Градината и някои родители - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Градината и някои родители
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 901 пъти
Детето ми тръгна на градина в първа група и всичко се започна. Тъй като в тази градина ще са всички през следващите четири години, беше направена вайбър група, в която да се обсъждат някакви важни въпроси. Дотук добре. НО... минаха само два дни и телефона ми прегря. Батерията пада по два пъти на ден. Отварям си телефона и виждам 30 непрочетени съобщения. Опитвам се да работя и като имам секунда за глътка въздух поглеждам дали някои важен за мен човек не е писал за нещо важно и се натъквам на писаници от тази група, които много ме натоварват. Буквално превземат съзнанието ми. Дали има начин да заглуша групата временно за да не изскача, а да чета от време на време, когато реша?
Започнаха да пишат разни майки, които в работно време стоят на телефоните??? Постоянно се пише по колко пари трябва да се съберат, по 20, по 30, по 50. Трябвало да оборудваме градината, да се купят къщички за игра, консумативи, да се плати на паркове и градини да оправят двора на градината и т.н.
Само на мен ли това ми се струва ненормално? Аз пускам детето си там, защото трябва да работя и вечер нямам търпение да си го взема и предпочитам тези пари да ги дам за хубава храна и да купя играчка, която ще му остане вкъщи, а не да наливам в градината, където освен това плащам такса и като ми разболеят детето съм със 150 лв. назад през седмица-две. Добре, ако е така, от предните групи, защо като са събирали пари не са останали играчки в градината? Крадяли ги уж. Ами от градината не искат нищо от нас. Само по 20 лева за да купят блокчета и моливи за децата, скромни хора. Обаче не разбирам защо някои родители имат такава инициатива да се събират някакви колосални суми за играчки. Онзи ден имаше родителска среща и събрахме 600 лева от родителите. Днес се пише пак за още пари за да се съберат много повече и една от майките ги държи в себе си.
Явно аз съм социопат, наистина.
Моля, обяснете ми.
Много ме дразни това.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: 198ad3f7bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   И ние сега сме така, за блокчета, работи, за играчки не са искали още. Просто не чети като не ти се занимава. За децата трябват пари, няма как. И моето е първа група.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: d7f9ba5d2d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Можете за заглушите групата във Viber по следния начин:
През мобилния телефон отивате на името на групата Ви във Viber. Натискате върху името на групата и задържате 3-4 секунди. Излиза падащо меню със следните опции:
- Маркирай като непрочетено
- Постави горе
- Изключи звука на чат
- Скрий чат
- Изтрий чат
Избирате си някоя от последните три опции, потвърждавате и готово.
Връщането в активното състояние на чата става по обратния начин, освен, ако не сте изтрили чата.
Успех!

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: adcd15331c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравей, авторке! Не знам защо вечно събират пари в училищата, а вече и в детските градини-нали са на делегиран бюджет от Общината? Ако трябва, да се обърнат към нея и ребром да поставят въпроса-"Трябват ни тези и тези неща, ще може ли да ни ги изпратите?" А не постоянно да събират пари от майките, защото нямало нищо! А отделно и дето се плаща такса-нали всичко влиза в нея? Защо тогава се правят на ощипана моми? А и сигурно няма деди, които да гледат детето ти?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: fc838eb29c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ние не даваме. Не сме се включили във вайбър групите. Имаме отношение единствено с градината, нямаме какво да обсъждаме с другите родители. Ако от градината официално искат нещо го обсъждаме с жената. Носихме два три пъти играчки.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 9c121a76d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Не родителите са виновни, учителките пускат муха за събиране на дарения, и доста родителки се хващат и пишат, и събират мислейки, че като проявят инициатива на тяхното дете ще се обръща повече внимание, донякъде са прави. След време сама ще забележиш, че детето на събиращата пари ще е с привилегии. Директорките искат от учителките да баламосат майкте за дарения, особенно на деца в 1 група докато майките не са захитрели. А най хубавите вещи, които се закупят отиват в къщите на самите учителки и лелки. Моя роднина е лелка в детска градина, у тях, че и на селото им, столчета, масички, купички, кърпи, хавлийки, чаршафчета, тоалетни принадлежности, доместос, дизинфектант, течен сапун с литри, блокчета, тетрадки, нови играчки, каквото си помислиш.

 
  ...


...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: da47f06eda
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Сътласна съм с автора. Добри че моите деца вече не са на градина. Такива родители маскират нещо с тая фалшива грижа. Но не знам какво.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 13a87c0abc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Автор: Да уточня, че от градината всичко е обновено, не искат нищо. Просто една майка напъва много и тя измисля тези неща... сега говори за слънчеви колектори и номи детски площадки... а градината е с почти всичко ново и супер стегната отвсякъде.... Благодаря ви за коментарите. Иначе ние носим сухи и мокри кърпи, а вътре е пълно с хиляди нови играчки. Имат кухни, печки, шкафове с карти и кубчета. Рай.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: adcd15331c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Аз съм номер 3, ето какво намерих, което ще бъде от полза за майките!
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/vylchev-uchilishtata-da-ne-sybirat-pari-ot-roditelite-2241072

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 98f613a677
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Стига и вие, дали били 600лв на двайсет деца е по 30лв на дете. В чужбина таксата е колкото една заплата. Ние дадохме 50лв за миналата година за шкафчета, килим и играчки, тази година казаха, че е забранено, но пак бих дал. Все пак таксата е 50лв, естествено, че няма как да стига за всичко, нека бъдем благодарни, че ни гледат децата за такива символични суми, защото на запад таксите са колкото една заплата. По частните детски заведения не ти искат допълнително пари за нищо, но и таксата е 500лв.Крайно време е българите да спрат да се оплакват от всичко.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 713d704d56
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Това си е класическа схема от много години, с която буквално се краде от родителите. Много е просто, градината има отпуснат бюджет да речем за играчки 1 000 лева. Директорката обаче събира тези пари от родителите и след това се сдушва с някой магазин да й издаде фактура за горната стойност, уж че ги е купила. Дава част от тях на магазина за "услугата", а остатъка си го прибира. И тя доволна, и магазина доволен. Навремето, преди около 17 години един познат караше курсове за книжка в средното училище, където учеше. Всичко уж се покриваше от държавата, но "учителите" накараха целият випуск да си плати бензина, понеже държавата уж още не била отпуснала пари. Дори и така да е било, познайте къде е отишъл бензина, когато държавата е отпуснала парите. Не е много трудно, нали!

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: c022624c51
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Особено в детските градини кражбите са поголовни.
Накрая разбрах, че крадат даже и от храната на децата, дават им в бебешки чашки, останалото си го разделят по чанти и торби и изнасят.
Разбрах, когато детето почна да говори и да си идва гладно като животно и като разпитах какво става.
Така се оказа, че не само то е гладно а и всички други деца и на молбите им за още храна просто не обръщат внимание или им казват че намало “допълнително”.
Ама какво ти допълнително, като даваш по една лъжичка от ястие на дете. И няма с привилигии.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 9c121a76d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 8 Ако си мислиш, че има майка в бг, която не е видяла това което си постнала се лъжеш.
Тук авторката има различен проблем, както е описала проблема е една или няколко от майките, проблема й не е градината или учителките да искат пари. А дадена майка иска да прави дарение, но не сама, а казва на всички по колко да съберът за да правят общо дарение.
Това е голям проблем, ако не искаш да правиш дарение, няма как и да откажеш на такива майки ще раздухат глупости по адрес на отказалата да дарява и детето й. Има случаи в които такива майки забраняват на децата си и на децата на приятелките си, да играят с детето на майка с която са имали различно мнение или малък спор.
Трудна ситуация! Ни да дадеш ни да не дадеш парите които ти искат.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: f4d124d1be
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   И аз пуснах детето в първа група преди няколко дни. Не можах да присъствам на родителската среща, защото и аз съм педагог и тъкмо започвам работа, само че в частна институция, та пратих майка ми на срещата. Жената ахна. На майките не им стигало, че има телефон в канцеларията, в лекарския кабинет и при директор от където ще се уведомяват ако с детето им има някакъв проблем, а настоявали да купим мобилен телефон специално за групата, където по всяко време да могат да се чуват с децата си и с педагозите, също така този телефон трябвало да има висококачествена камера за да могат да се снимат децата ежедневно и снимките им да се качват във ФБ група.
Сега дни след постъпването гледам публикациите в групата "Как е групичката днес? ", "Има ли сълзички днес? ", "Днес няма ли снимчици? ", " Възползвате ли се от последните слънчеви дни Калинки, може ли снимки? "
Не знам как издържат колегите, честно. Знам какво е началото на 1ва група, половината от децата не са били на ясла, адаптацията им изисква много внимание и отдаденост, занимават се с много административна работа, опознават се с децата тепърва. Началото е трудно за всички и деца, и родители, и педагози- ясно е. Обаче ми се струва прекалена тази онлайн ангажираност. Честно казано, дори не мога да си представя да имам 1ва група и смартфон, на който непрекъснато да ми се изисква отчет, снимков материал и т. н. Камо ли родители да звънят да чуват децата си през деня. Знаейки за бума на мултимедийните устройства в днешно време и интереса на децата към тях. Представям си как майката на Гошко звъни да го чуе и всички реват за телефона. Или как моето дете страда, че аз не му звъня...
Ами, в крайна сметка ако нямам доверие в тази институция и в хората, на които съм поверила детето си... То какво прави там? Не е ли така?
Друга майка пък била възмутена, че папките за досиетата на децата са лилави, а групата е Калинки и щяла самостоятелно, ако трябва да купи червени папки... Е, със сигурност няма да получи подкрепа от мен в това си начинание.
Още не са се обръщали към мен с изисквания за финансиране, но ако го направят бих им предоставила контактите на Община Пловдив и на Отдел образование.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: fffcb34098
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Това са от ония майки, които се чудят по цял ден какво да правят, не работят, но детето им е на детска. Заведат го и и хоп на кафето на цигарки, докато аз тичах за работа. Живея до ДГ и знам всичко. Виждам и лелките с торбите след 18, 00 ч. Просто се изключи от чата. Правилно каза някой - ти имаш отношение с детската градина, но не и с другите родители. Каквито и да са те.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: c022624c51
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Тия детски градини трябва да се закрият.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: ffb82d900f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Като ви чета и се радвам, че вече нямаме взаимоотношения с Детската градина:) А майки кукундрели, колкото искате. Добре, че са те да купуват подаръци, да правят кошници за госпожите, да организират цялата история. Давам и не искам да ме занимават с глупости. Нашите купуваха играчки, торби с играчки, можеха да се видят от който иска, правеха и отчет. Плащам и не се занимавам. Аз съм против цялата тази история, но как да се впиша в колектива и детето ми да не е отритнато и тормозено? А най-съм против подаръците за различните празници и натегачеството. Но какво да се прави, нормално е за БГ. Въпреки това с второто дете случихме на госпожи, разкошни, за тях е призвание работата им. Обожаваха децата и си личеше!

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 7de9ca5d3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   При нас миналата година събираха по 100 лв. Отделно ходи на английски и плуване за което също се плаща. Толкова са учили, че учителката дори не е забелязала, че той говори, чете и пише отлично на английски. Да плува не се научи, а 100те лв не видях какво са купили с тях изобщо. Имаме фб група в която родителите плюят по учителките и директорката и се карат по между си какви да са еднаквите подаръци за коледа.
От миналата есен имаме и вайбър в който всеки който си забрави я гащи я яке в училище пита дали някой не му го е видял. Всеки нормален човек би си го потърсил, но идиотите ще занимаят още 30 човека със загубените гащи на детето. Телефона ми постоянно получава съобщения. В 23.30 получаваме всички съобщения от майка, решила да не пуска детето си на градина, но в последния момент размислила и пише в групата. Правихме операция на сина ми. Аз седя пред операционната, телефона писка, поглеждам, групата на детската градина, пак някой си търси гащите. Е, напуснах я, тая група уж беше за важни съобщения. Госпожата се обиди, не ми пука. След време ме добавиха пак, пак същите идиоти и вечер почват да си пожелават лека нощ. А във фб се заяждат помежду си.
От тази година детето ми е на детска градина в германия. Тук ако госпожата иска да каже нещо праща бележка или емайл.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: b543fd7d21
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Това е ненормално. Но докато родителите играят тази игра, тя ще съществува. Просто е. Спрете. Спрете да предлагате подкупи и да създавате корупция. Спрете да откликвате на молби за подкупи. Детето ми беше в три градини в Германия, навсякъде ни искаха по 5 евро на година за материали и това е. И базата в едната градина беше от памтивека.

За децата е най-важно да се отнасяме добре към тях, с внимание и уважение, с разбиране за нуждите им. Но със сигурност нямат нужда от фейсбук, от соларни панели и от безкрайно количество играчки.

А в конкретния случай - как е възможно една изкуфелница да тормози цялата група? Дайте ѝ отпор. Напишете, че не е нормално и че трябва да спре да облагородява градината, че не е нито нейна, нито ваша работа. Явно ѝ е скучно, но това не бива да се превръща в проблем за всички.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: b543fd7d21
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Аз бях забранила в градината снимки с детето ми да бъдат публикувани. Писмено.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker