работата веднага! Има места, на които ще се чувстваш добре. За кой ги изкарваш тия пари, като това те разболява? И на една по-ниска заплата да почнеш, много е важно да си щастлив. Относно момичетата, трябва да разбереш защо става така - или правиш нещо грешно или избираш неподходящи. Иди на психолог, за да ти помогне. Всичко ще се оправи, но моля те послушай ме за всичко, което ти казах, без да търсиш оправдания защо не може. Просто напусни.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 3cef676a13
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Пич, съвсем трезво разсъждаваш, не си ненормален, просто си се вманиачил в живота, търсиш идеалното, но то не съществува. В твоето положение живеят почти всички млади хора, а и възрастните не живеят по добре, хайде всички да се самоубиваме. Умно момче си, а глупаво разсъждаваш. Замисли се, защо момичетата бягат от тебе. Умен си, пари имаш, работиш, сериозен си, все добри качества които жените търсят. Защо ли тогава ти намират кусури? Едва ли е заради първите три качества, остава да се замислиш за последното, за сериозността ти, тук си се вманиачил, свил си си душата от страх да не сгрешиш, наблюдаваш много поведението на другите, повече страдаш за околните, отколкото за себе си, затова с лекото отричаш собсгвеният си живот. И като се самоубиеш какво ще постигнеш, ще убиеш много ценни човешки качества, заради едно отвратително-манията ти за съвършенство!? При условията в които живееш, и повечето добри качества които притежаваш, само малко непукизъм ти трябва и ще бъдеш магнит за жените, ще се лепят като пчела на мед. На едни е нужно да прибавят качества, за да са щастливи, на теб ти е нужно да премахнеш едно единсвено, което е много по лесно. Стани непукист и ще преосмислиш живота, защото той е прекрасен, особено МЛАДОСТТА, ех да мога да я върна!? Мисли за живота, смърта сама ще дойде, защо си губиш времето да я търсиш?

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: bf20463fba
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Започни да четеш и слушаш Луиз Хей. Повтаряй си "Никой човек, място или нещо няма власт над мен". Трябва да опиташ да направиш мислите си позитивни и да се обикнеш. Другото само ще си дойде на място. Ако не се обичаш има да чакаш другите да те обичат!

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: d098e1768e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   Добре де как тъй си отиваш завинаги, ами тогава защо не въздадеш справедливост преди да си идеш.
Значи ти лишаваш себе си от всичко за да могат едни бездушни боклуци да си развяват парцалаците и да си правят кефа още един куп години за сметка на останалите.
Нямаш право да си заминаваш преди да си въздал справедливост! Така или иначе решаваш сам да ди платиш цената, поне си вземи това за което плащаш.
Надавам се ме разбра.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: d4d63d305c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   Живота поднасял хубаво бе брех. Ами в общи линии хората живуркат си, обаче пропускате факта, че сме използвани от корпорации, и богаташите милионери и милиардери, за да ги правим по богати и по богати. Светът е пълен с простотия и мизерия и беднотия. Масово войни се водят навсякъде, то не са корона вируси, евроатлантически ценности и тъпотии. Жените масово гледат мъжете с пари, тия без пари почти нимоя не се занимава с тях. Пък мъжете с пари им изневеряват и те така, пълен абсурд. Пък смисъла на живота е само един за нещастие, да се създава поколение, и да се размножават хората. Ми съжалявам за вас, които вярвате в това, дори това да е единствения смисъл за живота и най вече съществуването ни, за мен не е. Например велики откриватели и мислители, като Никола Тесла, Айнщайн, Давинчи, и много други това са хора постигнали нещо наистина значимо, останалите просто се множат. Виждам много по голям смисъл в това да се обиколи светът, да си купя скъпи спортни и не само коли, дрехи, часовници, да имам скъпа къща голяма, и изобщо да живея по начин, по който да съм доволен от живота си, да съм си сам шеф, и да правя каквото аз си реша собствен бизнес, дори с някакви лишения и това е.

А пък хората сте ми много интересни, никой не му пука за другия, камоли за чужди хора, и седите да давате съвети, все едно ви дреме дали тоя човек, или оня някой си от друга тема, ще се самоубият или не. Истината е, че само се правите на добри, огромната част, останалите са просто лъжци, които се правят на добри хора. В реалността повечето хора не им пука дори за съпруг/съпруга, брат/сестра, почти всеки е алчен и подмолен. Да не говоря как и човешкия живот няма никаква стойност, животинския също (за това в сайтовете за обяви е пълно, с обяви за животни, които се подаряват...), защото полиция и депутати УЖ ги интересуват човешките животи, а реално оставят бандити, пияни и наркомани да вилнеят с коли, да обират парите за старци и всякакви проекти и прочие. Всеки заробен в сметки, кредити, заеми. Та не се правете на добри, и загрижени, повечето не сте......

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 3ad77d1a8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Направи го!В стил Алфред Хичкок ще е най-убедително и запомнящо се.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: f82b9d19b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Септември е suicide prevention month(или на български превенция на самоубийството). Не мога да ти помогна много, все пак съм само на 16, но мога да те посъветвам да поговориш с психолог.

Ще ти дам 100 причини да останеш жив(копирани от интернет):
1. Хубавият мирис на плажа.
2. Ще нараниш много хора като го направиш. Самоубийството не те отървава от проблемите, само ги прехвърля на хората които те обичат.
3. Горещият шоколад в студените зимни дни.
4. Усмивката на родителите ти.
5. Усмивките на хората около теб.
6. Братовчедите ти които се учат от теб(ако имаш такива)
7. Слънчевите летни дни.
8. Да чуваш думата "обичам те"
9. Чувството преди големите празници.
10. Рожденните дни(аз лично мразя моя, но за роднините си струва)
11. Тихите нощни пътувания.
12. Ще пропуснеш много хубави неща които ти престоят
13. Чувството да си легнеш на леглото след дълъг ден
14. Дългите топли душове.
15. Музиката която обичаш
16. Целта в животът ти(и да нямаш такава ще я намериш)
17. Вярваш или не, можеш да промениш нечий живот.
18. Боят със снежни топки(знам че си голям за тези неща, но ако например си намериш съпруга и си имате дете чувството ще е прекрасно)
19. Концертите.
20. Да помагаш на хората и те да ти помагат също.
21. Докато сърцето ти бие има надежда.
22. Ще съжаляваш
23. Ами ако раят не е истински и всичко е една черна дупка?
24. Сватбата ти.
25. Ти си достатъчен.
26. Болката е временна.(от момиче с травмиращо детство ти потвърждавам че е вярно)
27. Дългите нощтни разходки с роднини или приятели.
28. Звукът на дъжда.
29. Четенето на цитати.
30. Яденето на любимите ти храни.
31. Звездите
32. Добрите филми
33. Да имаш деца.
34. Да гледаш в облаците и да откриваш фигури.
35. Запознанствата с нови хора.
36. Проблемите те правят по-силен(пак ти казвам, това е правилно и знам от личен опит)
37. Много хора те подкрепят и те правят щастлив
38. За да казваш "Успях"
39. Да се усмихваш
40. Огньовете
41. Ти си от значение
42. Времето лекува
43. Първият ти апартамент/къща.
44. Листата които падат есента
45. Да намериш сродната си душа
46. Смислените прегръдки
47. За да отидеш на нечия сватба
48. Животът ти е от значение.
49. Неделните нощи.
50. Миризмата на коледното дърво
51. Хората се интересуват от теб.
52. Изгревите
53. Сладоледите
54. Ти си силен
55. Нещата се оправят.
56. Кучетата.
57. Котките
58. Животните като цяло
59. Дъгите
60. Ти си прекрасен
61. Градът
62. Пътуването
63. Ваканциите
64. Пътуванията
65. Чуването на чудесни истории
66. Шегите
67. Кафето
68. Снежните човеци
69. Талантите ти
70. Ще разочароваш хората, ако позволиш едни мисли да те повалят
71. Щастието
72. Ще си щастлив рано или късно
73. Стоенето цяла нощ и гледането на филми
74. Гушкането
75. Срещането на познати.
76. Да се видиш с някого с когото не си говорил от години.
77. Усмихването.
78. Да видиш как хората се усмихват
79. Красив си
80. Декорирането на апартамента/къщата ти
81. Хубавите заснимани моменти
82. Ще липсваш на хората
83. Малките ресторанти
84. Любимото ти хоби
85. Swimming on a hot day
86. Да си завит с хубаво одеало
87. Чувството след дрямка
88. Да помагаш на другите хора
89. Да гледаш хората които обичаш да успяват.
90. Също и ти да успееш
91. Бебетата и малките деца
92. Старите хора
93. Любовните истории
94. Ти си силен
95. Ще се гордееш с това че си решил да продължиш живота си
96. Чувството на трева под краката ти
97. Да разказваш откачени истории
98. Миризмата на дъжда
99. Да гледаш светкавиците
100. Ти си обичан.

Също, близките ти хора биха предпочели да чуят историята ти от колкото да ходят на погребението ти.

И аз съм аутсайдер като теб. И аз мисля различно от другите и не говоря като "гангстер". Просто съм различна.

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 67c9d56511
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   За край и самоубийство достатъчно си в час за да разбереш че няма да решиш нищо. В бизнеса трябва да хапеш за да определяш позицията си и да елиминираш не удобните. За жените имаш пари и това те прави плячка за много в твоя случай явно не са доволни от нещо. Не са били за теб и ще го разбереш но трябва време и мога да ти кажа че със сигорност е по добре така. Защо я се постави в същата ситоация с 1 2 деца и че ще те трови поне докато станат на 18г? Аз съм мъж на 32 гледам си сам детето от 5години което е на 9години. Майкаму ни заряза заради един циганин направи две циганета и аз се ядосваха иии нищо? Нито светът нито живота свършват гледай си кефа и да не ти пука. Разбирам те на 100% и аз съм много чувствителен. На

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: da9e8e1ff8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

24.   Първо погледни себе си. Може би, ти също не си по-различен от обкръжението си. Забравяш, че ние също сме принудени да живеем в същото общество. Отдавна се знае, че човек привлича подобни на него хора около себе си. Ти сам си избираш приятелите. Можеш да им въздействаш положително, ако имаш с какво да дадеш пример де.
Животът не става по-лесен, просто ние ставаме по-силни.
Много хора са били в твоята ситуация, аз също.

Аз не пия, не пуша, не се храня с бърза-храна, излизам сред природата, правя гимнастика сутрин, нямам телевизор, чета всеки ден. Чувствам се отлично. Приятелите са ми умни и интересни хора. Абсолютно винаги може да разчиташ на тях. Не ми е било нужно, нищо друго освен да изменя коренно начина си на живот.

Що се отнася до любовният ти живот, то очевидно е било добре да се разделите сега, отколкото да остареете в неразбирателство и чести кавги.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 127a0d43a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Съчувствам ти братле! Аз също преживях тежка раздяла и все още се съвземам. На твое място бих отпрашил за чужбина. Вече си финансово осигурен, няма какво да чакаш. Самоубийството не е решение...помисли как ще се почувстват близките ти!

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: d7df2669c8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Мога да уважа самоубийството, само ако е добре премислено решение, взето в следствие на личен избор и без намесата на емоции.
Този акт се превръща в жалък, ако го направиш поради външни причини (предимно действия на чужди хора, които не би трябвало да влияят толкова на живота ти) или като опит за бягство от реалността.
Повярвяй, че по този начин няма да успееш да избягаш и ще стане по зле за теб, защото явно си слаб характер и нямаш смелостта да се изправиш срещу проблемите си.
Също - едно е да мислиш за самоубийство, друго е да го направиш. Повечето хора няма да успеят, защото имаме защити против такива действия, и защитата може да падне само при екстремни/тежки психологически състояния.
Така че според мен темата ти цели привличане на внимание, галене на егото ти (защото знаеш какво ще ти напишат повечето хора - "миличкия ти, в никакъв случай не го прави" и т.н.).
Съветът ми е да спреш да хленчиш и да се държиш като жертва и да вземеш живота си в ръце. Голям мъж си все пак. Никой не е длъжен да те обича, да ти бъде верен завинаги и т.н. Хората минават и заминава, не се вкопчвай в тях, а помисли за собствените си нужди. Те не са свързани с обкръжението ти, а единствено с теб. Докато разчиташ на други хора да бъдат смисъла на живота ти или да оправдават очакванията ти все ще си в емоционална дупка. Обърни се към себе си.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 1b94bd4640
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

27.   Като човек правил опит за самоубийство след като бях изоставена от гаджето си, казвам ти НЕДЕЙ! Беше преди 18 години и още ме е срам. Да, имала съм и хубави и лоши дни, но не съжалявам, че оживях! Да не говорим, че ако оживееш, ще попаднеш в ада! Няма да ти разказвам в каква депресия бях, за всички хапчета, психиатри и т.н. Никой не трябва да преживее това! Освен това имаш родители, мисли и за тях. Знаеш ли какво ще им причиниш?! Ако си в труден момент, потърси помощ, но просто не прави глупости! Ще видиш, че един ден и за теб ще има по-добри дни.

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 4c571bbdd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Дай си малко време и се научи да живееш сам със себе си. Животът не е само връзка и любовни отношения. Намери какво те радва и прави повече от него. Ако съвсем не става, отиди на психиатър, ще ти помогне, има съвременни лекарства без странични действия.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 4c571bbdd1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Ти не искаш да умреш. Ти искаш да не водиш този живот в момента, искаш нещо друго. Там обаче няма друго. Единственото, което можеш да направиш за себе си, е да си поставиш за цел постигането на по-хубав живот. Разбий си голямата цел на малки реалистични стъпки и ги действай една по една. Но по пътя не забравяй да се забавляваш и да общуваш. Използвай всяка възможност да си сред хора. От нищо нищо не идва. Нещата се правят с правене.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker