Вярвате ли в мистичните неща?В божественото? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (98470)
 Избор на редактора (167)
 Любов и изневяра (23205)
 Секс и интимност (11433)
 Тинейджърски (20341)
 Семейство (4939)
 Здраве (7928)
 Спорт и красота (4150)
 На работното място (2235)
 Образование (6072)
 В чужбина (1314)
 Наркотици и алкохол (945)
 Измислени истории (736)
 Проза, литература (1512)
 Други (13486)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Други

Вярвате ли в мистичните неща?В божественото?
преди: 9 дни, 8 часа, прочетена 473 пъти
Аз вярвам. Но ми е интересно чуждо мнение. Вярвате ли в мистични неща от рода на карми, прераждане, суеверия, сънища, шесто чувство, новолуние, шамански практики, щастливи дни, цветове и числа, в духове, НЛо, в конспирации, шаманизъм, дъновизъм, врачки, уроки, дзен, Дао, фън Шуй, Аюрведа, и всичко от тоя род? Вярвате ли в силата на съдбата, в силата на камъните и звуците? В Бог? В Буда, Исус, Мохамед? Не може да няма нещо там горе. Има някаква сила, някаква предопределеност, някаква красота, създала цялата хармония.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 8 дни, 18 часа
hash: a01327cc92
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

1.   Вярвам в Бог, но не вярвам, че отговаря на молитви. Вярвам, че има карма, а шестото чувството не го вярвам, а го знам, защото съм го преживял много пъти, а и повечето хора. Пророци като Мохамед, Исус са имали някаква връзка с висшето. В Библията и Корана в действителност има неща, спуснати от Бог, но и във времето са преиначавани и около истината има още 10 пъти по-толкова измислици и манипулации. Поинтересувай се например за научните открития в Корана. Там е посочена дори скоростта на светлината. Има и такива за ембиона, овешкия мозък и др. Много от тези открития са известни на учените едва от няколко години, а в Корана са написани преди 600 г. и те са били спуснати на Мохамед, който дори не можел да чете, под формата на сънища. Е това не е ли висше знание?

Вярвам и в свободната воля и че човек има някаква неосъзната сила на мисълта и чувствата. Уроките са пример за това и съм се убеждавал, че съществуват. От личен опит знам, че и леенето на куршум помага. Някои казват, че е внишение, но дъщеря ми на 3 г. не знаеше какво и правим и така се справи с фобията си от насекоми, без дори да разбере.

Съдба според мен има, но тя не е твърдо зададена, защото имаме свободна воля и можем да се отклоним от нея, което не е добре, защото тя е с цел да научим конкретни уроци. Поне хипнотичната регресия навежда на тази мисъл. Тя не е доказана напълно като факт,, но пък има и много случаи на потвърждаване на факти в миналото чрез нея, явно има резон.

 
  ...
преди: 8 дни, 8 часа
hash: bea050be4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Атеист съм, но смятам Буда, Исус и Мохамед за изключително мъдри хора, с огромен принос за прогреса на човешките цивилизации и може би най-великите личности в човешката история.

Вярвам че съществуват извънземни нейде някъде там, но не вярвам в НЛО-та. Смятам че никога не сме били посещавани от тях и никога няма да бъдем, защото разстоянията между звездите в Млечния път са буквално космически, докато тези между галактическите клъстери продължават да се увеличават поради разширението на вселената, с темпо надвишаващо скоростта на светлината. Тоест, тези други галактики човечеството никога няма да ги посети дори.

Скептичен съм спрямо всички други мистични въпроси, но разбирам защо хората обичат да си ги въобразяват. Защото не приемат ученият да им каже "не знам", нито лекарят - "не мога", а се надяват нещо свише да им решава проблемите, или поне да си обяснят защо са им възникнали.

 
  ...
преди: 8 дни, 8 часа
hash: 6c1f506925
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Пиши в Ютюб Иван Бобулев Аз Го видях

 
  ... горе^
преди: 8 дни, 6 часа
hash: 99207d6a25
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Бог откликва на молитвите, ако вярваш, ако му се довериш, че ще ти помогне. И ако наистина изпитваш любов към него. Говоря от личен опит, не съм проповедник или нещо такова. Който го е преживял, ще ме разбере отлично. Бог, това е висшата сила във вселената.

 
  ...
преди: 8 дни, 5 часа
hash: 85c0a3af6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Започни да четеш лекциите на Рудолф Щайнер и ще си отговориш

 
  ...


...
преди: 7 дни, 23 часа
hash: 6aa74df7f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Там горе има атмодфера, космос и вселена, нищо друго. Преди хиляди години в Египет са имали над ? хиляди богове, един от фароните ги забранява всички и ги замества само с един, Бога на Слънцето. В този Бог вярвам и аз, защото той ни е създал. Ако го няма Слънцето, животът ни умира на мига. На нищо друго не вярвам, всичко е измислици за манипулиране на масите.

 
  ... горе^
преди: 7 дни, 10 часа
hash: 58251ca0e0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Номер 6 казва: "Там горе има атмоДфера, космос и вселена, нищо друго. >>>..... В този Бог (Бога на Слънцето) вярвам и аз, защото той ни е създал. На нищо друго не вярвам, всичко е измислици за манипулиране на масите".
Номер 6 как разбра, че има само един Бог на слънцето. Слънцето е звезда, а във вселената има безброй звезди и никоя от тези звезди няма Бог според теб. Наистина Бог е един на цялата безкрайна вселена, но защо си мислиш, че той е избрал точно нашето слънце и да създаде живот на земята. И как разбра, че само на земята има живот. Ти трябва да си изключително духовно и интелектуално надарен човек щом си сигурен в това което казваш. Не ти знам възрастта, но в моите очи изглеждаш много наивен щом вярваш на египетския Фараон. Кажи още нещо.

 
  ...
преди: 7 дни, 7 часа
hash: 617a5001b5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Да, твърдо вярвам.
На първо място вярвам, че материалната вселена, в която живеем въобще не е всичко и е доста илюзорна по своята същност. Всъщност е само един фрагмент от много по-голямо и необятно нещо. Вярвам, че всичко в основата си, е чиста енергия с различен интензитет и на тази база има безкрайно много вариации (честоти) - от материални обекти (енергия с много ниска вибрация), до доста ефирни и незабележими за нас измерения и светове, съществиващи на високо вибрационно ниво. Същото е като при радиото и телевизията -ако си настроиш приемника на определена станция, то ще слушаш/гледаш само нея, но това не означава, че в ефира няма още милиони дриги звуци и картини. Фсичко е въпрос на фокус на вниманието.
В този смисъл всичко е свързано със всичко, защото в основата си е една хомогенна енергия, включително и нашите тела и души. Аз вярвам почти във всичко, което авторът е изброил като практики, защото многократно съм се убеждавал колко силни са някои неща като работа с кристали и звуци.
Относно НЛО и теориите на конспирацията - единственото, което мога да кажа е, че това е една гигантска тема, за която трябва да се пусне отделна тема. Според мен нашата вселена гъмжи от живот на всяко едно от вибрационните си нива. Нашите души са безсмъртни и са тук от началото на самата Вселена. Прераждали са се огромен брой път не само на Земята, но в в много други цивилизации, в най-различни тела. Има много неща, които земните жители все още не знаят - както за вселената, така и за живота в нея. Явно нашите души са се съгласили да участват в някаква "игра" на Земята и да не помнят нищо от миналите си животи. Според мен това е с цел, усорена еволюция и преживяване на възможно най-много разнообразни опитности за кратко време от самата душа. Ако живеехме милиони години и помнехме всяко свое прераждане, щяхме да "умрем от скука" и да спрем да търсим развитие и разнообразни опитности.
Според мен, скоро сме на път да се свържем най-малкото с нашите съседни цивилизации и да разберем "кой кой е" поне в нашата Галактика. Вероятно ще раберем, че те отдавна ни наблюдават, присъстват в живота ни и до известна степен са повлияли на нашата човешка еволюция, гонейки разни свои цели.
А кой е създал всичкото това нещо, с неговите закони, с каква цел го е направил, има ли други вселени с различни закони - нямам представа. И едва ли някой в тази Вселена също знае.

 
  ...
преди: 6 дни, 18 часа
hash: 8a0000ee52
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Здравей!
Не вярвам в богове, на мнение съм, че човек сам гради съдбата си, но от друга страна смятам, че има някаква необяснима сила, може би карма, която раздава справедливост след време.
Иначе лично за себе си мога да кажа, че числата имат значение. В живота ми играе силно влияние петицата - каквота и да правя, винаги нещата опират до нея. Просто всичко е строго индивидуално.
Благодаря за интересния въпрос!

 
  ... горе^
преди: 6 дни, 11 часа
hash: c1ec168954
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

10.   №7, няма значение дали мисля наивно, моите мисли никого не ангажират, но мислещите глупаво, каквито са вярващите и зомбираните в разни Богове, какъвто си и ти, те вече мътят живота ни. Виждате, че вече войни се водят на религиозна основа, а тук дълбаете из миналото и вярвате в разни митове и легенди. Понеже си малко бавно-разбиращ и искаш да напиша още нещо, ето пиша ти, нищо не си проумял от моят пост за религиите и за Бога. Проумя ли последните ми изречения -" Ако го няма Слънцето, животът ни умира на мига. На нищо друго не вярвам, всичко е измислици за манипулиране на масите. " Не проумяваш ли, че Слънцето за мене не е Бог, а животът ни, за мен това е истината, не разни врели, некипели с каквото са пълни главите ви. На никакви фараони не вярвам, това твоята глава си измисля, само дадох пример, как се измислят Богове и религии, които после се превръщат в легенди които ви зомбират! Дано сега си ме разбрал, ако не питай, ще ти отговоря!

 
  ...

...
преди: 6 дни, 2 часа
hash: 7441a4d944
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Вярвам в генетичната памет, някои го наричат прераждане.
В народната медицина, над 240 билки съществуват актуално а активни лечебни свойства (много повече са, но медицината за толкова признава).
Богове... Не, други раси и цивилизации, да.
Шаманизъм и подобни, да, то си е вид дълбока медитация когато човек може да се свърже с подсъзнанието си и на други нива.
Силата на камъни, минерали, звуци- да, разбира се, това са отдавна доказани.
Отдавна модерната квантова физика ДОКАЗА, че съществуваме на поне две места едновременно.
Преди няколко години медици доказаха, че човешкият мозък функционира в 11 дименсии.
Просто малко хора успяват да активират капацитета си...
Магии, уроки т.н. да, то си е просто движение на енергия, ние сме енергия.
Ако знаеш английски или испански, виж
https://youtu.be/sB3Y41NBgaI
На испански можеш да потърсиш в идеята на един доктор по квантова физика, младо симпатяга е, но да не те лъже видът му и възрастта му, каналите му се казват "date un volteo" и "date un vlog"

 
  ...
преди: 5 дни, 3 часа
hash: 99207d6a25
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

12.   Авторе, варвам, защото всичко от изброеното съм изпитвала лично нееднократно или съм чувала от хора, лично преживяли такива неща. Много е лесно да не вярваш, но светът и животът не са толкова прости и обясними, колкото на някои им се иска да изглеждат. Като на господина със слънцето например. Това аз наричам мозъчен мързел. Има толкова написано по темата, има толкова натрупано познание през вековете, че да отрежеш да бе, това са простотии е най-малкото - пълна простотия.

 
  ... горе^
преди: 5 дни, 27 мин.
hash: 5838429594
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   №12, визирам, че мене споменаваш, защото само аз споменавам, че вярвам само в силата на слънцето и това е самана истина. Какви Богове, какви прераждания, не виждате ли, че човека е едно обикновено творение на случайната природа, каквито са всички останали живи твари на земята? По нищо не се различаваш от което и да е животно, при бедсвие никакви Богове не те спасяват, а си умираш като въшка, какво ми се праните на богопомазани? И е по добре да си "мозъчен мързел, отколкото с промит мозък, т.е., без мозък, каквито зомбита сте, хора без логическо мислене! Хайде вярвайте си в каквото искате, не ми се губи време да се занимавам със зомбирани!

 
  ...
преди: 1 ден, 1 час
hash: 4399404e8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Не

 
  ...
преди: 8 часа, 15 мин.
hash: 99207d6a25
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   13. - докажи си тезата. Това са само думи.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker