Въпрос: Защо сте такива? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Въпрос: Защо сте такива?
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 1041 пъти
Имам лични проблеми, споделям ги тук поради ред причини: Първо, че понякога е много трудно да разкажеш на близките си какво те тревожи. Второ, те имат вече изградено мнение и повечето пъти не могат да ти дадат обективно мнение, защото са пристрастни. Трето, че когато разбереш какво мислят хората, всеки един от тях ще бъде уникален и всеки отговор, който си получил ще бъде различен, та може да ти хрумне нещо. Но въпроса ми е следния: Защо сте такива? Защо когато някой е написал нещо откровенно, за себе си, Вие не спирате да плямпате пълни глупости? За всеки важните неща са различни, някой пишат дали да си купят нов телефон, други за любовта на живота си, трети дали да простят, четвърти за нещо си друго. Ние сме различни! Просто не виждам смисъл да прочетеш историята, на който и да е, без значение дали е на 18, на 22 или на 102 и да му се присмееш. Всеки писал тук се тревожи за нещо, ако не можете да дадете адекватни съвети или някаква идея, с която да Помогнете, не пишете! Много е просто. Някой написал нещо, като коментар, в което има някакъв смисъл и след това всички под него започват да пишат едно и също? Момче беше попитало за това, какъв телефон да си избере, 90% от хората, които му бяха отговорили, му се накараха за това, че въпросния телефон бил не знам си колко пари, как трябвало да ги дари? Защо? Човека е попитал дали има смисъл да го направи, някой да го съветва дали си струва за тези пари, а всички взеха да му дават акъл какво да прави с парите. Аз написах една история, за мен и бившата ми приятелка, като моля за помощ, а ми отговарят къде съм сгрешил. Да, благодаря, че някой е дал от своите 5 минути да прочете и напише нещо, обаче аз знам къде съм сгрешил, моя въпрос е какво да правя. Та питам пак Защо сме такива? Защо, когато няма какво да кажем или не сме компетентни даваме глупави съвети или дори не може да се нарече съвет. Защо не се уважаваме???

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: c03d1347b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Прекалено много време отделяш на останалите и тяхното мнение. Голяма част от хората са хейтъри и неудачници, които просто си нямат друга работа. Колкото по-малко внимание обръщаш на такива хора, толкова по-малко време ще имаш за позитивни и смислени неща, които те карат да се чувстваш добре. :)

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 3ae5310723
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да, някои коментиращи прекаляват, но и някои автори си го заслужават. Пример: елитната проститутка. Щяла да се чука за пари, без да има нужда от такива и после ще се върне в България и ще излъже някой балък и ще крие от него всичко, за да го върже да ѝ направи деца, които с това разбиране ще направи боклуци. Е, да ѝ ръкопляскаме ли?

Или някакъв с 1000 лв заплата и без лев кеш иска да си купи кола за 165 бона, която не може нито да изплаща, нито дори да поддържа. И казва "каквото и да кажете, ще си я купя, само ми кажете как да намеря парите веднага, защото скоро я спират от производство". Е, на такъв какво да му кажеш? Купи си я? Като той ще направи пълна глупост и ще се зароби за години напред. Слава Богу, че поне последния бързо се усети и му увря главата, като му сметнах какви суми му трябват само за поддръжката. Но повечето са твърдоглави и дори се заяждат, след като очевдино не са прави и са на път да направят пълна глупост, от ще страдат и невинни хора, както с баварската парантия.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: cfa6d4d49b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Точно за да докажа твоето мнение, в което си абсолютно прав, авторе, ето и аз ще те упрекна.
Не е проблема в хората, а в теб! Проблема не е че са такива, а в това че ти се дразниш( проблема ВИНАГИ е в нас самите)
Дразниш се защото живота ти е пуст. Може би си празен заради някаква емоционална несгода. Ако беше щастлив поне малко изобщо нямаше да обръщаш внимание на Братан, например. Хаха

Така че изобщо не си го слагай. Живота един ден свършва така или иначе, а ти си пилееш времето в някакъв форум.

М. В.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 2ca1699382
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Е, доста често си е чист хейт и не е нужно чак толкова грубо, но има в случаи, в които е по-добре да те нахулят 5-6 човека онлайн как за нищо не ставаш и не си прав, защото може пък наистина да не си прав и да вземеш да анализираш нещата и от друга гледна точка, следователно и да си вземеш някаква поука. Приятелите обикновено в днешно време не ти казват всичко в очите, колкото и жалко да е това... и подобни форуми могат да бъдат единственото място, на което някой може ей така да те побутне и да ти каже какво не е наред.

Аз лично бях пуснала тема как се вайкам, че през пандемията с приятеля ми ще сме разделени и как не иска да дойде да живеем заедно. Хората ме нахейтиха, че щом сме студенти няма да имаме доходи и няма да имаме с какво да живеем, че единственият вариант да сме заедно е да тежим на родителите си. Казаха ми го доста грубо, даже ми стана още по-криво, но след 1-2 дни като го усмислих, установих че са прави и си заслужавам обидите. Приятелите ми в същото време ме подкрепяха и не ми казаха нищо на въпреки. Така че... монетата има две страни.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: d380901141
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Защото някои истории не предизвикват съчувствие или просто си личи, че автора си е виновен за нещо. Има доста женски истории за токсични връзки, на които няма как да не кажеш, че донякъде тя е избрала това. Като публикувате ,няма как да очаквате, че всеки ще е добър, хората са различни.

 
  ...


...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 32a9759f6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Това е цената на анонимността. Бас държа, че точно най-големите хейтърчета и тролчета тук не биха се държали така на живо, където лицата им стоят зад простотиите, които изричат. Кой ги знае какви са мишки с комплекс за малоценност. Но... не се кахъри, такива са хората навсякъде по планетата. Редом със сподели посещавам и един друг сайт работещ на подобен принцип, обаче е английски и в него потребителите са предимно американци. Там също е заложено на анонимността и... е същата работа. Ако там получа 10 коментара, 2-3 от тях неизбежно ще са пълни с хулене и тролене.

1 е абсолютно прав. Най-доброто решение е да не им обръщаш внимание и да ги отсяваш от съзнанието си.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 1e6a5c63c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Авторе, разбирам, че си добър човек и вероятно това те натоварва.
Но опитай се да погледнеш и от другата страна.
Повечето хора искат безумни съвети и очакват някой чужд човек да ги насочи в правилната посока. Точно това е невъзможно.
Ние не познаваме тези хора, как да им помогнем?
Как може някой да ти иска съвет, например, дали да имаш връзка с някой, който не те привлича? Какво да му отговориш? Хората са различни и всеки търси различни неща. Как аз да му кажа примерно - ами имай връзка без секс.
Наистина е дразнещо някой да е толкова неориентиран, че да не знае какво иска и да очаква някакъв анонимен човек да му реши проблемите.
Понякога наистина някой по-рязък коментар може да ги извади от летаргията им и да ги накара да се замислят за някои неща. Като си мил с него и му съчувстваш нещата няма да се променят и не виждам как помагаме по такъв начин.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 3d4af9e460
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Когато споделяш нещо лично и с апел за съвет, трябва да се подготвиш и за малка или (ако доста си сгафил) голяма критика. Това е нормално, защото сайтът е анонимен и хората се чувстват достатъчно спокойни, за да ти казват всичко направо, и са максимално искрени, което си е плюс за автора откъдето и да го погледнеш. Тук разбира се нямам предвид груби и обиждащи коментари, а такива, които да ти отворят очите за действителната ситуация.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 59818017d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   А ти наистина ли мислиш, че някой, който дава съвет и не се бъзика, осъзнава, че съветът му е глупав? Въпросът ти е защо сме такива. Не търси обяснение и не влизай във философски размисли, защото от това боли много глава, а замислиш ли се сериозно най-много да си докараш депресия или биполярно разстройство. Живота е твърде сериозен за да го взимаме насериозно. Не си задавай въпроси, на чиито отговори трябва да извървиш в обувките на другия за да отговориш.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 804c953cb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Защото си уникално неграмотен, бе момченце, а и повечето споделящи, четящи и коментиращи!
Ще ти спестя твоите "уникални" безсмислици - нямам време, нерви и желание да ти ги посочвам. Но ще ти цитирам номер 1, който те подкрепя - ти разбираш ли нещо, аз не...
"Колкото по-малко внимание обръщаш на такива хора, толкова по-малко време ще имаш за позитивни и смислени неща... "
Подобен нонсенс е непосилен за моите ментални възможности, но нека да съм хейтър, вие си се обичайте...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker