Въпрос към крайно религиозните - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Въпрос към крайно религиозните
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 1307 пъти
Здравейте, ще бъда максимално кратък.
Често чета различните теми и коментари в сайта.
Прави ми впечатление, че доста често се пишат коментари от сорта на "Само Библията е истината/ чети САМО Новият Завет, никоя друга книга не ти трябва, всичко друго е лъжа" и тн.
Въпросът ми към този тип хора е, как знаете, че това е истината, като не сте чели други книги. Тук не говоря само за религия, а изобщо.
В студентските години имах съквартирант, който учеше в Богословския факултет.
Влизам в стаята му и виждам на шкафа му Коран. Тогава ми стана странно и го попитах "Ама нали учиш за поп, защо четеш книгата на мюсюлманите? "
Той ми отговори, че като човек се изучава, трябва да попива от всички знания и, че нещата са свързани. Разбира се, аз съм напълно съгласен с него.
Още в ученическите години, имах съученик, чиито дядо беше поп.
Та този човек имаше доста богата библиотека от книги на всякаква тематика. Това не му пречеше да вярва в Бог или да се държи подобаващо в обществото.
Е как така един поп може да чете всичко, а вие (коментиращите по тази тема) "трябва" да четете само една единствена книга.
Често влизам в една книжарница, там голямо впечатление ми правят следните неща.
На един рафт има "Mein Kampf" на Хитлер и "Das Kapital" на Маркс.
Пак на един рафт има книги за Национал-социализма и за Комунизма. Има и книги като "1984" и "Архипелаг Гулаг" на Солженицин.
Искам да кажа, че има книги и от двата свята, и че можеш свободно да прочетеш "Mein Kampf" но изобщо да не си нацист, или да четеш "Архипелаг Гулаг" но да вярваш в Болшевизма.
Можеш да черпиш и от двата свята, без да стигаш до крайности.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: be8b7486e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не съм религиозна, но ще се постарая да отговоря, понеже съм един от тези които препоръчват Библията. Да кажа нещо за мен: не посещавам събрания на религиозни деноминации като традиционните християнски в България и извън нея.

Защо?
Ами защото никъде в Библията не видях, че към настоящия момент Господ толерира религията. Няма книга която да е устояла толкова много години, според мои виждания. Разбира се не съм и от наивниците които си мислят че преводите й са коректни на места и не са манипулирани, но да речем, че Цяриградския превод е за предпочитане.

Виж ако обаче, говорим за вяра това е нишката която върви през всичките книги на Библията. В нея има толкова мъдрост за живота, че няма книга която да й стъпи на малкия пръст. Прилича на инструкция за живота от Твореца на живота и то какъв живот ИЗОБИЛЕН, БЛАГОСЛОВЕН. Историята познава ли по велики царе от дедите на Исус като Давид и Соломон???

Ами който мисли че ще живее на земята 1000 години, нека да изчете целия литературен фонд на земята, та дано му стигнат за да събере толкова мъдрост по всички житейски въпроси, вместо да прочете една единствена книга като Библията за една година примерно и да дръпне с материала. Е това ако не е милост от Твореца ни... ходете тогава и гледайте маймуните в зологическата кога ще станат човеци.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 0471c1b0d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Номер 1 не била религиозна, моля ви се! :-D)))

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 25ab18c237
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Здравей! Следя сайта от много време и тук обикновено се случва следното: поства се някаква тема свързана с вярата/науката/философията, всеки си мисли, че знае най-много и е прав, започват да се пишат мнения, които в даден момент се изострят и става караница.

А каква е истината? Че изобщо много малко хора "знаят" нещо, още по-малко за разни сложни казуси и въпроси, но човек най-много обича да говори и да се изказва. Сега конкретно ти пиша по темата и отговарям на въпроса като човек, на който работата и основното занимание му е именно да чете такива книги, почти ежедневно и да отсява, доколкото ограничения на всеки човек мозък позволява. И въпреки това, не си плесвам мнението като някаква неопровержима истина, защото "знам, че нищо не знам" както е казал един философ!

Изчел съм много от горепосочените заглавия. Mein Kampf не цялата, на Маркс отбрани съчинения и мисли, Библията на около 90-95% съм я изчел, на много места повече от веднъж, Корана целият, само 1984 не знам какво прави тук(чел съм я) и Архипелаг Гулаг също мисля са си романчета. Тоест, ако ще цитираш такива източници прави разлика между художествена литература, политическа и най-сетне духовна. Защото да мешаш всичко и да казваш "ама защо това, а не онова".. тоест да казваш защо един роман в случая не е "истината" е.. неуместно.. 1984 е роман! Сега поред:

За Маркс - в конкретната историческа обстановка е създал учение. Философията му чисто на теория е подкована добре - на практика нищо! Взаимствал е много от Хегел и изобщо с просвещението и след Френската Революция 1789 тръгват такива течения и Френската комуна е изначалото уж, на комунизма. На практика пак казвам - нищо! Колко му издържаха теориите на Маркс? Най-дълго в Русия 1917 - 1991г., което са си 74 години, един човешки живот, което е нищо! И то с цената на милиони жертви!

Mein Kampf няма да го коментирам надълго, накратко Хитлер се възползва от недоволството на немците след ПСВ, когато са им наложени големи санкции и са им отнети територии. Развива идеи, че има "висша раса", убива милиони. Канцлер е от 1933, умира 1945. Тоест 12 години - това е нищо! На всичкото отгоре всички последни изследвания показват, че е бил зависим към куп "лекарства", много добре знаем по това време какво са считали за "лекарства"

Стигаме до Библията. Има държави, които повече от 500 години са били властелини по земята именно заради тази едничка книга. Католическа Испания случайно ли владее почти целия Нов Свят? Какво да кажем за Протестантска Англия, която преди някакви си 2 века владее Австралия, Канада, Индия?

После Коранът. Първите халифати след Мохамед са толкова силни, че владеят всичко от Арабския полуостров, през цяла Северна Африка, чак до Испания. Какво да кажем за Османската Империя, която над 5 века е страшилище, държи огромни територии на 3 континента - Африка, Европа, Азия? Тоест, в случая ако не можеш или не искаш да разбереш къде е истината, погледи кое е по-устойчивото. Аз няма да ти налагам моя гледна точка, ако ти имаш желание сам можеш да отвориш Библията и да четеш в нея.

В Библията са описани много събития, които действително са се случили. Тя е едновременно морално-поучителна и историческа книга. Има историите и животите на много хора, от които можем да вземем поука. Огромното предимство на Библията пред другите книги, които посочи е, че тя е писана векове наред, от много хора-пророци, тоест това е знание наслагвано и прецедено с векове наред. Не може да я сравниш с мислите на някой философ или друг автор, написани за няколко години или дори за един човешки живот.

Корана също за мен е много интересна книга, когато я отворих се учудих. За мен Библията и Корана са много сходни книги, невероятни са за мен, моралът и принципите са бих казал идентични. Вече разликите идват от кой, как и какво от тях тълкува!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 25ab18c237
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Според мен не са крайно религиозни повечето в този сайт, то дори в България почти няма такива хора

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 25ab18c237
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   На мен Библията ми помогна в много труден за мене момент. И като цяло не мисля, че другите книги са като Библията. Кой в каквото иска да вярва, на мен докато знам, че Господ ми помага и че съществува зашо да не вярвам

 
  ...


...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 6f330d21c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   До 4

Не разбрах - значи книгата е за завладяване на света или? Въй! Ще взема няколко копия! Втора част има ли?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 6bcb7ec778
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Авторе, от къде извади тази статистика „крайно религиозни” ?

Предлагам ти да погледнеш мнение на експертен екип:

„Българинът е по-скоро религиозен, отколкото вярващ, това е изводът, който се прави от проучване на ”Галъп интернешънъл”.

83% от пълнолетните българи определят себе си като източноправославни, а мюсюлманите са 9%, само 3,2% млн. от българите обаче твърдят, че вярват в Бог.”

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 0827984cf1
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Понеже съм от тези които съм писал коемнари че истината е в Библията. Ами така си е. Просто е вяра при мен.

Никога никъде другаде не се е чувало за някой да възкресява мъртъвци, да изцелява каквато и да е болест и да контролира бурята, да ходи по вода. Всичко това го прави Господ Исус.
Той заявява за Себе Си Аз съм Пътят и Истината и Живота. Аз съм Възкресението.

Освен това вярвам защото има един бивш атеист където го е видял. В Ютюб го има клипа. Иван Бобулев Аз Го видях.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 3dd1d010fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От автора.
До 3: Можеби описаните от мен книги не бяха точните, но целта беше да се стигне до заключението, че няма забранени такива. Че човек не трябва да си поставя граници, само защото вярва или не вярва в нещо. Защото само до преди 30 години, някои от описаните книги са били забранени в България, или са се намирали доста трудно.
До 8: Аз не казвам, че повечето българи са религиозни или вярващи.
Аз говоря само за крайно религиозните коментари само и единствено в този сайт.
Не съм социолог, та да се занимавам с целият народ.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 1230bfd402
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Между религиозен и фанатик има разлика.
Едно е да си чел Библията, но и още 10 000 книги и да се интересуваш от света около себе си, друго е да си някакъв фанатик с промит мозък и да вярваш, че светът започва и свършва с Библията.
Е, като историк ти гарантирам, че не е така!
И което е най-забавното повечето свещеници далеч не са фанатици, за разлика от някои миряни. Обаче ти си решаваш. Важното е да не налага избора си на другите.

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: c58f13de0e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

13.   Предлагам ти да отидеш в църква протестантска. Не десет пъти а веднъж. Ако повярваш, ок, ако не, ти си знаеш. Там говорят за Бог и за Исус. Толкова е просто. Ако вярваш в Исус, живей така, както желае той. Не лъжи, не кради, старай се да живееш праведно - това включва ... За да не съгрешаваме срещу Бог в сексуален аспект трябва да сме женени и да не изневеряваме всичко друго е грях. Ако не вярваш в Бог живей както си искаш. Успех. Но знай че Бог ти предлага своята любов и вечен живот - от другата страна имаш страх и вечен ад.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: dc59b5cb27
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Има хора религиозни спазват ритуали, ходят на събирания и богуслужения с други от същия вид, всъщност не са наясно със символверуюто на религията, не са прочели основните книги ииии не са особено и искрено вярващи.
Има вярващи хора, вярват в своя Бог, спазват изискванията, уповават се на Божията милост.
Има теолози, разбират из основи учението, имат прозрения. Те са стожери на вярата, адепти.
Хората, в частност християните се различават като възможност разбиране за същността на християнството, като знание за учението, като вяра в него, като обредност. Вярващите чуват гласа на Бога в Библията, Господ ни чува чрез молитвата. Старият Завет е труден за разбиране и тълкуване, защото нещата са казани чрез иносказания, прообраз е на Новия Завет. Старият Завет е за времената преди жертвата на Спасителя и Спасението чрез вяра във Възкресението, тогава хората са били преди идването на Несията. Новият Завет е лесен за разбиране и много от вярващите четат само него.
Йехова е старо и новозаветния бог на юдеи и християни. Исус е Спасителят ( Христос на старогръцки) , евреите вярват в Месията, но не вярват, че Исус е бил Месия. Затова Старият завет е един и същи и при християните и при юдеите.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: a8c61c69eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   До Номер 1.
Авторке на този коментар, моля ти се кажи ми възрастта си и наистина ли си чела цялата Библия. Много пресилено се изказваш за някои неща и това ме кара да си мисля, че дори това което си прочела не си го разбрала. В Библията имало толкова житейска мъдрост, че няма друга книга дори да и стъпи на малкия пръст. Тези твои думи говорят, че ти наистина не си чела други книги, които също говорят за много мъдрост и то писани векове преди Библията. Чувала ли си за Буда, за Платон, за Аристотел, за Конфуций, за Питагор, и за още много, много други. Понеже питаш историята познава ли по-велики царе от Давид и Соломон. Моля те прочети в стария завет във "Втора книга на царете" в 12:31 да видиш твоя Давид какви чудеса е вършил срещу собствените си племена. Ама постарай се Библията ти да бъде King James версията, защото има много ревизирани Библии в които много пасажи са напълно променени. Мога да ти посоча още много пасажи от Библията които направо ще те шокират, но ако искаш да ти ги кажа трябва да проявиш желание за повече знание. Чакам да те чуя.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 9070661bea
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   От 1

В отговор на Ваши въпроси:

Да, изчела съм доста книги.Увличала съм се по различни науки, учения. Понеже правя грешки, когато въвеждам текст...и за да не съм лош пример, не споменах, че съм и с висше образование.Не съм първа младост, но с млад дух и добре поддържана.

Опитах се по Живково време да ходя на църква като тинейджър и установих, че на поповете ама нищо не разбирам, служенията им не бяха на български език.Живота ме срещаше с хора от евангелските църкви които ми препоръчваха да чета Библията...но не ми се получаваше години наред, преживяхме трагедия в семейството и тогава започнах да се насилвам да я чета...прочетох я с триста зора.

Минаваха години и в съзнанието ми изкачаха стихчета от Библията в разни ситуации, ама с такава точност, че все едно съм ги учила наизуст, това разбрах когато се заех да я чета втори път...вече незнам колко пъти съм я прочела, на места по много пъти.

От опит говоря за Библията и намирам разлика между религия и вяра. Религията по- често се използва за поклонение на човека към идоли различни от Истинския Бог, така и вярата може да е в лъжливи Богове и така хората стават лесни за манипулиране.

Но писано е:
„И ЩЕ ПОЗНАЕТЕ ИСТИНАТА И ИСТИНАТА ЩЕ ВИ НАПРАВИ СВОБОДНИ”

P.S Израз като „крайно религиозните” ми звучи, като малко бременна или много бременна, то или си бременна или не си.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: f8d81508d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Според Бог в Библията има две категории хора и те са НЕЧЕСТИВИ и ПРАВЕДНИ, средно положение като религиозни и вярващи, ами няма. На който не му харесва, че Господ е краен и справедлив, може да си скъса Библията и да обяви Господ за лъжец.

Тук се споменава за Давид какви ги вършил, ама каквото и да е извършил си е изтърпял и наказанието, защото Бог прощава, но не обезвинявя. Какво обаче се казва в Библията за Давид, че е ПРАВЕДЕН пред Бога.

Нека всеки един така да тича в живота си че накрая да се намери праведен, това е смисъла на живота.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 02ca34f11b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   “ Който оправдава нечестив,
И който осъжда праведен,
И двамата са мерзост за Господу.”

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: f8d81508d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   KJV Библия:

Римляни 4:6

Както и Давид говори за блаженството на човек,
на когото Бог вменява правда независимо от дела:..

Римляни 1:17

“Праведния чрез вяра ще живее.”

Притчи 27:15

Който оправдава нечестивия
И който осъжда праведния
И двамата са гнусота пред Господа

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 02ca34f11b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   За протестантите - Давид ПРАВЕДЕН

За източноправославните - СВЕТИ Давид

За католиците - Давид ПРАВЕДЕН

За мюсолманите - Давид ПРАВЕДЕН

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 02ca34f11b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Конкретно на въпроса има ли по велики царе от Давид и Соломон:

Да, има внука им Исус или по точно казано Израилевия Бог превъплатен в Него.

Защо се стигна до това? ... една от причините бе, че еврейския народ пожела да има цар като съседните народи и да не бъде управляван и воден директно от Бога, въпреки че Господ не беше на мнението им, прояви разбиране и милост като им даде най-доброто което не е имало на земята и няма да има за царе. А именно Давид, Соломон надгради баща си а Исус е венеца на Божията слава.

Библейските апостоли по произход евреи свидетелстват за праведността на Давид.

Основната религия на израелтяните и собствения му народ са обявили Давид за праведен.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: a8c61c69eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Към Номер 1 и Номер 21
Вижте праведността на Давид във "втора книга на царете 12: 31"
"Изведе и людете, които бяха в него, та ги тури под триони и под железни дикани и под железни брадви, и преведе ги през пеща за тухли; и така постъпи с всички градове на амонците. Тогава Давид се върна с всичките люде в Ерусалим. "
Какво ще кажете за такава праведност към собствените си племена. Израелските племена са били 12, къде са останалите 10 племена.

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: fb4317347f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   22... Къде Бог ОСЪДИ според Писанията, визиранато от теб деяние на Давид?

Божията справедливост, съд, въздеяние или благословение са пряко свързани с Божия стандарт за добро и зло. Този който се подчинява на авторитета на словото Му е ПРАВЕДЕН.

Човешкото сърце се казва в Библията ,че е болно ... съответно и криво ще съди и преценява за лични неща... какво остава в глобален аспект когато няма ясно виждане... затова според мен.... човешкото водителство прилича на слепеца сляп води.

Колената в Библията са описани 12 отделно от тях рода на левитите...други информационни източници може да твърдят че са 22 общо... не съм попадала на подобна информация а и за мен това ще е груба лъжа.

Кои са твоите източници и откога са тези твърдения... надяам се някои да се включи компетентен, ще ми бъде интересно...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: eb09891eab
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Как продължава историята на Давид....

KJV Библия

Втора книга на царете 2

1 След това Давид се допита до Господа: Да отида ли в някой от Юдовите градове? И Господ му каза: ИДИ....

3 Давид заведе и мъжете които бяха с него, всеки със семейството му ....

4 Тогава Юдовите мъже дойдоха и помазаха там Давид за цар над Юдовия дом.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: eb09891eab
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Извинете,
това е края на историята за Давид от Втора книга на царете...

KJV Библия

1 След това гневът на Господа ПАК пламна против Израил и Той подбуди Давид против тях, казвайки: ИДИ...

25 И там Давид издигна олтар на Господа, ...
И Господ се умилостиви към земята, и морът сред израиляните престана.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: b577f44178
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

26.   Всички крайни хора са фанатици, които не само са се вкопчили в измислици, но и са готови да разкъсат всеки, който се опита да им противоречи.
За съжаление, авторе, такива хора има и няма как да ги накараш да си размърдат мозъчните клетки. И не всички са прости и тъпи. Просто ги е страх да изоставят старателно изгражданите от тях къщички от карти. Трудно е да разбереш, че всичко, в което си вярвал е една илюзия. Хората имат нужда да се вкопчат в нещо, което да им даде сигурност.
Мен лично ме дразни фактът, че много хора, не само религиозни, по инерция правят неща, които не разбират, но пламенно защитават тези свои действия. Говоря най-вече за ритуалите. Питал съм много хора дали си дават сметка какво правят и какви биха били последствията от тези действия, но досега никой не успя да ми обясни. За сметка на това съм получил доста нападки защо се деля от другите. Аз далеч не смятам, че съм най-големия разбирач, но когато не разбирам нещо не го правя, само защото прабаба ми и тези преди нея са го правили по незнайни за мен причини.
А пък за религиите да не говорим - дори с просто око се виждат толкова несъответствия като например това, че някой си възкръснал след 3 дена, но бил разпънат петък, а възкръснал в неделя? Това 72 часа ли са? Явно на някой му куца аритметиката.
По-интересното е, че тези така вярващи хора са избирателно вярващи, защото отричат съществуването, например, на извънземни (защото не са ги виждали), но сляпо вярват в други митични същества, като някакви си възкръстващи богове, ангели, девици, заченали непорочно и т.н. (които пак не са виждали). Точно това представлява индоктринацията - тотална липса на критично мислене.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 99ef741233
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   А аз имам друг въпрос, към вярващите християни. Защо когато задам конкретни въпроси към вярващи, да ми дадат отговори според библията, те нямат такива. Но упорито твърдят, че трябва да се вярва и едвали не, че не трябва да се поставя под съмнение християнството.

Примерно, защо хората нямат равен старт в живота?
Защо на добри, вярващи хора, им се ражда увредено дете?
Защо хора, които имат добри сърца и искат да помагат на бедни и болни хора, нямат средства да покрият собствените си нужди?
И още много, много.

Единственото обяснение е, че всеки ще отговаря пред Господ, след смъртта си. Да, но това не е никакво логично обяснение.

Аз имам много въпроси, а отговори няма кой да даде. И когато питаш вярващите, чак се ядосват. А не е ли по - разумно да се търсят отговори? По този начин, такива непросветлени като мен, може и да се обърнат повече към християнството.

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 488944995c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

28.   27, за да си отговориш на тези въпроси, трябва да се запознаеш с вярата. Дори и някой да ти даде готов отговор, ти няма да си в състояние да го осмислиш за себе си. Това е като наука - за да разбереш нещата трябва време и труд. И с вярата е така. Иначе, най-общо казано, наистина всички ще отговаряме пред Бога накрая. Целта на земният живот е да се научим да бъдем добри и да обичаме. Изпитанията, които Господ ни изпраща са за наше добро. Аз също стотици пъти съм се питал "защо" или "с какво заслужих това или онова". Просто сме много малки, за да разберем Божият промисъл. Много пъти обаче след време съм разбирал колко прав е бил Господ и каква голяма полза има от изпитанията. Всичко това звучи малко абстрактно, ако не си го усетил. Поне на мен ми звучеше така преди. Едно изпитание обаче ме извади от голяма пропаст, в която бях започнал да пропадам и то съвсем неусетно. По принцип най-лошите неща за човека стават неусетно и прикрити зад привидно приятни и хубави намерения. Няма да се впускам в подробности, защото ще стане дълго. Само ще кажа, че въпреки, че си имах абсолютно всичко - здраве, образование, супер работа и т.н., аз не бях щастлив. Винаги можех да намеря какво да ме гложди и мъчи. Най-лошото беше, че дори не го осъзнавах. Просто си ходех един вечно вътрешно потиснат, намусен, ядосан и т.н. Пред хората изобщо не изглеждах така, но много трудно изпитвах щастие. Тогава Господ ми показа колко глупаво е всичко това и какъв щастливец съм всъщност и винаги съм бил. Оттогава сякаш планина падна от плещите ми. Все едно излязох на слънце след години прекарани в тъмнина.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 55ec9bfd8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

29.   Някои казват, че всички крайни хора били фанатици и сигурно е така, но когато говорим за религия и крайностите, добре е да имаме някои изказвания на апостоли във вярата, защото дори и да има фанатици то със сигурност не са писали в тази тема:

ЙОАН 3-19:21 Ревизирано издание

И ето що е осъждението: Светлината дойде на света, и човеците обикнаха тъмнината повече от светлината, защото делата им бяха зли.

Понеже, всеки който върши зло, мрази светлината, и не отива към светлината, да не би да се открият делата му,
но които постъпва според истината отива към светлината, за да се явят делата му, понеже са извършени по Бога.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker