Според вас чатовете тип (viber, messenger и др.) промениха ли общуването между хората? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121151)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Според вас чатовете тип (viber, messenger и др.) промениха ли общуването между хората?
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 1210 пъти
Ще ви кажа защо питам. Защото имам приятели даже вече не знам дали са такива, които постоянно ми изпращат снимки - какво ядат, къде са, какво правят.
Ок разбрах по дяволите, че днеска ядеш картофи, а вчера си ял пържола, ама защо продължававаш да ми ги пращаш? И едва ли не, чакат задължително коментар към снимката. Аз фейсбук не ползвам, обаче по вайбър ме побърлват с тея снимки и си мислят, че ме интересува, . Иначе да ти звънне да се видите няма как д се случи. Преди тея чатове беше по различно.
Имали ли сте такива отношения, които ви нервират?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: 7f0a932f96
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Достатъчно съм голям, че да съм живял и в ерата преди Интернета... всичко се промени. Абсолютно тотално променено. Само за 20-ина години... Отначало с Интернета дойдоха mIRC, ICQ и подобни чатове - без снимки, без емотиконки, но примерно в IRC имаше канали и можеше да се джойнеш в някой канал на дадена тематика и беше лесно да си пишеш с непознати и да създаваш познанства. Така съм създал доста познати и дори едно дългогодишно сериозно приятелство, както и две гаджета. После дойде Skype - с опцията да си говорите по микрофона, все едно като по телефона. Това беше още преди масовото навлизане на мобилните телефони. Но не можеше лесно да се запознаваш с непознати, нямаше канали. IRC лека-полека умря. Шит. Тогава започна асоциалния ми период... После дойде Facebook. Появиха се "позьорите". С Instagram виждаме още повече позьорщина и празни хора, без души, на които цялото им съществуване се крепи върху социалното одобрение, което ще получат от новото им селфи (а първоначалнта идея на Instagram не е било да е платформа за селфита).

Та, в тази връзка, нормално е да има още повече промени като още повече хора се включват в този вид виртуално общуване и се изключват от реалното общуване. Вече дори бездомниците имат смартфони и "браузват". Tik-tok дори не съм го пускал, само съм чувал че има.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 1f2d5e38c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Някой Ви праща снимкина хранта си? Това е странно поведение, съгласен съм. Ако Ви притеснява, защо просто не поговорите с него или с нея?

Но да, чатовете промениха комуникацията и то доста. Тя си се променя още от края на по-миналия век, в интерес на истината.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: ad91c3497c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   да с това че вече всички служби знаят какво си пишете и коментирате и във всеки един момент знаят къде сте. Това се казва свобода за наивници.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: d73c475088
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами само с най-близките пиша, иначе е много удобно.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 59b63b3c39
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Да - един куп идиоти намериха ново поле за изява.

 
  ...


...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 0640df10b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Живеем в глобален свят и трябва да си разширите хоризонтите и мирогледа!!!
Бъдете с крак с времето, осъзнайте се вече сме ново десетилетие 2020г.!!!
Ако не искаш да ти пращат снимки просто им кажи, толкова е просто!!!

Момче на 19г.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: e8529812d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   О да, аз не понасям картинките, които ми изпращат ежедневно приятелките на майка ми с поздрав за добро утро, добър ден, добър вечер и лека нощ...Но от култура отговарям по нещо...

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: e27a5849c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ама 'га праща пишока на невестата не рива, нали?


Братан.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: a2b671e7b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Но иначе, да - промениха комуникацията. Преди никой не ти се обаждаше, за да каже "Здравей! ", а после да чака 3 секунди и да каже на всички, че не си му вече приятел и да напише статия в местния вестник за това.

А днес?

Някой ти пише всеки ден с "Ко стаа", а ти трбява да правиш емотиконче. Ако се забавиш или просот игнорираш глупавото му съобщение, маха те от приятели, после публикува пост със заглавиа "Как загубих приятел! " с цитатаи от някакви малоумни тийн сериали и линкове към тъжни песни на Елиът Смит, а ти просто отговаряш в поста с:

"Брат... в кенефа бях! " и всичко е ОК отново.

Да, определено някой хора хептен ги няма, особено с новите "канали" за комуникация.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: e58b180734
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Много интересна тема, авторе. Поздравления, че се замисляш над тези неща. Това ми дава надежда, че все още, там някъде, има нормални хора. Аз съм на 31 г. и не използвам никакви социални платформи. Още с излизането на Фейсбук не се поддадох на влиянието и така и не разбрах хора, които си правят профили там. Нито пък имам инстаграм. Единствено поддържам Вайбър, защото там си пиша с майка ми и съпруга ми през деня, когато не сме заедно. Съгласна съм и с номер 1 за всичко, което е написал. За съжаление тези технологии освен че много дават, и много взимат. Често си говорим със съпруга ми, че щеше да е много хубаво интернета да остане само за четене на литература, статии, новини и учебни материали, но не и за контакт между хората. Винаги от това последва някаква форма на малоумщина било то като селфита, търсещи внимание или под друга форма. Вчера си свалих тик ток за първи път и това бяха най-направно изхабените ми 30 минути. Толкова простотия на едно място не бях виждала. Там със сигурност не видях нито един 30 годишен човек, нито един професор или интелигентен човек. Масово хора от нисшата класа, цигани и помаци, които си снимат простотиите и се излагат с детски неща, които са присъщи на ученици от 5 клас... Радвам се, че съм далеч от тези социални платформи. Колегите ми на работа, хора на по 30, 40 и 50 имат фейсбук и ако нямаш те гледат странно. Не те приемат, не ти знаят рождения ден, защото друго си е фейса да ти напомни... ако не си споделил нещо във фейса, то значи не ти се е случило и живота ти е скучен... Никой не иска да те опознае, искат да получат информацията наготово...

 
  ...

...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 9c858a833b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Постоянно си пиша в messenger, но никога не пращам какво ям. Ако пратя снимка на някой ще е от чужбина. Ама постоянно си пиша с някой. Кога ще излезем, кой какво е правил, някакви проблеми. Все едно си говоря по телефона. Ама хубавото е, че това е безплатно. Пък и ако ще се обаждам по телефона не знам някой какво прави. Може сега да се целува с някой или да работи, а в messenger виждаш кой кога е онлайн. Пиша нещо и когато го види отговаря. И като започна да съм с някое момче предпочитам повече да му пиша, отколкото да звъня. Така не ме е срам.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker