Няма да кастрирам котката, но няма и да има котета. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Няма да кастрирам котката, но няма и да има котета.
преди: 3 години, 6 месеца, прочетена 884 пъти
Здравейте. Взехме си малка женска персийска котка преди почти 2 месеца. И преди гледахме персийска котка, но тя почина. Новата нямаме намерение да я кастрираме в никакъв случай. Не искаме да се стресира, да я оставяме сама при непознати, които да я режат, страх ни е да не напълнее и не на последно място не искаме да го правим. Обаче не искаме и малки котки, така че не мислим и да я водим при мъжки, за да забременее. Не искаме да мислим после кво ше правим с бебетата, на какви хора ше попаднат и такива неща. Затова решихме котката да си остане девствена цял живот. Старата я взехме на 4 годинки и живя у нас близо 6 години. Умря от бъбречна недостатъчност. Не беше кастрирана и проверихме, не това беше причината за заболяването ѝ. Тя се разгонваше леко, мякаше малко и после ѝ минаваше. При предишните стопани е имала мъжки и при тях е живеел и нейния син, който бил кастриран и в резултат на това тежал над 10 килограма. Мъжките там ядяли много и все се биели и заради тва предишната котка не искаше и да вижда други котки и ги мразеше. А след време като остаря изобщо спря да се разгонва. Тя е раждала котила котенца и ги отделяли от нея, което води до стрес. Малко преди да ни я дадат беше родила за последно и последните ѝ котета умрели. Беше травмирана и като дойде вкъщи ги търсеше. Налрая забрави за всякакви котки. Не ѝ пречеше, че не е кастрирана. Преди персийските сме гледали други, май бяха ангорски. 3 една след друга. И трите през пролетта се разгонваха и бягаха. Две скочиха през терасата, едната скочи няколко пъти, а третата избяга през вратата. Не ми пука за тях, бяха улични и без това, но сега с малкото съм притеснен. Старата котка беше рабдала и се беше нагледала на котки и не търсеше да има бебета. Но какво ше стане с тва малкото като порастне? Като беше малко по-малка тръгваше да излиза от вратата. Старата е имала котета, но тва как ше го държим девствено цял живот? Страх ме е да не избяга през пролетта, персийците не могат да живеят навънка. И ако цял живот е девствена ме е страх дали няма да се разболее, да се измъчва или да ѝ се възпалят половите органи. Ако се разболее бихме я кастрирали само тогава, но трябва ли да се стига до там? Притеснявам са кво ше стане с нея. Какво бихте ме посъветвали?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 6 месеца
hash: 6a869541b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей. Ти нормален ли си? Знаеш ли кво мъчение е за котето това, и за Вас? Ще ви мяука и няма да дава да я пипате. Най-добре е да я кастрирате. Така ще е по-добре. Това с надебеляването не е задължително. Имам кастрирана котка и не е дебела, нормална си е. Все пак можете да контролирате храненето й.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: e43552539a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не е нормално да се режат части от животното за лично удобство... Колко "ненормално" мнение.
Напълно е "нормално" да оперираш и премахваш органи от здраво животно.
Логика.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 6c759753cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Преди 2 години намерихме едно коте на около 2 седмици. Взехме го веднага с намерение да го придвижил до първия град и го оставим в някой приют, но се влюбихме в него и си го осиновихме.
Решихме същото, не кастриран и няма да бъде.
Прекрасен черен мъжкар, мини пантера с изключителен характер, любвеовилен, игрив, приказлив, но и доминантен.
Когато започна да си маркира и да вика за женска, му купих различни плюшени играчки наподобяващи размера на котка, някои с по- дълга "козина" също му направих от навити на руло лекичко одеялце адаптирани за неговото тяло и дължина "женска" и когато се разгонваше му ги пробутват леко под него или го пробутват към тях. Бързо схвана какво трябва да прави. Подкара ги наред, но бързо се отказваше и продължаваше да пищи за женска, опитваше се да ми "качва" ръката, не позволявах за да не привиква така.
Накрая се "влюби" в една плюшена маймунка която ми подариха в китайски магазин за "висока сметка". И повече от 1 година е с маймунката, няколко пъти вече я подшивам, не иска да я сменя за друга играчка. Отделно има флакон от тези синтетични успокоителни хормони, които впръсквам по ъглите, врати и прозорци по много малко само когато въпреки маймунката започне да пищи. Случва се когато чува други мъжкари навън.
Женските си търкат задните части когато са разгонени. Измисли нещо в което да може да го прави, няма да е напълно задоволително, но ще я успокоява. Виж из животинските магазини за успокояващи хормони, не знам какви марки ще има в България за да препоръчам нещо. Има също различни натурални варианти за успокояване в тези етапи- масло от лавандула например. Проучи си.
Разбирам те напълно за отказа да я кастрираш. Отдавна нашият вече не маркира, пищенето е контролирано също, просто трябва търпение, любов и малко време да се посвети за да ги проучим на други начини на задоволяване на инстинктите.
Даже и да маркира някой път пак, ще изчистя и готово, спирт със сода бикарбонат и малко оцет и не остава и помен от маркировки.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: dc9fe9cf2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз минавам през подобна дилема, но с 2 мъжки котета :( Изчетох какво ли не по темата и се обърках още повече. От една страна ми е мъчно да ги кастрирам, не знам до какво ще доведе, дали няма да се травмират, стресират, въпреки, че аз ще бъда там като заспят и като се събудят. Но все пак.. дали няма да усещат, че нещо е различно.. За напълняване не ме е страх - аз си им приготвям котешката храна, напълно здравословна е и я обожават. Козинката им е супер лъскава. От друга страна, ако не ги кастрирам ме е страх като се разгонят да не избягат, да ги блъсне кола, да се изгубят. Другият проблем е маркирането на територия - имат си тоалетна, която се сменя всеки ден и си я ползват, но от време на време (честичко) си маркират насам-натам. А са и 2. Не е особено приятно. Моля, който е запознат, ще се радвам да прочета всякакви мнения.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 35400b731a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Горкото животно. С толкова ограничен и неадекватен стопанин няма да му е лесно. Голямо реване за тази пуста кастрация, сякаш е най-страшното нещо на света. Четете, бе хора, образовайте се малко! Като почне да ти се разгонва през два месеца - друга песен ще запееш. Сигурно ще почнеш да ѝ даваш хапчета против разгонване - ще скъсиш живота на котката наполовина, а и рак ще ѝ докараш. И предишната котка пак вие сте я уморили - хранили сте я само с гранули и сте ѝ скапали бъбреците. Сигурно сте и против ваксините, и против обезпаразитяването - как тъй ще си бодете животното?

 
  ...


...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 5d7ceead1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Толкова много котки сте изгледали и никакво понятие от гледане на животни! Жалко!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: cd4f0c88db
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Извода какъв е от цялата работа? Животно в апартамент не се гледа, то не е създадено да живее в такъв. За мен само хора, живеещи в къща, трябва да имат животни. Ще живее на двора предимно и няма да имате такива дилеми, кое е по-малкото зло. Навън ще си се чифтосва, разхожда, ще си е на свобода, няма да мирише у вас и т.н. и т.н.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: dc9fe9cf2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   До номер 7. Аз съм 4
Моите са в къща. Имаме малък двор, но не искам да излизат на улицата. Оживена е и постоянно минават коли. Откакто ги взехме засилихме и ограда и всякакви места от които биха могли да преминат. Факт е, че с двор е по-добре, но това не решава дилемите.. И все пак ние току-що решихме да ги кастрираме.. Ветеринарят също каза, че за тях би било по-добре и по-безопасно.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 35e8aa4e73
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   На котките се дават противозачатъчни хапчета. ,отиди при ветеринар да ти каже какви и каква доза. Като видиш, че се разгонва давай от хапчетата.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: a61fca9a2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Имахме преди време женска котка, която не кастрирахме. Години наред живя така и се разгонваше редовно естествено. Един ден забелязахме, че има някакво течение и я заведохме на ветеринар. Оказа се, че е от това, че никога не е забременявала и не е била и кастрирана. С времето се развивал някакъв проблем, предполагам на хоромонална основа, но подробности може да ти каже ветеринар. Или е трябвало да я кастрираме или да я оставим да забременее поне веднъж. Казаха ни, че не е лечимо и че ще умре от това след време, и че ако искаме да не се мъчи трябва да я приспим. Така че имай го предвид това и ти препоръчвам да се конслутираш с ветеринар, най-добре дори няколко.

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 9c058a0382
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Автора съм, само да кажа, че котката я взехме ваксинкрана, а старата за да я спасят как мислите ѝ слагаха системите? Забиваха ѝ игла и тя кротуваше, знаеше, че трябва. Да, хранехме я с гранули, защото тя не искаше да яде нищо друго. От време да време ѝ давахме супичка. Новата я храним с качествени гранули на Пюрина и Роял Канин. Хапчета против разгонване няма да ѝ даваме, а за разгонването сме склонни да издъжим да мяка малко. И без това е тиха и мяка само като иска да ѝ отворим вратата. Не е болка за умиране да ѝ послушаме мякането малко.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 3d6e248c72
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До 2

Една котка може да има от 3 до 6 малки на година, най-често 4, от които е вероятно 2 да са мъжки и 2 да са женски.
Ако цялото потомство на котката оцелее и продължи да се възпроизвежда, като и тяхното потомство продължи да се възпроизвежда, и ако речем, че котката е фертилна за 7 години, на края на седмата, ще има над 4350 котки.

Сега, има два варината -
1 - Всички котки оцеляват, намират си добри стопани, а след 15 години, като са станалиа 20 милиарда (да, за такива цифри говорим) настава екологична катастрофа, защото са изяли всеки дребен бозайник и повечето насекоми, но е повероятно...
2 - Повечето умират от болести, от глад, убити от други котки, хищници, натровени от боклуците, в които търсят храна или изядени от хичниците в горите, в които евентуално ще потърсят храна.

И вариант номер 2 е този, който се случва най-често. Сега, може да седнем и да ревем за едната кокта, която нямало котенца, или да се правим на приятно разсеяни, като знаем, че огормната част от потмоството на котките ще умре или ще живее доста гаден живот. Котките не са като хората. В развитите общества наблюдаваш тенденцията на по-малко и по-малко деца, което води до един вид балансиране. Такива тенденции се наблюдават вече и в страни от третия свят. Но котките не притежават подобен род мисли. Те ще се размножават, ако може, до безкрай, без оглед на последствията, защото такива са инстинктите им. Сега, може да стерилизираш коткта, а може и да си помислиш, за всички котета, нейни деца и внучета, които ще срещнат много по-жестока съдба, когато евентуално почнат да се бият помежду си за оцеляване.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 203bb71383
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Аз знам, че тези хапчета противозачатъчните не е хубаво да се дават.
Така само ще мъчиш котето, щом не искаш бебета кастрирай.
И аз съм в дилема, само че с кучета. Имам 2 мъжки на 5 месеца, и една женска улична маймунка на 2 месеца. Мъжките често се бият. Навън са от 2-месечни. Но като изкарахме женското се наложи да ги затворим в 2 отделни заграждения, за да не се бият. Бяха в едно и се сдавиха и ги разделихме. Живеем на село. Та хем за женската, че ще порасне и може да забременее ме е страх, пък и ме е страх заради нея да не се сбиват мъжките. Нито едно не е чистокръвно. Мъжките са майка-Немска овчарка, баща неизвестен. Та ми трябва съвет мъжките ли да кастрирам или женската. Или просто да ги държа така затворени. Имат си покривче и даже къде да си тичкат. Постарал съм се да им е колкото се може по-широко.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 7003f8b967
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Авторе, котката (както и кучето) се ваксинира всяка година, не са само първите три ваксини! И продължавай да храниш само с гранули - ето ти пак бъбречна недостатъчност. Знаела котката, че трябвало да я бодат - не, просто е била толкова зле, че не е имала сили да реагира и да се бори. Престанете да проектирате върху животни човешки реакции и умозаключения - ние сме изцяло отговорни за здравето и поведението им.
П. П. И котките не "мякат", а мяукат.

 
  ...
преди: 3 години, 5 месеца
hash: 4d30c187e8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Първо кастрацията не е толкова страшна и второ има и хормони, които се дават за да не се разгонват. Най-добре говори с ветеринар и обсъдете проблема. Обаче и да е кастрирана не е задължително да стане 10 кг.,има специални храни за кастрирани котки и ако не я прехранваш всичко е ок.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker