Мечтата ми е да стана влогър - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Мечтата ми е да стана влогър
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 976 пъти
Привет, аз съм момиче на 20. Следя първите влогъри в България още откакто бях в основното училище, когато започваха с клиповете си Емил Конрад, момичетата- Боряна от Bobismakeup, както и Ели от MakeUpButHow, които публикуваха видеа за грим и козметика, и които запалиха страстта ми към гримьорството! Близо 10 години след това вече имам възможността да работя допълнително като професионален гримьор, изкарах и курс, адски им се възхищавах за красотите които създаваха! За мен тогава нещата които правеха страшно ме впечатляваха, предвид и че единствения ми допир със света на грима е бил покрай майка ми, която ползва само спирала и 2 червила. Изумявах се колко се променя едно лице в ръцете на професионалистите само с грим. В последствие започнах да следя и други хора, Стан и Стефи и още други влогъри, и още си спомням първите им клипове. Много ми харесваше идеята да изразяват себе си по този начин.Тогава да си инфлуенсър в България не беше нещо, от което може да се печелят пари, както е сега. Тогава сякаш всичко беше за удоволствието, начин да изразиш себе си! Не веднъж съм снимала себе си в различни клипове, но никога не съм публикувала нищо, защото осъзнавам, че съм изглеждала нелепо.След толкова години още следя повечето от влогърите, с които съм още от първото им видео и още ми се иска да стана като тях! Но ме притеснява реакцията на хората, и по-скоро тези, които са около мен и ме познават.Не целя да печеля пари от това, ако стане ще е супер естествено, но идеята да имаш свой канал свой видеодневник е страхотна, особено като се върнеш на клип от преди 6-7 години и се видиш колко си различен! Вече всички ползват професионални камери, фотоапарати, дронове, осветление и т.н и съм на ясно че не мога да правя толкова качествено съдържание. Дори мисля, че гласът ми на запис звучи нелепо.Но се чудя дали да не опитам??! Какво мислите ?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: cec0256b49
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ще кажа само едно - слушай сърцето си и дерзай! Имаш един живот, не го пропилявай в мисли за това какво биха си помислили хората! Успех!

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: dd1475ef1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей,

Ще ти дам отговор като "стар YouTube-ър", който имаше милиони гледания още преди Емил Конрад и другите ти идоли да са знаели какво е компютър.

Още от началото на създаването на YouTube го използвах и 2008 направих първия си канал в YouTube, после направих и втори, като 2-та канала бяха едни от най-гледаните канали в България (сумарно имаха 30-40 милиона гледания, а аз имах десетки хиляди абонати). Качваха ми клиповете по много други сайтове, и са били в топ 40 на vbox също.

За справка, тогава най-гледаният български канал беше PlanetaOfficial и имаше само 70 милиона гледания.

Занимавах се с качване на народни песни, български филми, църковни песнопения, клипове за български забележителности, манастири, Старобългарска литература и какво ли още не (свързано с България).

Каналите просъществуваха 5-6 години, като накрая ги свалиха заради незаконно съдържание (един шеф на една българска телевизия пробва да ме търси да ме съди, но не ме намери).

Като последната година един куп рекламодатели се редяха да си пускат рекламите през моя канал, като ми предлагаха по 10 000 лв. месечно, но аз бях идеалист и им отказвах - не го правих за парите (а и знаех, че ако абонатите ми видят реклами на "Ара мюзик" и "Турските авиолинии", на канал с българско съдържание, няма да са ми абонати за дълго).

--------------------------------------------------------

На въпроса ти:

Ако ще го правиш защото ти харесва (защото ти е "кеф"), а не за да станеш "инфлуенсърка", да имаш "хиляди абонати", да "правиш пари". Стани влогърка - да!

Ако ще го правиш само за парите и славата - не ставай влогърка. Повярвай ми - ще хвърлиш страшно много работа за доста дълго време и ще имаш малки или незначителни резултати, преди да постигнеш какъвто и да е успех, след години.

Защото ако станеш влогърка и имаш 5000-10 000 хиляди гледания и 100-200 абоната, след 7-8 месеца, ще се отчаяш и откажеш, вместо да продължиш да работиш по канала си.

Аз и сега започвам един перспективен бизнес с нагласата, че ще ми трябват 5-10 години, в които лека по лека да го развивам докато стане сравнително печеливш. Не очаквам бързи резултати.

Ако погледнеш и Емил Конрад - отнело му е 8 години да направиш 400 хиляди абоната, но има само 25 милиона гледания, а аз са 5-6 години имах 30-40 милиона гледания.

Ако все пак си твърдо решена да станеш влогърка - няма да се отчаеш на 7-мия месец и ще го правиш с желание години наред без видим резултат, ето ти няколко стъпки, които да ти помогнат:

1. Научи какво е Networking - абонирай се за други подобни влогърски канали, пишете си. Пиши положителни коментари на видеотата им, подкрепяй ги, спори с хора които ги критикуват. Техни фенове ще те забележат и ако те харесат ще ти станат абонати (а може и някой влогър да те рекламира, или да направите нещо заедно).

2. Научи какво е Branding - разделяй си видеотата на категории (примерно аз имах "Български филми", "Български народни песни", "Българска история" и т.н.) и в описанието на всички видеота слагай някакво мото, което е общо за всички видеота в категорията (или ги започвай по един и същ начин - с някакво intro).

3. Научи какво е Marketing - сподели видеотата си сред приятели, сподели ги в социалните мрежи, сподели ги по форуми или на други места. За да не изглежда нахално - търси страници на дадени теми и сподели направо playlist пък хората да го гледат ако искат (хем ще имаш повече гледания щом е playlist, хем не им натрисаш само едно видето, а им даваш избор). Рекламирай и видеота на други влогъри (не бъди егоистка)!

4. Научи се как да си обработваш видеотата - със софтуери като Sony Vegas, Camtasia и др.

5. Най-важното - научи се на търпение, научи се на 10-ки часове отделени в редактиране на видеоклипове за които може дори да не получиш гледане или коментар, научи се да не бързаш и да качваш качествени клипове. И вярвай в себе си.

Дано съм ти помогнал!

Поздрави!

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: bd1558f5e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   България- държавата на пишмян рапърите и влогърите.
Много добра мисъл на Ицо Хазарта- Като стрида в маршрутките, аз съм сам в държавата на проститутките.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 517e2ac47f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да ти имам мечтата. Влогърството е за богати лентяи.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 00d5419312
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Опитай. По-добре да опиташ и да не се получи, отколкото да не си опитала и да се чудиш цял живот какво би било...
Като за начало не е нужно да влагаш много средства в свръх-качествени камери, осветление и т.н.
Можеш да започнеш с телефон (ако има добра камера), да потърсиш в интернет как да си направиш импровизиран lightbox за осветление.. и просто да се пробваш. :) Ако потръгне, ще се оборудваш поетапно с необходимото.
Колкото до околните - те не живеят твоя живот ;) не живей за тях, а за себе си.
Предполагам, че дори в началото да не одобрят напълно, с времето ще видят колко си щастлива и ще се радват и те.
Успех :)

 
  ...


...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 852c3404f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Трябва да опиташ твърдо. Правят се по 4-5 хиляди на месец от тази дейност. И ако си добра успехът не ти мърда. А това ще те направи и известна, а това се цени много. Все пак сме 2020 нали така.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: d4e5822f43
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   На всеки са му минавали тези мисли.
Ако се решиш, знай че всеки един от близките ти ще ти се присмее и отрече твоя бъдещ успех.
Щом надушат мангите първи ще се притекът на подмазване и на просия за пари.
За глса ми, и аз не си го харрсвах.
Докато го харрсам направих много записи, и да , има секрет, но колко актьори, превци, журналисти са дерзали докато го открият.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 98bc1fd482
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Звучиш добре. Явно има и какво да покажеш, а ако това е така - просто давай, има нужда от такива като теб, защото нямаме много добри влогъри, особено гримьори.
И все пак, ако това ти е страст, защо просто не станеш гримьор, или не създаваш визии за себе си за ежедневието. Защо се търси известността, предполагам и тя те блазни? Искаш внимание?

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 7a1fbcb9c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Нелепо звучи за всеки, като слуша гласа си и всеки е започнал и се е учил. Това основно професия ли ти е? На.30 си дай го малко сериозно вече.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 04bb5d283b
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

11.   Всеки неудачник иска да стане ифлуенсър!
Написах неудачник, защото само простовати хора могат да следят постоянно влогъри и разни там хора с повече свободно време.
На 20 години си, замисли се до колко си се реализирала професионално с гримьорството, не мечтай за "славата в интернет", защото утре ще си на 30-40 и пак ще си стоиш на мястото на което си била като по-млада.
Ако имаш талант - реализираш, това се прави с РЕАЛНА работа, а не да сърфираш в нета мечтайки "един ден" да се "станеш" като някой определен всезнайко в ютуб.
Не гледам видеа на влогъри, освен на Любимир Жечев, Чефо и Кристиан Танев.








~darkgirl~

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker