Пионка или лидер?! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Пионка или лидер?!
преди: 12 години, 9 месеца, прочетена 3078 пъти
Всеки се стреми да бъде НЯКОЙ в този живот. Да бъде напред с материала в живота, така да се каже. Да си изгради добро име, добър и респектиращ авторитет и да живее достойно. Едни го постигат с цената на големи усилия, правейки големи рискове, утстоявайки себе си в тази борба. Други го постигат умствено, трети чрез СИЛА. Четвърти тръгват по нечестни пътища, свързват се хора които са на високо ниво в живота, но пък се занимават с мръсни и нечисти бизнеси и т.н. Пети пък решават че ако се бият наляво и надясно, ако се правят на някакви откачалки и безстрашни, това ги прави "велики" и т.н.

Като цяло според мен животът е сложно нещо което е изградено от чинове и стъпала и всеки човек заема различна позиция и различен ранг в обществото. Има доста типове хора които са аутсайдери, затворени в себе си, и някак плахи... този вид хора имат огромно желание да се издигнат в обществото, да смачкат враговете си, да покажат пред обкръжението си че те са НЯКОИ, че те са нещо в живота. Но за този тип хора, животът е доста труден защото на тях не им е дадена сила и смелост, а ако едно нещо не ти е заложено в гените, то тогава е доста трудно да си го наложиш, един вид се налага да избягаш от себе си и да се превърнеш в нещо което не си.

Това е доста труден процес който зависи много от волята и желанието за промяна в човека. Някои успяват да го постигнат и да се наложат като определени ЛИДЕРИ в обществото. Други правят много опити но все неуспешни и просто не успяват да се наложат. Днешният живот, това е доста сложно нещо и определено ти се налага да се биеш, да постъпваш по по рисковани начини... защото има много хора които те провокират и които решават че могат да властват над теб, тези хора посягат на това което е твое, опитват се да ти го отнемат. Стараят се да ти вземат страха и да те смажат. Ако им позволиш, ти вече си им в краката и те винаги когато решат ще те мачкат и ще те унижават, ще потъпкват правата ти.

Познавам няколко човека от града ми, които системно са мачкани от разни изроди които само гледат с кого да си почешат юмруците. Провокират всеки който видат пред себе си, вгорчават живота на много хора. И така тези мачканите хора, за тях животът е много труден и сложен. Тяхното бъдеще рухва. Познавам и доста хора които системно демонстрират агресия и безстрашност в себе си. Те са готови да смачкат всичко което се изпречи на пътят им. Не отстъпват пред никого, влизат смело в боя и се доказват, постигат респект, и много от хората осъзнават че не бива да се избазикват с такъв тип хора защото сериозно ще пострадат ако си позволят подобни волности.

Имам по малък брат, тоя е мега сбъркан и като излезе на улицата е някакъв сдухан страхливец а като е в нас, се прави на мъж и постоянно се лигави, и говори какъв щял да бъде в живота, как щял да пребива хората и т.н. Нашите го разлигавиха от малък и той стана едно нищо, само знае да се тъпче, да седи пред телевизора и да се прави на мъж. Искам да го счупят некаде за да разбере че животът не е игра и че на улицата никой не прощава.

Има един друг изрод който системно мачка невинни хора, движи само с мангали и се друса. Някакъв мега арогантен тип който си е внушил че хората са му в краката, и че може да върви и да ги бие и да мачка. Просто съм се нагледал на всякакви типажи хора. Ето до сега съм слушал майка ми и тъпия ми брат да говорят пълни безсмислици, и брат ми както винаги само за бой говори а майка ми дава някакви шибани теории за "прогрес в живота" и "извисяване нагоре в живота"... Толкова са смешни. Само бой и разни теории ли има в този живот. Не може ли човек, просто да живее нормално и да си върви в правият път. Що всеки си е втълпил че щял еди на к'во си ниво да бъде в живота. На к'вото и ниво да си, колкото и корав да си (както твърдят разни хора).. Ами все ще попаднеш на своят майстор и на некой по ненормален от теб, който ще ти разкаже играта, и тогава разбираш че животът не е игра и че не можеш с всеки да се закачаш и да се правиш на мъж.

Не всеки може да бъде властен, не всеки може да е министър, не всеки може да е бияч.. но всеки се стреми да достигне високо ниво в живота, което е разбираемо де! Но нямаш ли горе в главата нищо, значи си празен, може и 100 кила да си, но това не те прави достоен!
Тъпо е, като цяло, щото съзнаваш че ако си някой сдухан и слаб, то всеки ще те мачка и ще ти се меси в живота. Там е работата че независимо дали искаш или не, просто ти се налага в днешни дни да си тежък и по властващ човек, просто правилата на живота, днешните правила го налагат. Ако не си от лидерите, то тогава ще си от мачканите.

Но защо всеки си мисли че да си ЛИДЕР, значи да причиняваш болка ей така на хората... чек малко, хората не са играчки. Силата не е за да се използва ей така на всеки, силата е за да имаш самозащита, да можеш да опазиш и защитиш честта си, и това което е твое. Да защитаваш слабите от разни идиотчета които живеят за да трепят и нанасят вреди на другите. Силата и могъществото според мен трябва да се използват за да мачкаш изродите, да ги сваляш от небето на земята и така да правиш един вид добро. Да въвеждаш нещо като ПРАВОСЪДИЕ !!!

Честно казано аз съм доста слаб в тяло, както и доста срамежлив, и в обществото не умея да завързвам контакти с хората. Още от даскало бях системно малтретиран от останалите, опитах да завържа приятелства и т.н. но просто бях отхвърлен. А и от баща си физически бях пребиван много пъти. Операция тежка съм претърпял, абе моят живот е много сложен да си кажа честно. И така вече 23 години почти животът ми е от труден по труден. Щото съм на много ниско ниво и имам някакъв вроден страх в себе си. Живея в малък град където преобладават предимно идиоти. И всеки по някакъв начин ме е наплашил така да го кажа. И винаги като излизам, всеки ме дразни и провокира, всеки ме мисли за нещо което може да мачка. И така нататък.

Може би ако имах някой по смел приятел, щях да имам някаква защита зад гърба си, но там е работата че съм отшелник и нямам приятели. Всеки ме дразни, нервите ми са разбити. И в нас проблеми и извън нас проблеми. Не мога да си хвана приятелка, защото не мога да и осигуря нито защита, нито парично съм некой богаташ... И така сами разбирате че е тежко положението. А наистина искам да изляза от това положение, да изплувам, да притъпя този вроден страх който имам. Да стана нормално момче, да се науча да се бия без да ме е страх от никого. Да стана по смел, по отговорен, по контактен и така животът ми да тръгне в по добра насока.

Има ли такива хора които могат да ми помогнат. Които нямат страх от нищо и никого, които заемат добри позиции в този живот, и които помагат на такива хора като мен? Точно такъв човек ми трябва, да ме поеме и да преобрази животът ми. Искам да стана машина, и безчувствено същество. Искам да имам респект пред хората. Но не искам да съм изрод. Искам просто да всявам ред, там където цари безредие. Искам да пренаредя животът си. Защото все повече осъзнавам, че в този живот трябва да биеш за да те уважават, трябва да имаш добра работа или бизнес, да си паралия, за да си желан. Защото ако не си това, ти си изгубен! Просто времената са такива.

Винаги съм се кефил На ДОСТОЙНИТЕ ХОРА! И тези които държат живота си в ръце, които са си устроили живота така, че никой да няма пръст в него. Така да го кажа уважавам безстрашните хора и хората които постигат успехи и се изкачват нагоре в живота. Искам и аз да бъда такъв. Възможно ли е, или винаги ще съм някаква пионка която цял живот ще страда и ще се бои от реалността?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 9 месеца
hash: 9dd11b8e27
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   1 няма що, голям съвет.
Не виждам нещо да те задържа в този град. И това дето ти е влезнало в главата само за биене е глупост. Изглежда породена от хората около теб. Трябва да направиш промяна, да отидеш в друг град. Намери си работа там. Запиши и нещо да учиш. Може да не е нещо сериозно, колкото да се запознаеш с други хора без предразсъдъци. Няма да ти е лесно. Не разчитай на човек, който да те води дълго. Ще му станеш слуга или няма да станеш този, който искаш. Трябва да разчиташ главно на себе си. Не би искал да си безчувствен. Не прави глупости.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 0665de1605
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Алоу, модераторите, трийте такива коментари като първия!!! С какъв акъл изобщо сте го пуснали...

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: b909501c6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Макар, че дори не прочетох 1 изречение от историята ти, без много да му мисля КАЗВАМ ЛИДЕР!

 
  ... горе^
преди: 12 години, 9 месеца
hash: a015c7c9f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Ако сам не си помогнеш няма кой да ти помогне.

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: 67ee691a9a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   "Има ли такива хора които могат да ми помогнат. "
Като за начало си избий тая глупост от главата, че някой ще ти помогне. Никой няма да ти помогне. Раждаш се сам, бориш се сам и умираш сам това е реалността колкото по-бързо я възприемеш толкова по-добре за тебе.

Като за начало се махаш от тоя забит град и си намираш работа ако си завършил някакъв техникум още по-добре може да започнеш да работиш по професията си ако не си намираш някаква обикновенна работа предполагам, че едно средно образование имаш. Най- важното като за начало ти е да си намериш работа, да станеш финансово независим от там нататък ще се наредят нещата.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker