питане за куче - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121115)
 Любов и изневяра (29687)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18503)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

питане за куче
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 764 пъти
Защо кучето ми се паникьосва когато вали дъжд и особено когато има гръмотевици? На комшията кучето не реагира, а моето умира от страх. Какво да го правя? Живее си на двора, но при дъжд го прибираме в къщи, но пак си е паникьосано. А за гърмежите по нова година да не говорим, тогава и аз се ядосвам, това е дива работа!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: 0648ccd562
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Очевидно е. Така, както има хора с параноидна шизофрения и хора без параноидна шизофрения, има и кучета, страхуващи се от силни звуци, както и такива, на които не им пука от гърмежи. Моята дакелка не ги отразява особено, освен да иде някъде, в някой по-отдалечен ъгъл, но знам за кучета, които правят припадъци, повръщат, тресат се, не ядат с дни след това и прочие.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 6949143b77
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   По принцип моето куче го е страх от гърмежите. Малко е странно, че го е страх от дъжда. Страх го е а и много и от пиратки по Нова година. Ама чак да трепери и да се тресе не.
Предполагам, че повечето кучета имат страх от гърмежи.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: f3a9f965e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Просто е по - страхливо. Както при хората няма един, който да си прилича с друг по характер на 100 %, така е и при животните.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: c01734c1e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   №1, с нищо не ми помогна, питах как да постъпя, че на кучето да му е добре!? Не питам как реагират вашите кучета. Сигурно има опитни кучкари, които биха дали съвет, как да помогна на кучето. Прибрах го от улицата съвсем мъничко, едва ли от улицата има някакъв страх, вече е на 20 години но си е жизнено, само дето взе да се плаши, като беше по младо нямах този проблем.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 35bbec2a4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   4, и на мен ми е странно, че има стршно много хора, които вместо да говорят по темата, ни в клин, ни в ръкав разказват при тях как е, сякаш това ще помогне на автора.

 
  ...


...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 5ca7557fad
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   От опитен кучкар:забелязал ли си как като промениш интонацията на по висок тон и кучето се стряска, защото разбира, че му се караш? Кучетата приемат сигнали и чрез слуха си и, когато има гърмежи и пиратки ги е страх, защото много рядко чуват тези сигнали и не ги познават. Може да преодолее този страх само ако си до него и го успокояваш като му говориш и галиш с наградки.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 0648ccd562
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Прочетете пак първото изречение и веднага ще разберете смисъла в отговора на номер 1.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: b7f2d22f65
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   №6, точно това правя интуитивно, естествено че го приютявам в къщи, хич не му е до лакомства в такива моменти. Не съм му се карал, нямал съм проблеми с него, че да му повишавам тон. Като беше по младо не му пукаше от гърмежи, но сега поостаря, вече е около 20 годишно, но си е пъргаво, е повече лежи, отколкото да бяга както преди, но този стрес ме притеснява. Затова питам дали е от възрастта, дали да го водя на ветеринар. Преди две години му извадиха матката, беше се възпалила, и сякаш тогава му се промени нещо в него. Да не би в клиниката нещо да са го плашили, тази операция дали е причина!? Когато отидох да си го взема беше много уплашено. Иначе много наперено си пази двора, като дойтат странични хора яко ги лае, но никога не е налитало да хапе.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 08a0fb1055
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Когато моето куче беше малко също се страхуваше. Някъде пишеше да му помогна да свикне със звука малко по малко. Затова всеки ден му пусках от лаптопа записи (има в ютуб) на буря. Първоначално много тихо, едва да се чува и с времето усилваш звука, накрая свиква с този тип шум.
Другото, което му помогма беше, че като имабуря се научи да идва при мен и да се гушка...така се чувстваше в безопастност.Вече е на 4 години и нямаме проблеми при бури, спи си някъде и изобщо не го отразява.
Успех :)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: eb2acba11f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   №9, благодаря, това вече е идея! Но твоето кученце е било мъничко и затова се е страхувало, като всяко малко дете е било, това е нормално, но моето вече е стара баба, и на стари години да се плаши, това не е нормално. Аз си го прибрах от улицата, беше съвсем малко, мокро и цялото в паяджини, някъде се е вряло, беше калено като командос, тогава нямаше никакъв страх, беше истински боец. Откакто му направиха операцията, тогава нещо стана, тогава стана по страхливо. Както писах, когато отидох да си го прибера от клиниката беше много уплашено. Заварих го навряно в една клетка(непосредствено след операция, как ли се е чувствало горкото), и даже при моето присъствие не искаше да излезе от тази клетка. Като посегна да го взема, даже на мен ръмжи и не иска да излезе, ето това ме навежда на мисълта, че нещо там е ставало. Както и да е, ще си го прибирам при гърмежи и това е. Мога да опитам това със записите, дано подействат.

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 606d53099f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Всяко куче си има характер. Има страхливи, смели...
Моето също се паникьосва при силен шум, но тя си е глезла по принцип. При последната буря така се нави под завивките ми, че приличаше на плюшена играчка и не смееше да мръдне. Трябваше доста да я успокоявам. Доста приятели с кучета споделят, че кучетата им ги е страх от бури, а за Нова година някои дори им дават успокоителни. Даже тук преди време някой споделяше какви хапчета дава на кучето си.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker