Защо прибързват с татуировките. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо прибързват с татуировките.
преди: 3 години, 6 месеца, прочетена 1110 пъти
Здравейте. Преди всичко искам да отбележа, че съм млад, модерно мислещ и либерален човек. По абсолютно никакъв начин не критикувам и не игнорирам или страня от хората решили да се татуират. Харесвам и уважавам изкуството и разбирам желанието всеки да самоизрази себе си по този начин. Това дали някой има татуировка по абсолючно никакъв начин не променя представата ми за него. Но напоследък все по-често се натъквам на млади момичета с татуирани длани, пръсти, врат, а дори веднъж видях и ученичка с татуран надпис над веждата, заемащ половината чело. Просто се чудя тези млади хора не мислят ли за бъдещето си? Ще бъдат готини 2-3 години ами след това? Не могат всички да станат татуисти, модели и да практикуват арт професии нали? Не си ли дават сметка какво си причиняват за в по-длъгосрочен план? Ами родителите как с лека ръка разрешават 16 годишното им момиче да си татуира череп на дланта, който няма как да се скрие или пък да си татуира годината на основаване на ЦСКА на шията? Да, обществото става все по-либерално, но все още не е дошло времето, в което да не се гледа на това с безразличие.
Вероятно повдигнатият въпрос изглежда безцелен и не на мен ми е работа да се бъркам на хората и да им казват какво да правят.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 6 месеца
hash: d1a3e09b21
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Защото са прости и като стадо овце. Някой тъп футболист си направил и дай и те да не останат назад и да не ги помислят за задръстени. Познавам хора, които нямат пари за хляб, децата им по цял ден гладуват на училище и запят другите как ядат, обаче имат татуировки за 1000 лв по телата. Тъпо, тъпо, че вдлъбнато. Мислят си, че като се нашарят като коледни елхи, стават много отракани.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 68b08515af
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Сега ще ти го обясня, белкем хванеш нещо.

Аз като човек, който има доста татуировки, ръкави, ребра, слабини, крака, ще ти кажа защо аз имам. Първата ми е направена като бях на 19. Не съжалявам за нито една, никога няма и да го направя.

Имам татуировки, защото винаги съм си представял себе си, изглеждащ по този начин. Още от много малък. И когато съм добавил тази частица се чувтвам по-завършен.

Обичам да казвам, че в тоя живот, до голяма степен зависи от човека какъв герой ще бъде. Работиш върху образа си и се превръщаш в това. Дали ще са мускули, татуировки, други атрибути и аксесоари, начин на обличане... както сам каза "себеизразяване".

Работа има БОЛ. Не сме 19-ти век и ти като човек без татуировки не можеш да ми кажеш на мен дали обществото е узряло за третира татуирани нормално. Не е идеално, но определено е доста добре. Има реееееееееедица работи, които не го взимат предвид.


Братан.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: d202e49d48
гласове:
1 2 3 4 5
  (17 гласа)

3.   Татуировките са признак на простотия и долна класа човек. Да видя млада жена с татуировки винаги е било грозно за мен, особено ако са огромни. За мъж също е противно и отблъскващо. Като цяло идеята да си татуираш нещо, което всеки втори има - розички, години, птици, знак безкрайност и т.н говори за лош вкус и липса на възпитание в семейството. Обикновено тези хора изобщо не са арт, а просто бъдещи или настоящи бармани, хостеси, сервитьорки и магазинерки. Не познавам нито един татуиран човек с професия, в която се гради авторитет. Татуировките и преди и сега са символ на нисък статус в обществото, тежък пубертет и грешки на растежа.


Аз също съм млада жена на 24г. - не бих приела такъв човек в живота си за свой партньор. За приятелство и общи контакти да, защото с тези хора няма да живея. В последно време масовото обезобразяване с татуировки е прието, но няма нищо “арт” , “бунтарско” или “различно” в това. Различно е да не си татуиран.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 31ce1f5bb5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   За мен татуираните са кандидат затворници. Главите не са им добре определено...И разбира се, мега комплексари, които с татусите крещят забеле жи ме! Боле ме гъза за вас, да знаете. А колкло нелепо стои това нещо на застаряващи хора!

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 133311b93e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Няма какво да допълня. Номер 3 го каза най- добре.

 
  ...


...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 133311b93e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Братане няма как да "узрея" до толкова, че да ми хареса тая простотия и грозотия. По принцип ме кефиш ама сега като се описа и като си те представя, и ми става зле.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: fea5c78f51
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   До 3

Така е, освен ако не с родови символи.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 02bf73cf16
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Аз цял живот се занимавам с визуални изкуства- живопис, графика, плакат и тн.
Познавам някои много добри татуисти в страната, с които сме учили в една гимназия или университет.
Но аз самият нямам нито един татус и съм на 28 години.
Мои приятели започнаха да си татуират някакви тъпи надписи и мисли тип "Само Бог може да ме съди" още когато бяха на 16-17 години.
Сега всички се смеят на мисленето си тогава. Някои си закриха старите татуси с нови.
Ако ще се татуирате, изчакайте поне да станете пълнолетни или още по-големи.
Напишете си на един лист защо и какво искате да си татуирате.
Ако причините са заради някаква мода- да приличате на футболист или селска мутра, просто недейте.
Запознайте се с естетиката. Отворете поне няколко албума свързани с изкуство. Посетете няколко изложби, гледайте картини и татуировки.
Изградете в себе си някакво чувство за естетика, цветознание и симетрия.
Намерете си специалист, питайте го, разглеждайте албуми и тн.
Просто ако ще се татуирате, направете го с някаква мисъл и концепция, а не първосигнално заради модата.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 0cee92cd80
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   1и3 Ами готини са, това е положението. Иначе нямаше да предизвикват такъв ад у вас. ;) Няма по-пропаднала твар от комплексирания, средностатистически и неугледен ганьо. Тоя път се отнася и за жени. ;)

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 2714fdf900
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Към ноомер 3: "Обикновено тези хора изобщо не са арт, а просто бъдещи или настоящи бармани, хостеси, сервитьорки и магазинерки", господинът ми по математика в училище, цялата му лява ръка е татуирана.

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 5550298beb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Ем да, пич, ама това си е твоето мнение.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 58d68880a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Право на всеки е да прави с тялото си каквото реши, но според мен след като започне да се издържа сам и сам си плаща масрафите. Винаги ще има професии, в които да имаш а най-малката татуировка ще е е проблем, и ще има такива, за които е без значение. Намирам татуиран полицай или въобще човек в униформа или официално облекло за неприемливо. Отначало като започнаха беше интересно - различно и екзотично, сега всеки втори има и е банално, като униформа е станало. Да не говорим, че има определени кодове в татуировките, които ако не си от тази кръвна група не е добра идея да ги имаш - сещам с за едни българчета, които отишли в Русия нашарени с бандитски символи, а онези имат традиции в тези неща и ги уважават, бяха им ги изстъргали с телени четки. Или пък да е татуиран като бос на Якудза и да бачка на картофките в Макдоналдс - смешно и жалко е. Има общества, в които това е част от културата, не мисля, ние сме такова...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 7bf455d7c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

13.   Татуировки са си правили пещерняците, в съвременният свят са измислени от затворниците, като чрез тях са си предавали съобщения! Ппц в чужбина на татуираните се гледа като на наркомани и престъпници. Съгласен съм с номер 3 не съм виждал високо поставен човек с татуси.
Пс. Не съм някоя баба :D която хейтва татуираните, аз мъж на 28г. тренирам, работя като нотариус, здраво стъпил на земята! Одобрявам татуировки единственно за прикриване на кожен проблем, както и тези дето дечицата си ги лепят :D. Иначе да се татуираш просто защото е "модерно" е меко казано малоумно!

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 8453db561a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Не само прибързват, а изобщо нямат нужда от тях. Татуировките в 90% от случаите изглеждат грозно и отблъскващо. 10-те %, при които изглеждат добре, не могат да компенсират за останалата част от народонаселението. В някои случаи изглеждат толкова грозно, че ми развалят изцяло мнението за въпросния човек - просто си личи, че е човек без вкус и без собствено мислене. Тоест, хора, които си мислят, че развиват "индивидуалност" чрез манипулации по тялото си - не само татуси, ами и халки за носа и други подобни. Просто е жалко, защото всеки втори го прави и значи също е толкова "индивидуалист". Тоест, "уникален като всеки друг" хаха.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 294390fb16
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Само не си татуирайте име на гадже, което много обичате, защото ако се разделите ще трябва да я махате с лазар или да си търсите гадже със същото име и да кажете "Скъпа точно тебе търсех, виж преди месец си татуирах твоето има и знаех, че много ще те обичам". Иначе родителите не е нужно да разбират. В 10-ти клас едно момиче си направи татуировка с пари от рождения си ден и след това я показа на родителите си. Ядосали са се ама вече е нямало какво да направят.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 8243f6b3f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Кой век живеете? Що не си гледате малко вашите скучни животи? Ако искам ще си татуирам cunt на челото, не е ваша работа :D затворници били хахахахаххахахахахха краййй, тия коментари са от хора 18ти век началото

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 8243f6b3f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   13, в коя чужбина си бил? В близкия изток или къде? Щото аз където съм била на хората ама ГРАМ не им пука кво си си татуирал, в т.ч. Англия, Скандинавия, Франция и т.н. нещо не си допровери информацията тука май :Д

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: d1a3e09b21
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   "Ако искам ще си татуирам cunt на челото"

А на бас, че не можеш.

ПС: това, че сме 21. век, не означава, че трябва да сме герои от филма "Идиокрация".

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: d386265f74
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Ще го разберат след година или две. Като не ги взимат сериозно на интервюто за работа. А след 10, татуировката ще им е омръзнала и даже ще я мразят. А заличаването с лазер е скъпо и болезнено... и едва ли се прави на лицето. Ама всеки си има глава на раменете.
Аз имам татус, но първо е малък, второ е на такова място, че няма как да ми пречи на служебните ангажименти и трето не е направен защото е фИешън, а в памет на любими хора. Така, че малкото сърчице, което направих в памет на хората, които съм загубила никога няма да ми пречи. Обаче не смятам да си правя други татуси!

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: a014738aea
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   Защото искат да са "готини", да са приемани, харесвани и дарени с внимание. На мен лично никога не са ми харесвали татуировките, не и когато станаха масово явление. (Допреди 10 години нямаше такава мания по мастилата, откъде се появи е загадка.) Като бях малка, помня, че много рядко се срещаше някой с татуировка и ми беше интересен. Докато поотраснах почти никой не остана с чисто тяло. На 14 години и аз щях да се изрисувам, наставлявана от своята "най-добра приятелка", но за щастие акълът ми надделя и не го направих. Тя на 14 започна да се драска и вече поне 65-70% и тялото е татуирано. Съжалявам, но е грозно да си набиваш глупости по кожата само заради "модата". Смятам, че татуировката трябва да изписва нещо много лично, важно, да е по ваш вкус и да не се прекалява. Много, обаче, си харесват пеперудки, черепи, лъвове, тигри, кръстове, зомбита и т.н, само защото всеки втори е с подобни. Не се копирайте, бъдете себе си. Даже без татуировки. Аз нямам нито една, нямам също пиърсинг (само ушите са ми пробити) и се чувствам добре. И ,не, не съдя никого, просто ви се чудя на акъла как се смятате за "готини", "уникални" и не знам какви още, копирайки се един друг. Твърде еднакви сте и все по-еднакви ставате, а само различното се откроява в тълпата.

Ж,23

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 48d1f41fca
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Кефи ме как всеки вика не ми харесват и жените се възмущават, а на живо като ме видят и подкосяеат краката. Да не казвам пък колко пъти са ме загоеаряли жени заради татусите. Айде със здраве и по леко със злобата и завистта, че ви пият енергията за живот.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 58d68880a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

22.   Аз силно татуиран човек на работа не бих взел - защото според мен или следва сляпо модата, или иска демонстрира нещо на околните, а ако то е твърде лично /както често обясняват татуираните/ - защо трябва да го съобщаваш на цял свят?
Ако татуираният просто следва модата - не го искам, защото няма индивидуалност. Той може да я изрази с много други начини - облекло, поведение, или чар.
Ако пък демонстрира твърде много индивидуалност чрез татуировките също не е моят човек, защото ще представлява бизнеса ми и то по начин, който не е този, който аз бих искал. Не давам оценки, просто казвам, че в професионален аспект понякога татуировките са пречка за работата, която искаш. Оттам нататък всеки си има глава на раменете и си решава сам.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker