Моето положително мнение за хомосексуалността - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Моето положително мнение за хомосексуалността
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 1233 пъти
Може да ви е писнало от такива теми, но исках да споделя мнението си.
Вярвам че всеки човек малко или много може да намери за симпатичен някой от своят пол. Всеки човек, гей или не- може да бъде дразнещ. Всички трябва да сме толерантни, добри хора, демонстрирайки мисъл, а не агресия.
Прогресът и всеобщата дружбата е нещото, което предпочитам пред интригите и омразата. Важно е какъв човек си, не с какви хора правиш секс.
И последно -някои хора трябва да се научат да гледат с душата си и не с очите, да бъдат мили и като цяло виждането им за живота да бъде положително! Какъвто и човек да си- стреми се да виждаш живота положителен.
Не че отрицателна страна не съществува, просто няма смисъл да и обръщаме голямо внимание и да се тормозим, лишавайки се от щастието на света, хабейки години в негативизъм.
Както в една песен на queen, , можеш да бъдеш каквото си поискаш"
Поздрави.
Момче на 17, което харесва момичета.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: 19bcbfb34a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мерси, че споделихте, вашето мнение НЕ е важно за нас.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: b6514fae53
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Хомосексуализъм винаги е имало и ще има. Дори се среща и при животните.
Човек дори и 2-3 исторически книжки да прочете, ще види, че хомосексуализъм е имало хилядолетия назад.
Древна Гърция, Рим, както и в други култури.
Има орнаменти изобразяващи сексуални актове между двама мъже или две жени.
В някои епохи е било част от културата и общата норма, в други епохи, тези хора са били избивани.
Виждаме и как две световни религии или няколко диктатори не са успели да изкоренят това нещо. Дори във Ватикана има педофилия, че дори и наши попове ги хванаха в хомосексуализъм.
В случая не се нагърбвам с тезата дали е морално и хубаво, а просто констатирам факти.
Мен друго нещо започва да ме притеснява.
Да не някой ден хомосексуалистите, заедно с крайно левите нео-марксисти да започнат да изтребват хетеросексуалните двойки.
Виждам една тенденция, в която ако не си чернокож трансджендър нео-либерал, то не те зачитат за човек. Утре този тип хора могат да хванат пушките и да изтребят "враговете".
Пътят към ада е постлан с добри намерения.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 1d185c8d2b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Аз също харесвам момичета, ама ако постоя още девствен, обмислям варианта да стана хомосексуален. Все пак и аз си имам нужди:)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 823070a6c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторе, Дискриминирай номер 1 ако видиш такива като него. Дискриминирай на база пол, както и на база цвят на кожата, косата, очите, формата на главата или височината, дискриминирай на база форма на тялото, както и на база вид на квалификациите. Анализирай им постиженията и сложи цена на стойността им или това с което допринасят на останалите. Като срещнеш хора тип коментар 1 и такива като него, научи какво правят. Скучни ли са? Каква музика слушат? Културни ли са наистина? Аристократични ли са? На опера ходят ли? Класическа музика ли слушат? Теартри гледат ли? Бедни ли са? Попадат ли в идеалите ти? Възпитяни ли са? Богати ли са? Бъди сноб. Ако не са стойности ги зарязвай. Бъди плиткоумен като номер 1 и последователите му. Омразата и глупостта трябва да среща това. Дискриминирай и не им давай работа на база че са с християнски или мюсюлмански имена, или на база религия. Ако нещо те дразни в името - дискриминирай. Не им давай работа и ако не ти харесва нещо в начина им на говорене или език на тялото. Намери нещо и дълбай там. Бъди като тях. Мрази различното и това което намират за ненормално в LGBT характеристиката която не е избор. Дискриминирай на база характеристика в която попадат те и за която искат толерантност и да бъдат разбрани. Научи ги да се мразят себе си и им кажи че не са сами, както и че ги мразиш също и ти. Ако са стари, или нямат зъби или пък са млади с криви зъби / жълти зъби също дискриминирай. Не са стойностни. Погледни за бемки които ще ти се бият в очите и им дай прякор в ума си. Окосмяване или липса на токова също използвай. Подигравай им се за това че са плешиви ако са с такъв ген или че им побелява косата. Ако не ти харесва прическата на някоя жена - пак и сложи прякор. Ако е мъж и е сам си повтаряй че той ще остане сам. Може и да му го кажеш че освен той себе си че не иска, други не го искат също. Кажи му че ще остане сам и че дори и да търси половинка накрая пак ще остане сам.

Дали не е тъпотия това което написах???!!????

Бъдете добри хора и приемайте различните, защото и вие не сте цветя за нещата за които нямате избор!!

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: e9123dd25b
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Номер 2
Това няма как да стане. По-голямата част от гейовете и лесбийките нямат против хетеросексуалните и не са агресивни. Иначе принципно крайните лефтисти са много противни, съгласна съм, но според мен нямат шанс. Именно защото нормалните хора, без значение ориентацията, виждат колко неприятни и отблъскващи са крайните либерали. Те граничат с налудничавост и служат само за посмешище.

 
  ...


...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: e24f4a2494
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Имам много такива приятели мъже и абсолютно никой не ми е навирал в лицето сексуалните си предпочитания. За мен те не са хомосексуалисти, те са мои приятели. Парадирането е това, което дразни хората, иначе никой не го интересува с кого си ляга някакъв непознат.
Що се отнася до коментар 2, че някой си щял да изтреби друг, това все още е в сферата на фантастиката. Ако се стигне дотам ще е закона на джунглата и ще бъде убит по-слабия, без значение дали е гей или не.
Вярно е, че постоянно ни занимават с правата на разни малцинства, но е наша работа да не се поддаваме на провокации.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 764c621138
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Поздравления за темата, авторе! Твоето мнение беше важно за нас!

Номер 6, хубаво е, че не делиш приятелите си на хомо и хетеро, но не съм съгласен, че никой не го интересува кой с кого си ляга. Вярно е, не би трябвало да го интересува, но реалността е съвсем различна. Не са редки случаите, в които някой бива заподозрян за гей, по някакви си стереотипи, не са редки наглите интимни въпроси, не са редки хомофобските шегички и отричане неравното положение, в което са ЛГБТ хората.

Не зная какво имаш предвид с "парадиране", но ако наричаш това да бъдеш такъв какъвто си парадиране, смятам, че разсъжденията са ти в много грешна посока. Не мислиш ли, че е лицемерно да казваш, че имаш гей приятели и същевременно да искаш да бъдат неоткрити, защото това било парадиране? А ако пък имаш предвид гей парадите, ще поясня че парадите не са с цел парадиране на сексуалност, а заявление към света, че нас ни и има , ние сме тук и заслужаваме равно третиране - правно и морално, като всеки член на демократичното общество, в което живеем.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 8aa4196911
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Кой с кого спи, си е личен проблем. Щом не ми навлизат в личното пространство, всичко е наред. Дори съм на мнение, че е по-добре гей двойки да осиновяват деца, вместо да седят необичани из бг домове за сираци и всякакви подобни институции. За повечето бг обаче, гейовете са болни мозъци, Франкенщайн и подобни щуротии. Повечето от тях са високообразовани хора с добри финансови възможности. А и реално нито хетеросексуални, нито хомосексуални родители правят секс пред децата си, за да е толкова важно с кого си лягат. Важното е, че ще се чувстват защитени и обичани.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 3093ba0ed6
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

9.   Авторе, такива толерасти като теб са се събрали в Западна Европа и Америка. Върви при твоите събратя и остави България чиста от тези извращения.
Ж21

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 2c8db5bb63
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мнението ми за хомосексуалността е неутрално. Предпочитам да гледаме на нещата чрез науката и фактите. Интерпретацията го оставям на вас, защото вярата и убежденията са лични.
Имаме следните данни:
- В много животни има практикуващи хомосексуализъм. Човекът не е изключение
- През различните периоди в различни общества хомосексуалността е третирана поразлично. В авраамистичните религии са твърдо против, но феноменът е разпространен даже сред свещенослужителите
- Практикуващи анален секс мъже са по уязвими на болести предавани по полов път от другите хора
- Спорен е въпросът за унаследяване и генетичност на хомосексуалността
- В миналия век хомосексуалността се приемаше за болест. В редица страни са проведени "терапии" под формата на инжектиране на химикали, електрошок и пр, не е постигнат напредък

Еволюционно възникването на хомосексуалността може да е от полза. Както писах по горе спорен е въпросът за възникването на феномена. Според мен не трябва да има санкции за практикуването му. Въпросът за узаконяване на гей връзките под някаква форма изисква обществен консенсус.

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: dbd0f6b2b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Никой не мрази гейовете, а това гейщината да се демонстрира и прилага като норма. Отделно и гейовете притесняват нормалните мъже. За което и Тръмп отново ги забрани в армията. Крайно неприятно е някой мъж да се държи любезно и приятелски с теб, ти да си помислиш, че иска да сте приятели и да му отворнеш със същото и накраят да ти налети и тогава с ужас и отвращение да разбереш защо е било всичко това. Толкова е гадно, че чак е трудно за повярване. Като искаш да сме толерантни към геьовете порво те да се научат на толерантност към всички хора които не искат да виждат това.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 41850e076d
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Има и много парцали сред нас гейовете, но свестните се държим нормално и мъжки, и същевременно сме много чувствителни и грижовни. Няма значение дали обичаш мъж или жена, нали все е човек с душа, сърце и мозък, от плът и кръв. Обичта е уникално чувство и обичаните хора са щастливи и здрави. Така че се обичайте и бъдете добри и достойни хора.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 478ab38aae
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Аз нямам против гейовете, даже съм ЗА да могат да сключват брак. Но знам, че позволи ли се това, ще разреши да осиновяват и деца, а относно това съм твърдо против.

Дразни ме натрапването и политизирането на проблема. Например в чужбина има светофари за пешеходци, чиито лампички са изборажния на двама прегърнати мъже. Не разбирам защо се прави това. В някои държави учели момченцата в детската да пикая седнали, че иначе било доскриминация спрямо момичетата. Или пък не им казвали какъв пол са и нарочно не говорели за полове, че да си изберяли сами какви са, като пораснат. Това е тотално грешно от морална, педагодическа и всякаква гл. т. и съм против чак такава толерантност. Има и разни демонстрации, искания, протести, реване за права, където реално няма проблем и какво ли не от гейове. Това вече е чиста политика и настройване на хората едни срещу други с политически цели. Точно както ДПС и Атака настойват българи срещу турци, че българите да гласуват за Атака, другите за ДПС.

Против съм правене на политика и подобно натрапване и толерастия. Но не съм против самите гейове - кой с когото иска с него да спи и да се жени, но без да се замесват деца в такива отношения, защото те нямат вина и заслужават нормално семейство. Сега някой ще каже "по-добре родителите да са гейове, отколкото пияници примерно". Да, не е добре да са пияници, но не е добре да са гейове за възпитанието на едното дете, защото полът, сексуалното поведение на детето се формира до голяма степен именно от примерите на родителите. А и вяко дете трябва да си има нормално семейство с майка и баща.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 823070a6c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   11 глупости говориш. Кажи че си комплексар за това колко си мъж и си зле със самочувствието освен от всичко останало в живота ти, включително и със мъжествеността си. От там идат и омразата на мъжете в България. Непостигналия ще опитва да доминира като опитва да принизява другите по някакъв начин. Ти причина ако искаш да ги солиш гейовете винаги ще си намериш. Гейовете в България са супер репресирани и като цяло не се показва. Плюс това, гей ако иска мъж ще се хване с гей. Ти ако си роден уж чист хетеро, нямаш какво да дадеш и без това.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: a65e4e3abc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   " Крайно неприятно е някой мъж да се държи любезно и приятелски с теб, ти да си помислиш, че иска да сте приятели и да му отворнеш със същото и накраят да ти налети и тогава с ужас и отвращение да разбереш защо е било всичко това." - А НА НАС ЖЕНИТЕ ПИТАШ ЛИ НИ КАКВО НИЕ? Постоянно сме под този стрес! Нека и вие да разберете на какво сме подложени и какво трябва да преживяваме...

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: d23d8ae05a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Аз нямам нищо против гейовете, но да се обличат, като жени и да се държат, като жени вече е странно. Да си сменят пола пък го намирам за отвратително. А с гей парадите според мене единствено показват, че са различни, а уж целта е обратното.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 28af496542
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

17.   Хахахахха, коментар номер 2 искрено ме разсмя, аз писах под номер 9.
Хайде кажи при кои животни се среща хомосексуализъм?! Прати и клипчета, ако може да видим всички.
При животните това е знак за надмощие и да “покажат кой е шефа”. Хомосексуални двойки при животните НЯМА, нито истински хомосексуалисти, ако мога така да се изразя.
Личи си, че знанията ти за хомосексуалността са от коментари във фейсбук.
Ж21

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 91d251e40f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

18.   7 - парадиране означава да занимаваш със сексуалната си ориентация хора, които са ти напълно чужди и изобщо не се интересуват от теб.
Нормално е да се говори за тези неща с близки и приятели, но не виждам защо това би интересувало шефа ти или случаен човек от улицата.
Никой не нарушава правата на другите според българското законодателство. Така че не разбирам гей парадите - да. Дразнещи са и само биха ме настроили срещу такива хора, вместо да ги приема като всички останали. Точно парадирането означава, че не искате да бъдете приети като всички останали, а да сте център на внимание.
Аз паради за сексуалността си не правя, никой от колегите ми не знае с кого си лягам и какви фетиши имам. Знаят само най-близките ми хора и партньорът ми.
Защо ли на мен никой не ми е задал нагъл интимен въпрос? Може би защото не се разхождам със странни, крещящи дрехи и прическа като на дракон. Ако един гей изглежда като всички останали никой няма да му задава неудобни въпроси. И не ме разбирайте погрешно. Аз защитавам правото на всеки да се облича и изглежда както намери за добре. Но ако се обличаш провокативно е ясно, че целиш да привлечеш внимание, а после се сърдиш, когато го получиш. Лек когнитивен дисонанс май се получава, а?

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: c5e326c11d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Педалите дразнят не с това, че се чукат взаимно, а с това, че парадират демонстративно! Какви са тези паради с разголени задници? Къде хетеро ориентираните правят подобни демонстрации? Как да обясня на децата си, защо тези гологъзите са на площада? Нима това трябва да гледат децата ни? Като са скрити ако искат гъзовете си да разпорят, все ми е едно, но не искам децата ми да гледат такава отврат! Ако продължат с парадите и с парадирането, ще ми станат още по противни. Сами си търсят ненавистта на хората!

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: c5e326c11d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

20.   По принцип, първо коментирам по темата и после чета коментарите на друтите участници във форума. Като прочетох коментарите се сетих за случка когато бях войник. Пътувам с влак за родният си град, в отпуск разбира се. На гара Горна Оряховица трябваше да изчакам един час. Както си стоях на пейка в чакалнята, до мен седна млад мъж, добре облечен, изглеждаше интелигентен, взе да ме разпитва за къде ще пътувам, и както ми говореше взе да пуска ръка по бедрото ми. Зверски бях загорял в казармата, и набора ми на мига се надърви. Не знам какво щеше да стане ако бяхме на по скрито място, вероянто щеше да ми извърти една свирка. Като усетих какъв е, просто станах и се разкарах от там. Не дойде да ми досажда повече, но за първи път ми се случи педал да ме атакува. Това наистина е противно, а ако ме беше видял някой познат, какво щеше да си помисли за мене!? Затова си мисля, че педалите са нагли и отвратителни, постъпките им са такива!

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 764c621138
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

21.   18, според твоето определение за парадиране можем да приемем това, че целуваш приятеля/ката си публично, че го/я държиш за ръката публично, че говориш на колегите си как сте прекарали уикенда, че си му/и направил подарък за рождения ден или пък споделянето на каквато и да е проява на любов и привързаност към човека, когото обичаш. Ти срещу такива обществени прояви ли се бориш? Сватбите не са ли парадиране? Фактът, че свободно можеш да правиш и говориш за всичко това показва, че ти нямаш нужда от парад, защото нищо от това не ти е ограничено, а свободно и незабележимо го правиш, без дори да осъзнаваш и да си благодарен за възможността да го правиш. Ти имаш ли нужда от протест (защото парадът е протест), за да имаш възможността, отново ще повторя - правна и морална, да правиш всичко това? Мисля, че отговорът е категорично не. Толкова сте свикнали с удобното положение, в което се намирате, че дори не разбирате от какво са лишени ЛГБТ хората... или не искате да разберете.

Правилно отбеляза, че всеки има правото да се облича по какъвто си иска начин. Както всичко в живота и куиър хората са различни - на някои им харесва да са по-екстравагантни, а на други да изглеждат по-консервативно, всеки с предпочитанията си, но не мисля, че ти си човекът, който трябва да определя кой как да се облича, за да не бъде обект на хомофобията. Ако излезем от лицемерието и си говорим реално за нещата, колкото и нормално да изглежда един ЛГБТ човек той винаги ще бъде дискриминиран от хора като теб при знанието за принадлежност към тази група. И ако трябва отново да бъдем реалисти, а не лицемери, една огромна част от ЛГБТ хората не изглеждат по стереотипния начин, който им преписва хомофобното ни общество и една огромна част дори не са открити.

Лошото е, че цялата тази омраза се отразява по отвратителен начин и на децата. Като тръгнем от училищата, където по-слабите момчета са определяни като женчовци/гейове, където по-едрите момичета са определяни пък като мъжкарани/лесбийки. Не че има лошо в това да са такива, но негативната окраска освен, че не е лицеприятна за което и да е човешко същество, има потенциала да остави трайни следи върху крехката психика на тези деца, били те и хетеро/цисджендър. Крайно време е да започнем да възпитаваме децата си в по-толерантни и приемащи модели на мислене и да се спре агресията и омразата. И да, под прицелите на хомофобията всеки е потенциална жертва. В тази връзка ще споделя и за един случай от преди няколко дни в центъра на Пловдив. Група младежи, около 30-40 човека със закрити лица, имаше данни, че са футболни фенове, решават да разчистят града от гейове. Тръгват по главната с викове "гейове вън", "не на гейовете" и пр. Шествието им завършва в градската градина където се спират при група момичета. Всички момичета били с дълги коси, ултрасите казват: "оставете ги, тук няма гейове". Едно от момичетата за нещастие отговаря на някакъв стереотип - с къса коса е и решават да се бият с нея, понеже има "крещящи дрехи и прическа на дракон" - ном. 18 ;). Слава богу приятелките и се застъпват за нея и се разминават с леки телесни повреди, но психическата травма от събитието само те си знаят каква е.
Подобна случка се разиграва и в София със студент по медицина преди 12 години. Момчето обаче няма късмета да е в по-голяма група от хора и по някакъв стереотип, признак (от негови снимки аз лично не намирам такъв, някой по-компетентен може да се изкаже) е заподозряно за гей, отново от група млади момчета, решили да чистят парка от гейове. Момчето е пребито до смърт. Пред разследващите органи, момчетата заявяват като мотив точно това - че са искали да почистят парка от гейове - голямо геройство... В една болна държава разбира се.

Не мисля да продължавам дискусията, защото ми е ясно, че с огромна част от коментиращите тук просто живеем на различни планети. До някои истини човек със здравата си мисъл понякога се налага да достигне сам. А ако липсва здравата, пътят си проправя болната.
Поздравления още веднъж, авторе, за темата, позиция на един съвременен, интелигентен и надежден човек! Успех!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 91d251e40f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Не живеем на различни планети. Просто хора като теб очакват другите да са им длъжни с нещо.
Виждайки, че дразниш по-голяма част от обществото с парадите си и въпреки това го правиш означава, че просто не ти пука за останалите. Нищо лошо няма в това, просто не очаквай на тях да им пука за теб.
Никой не дискриминира гейовете що се отнася до граждански права. Това е незаконно!
Но и никой не е длъжен да ти ръкопляска или да мучи "Ах, колко мило" ако те види да се целуваш с някого на улицата.
Мен лично не ме интересуват обществените ти прояви или как се обличаш, но не очаквай и да те харесвам. Това трябва да се заслужи. Може би ще е добре да излезеш от илюзорния си розов балон и да започнеш да живееш в настоящето.
Животът е такъв, какъвто си го направиш. Ако аз бях гей нямаше да ме е срам от това и нямаше да ми пука какво другите мислят за мен. За какво ще ми е да правя паради? Сексуалноста ми си е лично моя и не търся ничие одобрение.
Ти явно си от тези, които искат да се харесат на всички и хленчат и парадират, ако бъдат игнорирани.
А ако някой е пребит на улицата това е съвсем различна история и този човек трябва да бъде защитен от закона, независимо какъв е. Не само гейовете са обекти на престъпления.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker