Окултните сили съществуват !!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120676)
 Любов и изневяра (29590)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18391)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Окултните сили съществуват !!!
преди: 3 години, 6 месеца, прочетена 1057 пъти
Но не винаги и не всеки от нас ги забелязва.
И така е по-добре, защото иначе се живее трудно.
Някои си мислят, че в това има някаква романтика. Нищо подобно. В окултното няма романтика. Има само болка, страх и ужас.
За съществуването на окултното съм се убедил от личен опит. Но далеч не бих определил това като интересно преживяване. Не е интересно, нито любопитно и най-малко пък забавно. По-скоро е неприятно.
Нещо като докосване до силите на смъртта.
Или поне на мен така ми се струва. Но във всеки случай не е "сладка тръпка". Най-малко ти отнема спокойствието и вярата във видимия свят, което не е добре от гледна точка на емоционалния комфорт. Това по-скоро поражда неприятни размисли и още по-неприятни изводи.
Защо ли?
Защото окултното ни напомня, че сме слаби и тленни същества. От пръст сме станали и на пръст ще станем, както казваше един от моите дядовци, който беше селски свещеник. Но аз не съм набожен, нито си падам по религиозната мистика. И честно да ви кажа, не понасям набожните, защото повечето от тях са или лицемери, или болни хора. Откачалки и паракселанси, с които не контактувам. Аз съм по-скоро грешник, отколкото праведен човек, макар и да не понасям злото и злите хора. По-скоро съм склонен да правя добро, но въпреки това си оставам най-банален грешник.
Но да се върнем на окултното.
Както ви казах, то съществува. В това съм се убедил лично. Но се отегчавам както от онези, които отричат съществуването на окултното, така и от онези, които фалшифицират разни фотографии и видеа, за да лъжат хората, че са заснели нещо паранормално. И едните, и другите са ми неприятни. Защото аз изхождам от своя личен опит и не искам да ме убеждават или разубеждават.
Моите наблюдения върху окултното са се случвали повече през нощта и по-рядко през деня, а два епизода се случиха по здрач, на които бяха свидетели и мои близки. Освен това, по рождение имам нещо като шесто чувство. Но предимно за лоши и неприятни неща и само веднъж или два пъти - за хубави. Така като юноша, месец преди аварията на атомната станция в Чернобил сънувах ядрен взрив, който се случва някъде на Изток. Беше много ярък сън, в който виждах ярката светлина от атомния взрив, треперенето и бученето на земната повърхност, съскането на въздуха и един вкус на олово в устата. Като 17-годишен пък сънувах настъпването на демокрацията. Но в съня си не знаех, че това е демокрация, че е някаква смяна на строя. Просто сънувах голямо множество наши сънародници, превъзбудени, веещи сини знамена. Тогава обаче не знаех какви са тези сини знамена. Това го разбрах няколко години по-късно. Сетне много дълъг период от време нямах ярки сънища. Вещи сънища. Но през последните години няколко пъти сънувах, че с България се случват някакви страшни неща. В сънищата си виждам нещо като война, пожари и размирици. Виждам някакво голямо нещастие, някаква голяма народна драма. Моля се на Бога това да е само нелеп сън и нищо повече. Но предчувствам нещо лошо...
Не знам дали това има някаква връзка с моите наблюдения върху окултното. Дали е част от едно цяло, или са две независими явления. Повечето от срещите ми с окултното се случваха вкъщи и само един-два пъти - извън дома. Понякога имам усещането, че просто отвъдните сили искат да знам за тяхното съществуване. Да не забравям за тях, защото точно това се опитвам да правя. Да ги забравя и да не мисля за тях. Опитвам се да насочвам своето внимание върху ежедневието. Върху обикновените неща. И понякога си мисля, че съм се освободил завинаги от окултното. Че съм го загърбил завинаги.
И даже забравям за него.
Докато се случи следващият епизод.
Всъщност, това не са кой знае какви явления, но нямат научно обяснение. Така например, няколко пъти ми се е случвало нощем нещо да вдига завивката от краката ми и да дере горната част на стъпалата ми. При положение че в стаята съм сам и нямам котка или куче. В дома ми котки не могат да живеят. Не знам какво им става, но се държат много странно и накрая ги махам. Нощно време почват да се катерят по тапетите и пердетата и не мяукат, а направо вият. Затова нямам котки и не знам какво ме драска нощем. Но веднъж така ми одра стъпалата, че когато светнах лампата, по ходилата ми се виждаха линии от одиране, които завършваха с малки кръвотечащи ранички. Когато ги пипнах, по пръстите ми останаха малки кървави петна. Тези ранички посиняха и дълго не можеха да зараснат. Така окултното ми напомня за себе си. Слагал съм в стаята си икони и свещени символи, но не помагат. Няма ефект. Нещата просто се случват и толкова...
Тези неща не ги споделям нито на приятели, нито близки. Тук ги разказвам анонимно, но в живота си мълча. Аз съм напълно здрав човек и нямам болни фантазии. Живея обикновен човешки живот и не обичам да се правя на интересен, да изглеждам уникален или изключителен. Напротив. Повече обичам да бъда сам и да се занимавам с моето хоби. Отдавна съм надживял суетата.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 6 месеца
hash: 274cd70878
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Разбирам за какво говориш, защото преживях подобни неща. Страх те обзема. НепредскаЗуемост какъв е следващия ход. Аз най често чувам тропане в стаята. Това е царството на тъмнината - там царува страхът. И ще ти кажа какво те притеснява, но дали ще ми повярваш е твой проблем. Това са демони. Не зная дали си наясно, но щом има дявол, следователно трябва да има Бог. И Бог не е в тия икони и талисмани, но да, Бог съществува всички сме чували за благата вест. Препоръчвам ти да отидеш веднъж само на протестантска църква - там ще намериш силата от другата страна. И там не се работи със страх, ами с любов.

П.п. ако не вярваш, следващият път си вземи Библия с теб остави я някъде близо и ако почват атаки почни да четеш и заповядваш на тези демони да се махнат в името на Исус.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: b134ef8e10
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   И аз имам разни окултни преживявания и предсказателни сънища - предимно за лични събития. Понякога са събития, които стават след една седмица, понякога след една година. Даже съм писал тук за тях.

Според мен предсказателните сънища могат да получат някакво рационално обяснение (нали ние хората се опитваме да си обясняваме нещата на логично ниво, за да не са толкова мистични и плашещи). Вероятно мозъците ни са много по-мощни и много по-свързани с всеобщата реалност, отколкото предполагаме (обичам да използвам примера за квантовото преплитане - как може една частица да е свързана с частица на другия край на Вселената). Вероятно логическото мислене е само един вид на мисленето, но имаме и "квантово" мислене. Нещо като двойнствеността във физиката. От една страна имаме класическата механика, която следва ясни и логични принципи на взаимодействие и как не може да има следствие без причина. От другата страна е квантовата физика със странните си взаимодействия - нелокалност (напр. квантовото преплиатне) и ретрокаузалност (бъдещето да влияе на настоящето).

А по отношение на драсканията през нощта - доколкото съм чел призраците са някакви "енергийни" (не обичам тази дума в този контекст) програми останали от хора или животни. Т. е. вид програма, която е записана някъде. Ако не се лъжа в книгата на един ясновидец (My Passport Says Clairvoyant на Dykshoorn) пишеше за основния работещ метод за махане на призраци - трябва да се види къде е "записана програмата" - най-често стари вещи, например стари легла, матраци или столове където човекът или животното е прекарвал/о много време, или стари гардероби, посуда, бижута, или килими, или тапети в стаята, дрехи и др. Преди време имаше някакъв документален филм за един полтергайст в някаква къща в България. Мъжът обясняваше как полтергайстът дошъл заедно с гардероба, който негов приятел му дал, но самият полтергайст бил там още от някаква стара дървесина от чужбина, която била вложена в гардероба. Полтергайстът не му пречел толкова и си го пазел. Тоест, получава се точно както се казва "обладаване" - на някаква вещ. Затова ако искаш да го разкараш това помисли кои предмети може да са "обладани". Друг вариант е директно да се допиташ до подсъзнанието - имаш добра връзка там, щом имаш предсказателни сънища. Сядаш спокойно някъде, дишаш отпускащо да ти се изчисти главата, но не прекалено отпуснато - все пак да можеш да се фокусираш. Тогава се фокусираш върху въпроса, а именно "какъв е първоизточникът на дрането през нощта" или нещо от този род и чакаш за отговор. Обикновено ще е мигновено (заедно със самия въпрос възниква и отговора), но понякога може да мине време.

Иначе не знам някой някога да е твърдял, че има нещо романтично в окултното.

Впрочем, има и друг вид окултно - такова насочено към съзнателна еволюция на човека. Там си говорим по-скоро за философия, развитие на волята и връзка със Света, отколкото за призраци и др.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: dc6398a3dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ако имаш възможност смени къщата. Ясно е, че такива неща съществуват. Но поне можеш да бъдеш сигурен, че каквото и да се случи се случва само на тялото ти, духа ти е вечен.
Да, може би не е приятно, но от друга страна си преживял неща, които другите смятат само за фантастика и със сигурност си разширил светогледа си. Това не е малко.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: ba5e05555e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Окултно означава скрито.
Скрото е, защото профаните да не злоупотребяват с него.

Окултизмът има два пътя - левия, на Черното братство и десния, Бялото братство. Глава на Черното братство е Мефистофел, на Бялото е Христос.

Ако сънуваш бъдещето това е дарба, с която можеш да се подготвяш да помагаш на хората.

Дяволи и демони се изгонат в името на Христос, не на Исус. Исус е човека, който като е навършил 33г. в него се е вселил Христос.
Син Бойжий, завършил еволюцията си, висше същество, което изкупува нашата карма с Мистерията на Голгота. Той и сега е с нас, до свършека на света.

Христос и войнствата на Небето търсят съработници. Прочети Новия Завет. На всеки се дава да разбере различно ниво.
Страхът е път към тъмната страна, ако те е страх недей навлиза в тия материи. Ако си смел, чети Новия Завет и търси обяснения в Беинса Дуно и антропософията на Рудолф Щайнер.

Сатаната отдавна е превзел църквата. Бог ни е дал ум, сърце, воля, дух и душа. Четеш, учиш и прилагаш, църкава е капан. На Бог не му трябват песни, свещи и молби. Трябват смели хори които да отстояват и прилагат Любов, Мъдрост и Истина.

Води се духовна война за нашите души, а арената на битката е вътре в нас. В телата и в умовете ни.

Да, окултните сили съществуват и по-окултни книги от Библията трудно ще намериш.

Имаш преживявания, които хем искаш да разбереш, хем те пристесняват, хем се опитваш да ги забравиш?!
Ако си болен от настинка, опитваш ли се да забравиш, че ти тече сопола, или правиш нещо конкретно по въпроса? Реторичен въпрос.
Пропаднало същество те тормози.
Имаш някъде енергийна дупка за която се е закачило. Молитва преди лягане, Христос ни е казал как се прави в Новия Завет - сам, затворен в "тъмната си стаичка" - на окултен език това означава да се молиш вътре в себе си, тайно от човеците, искрено, само пред Бог и себе си.

Котките виждат между измеренията и откачат при тебе именно защото го виждат това нещо.

Икони и свещи няма как да помогнат ако нямаш вяра и съзнателна представа вътре в себе си какво правиш.
Всичко такива неща могат да се ползват само като инструмент да канализираш каквото имаш вътре в себе си.

Това са общи насоки, пътя е индивидуален, 21 век сме, вече човек може сам да се посвещава.
Потърси молитви и формули за ограждане, защита от зли сили и духове.
Лечителят Петър Димков е давал такива - има ги в нета, разрови се.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: d5564870ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Твоят разказ ми напомни на автобиографичната книга на Карл Юнг, в която той споделя своите размисли. Там споделя за нещо, което нарича "колективно несъзнавано", нещо като подсъзнание, чрез което всички сме свързани.
Например споделя, че в точния час и минута, когато негов пациент се прострелва в главата, той се събужда със силна болка на точно същото място, през което е минал куршума.
Имаше и други подобни неща. Някои от които не можах да осмисля напълно (в светлината на ежедневиа живот изглеждаха невъобразимо странни). Така, че препоръчвам ако ти е интересно...
Аз също съм имала няколко случая, на които не мога да намеря обяснение. Затова и предпочитам да не затварям съзнанието си..
Относно нещата, които ти се случват нощем.. Аз лично бих се изнесла на друго място по възможност. Може "нещото" да е свързано с жилището..

 
  ...


...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: ff881747ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ти си сомнамбул и ходиш насън. Както спиш и докато сънуваш, ставаш и явно излизаш някъде навън, където има кучета и котки и затова чуваш звуците им, а краката ти са нарязани, защото ходиш бос по улиците и след това нямаш никакви спомени.

Преди живеех с един сомнамбул и той така ходеше насън с отворени очи и виждаше и боравеше с предмети в стаята, но не отговаряше и не реагираше, когато го питах нещо. Обикновено правеше някакви неадекватни неща и след това пак си лягаше, а на сутринта въобще не помнеше какви ги е вършил.

Чел съм, че има и такива хора, които дори шофират насън и след това се прибират и нищо не помнят. Опасна работа. Обикновено някакъв стрес отключвал такива състояния. Може би трябва да се прегледаш при специалист преди да се нараниш по-сериозно от надраскани ходила.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: b15f4eda74
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Номер 3 даде най точния коментар по темата, между другото тва за призраците е доста логично начуно обяснение, а това за сънуването, аз също имам четсо подобни сънища, и съм стигнал до това заключение, може би е въпрос на време, науката да докаже че сме много по свързани от колкото си мислим.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 4b49610a36
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   "Ясно е, че такива неща съществуват."

Ясно е като мътна вода в безлунна нощ.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 7cf26d6fed
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Номер 6, в Църквата няма нищо окултно, нищо скрито. Точно обратното, Църквата е изцяло отворена за всички и не крие нищо от никого. Що се отнася до Бялото братство, то е секта и също няма нищо общо с християнството и Църквата.
Авторе, тъмните сили наистина съществуват и само Бог може ги прогони. Това обаче не става без вяра. Повечето хора очакваме, че като отидем веднъж в храма и сложим икона вкъщи, всичко ще ни се нареди моментално. Не, че Господ не може да го направи, но в повечето случаи не става така. Човек трябва поне малко първо да укрепне във вярата, защото така е по-добре за него самия. Ако човек има вяра и следва Бога, абсолютно никакви тъмни сили нямат власт над него и нищо не могат да му направят. Има доста православни беседи по темата в интернет. Можеш да потърсиш в Ютюб беседата на отец Павел Гърбов относно магиите. Интересно е и много познавателно.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 048465d02d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   ПИШЕ АВТОРЪТ! Имам желание да сменя не само дома, но и града, за да получа спокойствието, за което копнея. За да живея с проблемите на живите хора, а не с присъствието на тъмните сили на отвъдното, които освен чувство за преходност, тленност и простосмъртност - нищо друго не носят.
Както ви казах, в същността си това е едно постоянно напомняне за смъртта.
Докосването до него ми причинява не само страх, но и някакво непреодолимо отвращение. Една голяма погнуса. Подобно чувство изпитах в юношеските си години, когато веднъж като берях ягоди, през ръцете ми премина змия. Точно същото отвращение изпитвам и при контактите с въпросните същности.
Безкрайно отвращение. Чудовищно отвращение.
Иска ми се да живея както в детските години, когато не познавах тези явления и не бях притесняван от тях. Искам поне отчасти онова спокойствие и блаженство на душата. Не искам да мисля за отвъдното. Знам, че все някога ще умра, но трябва ли непрестанно да съм ангажиран с този въпрос.
Ние се раждаме, за да бъдем щастливи, а не за да мислим за света на сенките.

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 241899344b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Авторе, номер 13 съм. Както писах и по-горе, обърни се към Бога, започни да ходиш в храма и всичко ще се нареди. Господ няма да те остави. Най-вероятно няма да стане за ден или два, но ще стане. Аз доста време ( може би 10-12 години ) бях изпаднал в едно униние и една сивота. Всичко ми беше повече от наред, но много трудно можех да се почуствам щастлив. Тогава Господ ми прати изпитание, чрез което обаче успях да прогледна за много неща. От тогава животът ми коренно се промени. Станах съвсем друг човек. Няма ги вече сивотата, негативизма, унинието и т.н. Чувствам се просто чудесно. Не, че не изникват и проблеми, но това е норално за живота на всеки човек. Освен това сега повечето от тях ги преодолявам много по-лесно.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker