Искам да си купя нова кола - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Искам да си купя нова кола
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 1528 пъти
Мъж на 22 години съм и от скоро имам една на този етап неосъществима мечта за, която не мога да спра да мисля въпреки, че найстина е доста нереална. От малко момче харесвам марката БМВ и в момента карам 2001 е46 седан и съм много доволен и щастлив от колата ми, но откакто видях моделът М2 Competition в интернет, направо се "влюбих" и вманиачих по тази кола и мисълта да я имам. След като изгледах много клипове в интернет реших един ден след работа да отидя в официалният магазин на БМВ в София и да я видя на живо, за мое щастие я имаше(бяла) и на живо ми харесва дори още повече. В момента работя нормална работа и изкарвам малко над 1000 лв. на месец, а колата струва 165.000 в кеш. На ясно съм, че с моята заплата немога да я взима нито в кеш, нито на изплащане. От доста време се чудя какво да направя, като дори мислих да започна втора работа, но накрая сметнах, че дори ако ходя на 2 работи ще ми е все още много, ама много трудно да си я позволя, мислех да започна някак си от интернет да изкарвам пари, но опциите са малко и никоя от възможностите не ми хареса, а и не смятам, че и от там мога да изкарам парите. Другият проблем е че догодина, през 2021 колата ще бъде спряна от производство и ще излезне новият модел М2, а в интернет вече има снимки горе долу как ще изглежда и не ми харесва, моментната е в пъти по-хубава и осъзнавам, че ако догодина не успея да си я купя, ще мога само втора употреба да я взема в бъдеще, а аз искам да я имам чисто нова. Та пуснах тази тема за да чуя мнения на други хора какво мога да направя, много добре осъзнавам, че шансът всъщност да не успея да събера парите догодина е огромен и тази моя мечта може да си остане само мечта, но все пак мисля да се опитам и, ако има начин да изкарам парите(естествено законен) бих дал 120% от себе си за да ги изкарам и да си купя колата докато още не е спряна от производство. Знам, че има много по-важни неща в живота от коли и, че парите са адски много, осъзнавам го, но честно, но има нещо в т ази марка, което ми действа като магия, някакво чувство, което не мога да опиша. Сигурен съм, че имате познати, които обичат много марката си кола или вие самите сте такъв, е и при мен е същото. Така, че ще съм ви много благодарен, ако ми дадете някаква идея как мога да си я купя, ако пък ми кажете, че съм глупак или побъркан да искам да дам толкова пари за кола също ще ви разбера, но това няма да ме спре да опитам.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: b889496d78
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Няма как законно да изкараш 165 бона за година, при положение че нямаш бизнес още по-малко успешен или супер доходоносна професия. Единственият начин е кредит, стига вашите да имат достатъчно имоти за ипотекиране и да са достатъчно прости да го направят за няколко лъскави ламарини, които след 10 г. няма да имат почти никаква стойност.

Айде да речем, че някак ще изтеглиш такъв кредит и ще си я купиш, това са около 700 лв вноска за период от 30 г. Сериозно ли ще даваш 30 г. по 700 лв? Сега си млад, утре-вдругиден вероятно ще искаш семейство и деца, жилище и т.н. Не е ли по-добре тези вноски да ги даваш за такива неща, а и нещо ще ти остане? Колата нали се сещаш, че след 20 г. ще е за вторични? А да не говорим, че въпросната магия ще е изчезнала още на втората година. После ще си е кола като кола. А след още 5 г., като почне да дава дефекти, може и да я намразиш, защото поддръжката ще е доста скъпа, а гаранцията ще е изтекла? И при 1000 лв заплата, 700 лв вноска и през 2 месеца 500-1000 лв за ремонти и обслужване, ще ти е маааалко невъзможно. Ако пък я продадеш на петата година, няма да можеш да и вземеш и половината пари, а кредитите ти ще ти стоят със същата главница, защото първите 5 г. ще си плащал само лихви. Останалите 100 бона от къде ще ги вземеш, за да си върнеш кредитите за несъществуваща вече кола? Ти ставаш роб на тази кола за 30 г. напред, като последните години, дори няма да я имаш вече, защото ще е на боклука.

Не знам дали го осъзнаваш, но ти ще се заробиш до живот с такова решение и ще се лишиш от куп други неща като семейство, собствено жилище и т.н. Ако смяташ, че си заслужава за 2-3 г. "магия", която като отмине ще си останеш само с разходите... А и как мислиш, че ще издържиш 30 г. на две работи по 8 ч.? На третата година вече ще си достатъчо сдухан, депресиран и прегрял, а и може да се разболееш, може да няма работа в някой период... При първото затруднение ще отнемат имотите на вашите, а ти ще си останеш с едни стари нищо не струващи ламарини.

Между другото имам един такъв малоумник комшия, който изтегли 80 бона за кола, ипотекирийки си апартамента. Взима под 1000 лв. Има жена, работеща за 800, и 2 деца. Вноската му е 500 лв за 20 г. Четирима души мизерстват с 1300 лв за тази ламарина, която след 2-3 г. вече не е толкова лъскава, а след още 5 ще си е най-обикновена кола. Целия град го бъзика и му се носят легенди колко малоумен е. Стана нарицателно за липса на мозък.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 0f0dc099b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Хората за тези пари къщи строят и то по-добре да е къща/апартамент, че поне като го изплатиш след -30 години, все още да има стойност и някакво наследство за евентуалните ти деца и семейство по това време.
Представи си само - от 22г. до 50г. всеки месец да изплащаш кола, която най-вероятно ще зарязваш някъде пред блока вечер и след няколко години ще е корозирала, хванала ръжда в следствие на снегове, дъждове, пластмасата ще се е разпукала в следствие на слънцето и жегата и вероятно ще е преживяла някоя и друга градушка.
Скъпите автомобили, за да си запазят блясъка, се гледат като писано яйце, не се карат ежедневно и стоят в скъпи гаражи, които се намират трудно и често представляват незаконно сложени клетки около блоковете. Така че към 500-600 лв. вноска към банката, приготви още поне 150лв. за наем на гараж, който най-вероятно ще бъде някъде в съседния квартал или по-далеч, и до вкъщи ще се прибираш с метрото, защото както казах - свободни се намират трудно.
И какво излиза? Че се превръщаше в роб на автомобил, който ще изплащаш най-малко 20г., но е по-вероятно да бъдат 30г. И вместо децата ти да растат щастливо, да ги водиш на почивки и да опознават страната и красотите й, парите ще отиват за колата. Кола, която може и да не е жива до края на изплащането си, тъй като всичко се случва - катастрофи, пожари, кражби...

И вероятността да се обречеш на самота за цял живот е огромна, защото ако на мен някой ми каже, че дава 1/3 и отгоре от заплатата си за някакви ламарини, ще ми даде сигнал, че този човек изобщо не е мислил за бъдещето, не е преценил рисковете и е несериозен. И ще избягам с 200. Покрай колата можеш да забършеш някоя кифла, но пък тя ще иска скъпи чанти, обеци, роклички, почивки, ще иска да я гледаш като принцеса - все пак отделяш по 600лв за автомобила си, защо не и за жена си?! И накрая ще ядеш хляб и сол и ще спиш в колата :) Или някоя ще успее да се излъже, ще ти народи деца, те ще консумират всичките ти останали пари и ти пак ще ядеш хляб и сол.

Ж, 21г.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: f2cfeb2a0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Много добро мнение на номер 1. На практика е казал всичко, което има да се каже.На тази възраст да искаш толкова скъп автомобил, без да имаш бизнес или богати родители е меко казано безумие. Даже не е ясно защо точно го искаш...съмнява ме, че е просто, защото неистово си влюбен в марката. По-скоро тук са намесени неща като желание да те харесат определени момичета, да получиш възхищението на приятелите си, да изглеждаш "по-така гъзар" в обществото и т.н. От мен да знаеш, че тази кола няма да ти помогне в това, дори и да измислиш някаква фантастична схема да я придобиеш. Просто ще станеш обект на подигравки, защото ще си олицетворение на поговорката "На гол тумбак чифте пищови". Радостта от покупката ще трае максимум година и после ще останеш само с астрономическите разходи, които няма как да си позволиш при текущите ти доходи.
Аз съм на 44 години, заплатата ми е 4000лв и също си имам любима марка коли. В момента и аз обмислям да си купя нов автомобил за около 80 000, но честно казано не ми се дават толкова пари за тенекия, която след 2-3 години ще струва наполовина. Вноската е 700лв за 5-6 години, съвсем спокойно мога да си го позволя, но пак не ми се дават...намирам го за глупава инвестиция. Разликата между мен и теб е, че аз изхождам от разума, а ти от чистата емоция за някаква материална придобивка, която ще ти доесе крайно съмнителни дивиденти в живота.
Съветът ми към теб е да насочиш усилията си в образованието си и/или да започнеш някакъв бизнес. След време, когато започнеш да печелиш достатъчно пари и наистина много желаеш хубав автомобил, какво пък, поглези се и се награди за усилията, които си положил, за да успееш в живота. Но на този етап от живота ти, в никакъв случай не прави глупости като да ипотекираш имоти или да влизаш в някакви безумни схеми само и единствено, за да си купиш автомобил, който е в десетки пъти над възможностите ти по всяка една линия.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 15ea69e78e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Припадам... :D :D :D

Пичагата взима хиляда лева и иска кола за 160 хиляди... по българско от това... ня-мя!

Да не говорим, че колата ако е спряна от производство, изобщо не означава, че няма да може да се намери нова от секундата, в която е спряна.. аххахаха.

Но това изобщо няма никакво значение, защото и на 604% да работиш, пак няма да ги изкараш. Не се занимавай с глупости и гледай как да се развиваш. На 22 години си... вкарай всяка стотинка, която имаш в това да се развиваш. Придобивай нови умения, знания и работи като вол, за да успееш да направиш нещо от себе си и тогава евентуално ще има нова М2, М5, М8 дори, в която да си толкова влюбен и да си купиш.

Сега стъпи на земята.




Братан.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 6f98ce6022
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Аз имах такъв съсед. Момче на около 22-23. Лъскаво черно бмв, а у тях - гарсониера, матрак и стойка за дрехи, няма гардероб, няма нищо. Това се нарича олигофрения.

 
  ...


...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: f2cfeb2a0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Пич, вземи се стегни!!!
Горе добре са ти го казали - кола п-ка не ебе. С тази кола нито онази ти работа ще се удвои, нито жените изведнъж ще те “преоткрият”.
Ти остави парите за покупката, които и без това са безумни за твоето положение..само каското на тази кола е 5 бона на година т.е колкото половината ти заплата. С тези коне, данъкът ти ще е още едни поне 500лв годишно. Не съм проверявал, но само гуми да купиш ти е едно 3-4 хиляди лева за комплект. А проверявал ли си колко стрива едно обслужване в оторизиран сервиз? Там само за “Добър ден” ти вземат 500лв.
С две думи - мисли не само за цената за придобиване, а и за цената за притежаването на подобен автомобил.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: b889496d78
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ебати пишлигарската държава, братле. Какво им става на тия 20 годишни келемета. В предната тема някакъв келеш на 20 купува Айфон за 2 бона без ден трудов стаж и няма проблем с това. Тоз пък с 1 бонче заплатка купува кола за 165 бона и дори не му идва на акъла, че с тази заплата, остави да я изплаща, а не може да ѝ плати само консумативите, данъка и каското. Елементарна математика - 4% каско, това са 6-7 бона на година, за обслужване на масла веднъж годишно 2 бона в лицензиран сервиз, на всеки 4-5 г. 8 гуми по 250 лв (куча марка) - 2 бона, отделно акулумулатор, накладки, дискове, съединител или автоматик мин. 3 бона и др. консумативи. Отделно данък, преглед, 2 пъти смяна на гуми в годината и ГО 1000 лв. По груби сметки това са 10-11 бона на година при заплата 12 бона. Консумативите гаранцията не ги покрива.

Ако няма каско, един фар да ти ударят на някой паркинг или да ти надраскат боята, ще струва майка си и баща си.

А още не съм стигнал дори до вноската на кредита - още около 8 бона на година. Общо 18-19 бона на година. С горивото 20, повтарям при заплата 12 бона. Значи тя заплатата няма да ти стига да обслужваш само колата и кредита за нея. Трябва ти втора работа за още 600-700 лв месечно минимум, само за да покриваш поддръжката на колата. От там нататък трябва още да ядеш, да се обличаш, да плащаш наем евентуално, да се топлиш зимата, да се обуваш, да се лекуваш при нужда и т.н. А след гаранцията тепърва почват големите харчове. Значи ако взимаш 2300 лв на месец като за начало с уговорката след 5 г. да ти вдигнат заплатата, с яко мизерстване 30 г. можеш да си я позволиш. И разбира се, ако никога не създаваш семейство и имаш готово жилище от мама, за да не плащаш наем и да не ти се налага да си купуваш сам. С твоята заплатка трябва да си луд да си купиш кола за повече от 5-10 бона, а ти ми говориш за 165.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: b889496d78
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Ако хората с 1000 лв заплата можеха да си позволят коли за 165 бона, то тези в колцентровете щяха да карат само чисто нови S-класи и БМВ Х7 с фабричен тунинг, а програмистите щяха да карат само най-новите модели Ферарита, Поршета, Бентлита, Ролс Ройси и Ламборджинита. А бизнесмените и директорите щяха само на хеликоптери и частни боинги да се возят.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: a5d46a9367
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Напълно съм съгласна с коментарите досега. Тази кола изобщо не отговаря на финансовите ти възможности. Развивай се, започни да печелиш стабилно и тогава мисли за скъпа кола. Да ти дам ли един съвет какво правят средно богатите хора - взимат си коли на лизинг за 3-4 години, плащайки месечна такса, която са си определили, и след тези няколко години връщат колата, и си взимат друга чисто нова. Така винаги карат нова кола, а старата се препродава като втора употреба. Това прави и мъжът ми, който има наистина висока заплата, но дава не повече от 10-20 процента месечно за колата, въпреки че може да си позволи кола за 6-цифрена сума без кредити. Живеем в Германия и тук е нормално служителите да карат по-хубави коли от шефовете си. Но по принцип и по-заможните не се изхвърлят със скъпи коли и никой не парадира точно с колата си. Не си прецаквай живота заради купчина ламарини. Бъди разумен и спестявай за жилище и за бъдещето си семейство.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 1221f013db
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Момче, инвестирай в себе си, в образование, курсове, езици, компетенции. Колегите много добре са ти казали, че колата е много над твоите възможности и колко ще са разходите на колата. Аз като бях на 20 карах 10 годишна корса и бях сушер щастлив, защото голяма част от приятелите ми нямаха кола. За съжаление българинът масово робува на колата. Едни приятели с 2 малки деца живеят в една стая, но си купиха кола за 25000лв, , една колежка си купи бмв за пет бона и нямаше пари да я поддържа и използваше грсдския, един друг път хвърли 10 бона да направи спортна една обикновена астра. Не робувай на колите, те като цяло са супер обезценяващ се актив.

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: e0cb82c892
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   От автора : Благодаря на всички за съветите. Напълно сте прави, особено частта с поддържането найстина малко я позабравих или поне не бях се замислил колко скъпо ще е да поддържам колата. Ще се опитам да ви послушам и да "инвестирам" в себе си, да се запиша на курсове по различни неща, да науча нови неща, езици и други и да се подобря цялостно и както един от коментарите казва, евентуално след като започна да изкарвам много пари ще се "поглезя" с тази кола, ще е хубаво, ако стане чудо и всичко това се случи преди да я спрат от производство, ако ли не ще стискам палци новата през 2021 да бъде по-добра от снимките в интернета, а в краен случай както някой беше споменал, ако найстина пък е грозна все пак има и други М модели, не е само М2. Благодаря ви, че ми отворихте очите, защото найстина можеше да направя някаква глупост, да избързам и да си съсипя живота буквално. Между-другото, ако си купя някога нова М и не съм забравил, че съм пускал темата обещавам да напиша, че все пак съм успял да си я купя, разбира се по нормален начин, без заеми и тем подобни!

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: f73b469d92
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Искал бил БМВ, ами аз искам хеликоптер. С тия 20-годишни бараки, дето много им се кефят младите келеши, ще висиш доста по сервизи. Не са нищо особено и без това, по-добре си вземи нещо по-ново, има нелоши Тойоти и Хонди.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: dd4dc059c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Събирай яко и си я вземи след 7-8 години, когато ще е 15 000 лева и ще имаш още около 10000 за ремонти. Това е по-реалистично.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 1e3f185d2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Маййко мила, аз като 20 годишен "чиляк" чета темата ти и се опитвам да проумея дали ни пробваш нарочно или си просто крайна степен на олигофренски мисли и мотиви.... българска реалност, нищо друго!

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 463e039860
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

17.   Тези 1000лв за кола няма да стигнат но.. Започни да инвестираш в себеси запиши се да учиш почни да ходиш на курсове започни да СЛУШАШ, ГЛЕДАШ Ходиш при хората с пари и колата ще дойде сама. Има акции злато, сребро, в който може всеки месец да се инвестира. Ето ти мислиш за втора работа губиш си времето. Мисли как да работиш за себеси и не ти за някой а някой за теб. Като направиш тези неща парите може и да стигат за кола но не знам дали ти ще я искаш тогава.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: b889496d78
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   17, ти му даде съвет как да фалира след няколко години.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: eb32298eac
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Съгласен съм с 14. Автомобилите са най-бързо обезценяващата се стока след хляба. Като вземеш нова кола в момента в който й навъртиш 1000 км цената й е с 10% надолу. След първата година е с 20% надолу. Изчакай 5-6 години и ще можеш да си го вземеш от Германия за 20к евро.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: d8818ad516
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Аз съм също на 22 колкото теб и съм учуден от това което искаш ти.Карам х5 2004 за 9000лв с газова уредба и печеля повече от теб.Но никога откакто съм взел книжка не съм се замислял и дори на шега не съм искал толкова скъпа кола.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 5075359598
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Позна. Само пълен дебил би изтеглил заем за 165 бона, за да купи таратайка. Това е цената на един среден по размер апартамент в столицата. За разлика от жилището обаче, колата може да се открадне, струва повече в поддръжка и се обезценява ежегодно. Прави каквото си щеш, живей с родителите ти цял живот, после е чуди защо си сам и жените се погнусяват от теб.

Сериозно...

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 2a89b62efb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   До 21

Ех, ако дебила взиам 8-9000 лева чисто, някак си по-може, ама нема и 20 000 човека в България с такива възможности ...

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 5d7ac32c36
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Не се отчайвай момко! Първо си намере една проста кифла, но с богат баща, и ще си имаш нова кола, че и по хубава от БМВ. Тъпи кифли се намират лесно(защото са тъпи), а обикновено бащите им са богати. Така хем ще караш нова кола, хем ще гласиш тъпа кифла, хем няма да бачкаш за 1000 лв!?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker