Да бе носът зад маската си държал, не би чудо видял - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121132)
 Любов и изневяра (29690)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Да бе носът зад маската си държал, не би чудо видял
преди: 3 години, 6 месеца, прочетена 1502 пъти
Хора що за държава и народ сме? В европейските страни затварят училищата и всичко наред и се готвят да затварят целите държави даже. Даже и хора да не пускат по улиците. А в България даже няма полицейско присъствие в хипермаркетите! Или поне охрана, която да следи дали всеки е с маска вътре и дали не си подава носът на вън от нея, както правят мнозинството от българите. Няма ли кой да изпрати репортаж за това до Брюксел за да ни осъди ЕС за неспазване на правата на човекът, отнасяйки се снисходително към коронавирусът тук и излагайки на риск околните, а и цяла Европа така. Не може ония да гасят с маркучите и хеликоптерите вирусът, а ние тука не само, че не пускаме пожарна ами и всеки хвърля запалени фасове в сухата трева(носи си си маската смъкната или с подаващ се навън нос в хипермаркетите и други места предразполагащи към клъстерно заразяване). Както виждате Баце, който си подаваше носът на вън от маската пред Меркел, която го смъмри за това, сега е болен от коронавирус. Преди месец ви описах какво ще стане - положението, което е в момента. Казах ви, че всеки който е носил маската си с подаващ се навън нос през слънчевите месеци е твърде вероятно да е заразен, но симптомите да не са му се проявявали тогава заради гама лъчите от Слънцето, които потискат вирусът и го държат в ниски концентрации включително и в организмът понеже проникват в него. Обаче сега секнаха гама лъчите и изведнъж всеки се чуди ама как така сега стана тази брутална пандемия. Ами така. Да бе носът зад маската си държал, не би чудо видял. И това е едва две седмици без слънце до момента. До май месец са шест поредни месеца така. Представете си го като ускорението на кола с шест степенна скоростна кутия. На първа скорост вдига до 20 километра, на втора скорост до 40 и така нататък до 6-ста при която вдига до 260 км в час. Та така и сега в първият месец примерно са по хиляда заразени на ден, на вторият месец по 2000, на третият 5000, четвъртият 10 000, петият 25 хиляди, шестият 50 000. Какво ще правиме? Минимумът е да се приеме закон преследващ хората правещи изказвания омаловажаващи коронавирусът, както има закон в Германия преследващ тия правещи изказвания срещу евреите и омаловажаващи нацизмът. Както и да има полицай с палка на всеки ъгъл в хипермаркета. Който шари със стърчащ на вън нос, никакви глоби, а направо арест. Колко още трябва да се чака? Да пламне държавата като купа сено ли?

Чорбаджията на курникът

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 3 години, 6 месеца
hash: d1d0622ef6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Тоз па башка луд, иска зорлям да му сложат чатала на врата.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: f4c841eb9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   А в България даже няма полицейско присъствие в хипермаркетите

Ти добре ли си? Я излез малко от дребнавостта и не слушай само журналистите какви неща нагнетяват. Вирус има, но много повече умират ежедневно от какви ли не болести. Факт е, че разни известни не толкова им е идеален повод да се правят на интересни с тъпи постове. Мий си ръцете, носи си маската, ограничи си контактите и престани да спасанаш света. В Германия никъде нямаше проверки и контроли подобно на България, когато имаше затворени населени места. Носим си маските, работим и никой не говори подобно, като в България по 24 часа само затова. Маската ли ти е проблема? Я виж статистиката колко човека не си мият зъбите, та камо ли ръцете и ти ходиш и пипаш след тях дръжки, продукти.....Я си успокой малко съзнанието и не се филмирай. В сезона на настинките да ходиш неподящо облечено и да настинеш и после, това било грип. Не, не е грип а преохлаждате и тялото се бори с това.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: b5918ec7c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Тук поне можеше да избягаме от глупавите размишления за Ковид, но вече няма спасение!

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: af33fe3a6a
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

5.   Тоя лудия с маските пак го пуснаха от лудницата...
Модератори,КЪДЕ ДРЕМЕТЕ?!?!?!?!?!?!?!? Защо не си вършите работата!?

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 56dae88006
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

6.   Честно да си кажа, вярвам че го има вируса, но не вярвам че е толкова опасен. От 9 месеца имаме ковида в България, политиците ни в повечето време се разхождаха без маски из държавата наляво надясно и носовете им все открити, за умрял политик не чух, вие чули ли сте?
Те обикалят навсякъде рядко ги хваща, аз до един магазин ходя, мен ли ще хване?

 
  ...


...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 360ff9bbb4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Пич, шоуто с комунизма и как после същите комунисти ни "спасяваха" от него още 30 години го играхме вече. За западът нео-комунизмът тепърва започва, затова там драмите и тези които се връзват са повече. Там следват все още като добри овчици и се надяват да ги водят към... безкрайните пасища. Идеята че някой ти мисли доброто в тая държава, трудно минава вече, след поколения очеизвадни лъжи.

А как да си обясним че съществуват индивиди като теб, след 45 30 "спасяване" от "експерти" и спускане на все "гениални" политики отгоре, които всички трябваше да изпълняваме и вЕрваме безпрекусловно... И не сте малко... Отговорът, айде ще си го спестя...

Иначе маските пазят от вируса, толкова колкото гащите от пръднята (както се изрази един наш политик). В началото никоя огранизация не препоръчваше носенето им. Но естествено кой ли чете. След това приказките изведнъж се смениха, защото трябваше правителствата да излязат с "мерки" и "решения". Хората трябва да се намират на работа, да им кажеш какво да правят, няма значение колко безсмислено, това кара тълпата да се чувства добре. Точно както през комунизма се намирахме на работа, и се развиваха една камара губещи индустрии, но партията беше решила така, и ние отдолу следвахме и се радвахме...

Иначе за малко по-умните. Жертви ще има. И те ще са точно както през комунизма, тия дето вярваха на пародията колко тези отгоре са "компетентни". Маскираните най-много ще си изпатят, защото е доказан факт, че липсата на кислород и да държиш един мръсен парцал пред носът си всъщност засилва инфекциите. Ще цитирам СЗО и CDC на САЩ *пореди* да си сменят на 180 градуса мнението - здрави хора няма нужда да носят маски, никога не до сега не е практикувано. Дори няма доказателства че в оперативната зала на открита рана помагат (има научни доклади, който може, да чете, повечето гледат само като патки телевизора). Това което ще ви помогне, е това което е помагало винаги - здравословен начин на живот, силна имунна система, спорт. Не си стойте вкъщи като пилци по цял ден, ядейки полуфабрикати тъпкани с палмово масо, и ще се преборите с вируса... като всяка предна година. Истинският проблем е новият тоталитарен режим в който навлиза оществото и тоновете промити мозъци пред които комунистите бледнеят.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 1c38097334
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Стой си в къщи, скрит под леглото или още по- добре в мазето! Не разбра ли, че този вирус рано или късно ще мине през всички! Какво като се изолирахме, какво като се затваряха граници, какво като се дезинфекцираха улици и превозни средства, обществени заведения? Нима нещо го спря? Каквото ти е писано, от това ще умреш! Не отричам предпазните средства, но много хора са напълно психясали и това го дължим на медиите. Продължи да живееш и не мисли денонощно как някой с открит нос ще те зарази! Ами задушаваме се по цял ден с маски и без въздух, от постоянно миене и дезинфекциране кожата се уврежда, изсушава, нацепва и става още по-податлива на инфекции.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 45b3985b13
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

9.   Авторът до 2-ри

Ами те затова в Германия се чудят от къде да внасят чували за трупове. Меркел вече пищи пред камерите да не излиза никой от тях. Гамалъчите ги няма, гювечът свърши. А Бай Ганьо едва сега се събужда, че яката се нагълта с вируси като си носи маската с подаващ се навън нос през топлото време. А това с пипането на нечисти предмети не е проблем. Вирусът навлиза в организмът през лигавици, а не през кожата. Лигавици са нос, очи, уста, гърло. Ето защо е крайно дразнещо да виждам навсякъде хора, които си носят маските с подаващ се навън нос. Тоя български тарикатлък-хем съм с маска, хем не съм защото никой не може да ми казва, е крайно време да бъде смазан. Направо ми иде да му изстреблям един, като срещтна такъв в хипермаректа. Но съм се отказал защото е масово. Полиция липсва. Еми не ставаме като даржава това е. Китай се оправи защото държавата в прекият и преносният смисмъл опря пистолет в главата на всеки който разпръсква вирусът, като в същото време премахна банкнотите за да лиши от възможност мизерниците да пипат тях и после храната на хората в заведенията за бързо хранене. Нещо което българите също масово правят. Откакто Китай въведе смъртното наказание за разпространение на вирусът, Китай стана единствената страна, като цяло без Ковид 19. Кога ще му уври главата на Бай Ганьо, а и на Европа даже, че кранче като се спира, се спира докрай и един път?!

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 722511877a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Темата е провокация, не се връзвайте :) такива като автора само чакат внимание, нека оставим темичката му да си умре от само себе си.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 885a390f41
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

11.   Според мен политизирането на пандемията е много грешно.
Вирусът реално съществува и доказателството е огромният брой умрели по света. В по-нормалните държави маските са задължителни навсякъде по улиците, има строг контрол, но и хората имат самосъзнание. Спокойно се диша с еднократна/многократна маска на носа, не е вярно че задушава.
Може да не е перфектният метод, но е доказано че помага, а и досега не е измислена алтернатива. Който иска да не вярва във вируса и да пробва как ще му се отрази ако се зарази

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 20e98ed790
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Ха, човек незнам, но трябва да се успокоиш! Вирус има, но НЕ Е ОПАСЕН!

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 7daee0036e
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

13.   Аз живея в чужбина и това, че затварят всичко наред и се спазват мерките се тиражира само по бг новините! Такава репресия и полицейщина има само в България!
В страната, в която съм аз едно училище не са затворили, нито магазин или заведение.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 21be25cb8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

14.   Буаххахахахах Брюксел вика тоя...
Именно в Брюксел можем да осъдим всеки който ни принуждава да слагаме маски които и без това от нищо не предпазват,и ИМЕННО заради нарушаване на човешките права.
Глупака сдухан, НЯМА ЗАКОН задължаващи да носиш маска!!!
А вирусът е с много по- ниска смъртност от грип А например.
Дишай си с маската собствените отровни "изпарения" спри си притока на достатъчно количество кислород, играй им по свирката и ни отърви от присъствието си!

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 3e8407cfc1
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

15.   Авторът до 7-ми

Еми нормално е в началото да не са препорачвъли маските никъде, но аз след като им набих пироните в главата нещата се промениха.
Не знам какъв факт е, че маските лишават от кислород, още по-малко пък доказан. Кислородният атом е страшно малък и минава през най-малките пори. За разделянето на въздухът на съставните му газове трябват сложни системи, не става с плат или още по-ситната от него пореста синтетична материя(от каквато са маските KN 95 - силно препоръчвам). И се подразбира, че маската няма как да се пълни с микроби като се подмята наляво и надясно и се слага след това на лицето, поради простата причина, че тя не се сваля от него на публично място. Поддържането и хигиенична е въпрос на елемантарна лична съобразителност. За вирусът, обяснявам. Той като цяло не хвърка самостоятелен във въздухът, а е във водни капчици-изпарения на дъхът, при кихане и кашляне и говорене. А маската филтрира тая влага да не достига до лигавицата на носът и гърлото. И да достигне нещо през маската то вече е в твърде малка концентрация и поради това маската действа като ваксина(ваксината се разрабатва на базата на отслабени вирусни частици които да заразят по-слабо и дотолкова доколкото имунната система може да се справи с тях, и така да се изгради имунитет). Само, че българинът винаги намира начин да осере всичко, сега подавайки си нагло носът навън от маската и то на фона на липсваща полицейщина. Докато не започнат арестите на стърчащи носове, оправия няма да има, видяло се е.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 9af1ed5ef5
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   По принцип си прав, обаче първо в Западна Европа има много повече заразени и болни. Втора, нали знаеш приказката, че На българина умът му идва или когато бяга , или когато ляга..
Така че народът трябва да се зарази и разболее, за да повярва, че такъв вирус съществува. Късно, но какво да се прави - такава ни е народопсихологията. Освен това протести срещу мерките има във всички страни, тоест и там има хора, на които не им се вярва, че има такъв вирус. Дано здравият разум да надделее в крайна сметка. Пази се и не мисли за другите, всеки е отговорен за себе си.

 
  ... горе^

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: aa3e10e3f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

17.   Някои хора искат да дишат. Живея в Германия и онзи ден детският лекар на дъщеря ми ми каза, че е против маските и мога да си я сваля, ако искам, той също не носеше. Има все пак и здравомислещи хора.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: ef5854e394
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

18.   Коментар номер 7 ми вдъхва надежда в българите, дано повече хора се пробудят!
Поздравеления за трезвите разсъждения!

А човека написъл темата, сериозно, не с цел да го обидя, е странно глупав.

1) Само предположения и странни сравнения между вируса и хипотетични ситуации.
Straw man песевдо аргументи.
Спориш със себе си един вид.

2) Маските имат пори на палата/материята от които са направени - многократно по-широки от всякакви вируси.

3) Излязоха няколко фалшиви проучвания за маските, които бяха разбити на пух и прах от лекари и учени поради немравилна методология.

4) Излязоха и много проучвания (от САЩ, Германия, Япония), че носенето на маски няма никаква връзка с разпространение на вируса. Нито положителна, нито отрицателна.

5) Има цели международни добровелчески организации от лекари, вирусолози и учени, които обясняват, че пандемия НЯМА.

6) Рекордно занижаване на смъртността! Не само, че не умират хора, в сравнение с предни години умират много по-малко! Продължителността на живота след като спряхме да ходим по болници се увеличи!

7) Научен факт - мозъка има нужда от точно количество чист кислород! 15-20 минути с мака, тялото се адаптира и започва да работи (включително и мозтъка) на по-бавни обороти, някои мозъчни специалисти и неврохирурзи (една германка специалситка гледах) даже твърдят, че се губят мозъчни клетки и сиво вещество. Честито.


Мога и още много светски аргументи да дам, но тези стигат.
Сега по-дълбоко.
Маската скрива лицето, лицето е физически израз на човешкия АЗ, да си покриваш лицето е символично да ставаш част от тълпата, стадото. Да се отречеш от индивидуалното АЗ...

Ясно е, че фалшивата пандемия е параван за разгръщане на Новия Световен Ред, който скоро ще бъде брандиран като Икономически Рестарт. Затова правят локдадуни и спъват бизнеса. Хората да си изхарчат спестяванията, дълговоте да се увеличат.

Световният Икономически Форум вече обсъдиха Рестарта - ще фалират държавите (най-вече на Запад, САЩ и бившите английски колонии) и ще предложат на изнемогналите хора сделка - приемете РКН ГМО (може би и с наночастици) ваксината на Бил Гейст, правим електронна валута, махаме физческите пари, слагаме ви дигитални паспорти и профили (отначало може документ, после може и директно чипче), а в замяна ще ви опростим заемите и ще дадем безусловен базов доход на бедните.

Ето ти комунизъм с привкус от нов тип, диктат на банкери и бюрократи. Който откаже - в FEMA CAMP-овете (в САЩ ги построиха), в Канада строят "центрове за задържане", в Австралия приеха закони че могат да задържат хора без съд и присъда, в цяла Европа е пълно с Американски бази.

Общо взето Следващите 2 години вируса ще мутира (най-вече по новините) и ще води до нови и нови мерки и поводи за отнемане на свобода в името на фалшива загриженост за населението.

Добре, че на Балканите сме гърмяни зайци и имаме опит с много империи и робовладелци вече и тука по-трудно ще мине номера.
Заблудените като автора на тая тема са много малко.

Тоя световен ред ако го въведът най-много да изкара 2-3 години... и ще доведе до 3та Световна Война.

Будни бъдете!

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: c49fd249af
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

19.   Напълно съм съгласен с Н 7!
Това е единствената истина!!!
М 32

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: f7ed5ec4ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

20.   Чорбаджийо, защо не си гледаш курника, а се опитваш акъл да даваш? Ти като носиш маска, очите си предпазваш ли, знаеш ли, че заразяване може да стане и през очите? С какво ти си пазиш очите, някой да кихне пред тебе, даже и да си с маска, зарата ще е вече в тебе, защо тук философстваш? А и доктори доказаха, че маските повече вредят на организъма, отколкото да го предпазват. С маска се нарушава обмена на СО2 в кръвта, тя се насища с този газ и това се отразява пагубно за мозъчните клетки, затова много хора изпаднаха в депресии през тези шибани безполезни карантини. Ако се заразиш от вируса ще го преболедуваш и ще имаш имунитет, но като си повредиш мозъка, за цял живот оставаш повреден, кое е по важно? И нещо още, маските са от плат, а отворите в тази тъкан са в стотици пъти по големи от вируса и ако си мислиш, че тези големи отвори ще спрат вируса, дълбоко се лъжеш, все едно да ловиш комари с рибарска мрежа. Ти това искаш, да ловим комари с рибарска мрежа!? Наивници, не го ли преболедуваме всички, вируса ще си е между нас!

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 098de13739
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

21.   Маските няма, как да ни предпазят от вируса и много хора го осъзнават и затова не си слагат правлно маската.
Също и маската може да предизвика здравословни проблеми на хората, които я носят.

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: d4fe75fd7e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

22.   Мерките са пълна глупост, това чудо циркулира и няма да подмине никой. Супер пълни тъпни. Ще ти ходя на заведение до 23:00, че вирусите имат работно време, тъпа работа. Ти си стресиран и в пълна заблуда. България е във вертикална кома.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: e09d8279ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   И аз съм съгласна с номер 7. А към истерясалите хора ще отправя следния въпрос. Нали знаете, че има лекари специалисти "по уши, нос и гърло". Защо? Защото те са свързани. Питам аз: този вирус някак от възпитание ли избягва да влиза през ушите? Защо само устите и носовете ни трябва да са предпазени? Кого лъжем?
Аз мисля, че мъжът ми го изкара още зимата. Той е много здрав човек, откакто се познаваме, вече 10 години, не е боледувал. И изведнъж тогава се тръшна с температура и кашлица, казваше: не мога да дишам. Мина му като на кутре за една седмица, даже лекарства не пи. Аз така и не се заразих. Бяхме на гости у приятелско семейство, оказа се, че през март жената и синът им също са прекарали нещо подобно, но мъжът не го е прихванал. Хората също са се оправили само с билкови чайове.
Но от друга страна, майка ми цяла година жената събира пари от мизерната си пенсия, за да си направи операция на очите. Събра ги. Но те вече не й трябват, защото плановите операции са спрени. Съпругът ми снощи напълно разумно ми припомни един исторически факт. Става въпрос за битката при Вердюн, при която всеки ден загиват хиляди и хиляди войници и от двете страни, без никакъв смисъл. Ужасът е толкова голям, че когато някой войник случайно вземе отпуск и се прибере у дома, първото нещо, което прави, е да потърси услугите на проститутка. Но тя трябва да бъде задължително заразена с венерическа болест, тъй като по онова време наличието на такава болест автоматично освождава войника от военна служба. И пита мъжът ми: "Днес, 100 години по-късно, трябва ли принудително да се заразим със COVID за да ни излекуват счупения крак например или някакво хронично заболяване!?"
Ядоса се по повод това, че аз имам проблем, за който са ми нужни контролни изследвания в болнични условия на всеки 6 месеца. Вече две такива пропускам, просто не ме приемат. Той пък си нарани лакътя в работата и с връзки намерихме лекар, който да му го прегледа. Един съсед, човекът, е с изкуствена става на коляното. Започва да го боли това място и да гноясва. Пак с връзки - през брата на моя приятелка, който е хирург - успяхме да му уредим преглед и се оказа, че ако не е отишъл, е щял да умре. Но ако беше умрял, ако и аз утре умра, моментално влизаме в статистиката на жертвите на коронавируса.
Прав е 7. Целта тук е съвсем друга и тя е насочена към нашата психика. Някой много лош човек иска психически да ни пречупи. Работата ми е такава, че не е проблем да я върша и у дома. На мен ми трябват книги, компютър и телефон за връзка с колегите. На този режим съм от месец януари, т.е. почти една година. Подчертавам, че винаги съм била човек със стабилна психика. И, хора, напоследък взех да изкуквам. Лятото, за да съм поне на чист въздух, се забодох на вилата и не съм стъпила в града. Но хората сме социални животни, стадни животни. Стадната принадлежност е един от базисните инстинкти. По едно време започнах да нямам енергия за елементарни дейности по домакинството, а за работа да не говорим, по цял ден съм у дома, а закъснявам със срокове, забравям ангажименти, пълна дезориентация... Буквално се вкопчих в съпруга ми, още от сутринта започвам да го чакам и да си гледам часовника кога ще се прибере; ако закъснее - плача. Ами аз само него виждам. Преди седмица двамата ходихме на юбилей на негов колега. Прекарахме чудесно, нови хора, приятна компания, интересен разговори, забавни истории, смях се със сълзи... Ами аз още на следващата сутрин се събудих нов човек. Върна ми се и енергия, и хъс, и всичко. Развъртях се като млада булка, сготвих първо, второ, трето, почистих си дома, свърших си служебната работа, дойдоха ми нови идеи, продуктивни идеи... В моя бранш всички работят дистанционно на този етап и гледам как един по един сдаваме багажа, не защото сме гладни и жадни, а защото сме лишени от общуване. Такава антиутопия, в каквото ни насадиха, не е минала през ума нито на Оруел, нито на Бредбъри, те, завалиите, толкова богато въображение явно са нямали.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 649bd1cc07
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Поне да беше грамотен, браточка, а то...
Впрочем, никой не затваря училища, освен в мутроландия, даже напротив - училищата и градините функционират нормално в почти цяла централна и западна европа. Твърде много новини гледаш.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: d809946a30
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   От маската се губели мозъчни клетки.
Като гледам коментиращите масово са изгубили нервните си клетки наливайки се с алкохол в задушните дискотеки, докато маат кючеци на Галена и Азис, а после ги било страх от маските, че ще изгубят мозъчни клетки...

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 472e3e6a8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

26.   Авторът до 20

Светът е един голям курник. От която страна ви хвърлят царевица, всичките наоколо на куп се втурвате на там да кълвете. Тоз чул това и за него е правило, оня чул друго и за него е правило. Вижте само коментарите тук. Факт е, че вирус има и с тия маски и рестрикции не можете да се фръцкате повече. Ми то не се търпеше.
А на тия Легхорн кой им хвърли тая зоб, че наморниците ви лишавали от нужната доза кислород и ви увреждали мозъците? Ми то ако беше така пушачите трябваше да са тотални кухи лейки. По цял ден павкат и само филтърът на цигарата им е в пъти по-дебел от маската, като от другата страна даже не идва никакъв кислород, а СО2 бол. Ами катранът дето филмира. Увреждане става само като потопите главата във водата и задържите дъхът. През очите заразяване трудно може да стане. Предимно ако някоя безогледна кокошка се изкиха право в тях. Иначе от аерозолът във въздухът не е достатъчен за очите, но е повече от достатъчен за устата и носът, ако не са прилежно покрити с маска. Както прахосмукачката натрупва цяла чанта със смет обирайки всичката смет от помещението, понеже засмуква, същото натрупване става и в носът при дишането на въздухът с вирус, ако не е прибран зад маска. После опъвате краката в страни, ама късно. А след вас и тия дето са били в общение с вас без да приберат човчицата зад маската.

Чорбаджията на курникът

 
  ...

...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 2169d9352a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Те поне маски да се научат да слагат правилно...Сложил/а си маската, носа отвън? Така ли си обуват гащите? Или прибират всичко вътре?

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 98b0eea451
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

28.   № 7, прекрасен коментар, ноо е за хората, които си ползват мозъка. Всичко това води само към повече ограничаване на ОСНОВНИ човешки права под претекст за спасяване. Което е и една от целите на мероприятието. Лошото е, че тези като автора, които искат да бъдат спасявани за сметка на свободата си ще бъдат доста. Но пък и другите, които не искаме, също ставаме повече.
Авторе, маските не пазят от нищо, всеки добросъвестен лекар ще ти го каже, щото доста продажници се навъдиха сред тях и пеят в хора. Те имат плацебо ефект, нищо повече. Но пък ако я носиш и на носа си , че и на открито, си гарантираш спиране на кислорода и бактериална пневмония, която ще ти излезе като Ковид .

 
  ... горе^
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 98b0eea451
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

29.   И за №!8, адмирации, пропуснах го! Четете и мислете, защото конспирации няма. Ако ви бяха казали преди година, че ще ви наложат локдауни заради вирус и ще ходите с маски и ще ви мерят температурата при влизане в магазин, банка, поликлиника и всички останали мерки, на които сме подложени, щяхте да го обявите за луд и че е конспиратор. В момента живеете в "конспирацията" и ако позволим, животът ни ще продължи в Новия световен ред за въвеждането на който служи точно въпросният вирус.

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 3128305104
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

30.   Ковидиот! Затваряй се вкъщи, максирай се и остави нормалните хора да живеят!

 
  ...
преди: 3 години, 6 месеца
hash: 3c837c3304
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

31.   До 26 Автора

"Светът е един голям курник. От която страна ви хвърлят царевица, всичките наоколо на куп се втурвате на там да кълвете."

Това за себе си ли го казваш? Ако да - прав си.
Иначе недей прожектира собствените си недостатъци върху другуте.

"Тоз чул това и за него е правило, оня чул друго и за него е правило. Вижте само коментарите тук. Факт е, че вирус има и с тия маски и рестрикции не можете да се фръцкате повече."

Колко сме се объркали, трябвало тебе да слушаме защото... ?!
А да, забравих, че аргументи не обичаш да даваш.
И проблема май не ти е вируса, ами "фръцкането".

"Ми то не се търпеше."

Ще си покажеш завистта и манията за контрол - ясно.
Проблема не ти е вируса, а свободата на хората.
Мизантроп, хипохондрик, с мания за контрол.

"А на тия Легхорн кой им хвърли тая зоб, че наморниците ви лишавали от нужната доза кислород и ви увреждали мозъците?"

Кой - неврохирурзите, учените и най-важното... ЗДРАВИЯ РАЗУМ.
Не ми трябва "проучване" дали небето е синьо, излизам, погледам - да синьо е.
Не ми трябва някой да ми каже дали може или не може да се диша с макса, слагам я, седя с нея, не се диша добре, махам я.

Имам сетива, ама забравих, тия сетива ги имаме само хората. Ти може и да нямаш, все пак живееш в курник и ти липсват някои неща - сетива, здрав разум, душа, Аз...

"Ми то ако беше така пушачите трябваше да са тотални кухи лейки...."

Не, защото цигата се пушат няколко минути и докато я пушиш не дишаш само дима, поемаш си между дръпките и чист въздух.
Сравнението ти е неуместно, нищо общо.

"През очите заразяване трудно може да стане. Предимно ако някоя безогледна кокошка се изкиха право в тях."

За цял живот никой не ми е кихал в устата или в очите, смени си средата.
Иначе пак неумество сравнение. Окото е открита лигавица.

"Иначе от аерозолът във въздухът не е достатъчен за очите, но е повече от достатъчен за устата и носът, ако не са прилежно покрити с маска. Както прахосмукачката натрупва цяла чанта със смет обирайки всичката смет от помещението, понеже засмуква, същото натрупване става и в носът при дишането на въздухът с вирус, ако не е прибран зад маска."

Отново глупости, хората не са машини.
Носа не е прахосмукачка.

През устата не се диша, такива им се вика mouth-breathers - синоним за идиоти, сиреч от твоите хора. Диша се през носа, или поне така правим нормалните хора, ти вече си друга работа.
А в носа има естествени защити от аерозолите.
После от белия дроб до кръвта има още много защити против всякакви вируси. Най-вече имунна система с която сме оцелели хиляди години, виж това сме ние хората обаче, такива като тебе, най-вероятно ще дееволюирате.


Ето ти малко научни източници за НЕефективността на маските, тяхното безсмислие и дори вреда:
https://wwwnc.cdc.gov/eid/article/26/5/19-0994_article

https://www.cebm.net/covid-19/masking-lack-of-evidence-with-politics/

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.05.01.20088260v1.full.pdf

https://www.cidrap.umn.edu/news-perspective/2020/04/commentary-masks-all-covid-19-not-based-sound-data

http://www.asahi.com/ajw/articles/13523664

https://bmjopen.bmj.com/content/5/4/e006577


Още данни искаш ли?

Или чукча писател, чукча не читател?

СЗО предупреждава за различни „странични ефекти“ като затруднено дишане и кожни обриви:
https://www.who.int/publications/i/item/advice-on-the-use-of-masks-in-the-community-during-home-care-and-in-healthcare-settings-in-the-context-of-the-novel-coronavirus-(2019-ncov)-outbreak

Тестовете, проведени от университетската болница в Лайпциг в Германия, показват, че маските за лице значително намаляват устойчивостта и ефективността на здравите възрастни:
https://science.orf.at/stories/3201213/

Немско психологическо проучване с около 1000 участници установи „тежки психосоциални последици“ поради въвеждането на задължителни маски за лице в Германия:
https://corona-transition.org/der-maskenzwang-ist-verantwortlich-fur-schwere-psychische-schaden-und-die

В Китай няколко деца, които трябва да носят маска по време на спортни уроци, припадат и умират; аутопсиите установяват внезапен сърдечен арест като вероятна причина за смъртта:
https://www.thatsmags.com/china/post/31100/student-deaths-lead-schools-to-adjust-rules-on-masks-while-exercising

В САЩ шофьор на кола с маска N95 (FFP2) припада и се блъска в стълб:
https://nypost.com/2020/04/24/driver-crashes-car-after-passing-out-from-wearing-n95-mask/

В Германия две деца на 13 години почиват внезапно, докато носят маска за продължителен период от време; аутопсиите не могат да изключат интоксикация с CO2 или внезапно спиране на сърцето:
https://corona-transition.org/13-jahrige-maskentragerin-stirbt

Европейската система за бързо предупреждение RAPEX вече припомни, че 70 модела маски не отговарят на стандартите за качество на ЕС и могат да доведат до „сериозни рискове“:
https://corona-transition.org/maskentragen-noch-ungesunder-als-gedacht

Ало да?
https://swprs.org/face-masks-evidence/

Пускай си БоклукТв и отивай в курника си, хората можем да четем, да мислим и живеем в Света.

Аре у лево.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker