Какво ядем? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121152)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Какво ядем?
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 1368 пъти
Има ли туй някой, който да е работил в хранително-вкусовата промишленост и най-вече в производството на колбаси или млечни продукти? Напоследък има много истории как вътре няма нищо за ядене а са само боклуци заляти с менделеевата таблица. Има ли тук някой, който наистина да разкаже как се случват нещата, а не "една жена каза, че... "?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: 6c00082ce8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз знам, че хляба е пълен с лекарства. Да поясня, за да се съхраняват зърнените култури трябва ежедневно да им се слагат някакви хапчета (не знам точно какви са). Това си е чиста химия. Като отвориш кутията с хаповете лъха яко на... не мога точно да го опиша, но ако си без маска те удря в главата и замайва. Ето това ядем всеки ден. За следващите обработки на хляба не мога нищо да коментирам, но и това е достатъчно мисля. Нека и другите се включат, интересна тема.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 6152ca8767
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Един приятел работеше в цех за сокове.
Всички "натурални" сокове в България се правят от сок от тиква. После се слагат нужните овкусители и оцветители- есенция от портокал, ябълка и тн.
Замисли се, 1л. портокалов сок (ако е истински) колко портокали ще изисква и дали ще е рентабилно и дали 1л. би струвал 2-3 лева.
Всичко е от тикви, които са големи, евтини и с повече сок.
За бирените цехове съм чувал, че всичко едвали не се прави в един казан, после му лепят различни стикери.
Като цяло качеството в БГ не е хубаво, защото държавата е твърде корумпирана и бедна.
Една и съща марка бири в БГ и в Англия имат съвсем различен вкус.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 8a3df8d98b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Аз работя в компания, произвеждаща млечни продукти. Компанията е чужда и се работи само с мляко по точни стандарти. Не се слагат палмови мазнини или някаква друга химия. Проблема обаче идва от това какво слагат самите фермери в млякото. Преди няколко години бяхме хванали фермер, който внасяше тонове химия, която слагаше в млякото с цел тази химия да прикрие други боклуци вътре. Сигнализирахме БАБХ или там както се казва сега, нот те просто вдигнаха рамене и казаха, че в България нямало лаборатория, която да хване това. Така и не разбрахме какъв точно беше тоя прах, който слагаше фермера.
Съвсем отделна тема е, че всичките държавни институции толкова много ги мързи, че всичките им проверки са проформа. Съвсем спокойно можеш да си отвориш цех за каквото и да било, да си платиш тук-там на воля да си тровиш хората. Никой няма да те пипне с пръст, освен ако не закачиш интереси на големите мутренски компании.
Другото много важно нещо е, че в днешния свят 99% от хранителната индустрия е здрава химия, въпреки че е легална. Всякакви ароматизирани и оцветени продукти са изключително вредни и опасни за здравето! Като се започне от бисквити, соленки, курабии, студени чайове, плодови млека, бонбони, вафли, кексчета, пастички, мине се през чипсове, снаксове, всякакви видове солети и се стигне до газирани напитки. Направете си проба, вземете произволно пакет бисквити или вафли и прочетете съдържанието. Ще видите дълъг списък от Е-та и хидрогенирани мазнини. Всичко това бавно убива организма и както ти няма нищо, така на другия ден си с нелечими заболявания. Давам прост пример - ароматите за плодови млека и всякакви други млека овкусени млека и студени чайове от типа на Нестий се доставят под формата на концентрат ( прах или течност ). На опаковките изрично пише, ако ти попадне на кожата, веднага да се измиеш добре. Сами преценете колко са "безвредни". Изобщо вякакви аромати и оцветители са изключително вредни за здравето, както и хидрогенираните мазнини! Много от тези аромати или овкусители също така създават в организма пристрастеност!
Аз за себе си спазвам няколко правила, които поне в известна степен ограничават приема на боклуци. Разбира се 100% можеш да се спасиш само, ако живееш на село и се занимаваш по цял ден с гледане на животни и обработване на земя, но това за повечето хора е почти невъзможно. Преди това ядях доста всякакви боклуци като бисквити, чипсове, вафли, колбаси, сосове и др. Изведнъж обаче получих много сериозен здравословен проблем и единствено Господ ми даде втори шанс, за което съм Му безкрайно благодарен! В момента от сладките неща ям само шоколад и то с възможно най-малко съставки вътре. Без плодчета, пълнежи, плънки и т.н. Гледам изрично да няма палмови мазнини, аромати и т.н. По-скъпи са наистина подобни шоколади, но по-добре по-малко, но по-качествено, отколкото боклуци. Освен това, като цяло захарта също е доста вредна. Не ям никакви вафли, курабии, бисквити, пасти, солети, чипсове и др. подобни, на които преди това бях голям фен. Колбаси, луканки, мезета също съм ограничил до минимум. Основно консумирам подобни неща, когато съм на гости. Ако ми се яде месо си взимам пържола или месо за готвене или риба. Те също, разбира се са много далеч от чисти, но са по-малкото зло. Не пия никакви газирани напитки, както и не ям никакви майонези, купешки салати, кетчупи, топени сирена и др. такива. Общо-взето, колкото по-малко е преработена дадена храна, толкова по-добре. С чистите масла също много трябва да се внимава. Българско - абсурд! От прословутите "немски" с краварката и подобни, поне половината са чисти ментета. Затова и постоянно са на промоция. Основно немски, френски, датски и холандски. Ирландското също е добро, но като цяло е доста скъпо. В общи линии това е положението.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 65220bcb51
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не ти трябва човек от вътре даже. Достатъчно е да прочетеш полето "Съдържание" на етикета за да се почувстваш като жертва на геноцид. А изписаното не етикета въобще не е всичко и има още по-страшни неща сложени в храната които не са упоменати. Давам няколко прости примера. В много видове ръжен диетичен хляб, който моля ви се е по-скъп и е предназначен за здравословни диети има палмово масло в него. А палмовото масло както е известно не се преработва от организма, а се наслагва по стените на кръвоносните съдове като плака. А ако е и хидрогенирано, с което са пълни над 90 процента от всички сладки неща като торти, вафли и други подобни, то тогава трябва да умножиш пагубният му ефект на квадрат. Само тази съставка вземана с храната, примерно седмица може да убие възрастен човек имащ сърдечносъдово заболяване и да скъси живота на млад и здрав човек значително. Като докато се отлага по съдовете, симптоми не се усещат, а това става когато вече е късно и кръвта почти не може да циркулира от там в следствие на което се получава лесна умора и накрая инфаркт или инсулт. Друго. На съдържанието на етикетите на рафинираното слънчогледово олио не пише нищо освен, че съдържа слънчогледово олио. Обаче малцина знаят, че за рафинирането му се използва бензин и сода каустик, тъй като това води до извличане на още много олио от вече пресованото кюспе. И тия неща ги ядете. Дори се усеща ароматната нотката на бензин в него, ако сте забелязали. Е вече знаете, че не си въобразявате. При шарланът който е нерафинирано олио, получено директно от пресоване на слънчоглед миризмата е съвсем различна и има по-силен аромат, който е единствено на слънчоглед.
На никой не му пука за вас бе хора. Не го ли разбрахте. Нито държава, а още по-малко производители. Знаехте ли също, че турските домати често са пълни със забранени пестициди, които увреждат ДНК, както и, че турските лимони често са бъкани с отрови?

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 5dfbd3cc67
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Не се съгласявам с коментиращите. Никой от тях не работи в такъв цех или ако работи не говори за работата си, а разказва какво е чул и чел, от типа "една жена каза" или "в една статия писаха".
№1 няма никакви доказателства за лекарства в хляба, обосновава се със собственото си обоняние. Няма логика, защото няма лекарства, които да са по евтини от брашно на килограм.
№2 на базата "една жена каза" твърди че сока бил тиквен, а реалността е че внасят концентрат от портокалов сок, ако беше тиквен щеше да е много по полезен от концентрирания портокал с консерванти, който разреждат и овкусяват за да ни го сложат в кутия. Работих 4 месеца в такъв цех!
№3 твърди че работил в цех за мляко, но не казва нищо от работния си процес, освен да обвини производител- фермер, така защитава преработвателя. Вуйчо ми работи в мандра, положението с производството на сирене е плачевно, собственика на мандрата не яде от сиренето, което произвеждат, тъща му прави отделно за тях сирене в дома си.
№4 Чел някъде че палмовото масло вредно и повтаря, че всички хора изяждаме огромни количества, а виждал ли е истинско палмово масло, което всъщност е наситено оранжево към червено, на нас въщност ни продават нещо може би много по лошо от палмово масло. Колкото до рафинирането, е казал верно как се рафинира, обаче не е наясно че тези бензин и сода каустик всъщност не ги ядете, а шарлана който рекламира, ако е истински само пресован слънчоглед, би гранясал още в завода. Ама така е чел човека няма какво да му се сърдим. Че на никой не му пука за крайния клиент е вярно, но че турските зеленчуци и плодове са по отровни от европейските не е прав, често в България пръскат със същите забранени пестициди, въпросните пестициди са забранени в ЕС, затова в БГ си внасят пестицидите от Турция контрабандно, но това съвсем не означава, че турците масово ги ползват, само означава че произвеждат пестициди за да продават на нашите, гръцките и македонските фермери. Турците ако ядяха толкова отрови нямаше да се въдят така, няма да има обяснение, защо те са държавата с най малко проблеми със зачеването в сравнение с околните държави, като процент от населението.
Няма как един плод или зеленчук да изглежда перфектно и да не е бъкан с химия. Перфектен красив и чист, без химия, плод се ражда само 5-7% от цялата продукция, колкото и добре да се грижиш за градината, пестицидите увеличават този процент на 40%.
Говоря като готвач, работил в много различни цехове в хранителната промишленост, в България и в Европа, като вече имам и собствен двор в който отглеждам храна за семейството и приятелите си, разбира се наел съм си кой да ми гледа животните и градината, но аз контролирам отглеждането. Обръщам голямо вниание от къде се снабдявам с онова, което не мога да произведа. Примерно маслото, което ползвам ми го носят от Турция, макар да е забранено.

 
  ...


...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: a3a55e79c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Не е напоследък, а е от 92-а насам.
Има, моеж би 5-10% от родното производство, което е като хората и това е ПОДОБРЕНИЕ, спрямо преднте 10 години, вяртваш или не. Познавам хора, които сило желаят, да подобрят положението и се опитват, но биват спирани от три неща:

- Бедност
- Глупост.

Корупцията е ясно - някой ти иска пари, за да работиш спокойно, а понякога, просто работиш прекаелно добре и си трън в очите на конкуренцията. А пък ако имаш политически пристрастия и си ПРОТИВ властта, която е горе, в дадения момент, много лошо.

Бедност - Хубавите продукти изискват средства и време! "Не думай!", нали? Лошото е, че винаги има и по-висока крайна цена. Всеки иска кашкавал за 4-5 лева, но истината е, че за под 10, е невъзможно. И този за 10, не е особено добър. Виж 14-15 лева, вече ми изглежда по-реалистично. А ако искаме кашкавл, зрял с месеци, държан в добри помещения, добре изследвани и доставян винаги пресен, ще се наложи, да се бръкнем по 20 и нагоре лева, ако искаме да го взимаме от супера. Демек - на една баба и стига пенсията за 11 килограма кашкавал. Подобно важи и за бялото сирене.

Глупост: Много хора се оплакват, че не ядът доматите, като на баба им, но забравят, че баба им не е таксувал за труда си, че с години е сяла домати и е имал опит, как и какво да прави, а и дори да искаше пари, нямаше да начислява ДДС.
После всеки иска евтини домати, но като на баба си. Е да, ама този който произвежда доматите, не е баба ти и едва ли ще желае, да ти ги даде без пари. Можеше просто, да даде земите под аренда. Едва ли ще желае и дистрибутора, да ги закара в магазина, за без пари. Или да ти ги дават от там. А после имаш ДДС и печала. Ако работиш на "нула", реално работиш на загуба.
После всички искат домати за по 2 лева, но да са хубави. Никой не иска, да дава по 4-5 лева за домати, защото "аз едно време си ги взимах от градината". Ако беше толкова лесно, да се правят евтини домати в огромни количества, мислите ли, че нямаше да се правят? Искаш домати, които не са третирани с пестициди. Искаш домати, който не са "ГМО", който са "расли на открито", торени с "био" тор, на "чиста почва". Добре - ама при полоежние, че ще даде 1/4 от норамлната продукция, коства повече време и усилия, каква очакваш, да е крайната цена? 2,20?!?!?
Ясно е, че някой хора не могат да си позволят скъпите неща, но много от тези, които могат, ама им причернява при мисълта, че килограм хуабво телешко, може да е 35-40 лева, че хубавите домати са по 4.5 лева, а че има и хубави български продукти, но защото са български, не заслужават да по-висока цена (говорим, да подкрепяме родното, ама ... само ако ни отърва, явно).

И накрая - Корупция. Но това е тема за друг разговор. Просто знай, че у нас, каквото и да тиказват, вирее най-тежката корупция в ЕС, след тази в Италия, може би.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 102a115d6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Това, което ще кажа, не е точно това, което се пита в темата, защото не съм на вътре.

От първо лице не мога да кажа, но мои семейни приятели имат птицеферма и са ни казвали, че си плащат под масата на ветеринар да си затваря очите за някакви забранени храни за пилета. Но не съм наясно за какво точно става въпрос. Знам само, че като си купя пиле от село, то няма нищо общо с магазинското - нито като вкус, нито като мирис, нито като цвят, бульон, субстанция и каквото се сетиш. Разликата е фрапираща. Няма нужда да си на вътре, за да усетиш огромната разлика. Аз даже до скоро си мислех, че не обичам пилешко, докато не опитах истинско такова. Е, обичал съм и още как. Същото мога да кажа и за останаите меса.

Колкото до доматите например леля ми е производител и знам, че купува селектирани сортове, които хем нямали листа (за да се берат по-лесно), хем раждали по много и големи, хем издържали на всичко и в крайна сметка, като ми даде домати, те са като гума и стоят по 3 седмици като току-що набрани. А дори не говорим за корпорация, а за обикновен земеделски производител. Знам и, че от както почнаха да ги пръскат с някакви по-специални препарати, свако ми все е по болници. Постоянно ги зарибяват някакви търговци на семена, препарати и т.н. как с този препарат и с онзи сорт стават по много е с по-ниска себестойност и по-малко труд. Другата ми леля си гледа за себе си натурално и като сравня двата домата разликата е от небето до земята - аромат, сочност, вкус, вид - просто все едно са от различни планети.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 0fd23fbdbd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   4-ти до 5-ти
Палмовото масло е пагубно за здравето във всичките му форми. Чисто и оранжево или бялото като восък, може да убие човек, който има сърдечно заболяване. Виждал съм това с очите си след консумация на продукти съдържащи го. Затова и се опитвам да предупредя колкото се може повече хора, че не е шега работа. Няма нищо преувеличено в статиите за него. Не си мислете, че щом не е забранено значи е наред. Нищо подобно не значи това! Нищо. Хората се учат бавно, системата е мудна и има икономически интереси в цялата работа. Преди са споявяли консервите с олово и колите доскоро пръскаха оловни пари по улиците. Така, че не се ли пазите и не разсъждавате, няма кой да ви пази. Отивате на кино. А, че попада сода каустик и бензин в рафинираното олио попада. А турците имат редовна практика да продават отровни плодове и зеленчуци на Европа. Напишете само в гугъл отровни турски лимони и ще придобиете представа за мащабите на картинката. Дали е целанасочено като форма на тероризъм към Европа или са толкова кухи за да не разбират, незнам. Знам само, че ако в България имаше ефективен контрол повечето внос от Турция щеше да е върнат обратно още на границата. Ми то на турският лимон често само миризмата му е като на балатум. А забранените пестициди с които често са пълни турските домати не влияят винаги на плодовитостта, а както казах увреждат ДНК. Тоест превръщат хората в грозни и тъпи изроди, олигофрени и неадекватници. Могат и в маслините ви да сложат блажнта боя за добър търговски вид.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 23dce29b6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Номер 5, точно това съм написал, а именно, че контрол на храните, пък и на каквото и да било друго у нас ЛИПСВА! Наистина работя в млекопреработващо предприятие, което не слага боклуци, поне не забранени. Съвсем отеделен е въпроса, че както съм написал в предният си пост, оцветителите и ароматизантите са изключително вредни, но официално са разрешени. Това обаче, в никакъв случай не ги прави по-малко опасни. И понеже номер 6 е засегнал въпроса за цените и качеството, ще дам един пример с напълно актуални цифри. Предприятието, в което работя не произвежда собствен кашкавал и сирене, но друга мандра ги прави за нас. Доставната цена за килограм кашкавал по БДС е 14.36 лева с ДДС. В магазинната мрежа същият кашкавал струва около 25 лева с ДДС и отгоре за килограм. Имаме над 10 лева надценка само заради наредените прекупвачи по веригата. Решението е много просто, но никой не се наема да го направи, тъй като ще бъдат засегнати изключително много интереси - главно на големите вериги и дистрибутори. Какво е решението ли? Почти във всеки град има т.нар "кооперативен пазар". Съвсем спокойно може да се направи така, че на тези пазари да могат да продават само и единствено производители. По този начин на едно място ще можеш да си купиш месо, мляко, яйца, плодове, зеленчуци, хляб и т.н. Ще се получи като хипермаркет, само че с отделни магазинчета и сергии. По този начин въпросният кашкавал няма да е 25 лева, а примерно най-много 16-17 лева с ДДС. Има разлика, нали? Какво е реално положението в момента. 95% от сергиите и магазинчетата се оперират от прекупвачи и то такива, които са поне 2-ри или 3-ти по веригата. Примерно, плодовете и зеленчуците се купуват от борси, които в най-добрия случай ги купуват от производител или в повечето случаи и те ги взимат от други, по-големи борси. Затова доматите са по 4 лева, черешите по 6-7 лева и т.н.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 5dfbd3cc67
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   №9 Работиш в предприятие, което е прекупвач на сирене и кашкавал, какво преработвате тогава???
При доставна цена 14,36, няма как да достигнеш 17 лв, само ДДС от 17лв ти е около 3 лв, надали дори и като производител ще работиш без печалба. А производителите са заети с производство, те не са търговци, търговията е друг тип професия, без значение дали ти ги наричаш прекупвачи. Не всеки на този свят става за търговец, ако беше така никой нямаше да работи за работодател, а сам щеше да продва труда си. Хубаво мислиш да оставиш безработни и гладни дистрибуторите, обаче не мислиш че в такъв случай е вероятно и ти да останеш безработен, защото работиш в пердприятие, което прекупува сирене. Работодателя ти печели оот прекупуване на сирене.

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 5dfbd3cc67
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   До 8 разсмя ме. Палмово масло в различни цветове. Хората със сърдечно заболяване не умират от палмово масло, а от заболяването си. Като твърдиш, че може да убие човек, който има сърдечно заболяване, това води до извода, който няма сърдечно заболяване няма да бъде засегнат от палмово масло. Малко стана като с короната, който има придружаващи заболявания само той истински боледува на легло или може да умре от корона:)
Разбирам, че четеш доста статии, и аз съм чел, обаче не разбирам защо твърдиш, че написаното в тях е достоверно, а като доказателство имаш само "в една статия писаха". Не им вярвай чак толкова много на журналята, всички те за пари пишат. Търси други източници, търси логиката, сам/а изследвай в химична лаборатория палмовото масло и тогава бъди толкова сигурен/а.
Ако палмовото масло беше толкова отровно пройзводителите му дисега 1000 пъти да са измрели, та те ядът най голямо количество от него. Реалността е че то е полезно, може да се използва вместо рибено масло за коригиране на дефицит на витамин А. Съдържа още висок процент витамин Е, но доста евтино в сравнение с зехтина примерно и хората които произвеждат и продават зехтин или други масла за хранителната промишленост са на далавера да си платят за статия или за фалшиви изследвания.
Напиши в нета маслена палма и чети, няма какво да четеш платени статии против палмово масло.
В разстението маслена палма, няма отровно масло, както в слънчогледа няма отровно олио, и в кравата няма отровно масло.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: fe1af42f28
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Храната която се продава днес е истинският "невидим убиец". И проблемът не само не очаквай държавата да го разреши, а само ще го поощри. Защото нали трябва да излезе как стандартът на живот се увеличава, и българинът да се чувства по-богат. Цялото нещо естествено се базира на внос на евтини и нискокачествени продукти. Ако тръгнем да купуваме продукти като от "едно време", ще се окаже че реално сме обеднели. Навремето, каквито и пристрастия да има човек, е факт че се обработваше всичко, гледаха се животни, и се произвеждаше поне добра храна която всеки може да си позволи. Поне тая част функционираше. Днес те тровят с храна, което създава идеални предпоставки после да те тровят и с лекарства. И така докато пукнеш около седемдесетака... тамън излизайки в пенсия. За справка, вижте "светлият модел" САЩ. Та там имат най-болното и затлъстяло население в света. Без имиграция щяха да се топят. Постоянно си реформират здрасвната система, и става все по-скъпа и непостижима за много американци. Но бизнесът върви, това е най-важното. Много си мислеха, че само да дойде тая "демокрация" и нещата ще се оправят. Ей ти реалността - всеки си гледа интересът, и лъже и маже с колкото успее да се размине. А ролята на държавата? Да прибира рушветите и да залъгва стадото. Не само тук, но и в Щатите, политиката е просто едно шоу, за пред народа, зад което стоят корпорации и банки които реално дърпат конците. Оригиналният вид в който САЩ беше създаден вече не съществува. Изпуснаха нещата и там, и развиха най-лошата форма на капитализъм, както и СССР развиха най-лошата форма на комунизъм. Просто накрая всички тези режими свършват по един и същ начин - паразитирайки и убивайки гостоприемника, т. е. хората на които се крепят. За момента са измислили "решението" с тоя мултикултурализъм, и внасяне на работна ръка от неразвити държави, за да прикрият геноцидът над собственото си население.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: dd65a623ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   8 до 11.
Палмовото масло запушва вече стеснените кръвоносни съдове при човек със сърдечно-съдово заболяване и стеснява чрез отлагане на плака кръвоносните съдове на младият и здрав човек. Съответно при първият веднага настъпва инфаркт или инсулт, който води до бавна и мъчителна смърт, а при вторият постепенно стесняване на съдовете, без симптоми до момента в който вече е късно. Началните симптоми от консумацията му, ако изобщо мога да ги нарека така са сънливост и лесна умора, главобиле. След тях обаче изведнъж идват истинските брутални проблеми като гръм от ясно небе. Палмовото масло може да е много видове и да изглежда различно, тъй като се подлага на химични обработки, които го правят дори още по-опасно. Както казах тук не става въпрос за статии, а за лично наблюдение върху действието му. Като статиите са абсолютно прави и дори меки с него.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 23dce29b6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Номер 10, ти разбираш ли като четеш нещо или просто си пишеш? Написал съм, че доставната цена е 14.36 лева с ДДС. Това е доставна цена на производител с вече добавена печалба в нея. Работодателят ми не печели от препродажба на сирене и кашкавал, защото освен тях има още доста продукти, които могат да се произвеждат от мляко. А от кашкавал с рафтова цена от 25 лв./кг. няма как да печелиш, понеже продажбите са никакви. Това е просто допълващ портфолиото ( имиджов ) продукт в случая.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 5dfbd3cc67
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   13 на какво се базира личното ти наблюдение?
На това че си познавал един който понякога хапвал храна с палмово масло и вече е починал ли? Какви доказателства имаш колко точно отлагания е имал и дали те са създадени точно от палмовото масло?
Имам баба и дядо. дядо ми пуши и без маргарин с палмово масло не е седнал да се храни в продължение на 30-40 години, баба не пуши и не обича маргарин и не кусва, по голямата част от храната си произвеждат сами, на село са. Баба е с запушени артерии, кръвно, висок холестерол и какво ли още не, дядо го изследвахме артериите му ЯМР нямат отлагания лекаря казва че здравето му е перфектно, а и той така се чувсва. Разликата в живота им не са само цигари и маргарин, дядо ходи пеш по 15км всеки ден, баба в повечето време седи и плете.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 80118ad4f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   13 до 15.

Базира се на това, че след дълга с години, строга и стриктна диета на недопускане на продукти съдържащи палмово масло, в момента в който беше направено изключение по невнимание, веднага последва рязко влошаване на състоянието след което удар, мъки и смърт. Не са нужни никакви научни изследвания и спорове по темата, нещата са кристално ясни. Аз който съм млад получавам проблеми след консумация на два кроасана и ме боли глава и ми хлопа сърцето след това, какво остава при човек вече имащ сърдечносъдово заболяване. А дядо ти няма как да е консумирал маргарин с палмово масло от толкова много години защото палмовото масло е от сравнително скоро въведено. Нито пък е задължително маргаринът да е направен от него. Може също дядо ти да е водил здравословен живот през целият си живот, да консумира също редовно чесън който отпушва съдовете до 20 процента, или все още да няма отлагания по съдовете. Но ако е започнал да консумира продукти съдържащи палмово масло в момента е в процес на бързо отлагане на плака по съдовете и си слага бесилото. Не знам при маргаринът маслата дали са в самостоятелна форма или служат за получаване на субпродукти в него, но ако започне да яде примерно хляб на който пише, че съдържа палмово масло, пържени в него храни, кроасани, торти и други подобни, а да не говорим ако палмовото масло е и хидрогенирано, определено ще има страшни проблеми в близкото бъдеще.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 8a3df8d98b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Номер 15, не съм 13, но не разсъждаваш правилно. И цигарите, и маргарина, както и много други неща са вредни и със сигурност съкращават живота. Всеки организъм обаче е различно силен и различно понася различните отрови. Няма как да сравняваме двама отделни човека с различен начин на живот. Сигурното е, че ако даден организъм, при определен режим на хранене и живот може да доживее до 100 годни ( примерно ), то ако към режима на същия се добавят цигари, алкохол и т. н., годините ще паднат до 80 ( пак примерно ).

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker