Кой човек е "боклук"? И кой "аутсайдер"? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121045)
 Любов и изневяра (29670)
 Секс и интимност (14349)
 Тинейджърски (21879)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Кой човек е "боклук"? И кой "аутсайдер"?
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 1040 пъти
Интересно ми е какво влагат хората в този ужасен израз? Кого бихте определили като"боклук"? Аз мисля, че тази дума има две значения- човек, който не става за нищо, и такъв, който е гаден, кофти, върти курвенски номера. Аз по- скоро се спирам на второто. Защото първото ми се вижда ужасно жестоко и долно. Какво разбирате и под израза "за нищо не става", вчера баща ми го каза на брат ми. Аз, например, считам, че клошарите, курвите и проститутките, лудите, бедните, наркоманите, не са боклуци и аутсайдери.
Какво разбирате под "аутсайдер"? Защо и този израз се използва наляво-надясно? Не смятам, че е редно. В класа си имаме аутсайдер, на когото всички се подиграват. Не мисля, че да си"аутсайдер" е прегрешение, особено когато обществото е причина да си отхвърлен. Явно в този живот всички трябва задължително да са фрашкани с пари, да изглеждат лъскаво, да са нагли бабаити и курви, и да са ама винаги, винаги позитивни, общителни и отворени, щото иначе не са хора.
Вие как смятате? Интересно ми е да чуя повече мнения!

Ж, 13 г.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: c6eb0ebffc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аутсайдер- Outside, буквално означава- човек извън, извън средата, извън общият кръг и тн.
Както ти даде пример с твой съученик. Той е аутсайдер, защото не е във вашият кръг, не общува с вас, не се вписва и тн.
Бездомници и прочие също може да ги класифицираш като аутсайдери, защото не са в общо приетите рамки, рамки в които трябва да имаш собствен дом, семейство и работа от 8 до 5.
Боклуци са хора, които ти причиняват неприятности. Боклук може да е и най-популярният в даскало. Боклуци са хора, които правят мръсотии, държат се нагло и тн.
Например на един клошар, който нищо не ми е направил, не мога да му кажа "боклук".

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: d868aa4611
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Подкрепям №1
И искам да добавя. Когато някой използва израза "за нищо не става" няма предвид буквално, а че не се справя с точно определената дейност, която се очаква от него в дадения момент. Ако баща даде на сина си трион и му каже да отреже дадена дъска, сина не се справя, бащата ядосан каже "за нищо не ставаш". Това съвсем не означава че сина му не става за готвач, за ИТ, за тираджия, думите на бащата в случая означават, че в момента сина му не се справя и е желателно да положи повече усилия за да се научи да реже с трион.

Думата аутсайдер я използват наляво и надясно хора на които им е интересна, мислят че другите хора ще се впечатлят, както самите те се впечатляват от нея, ако той ползва тази дума често, или най-често при тийнежърите ако има кой да се обижда от дадена дума ще му я повтарят разбира се, без дори да знаят какво означава.
Когато аз бях тийн някой беше измислил дума, която нищо не значи, но пък хора които не знаеха се обиждаха.
Наречеш някого самсурляк, кърлънгъч, тартуфлек, буцуняк, щерелеф, каркадъбел, килибек и той се свие, че и ревне и хълца все едно са го нарекли с нещо супер обидно, а то нищо не значи измислил си е думата, но тя въздейства.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 95923e0a58
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   За "боклук" всеки си има своя интерпретация, която е предимно негативна, разбира се. Но ние примерно едно време като буйни тийнейджъри сме си викали "боклук" или "лайно" дори с приятелски отношения. А "аутсайдер", както ти обясни колегата по-горе, идва от английското outside - извън. Т.е. човек, който е извън социалната среда, която масата хора е приела. Имал съм периоди и места, в които съм бил аутсайдер. Но тогава аз лично се определях като индивидуалист, не като аутсайдер. Аутсайдер съм за околните, а те за мен бяха просто маса от копиращи се почти еднакви хора, които не смееха да са себе си, или дори не знаеха кои са. А аз се изграждах и осъзнавах - индивидуалист. Препоръчвам на всеки да е по малко индивидуалист, но не е нужно да е някакъв краен вариант. Аз успявам да балансирам между социалното и индивидуалното.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: f8d1b79a29
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Няма боклуци и аутсайдери. Всички хора са равни. Тези приказки ги говорят или озлобени хора. Или тези, които ръководят оббществото. Така те манипулират останалите и им задават измислени цели - коли, мацки и мачовци, почивка извън България и пр. И хорицата хукват да гонят зададените им цели. А тези, които ги управляват са доволни, че лесно ги манипулират .

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 68f015281f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Точно па наркоманите са си абсолютни боклуци, те са не просто ненадеждни и непредвидими, те са направо опасни, те са заплаха за обществото ни, защото никога не знаеш какво може да причинят на самия тебе, и въобще на когото и да било!...Най-малкото е да те пребият, а съвсем възможно е и да те наръгат, както 2018г се случи, познавах един такъв-даже двама бяха, които са така "мръднали" както се вика, а единия поне си беше наркоман направо. Бяхме заедно в една програма за младежка безработица, за 8 месеца, и в края на 2017г тоз въпросния го изгониха, и в края на февруари 2018г, под въздействието както на алкохол, така и на дрогата, наръга и уби дядо си по майчина линия, за което го вкараха у затвора, а същото лято делото бе прекратено, и оттогава ни вест, ни кост от тоя!...И на мен какво ми остава, освен да се чувствам кофти щом се сетя за това(макар че почнах да ги забравям вече и двамата де, явно таз коронаистерия леко ми помогна в това отношение), щото само се ядосвам като се сетя за това, и че по време на тия 8 месеца във всеки един момент съм можел да бъда аз наръган от тоя, и който там друг наоколо...
Та просто мисълта ми е, че за наркоманите и пр., точното определение е боклуци(за мен поне), тя тая дума даже може в няколко случая за досадни и гадни хора да се използва...мое мнение.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker