Ще ми е интересно да видя мненията ви относно тази случка - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (97960)
 Избор на редактора (167)
 Любов и изневяра (23061)
 Секс и интимност (11362)
 Тинейджърски (20301)
 Семейство (4912)
 Здраве (7898)
 Спорт и красота (4122)
 На работното място (2211)
 Образование (6036)
 В чужбина (1306)
 Наркотици и алкохол (938)
 Измислени истории (736)
 Проза, литература (1512)
 Други (13391)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Други

Ще ми е интересно да видя мненията ви относно тази случка
преди: 15 дни, 23 часа, прочетена 851 пъти
Преди време ми се наложи операция и лежах в болница. На съседното легло имаше един възрастен човек, който е много беден. Инвалид е, сина му го гледал и не можел да работи поради тази причина и двама души карали с 200 лв инвалидна пенсия. Аз също не съм много богат, не мога да спестявам, но поне имам за храна и най-належащите неща. Въпреки всичко си дадох сметка колко по-бедни хора има и го съжалих. Той имаше пари буквално колкото да се прибере в селото си, след като го изпишат. Дори е взел 40 лв заем, за да може да дойде в града да влезе в болница.

Реших да му дам 50 лв поне да си върне заема и да може да си хване такси до автогарата, защото нямаше сили и щеше да му е трудно да гони тролей до автогарата. Той първо отказа да ги приеме, каза, че това са много пари, но аз настоях, понеже тогава имах празник, на който е прието да се дава дарение на нуждаещи се. Казах, че е длъжен да ги вземе и не може да откаже. Той започна да плаче, да ридае, но в този момент влязоха сестрите да му правят някакви процедури и спря да плаче, а аз излязох да не ги притеснявам. Той си тръгна на следващия ден с пожелание да съм жив и здрав, а след това другия болен на леглото от другата ми страна каза, че докато ме е нямало, той плачел и ме благославял колко много пари съм му дал, да съм бъдел здрав и т.н. Явно за него 50 лв са наистина много пари.

Обаче след време излязох от болницата, върнах се на работа и още първия месец ми дадоха 1000 лв бонус върху заплатата. Зарадвах се много, защото исках да отида на почивка, а нямах възможност и така успях. Втория месец пак ми дадоха бонус 1000 лв, а никога до сега не бяха ми давали такива бонуси. Аз отдавна исках да направя детска стая на детето и така успях да направя и нея. Странно, но сега е трети пореден месец и скоро разбрах, че пак ще имам бонус. Никога до сега не съм имал, а сега имам 3 под ред. Не знам дали ще имам и четвърти, но до момента тези 3 хил. лв ми се отразиха много добре.

Замислих се дали това не е някаква благословия от този човек. Първия месец не се замислих, но станаха вече 3 и започнах да си задавам въпроса дали това е случайно.

Аз до сега съм давал пари много пъти, но са били дребни суми, които мога да прежаля. Примерно 10-20-30 лв. 50 лв ми бяха много, ако трябва да съм честен, даже мислех да му 40, изтеглих 100 от банкомата да си имам, но банкомата ми пусна 2 х 50 и аз реших, че е знак и не ги развалих, дадох си му цяло 50, макар че бяха много пари и за мен, но пък прекалено много го бях съжалил човека и реших, че ще са му по-полезни на него отколкото на мен. Та когато съм давал пари, които няма да ми объркат бюджета, не съм имал такава благословия после, но сега направо... Не знам, кажете си мнението.

Знам, че някои ще ме упрекнат и затова държа да подчертая, че наистина не съм давал, за да ми се връща, просто си разсъждавам над законите на Вселената и дали има такива изобщо или всичко е случайно. Понеже такива неща са ми интересни.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 дни, 23 часа
hash: 2859c58587
гласове:
1 2 3 4 5
  (2102442 гласа)

1.   Определено човек е благословен, когато прави добро. Има много нуждаещи се, страшно трудно е. Особено пенсионерите с малките и пенсии са много зле.

 
  ...
преди: 15 дни, 23 часа
hash: 0a91f858d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2102442 гласа)

2.   Много благородно си постъпил. Браво за жеста! Аз не вярвам в религии, но вярвам, че доброто рано или късно се връща. Продължавай да помагаш без да очакваш нещо в замяна.

 
  ...
преди: 15 дни, 22 часа
hash: afe1fd3192
гласове:
1 2 3 4 5
  (2102442 гласа)

3.   А някои хора имат чекмедже с пачки от по 500 евро... после защо пенсионерите взимали по 200 лева пенсия.

 
  ... горе^
преди: 15 дни, 22 часа
hash: 5eaef1782a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2102442 гласа)

4.   Много добре си направил. Ние сме един народ, хубаво е да си помагаме, защото и без тва са трудни времена. Много хубава история. Звучи като приказка.

 
  ...
преди: 15 дни, 21 часа
hash: 5de43269c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2102442 гласа)

5.   Това събитие по-скоро, отколкото случка, знаеш ли, много ми напомня за разказа на Йордан Йовков-, , Серафим". Точно в реалния живот се е случила и една магия, да го наречем така. Постъпил си много блогородно и... просто... много мила постъпка от твоя страна е било. Знаеш ли, когато бях в пети клас и в шести, имах уникална учителка по български и литература-уникална като личност, човек, като характер. Много уникален човек беше и е в момента. Макар и подрастващи, тя винаги успяваше по някакъв вълшебен начин да ни покаже красивото, честното и доброто чрез литературата, особено това кое е правилно и кое не.

 
  ...


...
преди: 15 дни, 21 часа
hash: 396d424844
гласове:
1 2 3 4 5
  (2102442 гласа)

6.   И аз много пъти съм давала дребни пари, но не съм забелязала нещо особено да станва след това. Наскоро обаче бях в центъра и някаква жена ми поиска стотинки, не знам защо но на нея исках да дам, някакси все едно усетих, че не е от тези дето просят и са измамници, а че наистина има нужда. То нямах много пари в мен и и дадох всичките си стотинки, които имах. След няколко дена случайно си намерих 50 лева ей така. Не знам дали има връзка, но съм чела че като дадеш с искрено сърце след това ти се връща. Иначе преди съм имала и случаи в които са ме изнервяли, дадох на една бабичка пак стотинки, а тя ми вика -дай книжни пари. Оттогава си казах, че нямам да давам повече, защото има много нагли и измамници сред тия които просят. Преди цигари, пари давах ама нарочно се научих да не давам, след тази баба дето ме ядоса. Иначе ме е яд преди време пак една баба продаваше здравец, яд ме е че на нея не и дадох защото същото като с тази жена сякаш усетих, че наистина има нужда, но тогава подминах. Според мен е хубаво да правиш добро, но само ако наистина го чувстваш със сърцето си, ако не го чувстваш няма смисъл. Хубаво е че си помогнал на този човек, за него означава много. И да аз лично мисля, че има връзка с това, че си започнал да получаваш бонуси, може би добрата ти постъпка се възнаграждава. Надявам се да е така поне де.

 
  ... горе^
преди: 15 дни, 16 часа
hash: 4b5c970837
гласове:
1 2 3 4 5
  (2102442 гласа)

7.   Всяко добро севръща,много добре си направил

 
  ...
преди: 15 дни, 8 часа
hash: 4b4acf6dfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2102442 гласа)

8.   Авторе, ние със съпруга ми сме с много широки пръсти, когато става дума да се помогне на някого. Никога не сме се замисляли, давали сме от сърце и то не само пари, а и труд, на никого не сме отказали, никого не сме върнали с празни ръце, никога не сме си поискали даденото обратно.
През последните години ни прави впечатление, че късметът ни следва навсякъде. Случките са стотици. Запътили сме се това лято към непозната дестинация, не знаем точно как да стигнем, но разчитаме на обществен транспорт и сме застанали с багажа на спирката. На пътя обаче спира кола, шофьорът излиза и моли мъжа ми да му помогне за отстраняването на някаква дребна повреда. Свършиха работата, стиснаха си ръцете и моят съпруг се върна да си чакаме превоз. След 5 минути същата кола се връща и човекът в нея ни пита за къде, всъщност, пътуваме. Оказа се, че и той е към същото затънтено селце и ни закара право там. После узнахме, че до това забравено от Бога място имало само един автобус дневно и ние отдавна сме го били изпуснали. Т.е. щяхме да си останем на пътя в сърцето на Странджа.
Такива случки мога да разказвам до утре сутринта. Просто всички проблеми ни се решават като с магическа пръчка. Но сме забелязали, че това се случва само, когато сме заедно, а не поотделно.
Миналото лято пък мъжът ми си загуби скъп часовник - подарък от мен за Коледа. Настанихме се в стаята на морето и този часовник изведнъж изчезна. Всичко обърнах, няма го и просто го прежалихме. На тръгване извиках жената, която почистваше в комплекса, и й казах, че в хладилника оставяме много продукти, с които може да разполага. Беше пълно с натурални сокове, колбаси, сирена, консерви, сладкиши, вина и какво ли не. Тя като погледна, каза: "Абе, хора, аз с тези неща ще си храня семейството една седмица, благодаря ви!" Помъкнахме ние куфарите към колата и не щеш ли на прага още нещо ритнах. Навеждам се - часовникът! Как се е озовал там, не зная.

 
  ...
преди: 15 дни, 8 часа
hash: 34763c072e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2102442 гласа)

9.   Тази история ми стопли сърцето, направил си добро получил си добър, за мен е нещо като добра карма. Дано този човек също е добре и да е здрав.

 
  ... горе^
преди: 15 дни, 7 часа
hash: 6fb0e13d8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2102442 гласа)

10.   ти си направил, това което е трябвало.
а сега това дали си получил бонуси, заради благословии малко е отвъд здравия разум.
Но ти си бил човек в този момент и това е важното

 
  ...

...
преди: 15 дни, 5 часа
hash: ddec308dcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2102442 гласа)

11.   Към автора! Интересува ме защо никога не настаняват мъже при жени и обратното, а процедират като в затвор? Защо човек никога няма избор къде ще бъде настанен, да избира хората от какъв пол са, докато във влака не е така-аз лично предпочитам да сядам в купе, където има лице от женски пол! Все пак това е болница, а не затвор!

 
  ...
преди: 15 дни, 4 часа
hash: 9a73626510
гласове:
1 2 3 4 5
  (2102442 гласа)

12.   11, някои са голи (само с наметала и им се веят онези работи) или се налага да се събличат при някои процедури.

 
  ... горе^
преди: 15 дни, 4 часа
hash: 89e18a30f6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2102442 гласа)

13.   Мисля като номер 10. Постъпил си човешки. А бонусите са си бонуси и нямат общо с това. Фирмата ви вероятно има повече приходи, или пък твоя отдел е с по-добра печалба. Едва ли един ден изпълнителния директор си е стоял и е получил "съобщение" от Вселената колко си благороден и как трябва да ти даде бонус.

 
  ...
преди: 15 дни, 1 час
hash: b9bd458ed1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2102442 гласа)

14.   Постъпил си добре, но няма никаква връзка с бонусите. На колко добри хора, дето се раздават, се случват гадости, а в същото време боклуци удрят джакпота. Та, ти си прави нещата, но не търси под вола теле. Чувството да си направил нещо правилно, без някой да те е принудил, е достатъчна награда.

 
  ...
преди: 14 дни, 9 часа
hash: 4be3d2d7a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2102442 гласа)

15.   Авторе, четох и ти се възхищавах до тук -"50 лв ми бяха много, ако трябва да съм честен, даже мислех да му 40" Готов си да даваш, но в съзнанието си не си честен, мислел си да дадеш 40, но се наложило да дадеш 50, досвидели са ти тези 10 лв. Честният човек не прави сметки, дава и не разсъждава като тебе. Този случай ми напомни подобна история и то пак в болница. Влязох за операция, след обяд дойде в стаята ми старец за съща операция-херния. Имаше придружители, но беше неделя и не му оставиха пари, а и му обещаха, че вечерта пак ще минат.Явно хората не са очаквали, че веднага ще започне подготовка за операцията(беше неделя, но събитието става в частна болница), още след обяд трябваше да ни прегледа анестезиолог и да си подготви заключение. Трябваше да приведем на касата по 50 лв за анестезията. Човека се притесни, нямаше пари в момента, предложих му да платя и за него(той не можеше да се движи), отначало отказваше, но правилото на болницата го изискваше. Имах достатъчно пари в мене, но и през ум не ми мина, дали ще ми се върнат тези пари. На другият ден дойдоха неговите роднини и ми върнаха парите, които бях предварително отписал. На никого не съм разказвал за тази случка, но след споделянето на автора, исках да му покажа, че добротата трябва да е анонимна, не трябва да се афишира, дори е най добре дарителят да остава анонимен и за нуждаещият се!? Виждате как 50 лв. са растроили стареца, а това не е добре, особено за болен човек, въпреки, че сълзите му са от радост, а може и да са от мъка, предизвикана от бедността му. Едва ли бонусите му имат връзка със случката, чиста случайност е!

 
  ... горе^

...
преди: 14 дни, 8 часа
hash: 595425d787
гласове:
1 2 3 4 5
  (2102442 гласа)

16.   15, Това ли ти е най-важното в случая?

Ако ми бяха досвидели, нямаше да дам. Какво значи да ми се е "наложило" да дам 50? Аз не можех ли да ги разваля и да му дам 40?

Просто си правих сметки, че и моите пари бяха на свършване. Все пак не искам да дам последните си пари и после детето ми да гладува до заплата, нали се сещаш. Ако за това съм изгубил уважението ти, съжалявам, но не си прав/а. Но всеки си има право на мнение.

Честно казано и мен малко ме подразни да правиш сметки на чужди пари на кой колко му досвидяло, колко дал, без да му знаеш нито бюджета, нито доходите, нито разходите. Ти защо не си дадеш последните пари на някой и не гладуваш един месец?

Съжалявам, но изказването ти е глупаво и необмислено.

 
  ...
преди: 14 дни, 1 час
hash: 9a73626510
гласове:
1 2 3 4 5
  (2102442 гласа)

19.   Тъкмо се бях притеснила, че все още не се е намерил някой като номер 15 да търси под вола теле и осере темата, каквито винаги има в подобни теми... и воала - ето появи се в цялото си величие. Не може да има поне една неосрана тема в този сайт и това си е.

 
  ...
преди: 13 дни, 21 часа
hash: ddec308dcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2102442 гласа)

21.   Веднъж БСП да дойде на власт, малките пенсии ще са в историята като лош спомен! Г-жа Нинова ще направи така, че всички пенсионери да живеят един нормален живот!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker