Трябва ми кола, но много рядко. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29697)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6470)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Трябва ми кола, но много рядко.
преди: 3 години, 7 месеца, прочетена 805 пъти
Здр.
Нямам кола, имам книжка. В момента използвам само градски транспорт, до работата в момента не ходя щото си бачкаме от вкъщи, но може би скоро ще започнем от офиса и замислям да хода с градски транспорт около 20 мин.

Това, което искам да кажа, е че искам кола за разходки из България например и др, някакви редки случаи като например да пренеса нещо от тук до там.

Някакси ми се струва, че ако си взема кола, ще ми стои повечето време паркирана някъде занемарена, да кажем 2-3 седмици няма да я ползвам, и ще отида някъде с колата, после пак 2-3-4 седмици няма да я ползвам и после пак. А без кола като че ли се ограничавам да не ходя там онам щото най-лесно се ходи с кола.

Хем ми трябва кола, хем не искам да взимам кола, която ще я ползвам 1 път на 3 седмици. Някакси ми е прекалено редко за да имам, но искам да имам щото имам нужда от време на време. Нямам приятелка в момента.
Не мога да си измисля следното положение.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 7 месеца
hash: 2af6a830e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Разбирам те идеално. Аз самият едно време си взех кола, която ползвах 1-2 пъти месечно и постоянно беше по сервизите, защото като не се кара, залепват съединители, спирачки, клясват, ръждасвят лагери и всякакви подобни неща. То е като обездвижването при човека. Има си детайли, които просто трябва да се движат, смазват и т.н.

Помисли за вариант да си наемаш кола при необходимост. Нямам представа как вървят наемите, но предполагам за 50-тина лв на ден може да си наемеш нещо по-скромно. Ако наемаш 10-15 годишно, това са 500-700 лв. Ако имаш ти кола, тези пари пак ще ги даваш така или иначе за винетки, данъци, прегледи, застраховки, гуми, консумативи и т.н. Така поне няма да се занимаваш със сервизи, майстори и няма да дадеш една голяма сума за покупка на кола, която няма гаранция, че ще излезе читава. Наистина за 1-2 карания месечно не си заслужава да притежаваш кола, казвам го от личен опит. Но разбира се, недостатъка на наема, че трябва да ходиш да наемаш, да се занимаваш, да попълва документи и т.н. Друго си е колата да ти е пред блока и просто да се качиш и тръгнеш, когато си искаш и да не се съобразяваш кога трябва да я върнеш.

Друг вариант е да се комбинирате с някого и да имате обща кола. Примерно да ползваш на родителите си или на някой друг при необходимост или просто да си купите с още един като теб обща кола и да си делите разходите по нея. Разбира се, тук недостатъкът е, че могат да възникнат конфликти кой какво счупил, кой колко ползвал, пък колко платил и т.н.

Но това са просто възможни варианти.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: e71eca3243
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Един път на 3 седмици, не е толковя рядко, а ако дестинациите ти са на места, където няма добър транспорт или часовете са изключително неудобни, а сприките са прекалено отдалечени от крайната ти дестинация, то една кола, ако имаш бюджета, може да ти е полезна.

Но зависи все пак, колко далеч искаш да ходиш. Да имаш кола, е хубаво, защото не си зависим от графика на транспорта, можеш да спреш за 30 минти ако желаеш, можеш и да не спираш изобщо, а и определено е по-добре, когато си си само ти в колата и няма обичайната сбирка от некъпани, силно говорещи, яко хъркащи, яко псуващи и прочие хора.
Другите бонуси са, че можеш да вземеш много багаш, още хора, да имаш транспорт и за дестинацията, към която отиваш, да си слушаш каквато музика ти кефне, да си говориш спокойно по телефона (ползвайки микрофона в кабината или поне високоговорител... ), а и при тежки атмосферни условия, предпочитам кола. Ако има проливни дъждове, бури, стане стабилно под нулата, то си е съвсем друга история.

А и ако си хванеш приятелка, поне няма да има "Къв мъж си ти? ". Един авер от чужбина, дето беше на две мисии в Афганистан, беше получил същия въпрос от негова приятелка. Малко смешно, при положение, че е учавствал в бойни действия и кола няма, защото е в армията от 18 годишен и тепърва се беше захванал с цивилния живот.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 4e25a6811c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Кола под наем за времето когато ти трябва? Въпреки че за разходки из България ще ти излезе скъпичко.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: d5f782c60b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Можеш да наемаш кола или такси в зависимост от случая, ще ти е много по евтино! Ако само ще пренасяш от тук до там в града такси, ако ще ходиш на разходка кола под наем
Смятам ти кола под наем среден клас има за 30 лв за 24 часа, макар да може да се намери и за 20 лв. На година ако ползваш веднъж на три седмици е 17- 18 пъти, да кажем че в 2 или 3 от случаите е такси общо 50 лв, значи 15 дни годишно да го сложим кола под наем по 30 лв, ти идва 450 лева. Значи едни 500 лв годишно за наета кола, без да смятаме, че като редовен клиент на фирма под наем ще имаш отстъпка. Горивото отделно!
Сега да сметнем една собствена кола същия клас, колко ти излиза годишно без горивото разбира се. Ако сложим гражданска 280лв, преглед 40лв, данък 140лв, винетка 100лв, смяна на масла и ремък, разни дребни ремонти най малко 400лв годишно, сложи и смяна на гуми едни 340лв. Общо 1300лв! Отделно за да купиш подобна кола ще трябва да вложиш едни 10 000 плюс 2000 прехвърляне и първоначално обслужване ще я караш да речем 6 години и ще трябва да я хвърлиш за скраб, което за година ти излиза 2000 лв.
Или за да имаш собствена кола пред дома си ти излиза, 1300 за обслужване плюс 2000 за собственост, общо 3300 лева годишно, за да наемеш подобна кола когато ти трябва ти излиза 500лв годишно.
Излиза така, че дори да вземаш кола под наем всеки уикенд за целия уикенд ти идва по евтино! или 52 седмици по 2 дни, 104 дни по 30 лв ти идва 3120лв, за толкова редовен клиент ще ти дадът най малко едни 10% отстъпка и ще ти легне 2800лв на година всеки уикенд с автомобил на разходка. И ще имаш бонус че никога няма да имаш глвоболие за ремонти, за редене на опашки за плащане на данъци за следене на кога трябва да минеш преглед и т.н.

 
  ...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 1771da4512
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Има коли под наем за по 20-30 лева на ден има читави. Ако си редовен клиент ти я докарват пред блока или където искаш. Друг варянт е да си вземеш няква бричка за 1000 1500 лв и да и вадиш акумулатора и да го държиш зареден във вас. Примерно някое поло, саксо, опелче и тн. Реално може да си седи и 6 месеца без нищо да и има освен малко ражда по дисковете и паднал акумулатор и спаднали гуми.

 
  ...


...
преди: 3 години, 7 месеца
hash: 2af6a830e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   5, безсмислено и е дории Поло да си купува. Защото купи ли си, веднага влиза във филмите със застраховките, данъците, прегледите, винетките, маслата, повредите и т.н., а за 10 карания годишно не си заслужава. Той повече ще виси по опашки и сервизи, отколкото ще я кара. За сумите, които ще платид а не говорим. Каквато и да е колата от 500 лв на година ти почват разходите само за седене пред блока.

Викаш да купи за 1000 лв, ами той за 1000 лв ще си наема коли 2 г. и няма да има разходи по обслужване. А тази кола за 1000 лв колко има да виси по сервизите, не е истина. Знам много, които си купиха кола ей така за 1000 лв, че да им излезе евтинко и да я карам само при нужда. Да, ама повече после искаха да ги разкарат, само и само да се оттърват от непрекъснатите ремонти и разходи. Никой няма да ти продаде кола за 1000 лв "сядаш и караш".

 
  ... горе^
преди: 3 години, 7 месеца
hash: ce84692bca
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Това е проблема на повечето българи. Купуват си коли, а никъде не ходят с тях и си изгниват пред блоковете. Повечето си вземат коли за социален статус

Авторе за такива като теб точно има коли под наем. И изобщо няма да ти излезе по скъпо, а напротив.
Ако навърташ по по малко от 20хил. Км на година изобщо не се хвърляй в ада, пълен със застраховки, винетки, масла, ремонти, паркинги и какво ли още не. Колата е разход, който реално малък процент от хората в България нито могат да си позволят, нито им е оправдан.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker