Изгубена съм - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121038)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Изгубена съм
преди: 3 години, 6 месеца, прочетена 993 пъти
Здравейте,
Имам нужда от съвет. В момента съм на 29 години и не знам какво да правя с живота си. Не харесвам работата си, затова и я напускам. Намерих си друга, но не съм сигурна, че е за мен. За някакво време да, но не и за цял живот, а аз искам вече да се заземя, както се казва. Генералният проблем е, че не харесвам живота си. Все още живея с родителите си, т.е. не съм самостоятелна. Нямам никакви приятели и хора в живота си. Колкото и хора да съм допускала до себе си, по една или друга причина или са си тръгвали, или са ме наранявали и пак са си тръгвали. Научих се да бъда сама, станах по-затворена в себе си и вече аз самата не допускам никой до себе си, знаейки, че този човек пак ще си тръгне. Имах някакви забивки с мъже, но и там нищо не се получи, дори не разбрах какво направих, те просто си тръгнаха. Може би не съм добър човек, не знам.
Единственото, което знам е, че не мога да продължавам така. Не желая да съм сама, искам да живея сама и това знам, че скоро ще стане, но пак ще бъда сама. Искам коренна промяна в живота си, искам една напълно нова страница, бяла страница, без минало, но с много идеи за бъдещето. Искам да бъда по-отворена, с хора в живота си и с хубава работа ... толкова ли много искам.
Проблемът е, че не знам как да стане това. Това, което ми идва наум е, да замина в чужбина, да дам време на себе си и да започна на чисто. Имам роднини в чужбина и съм говорила с тях, че бих искала да отида там и те са съгласни. Тук идва още един проблем, страх ме е, не знам от какво, но усещам страх...
Дали някой е бил в подобно състояние и би могъл да даде съвет на една търсеща себе си личност.
Благодаря на всеки отзовал се.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 6 месеца
hash: 4e3443b66e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Бъди по-смела. Няма какво да те е страх. Замини в чужбина щом имаш възможност. Да видиш малко свят ще ти се отрази освежаващо на психиката, а оттам и на излъчването.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 36713acccf
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Няма нищо нередно в теб и това не те прави лош човек, това което чувстваш е напълно нормално, с времето ще намериш себе си. Никак не искаш много, но тук не може да се получи понеже всеки е срещу всеки и затова средата е много изнервяща. Аз го чувствах същото и когато отидох навън се почувствах много по-добре.
Даже ти си в много по-добра ситуация от мен-имаш роднини в чужбина които поне в началото могат да ти помогнат. Аз заминах сама и бях много изплашена че не познавах абсолютно никой, но нямах друг избор. На много малко хора им стиска да тръгнат сами, но като посвикнеш ще видиш че си е заслужавало. Силните хора живеят комфортно сами, страхът е само начален.
В момента глобално живеят сами и се чувстват много добре, особено когато няма кой да им пили нервите, да им подбива самочувствието и да ги тормози с тъпи битовизми.
Моят съвет е да се ориентираш навън, не е розово нито лесно, но определено обстановката и хората са по-приятни от тук където злобата се чувства във въздуха

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 2182403611
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей авторке, страх те е от неизвестното, няма страшно, повечето хора са така, просто се отпусни и не го мисли толкова. Хубаво е, че искаш да се отделиш сама на квартира, първо си спести някакви пари, за да не се разочароваш бързо и да се върнеш след това при родителите си отново. Ти не си виновна за това, че не се получава с мъжете, поне на първо четене мисля така. В днешно време трудно се среща подходящ човек, трябва да излизаш повече, да си по-контактна. Не се привързвай толкова към хората и ще ти бъде по-лесно. Приятелствата са за убиване на време и приятно изкарване, не ги приемай по-навътре нещата. Огледай се и постъпи, както ти подсказва интуицията. Успех.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 96143ea2cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравей! Аз съм мъж на 27 и съм в същата ситуация. Нямам представа какво да правя с живота си, нямам приятели и от доста време не съм имал интимна връзка. Наложи ми се да се върна при своите родители заради тревожно разстройство и заради пандемията. Аз също обмислям заминаване в чужбина, но искам там където отида да не познавам никого. Мисля, че основният ми проблем е, че почти спрях да рисувам.Това което най-много обичах да правя изведнъж загуби значение, сякаш целият свят ми казва "ще се провалиш" - така се чувствам. Моят единствен план за справяне е заминаването на някое непознато място с скицник и молив. По-добро решение нямам. Аз също се страхувам...
Ти имаш ли някакви интереси или хоби? Нещо,което да разсее от постоянното мислене за проблемите? Понякога на човек му трябва някаква цел, която да му дава усещане за смисъл, за да се разсее от разочарованията от живота, за които поради прекалено чувствителната му натура му е трудно да приеме. Желая ти успех!

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 52c8e3f8fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Авторке, за коя чужбина мислиш да заминаваш? Може би ще можем да те посъветваме по- добре за това.
В Испания например бързо можеш да си намериш среда, познати с които да излизаш.
Иначе, желанието ти за промяна е първата крачка и ти я правиш.
Ако не се чувстваш сигурна за заминаване в чужбина, пробвай известно време в друг град. Или просто смени "чипа" където си и се насили да излизаш и създадеш различна среда там. Варианти много- танци, фитнес, курсове.
Виж форуми или групи за разходки в планина например, предполагам ще ти хареса.
Ако знаеш езици, търси запознанства на съответния език дори в България.

 
  ...


...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 92d2543401
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей, мила авторке. :)

Мисля, че имаш нужда да откриеш себе си в нова светлина. Няма значение работата, хората около теб, мъжете... ако ти не си щастлива сама в себе си.

Няма нищо лошо и нередно в самотата. Позволи си я, опознай себе си, обикни себе си. :)

И така потърси нещо, което ти доставя повече удоволствие от всякога. Отдай му се, направи си своя страст, изгради сама нещо повече от себе си...

Бъди активна, мисли, обичай, дерзай... Така бях аз, докато не се замислих, докато не останах за момент сама.

Така например открих обичта си към музиката. Оставих се на живота да ме води и му се доверих, а той ме срещна с прекрасни хора. Самотата ми помогна да се изградя силна и с качества от които другите имат нужда. Затова сега съм скъпа... И вече не толкова сама. :)

Успех, скъпа авторке!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 9424c0cb23
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Здравейте,
Много благодаря на всички за милите отговори.
Това, което осъзнах вече по-силно от всякога е, че най-важното е да заобичам себе си, а аз не се обичам.
Знам, че пътят е дълъг към себе си, но е изключително важно да започна да вървя и вървя и да не спирам.
Може би съм от този тип хора, които винаги ще са сами и ще са си достатъчни.
Времето ще покаже.
Авторката :)

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 6c17a0fb5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Замини за чужбина. Там е по-уредено и спокойно, отколкото у нас. Обичай себе си и започно нов живот там. Понаучи езика и вземи някаква професия, която ще можеш да работиш там и заминавай.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker